ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!

• 24 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не съм, страхотно разказче  Heart Eyes Сега вече и на мен ми се ражда  Mr. Green Ама и ти си една скица  hahaha Хората се побъркват от шубе, а нашата се гъбарка  с докторите и акушерките  Joy Мисля си, че позитивизмът и доброто ти настроение са те отървали от болката.
Така ми се иска да мога като теб... Много ти се възхищавам   bouquet
Благодаря, че ме избра за вестителка   bouquet

# 646
Към консултантите по кърмене: и снощи и тази вечер след баня уж се кърмим и се слагаме в креватчето, но до половин-един час пак е ококорена и настървено си смуче ръцете. Пак я кърмя, насуква се за 10-15 мин и заспива, а след 1 час - пак същата история. Снощи се кърмихме три пъти между 9 и 12, тази вечер пак натам сме тръгнали  Thinking Четох, че е добре да си почива коремчето от храната около 3 часа, че тия кърмения през час го натоварвали - така ли е наистина?

# 647
  • София
Към консултантите по кърмене: и снощи и тази вечер след баня уж се кърмим и се слагаме в креватчето, но до половин-един час пак е ококорена и настървено си смуче ръцете. Пак я кърмя, насуква се за 10-15 мин и заспива, а след 1 час - пак същата история. Снощи се кърмихме три пъти между 9 и 12, тази вечер пак натам сме тръгнали  Thinking Четох, че е добре да си почива коремчето от храната около 3 часа, че тия кърмения през час го натоварвали - така ли е наистина?
 Това което описваш е напълно нормално. Повечето бебенца имат т.нар струпване на кърменията обикновенно вечер. Хапват няколко пъти през половин, един час преди да заспят спокойно и да направят една по-дълга пауза. Това е нещо като запасяване преди паузата, а и вечер кърмата е малко по-малко и с няколко хранения си получават необходимото количество. Няма нужда да почива стомахчето, реално работата му е това, да преработва млякото, а и кърмата е най-лесно усвоимата и лесно разграждащата се храна за бебетата. По-малко начесто също е много добър вариант. Кърмата се усвоява напълно до час, час и половина след хранене, за разлика от АМ което е на основата на кравето мляко и има повече казеин и се обработва много по-трудно и за повече време, затова тогава се нужни и тези по-големи итервали.
  Ето и една статия, която може да ти е от полза - Кърменето през първите 6 седмици от живота на бебето.

Цитат
 След идването на млякото повечето от новородените сучат средно от 8 до 12  пъти в денонощието. Някои по-често, други по-рядко. Някои бебета имат нужда да сучат всеки час, други на три часа.  Кърменето през по-голям интервал не е проблем, стига бебето да наддава добре. През първите седмици за много деца е характерно, т.нар. струпване на храненията в определена част от деня (най-често вечер) и по-продължителни интервали в друга част от  денонощието.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 23:20 от Aila

# 648
  • Германия
fata_morgana, вечерно време докато суче начесто бебето си поръчва закуската за сутринта  Wink За някои майки е изморително, но си заслужава вложеното време, така на другия ден гърдите вече са подготвени за сервиране на по-обилни количества манджа Peace

# 649
  • Бургас
Здравейте момичета  Simple Smile

Честито на Иринополис, Съни и Пресита   bouquetДа ви са здравички и щастливи малките бебоци.

Иринополис, поздравления за малкия-голям мъж, ти си мама герой  Hug

Ние сме отлино , гледаме се , кърмим се  и най - вероятно във вторник ще ни изписват.

Успех на мамите, които още са 2в1 Hug Да гушнат своите малки съкровища , то не остана вече.

# 650
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Към консултантите: когато бебето суче твърде дълго мога ли да го свалям от гърдите и да му давам залъгалка. По принцип май не редно но той спи и прицоква на мен по 2-3 часа, а гърдите ми имат нужда от почивка, особено нощно време по някое време започват направо да си ме болят зверски и не само зърната, ми сякаш и самите канали. Снощи накрая не издържах и му бутнах залъгалката, да си почина.

# 651
  • София
Не съм и ти си човек и имаш нужда от почивка  Wink. Ако си сигурна, че не суче от глад и не използваш залъгалката за да удължаваш интервалите между кърменията, когато бебето е гладно, няма нищо лошо да я предлагаш разбира се умерено.
За нощем може да опиташ метода на д-р Карп с нестегнатото повиване, което много близнашки майки са споделяли, че дейтва много добре при тях, успокоява бебчетата и спят по-спокойно нощем.

# 652
Aila , благодаря  Hug
Имам чувството, че си мъча детенцето като реве така. Сега току-що се накърмихме - и от двете гърди за по 10-15 мин, сама пуска зърното и се удрямва, а като я сложа в креватчето - пак рев. Не знам какво да се правим, да продължавам ли да кърмя? Съмнявам се за коликите - не се присвива, просто си ръкомаха усилено и плаче.

# 653
Бройте ме и мен към последните...
И аз продължавам да си чакам бебчето... Самонадъхвам се, че ще е тези дни и си измислям симптоми, ама малката явно се е заинатила да е скорпионче, а после като нищо ще реши да е и ноемврийче...  ooooh!
Досега болезнена контракция не съм разбрала какво е, стяга ми се често корема, но напълно безболезнено, както и в 7-мия месец...
Чувствам си се супер и мога да си го нося бебчето в мене още няколко месеца, но просто нямам търпение да си го гушна  Heart Eyes
И продължавам да съм пълен бухал - преди 4-5 вечерта не заспивам  newsm78

# 654
  • София
Aila , благодаря  Hug
Имам чувството, че си мъча детенцето като реве така. Сега току-що се накърмихме - и от двете гърди за по 10-15 мин, сама пуска зърното и се удрямва, а като я сложа в креватчето - пак рев. Не знам какво да се правим, да продължавам ли да кърмя? Съмнявам се за коликите - не се присвива, просто си ръкомаха усилено и плаче.
  Опитай ако искаш с лекото нестегнато повиване, така че ръчичките да са прибрани, накърми я , след което да я приспиш и да я преместиш в затоплено легълце. Често те се стряскат от разликата в температурата и от размахването на ръчичките. Много по-спокойни са докато са сгушени в мами и сучат, затова и повечето бебенца спят много по-спокойно, когато спят за едно с мама.
   Често кърмещите майки търсят проблемите в кърменето и в количестовто кърма, което не винаги е така  Simple Smile

# 655
Нани, много се радвам за вас, хайде да ви изписват и да продължите да се гледкате вкъщи! Hug
Орхидейке, на мен моята лекарка ми каза че колан няма да ми трябва. Възстанових се наистина светкавично, според близките ми не ми личи (ама те са ми близки и послъгват  Mr. Green ), но за всеки случай ще си купя едни ластични гащи за пред хората. За кърменето, тя Аила ти е обяснила, че кърмата се разгражда по-бързо от АМ и затова бебешорите огладняват по-бързо. Аз бих я поставила на гърда всеки път като ревне, верно че е без силички, ама сгушена в теб и с цица в устата няма да ѝ е много некомфортно:). За родилното петно на Ев - дано да избледнее, може би като започне да пълнее, кожата ще се опъне и белега ще изчезне (на принципа на бенчиците).
Пък нашия мушморок се роди с монголоидно петно на дупето и сега има да го влачим и аз не знам докога.. минимум 2 години казват.. максимум до пубертета.. ох! Сега чакам някой да го види и да ме обвини в бебешки тормоз hahaha, че е точно като синка от бой  Rolling Eyes

# 656
  • София
kalinche на една приятелка бебчето имаше, но наистина около втората година сериозно избледня. Наистина изглежда като сериозна синина от бой и най-често е в областа на дупето и кръста от зад.

# 657
Aila , благодаря  Hug
  Опитай ако искаш с лекото нестегнато повиване, така че ръчичките да са прибрани, накърми я , след което да я приспиш и да я преместиш в затоплено легълце. Често те се стряскат от разликата в температурата и от размахването на ръчичките. Много по-спокойни са докато са сгушени в мами и сучат, затова и повечето бебенца спят много по-спокойно, когато спят за едно с мама.
   Често кърмещите майки търсят проблемите в кърменето и в количестовто кърма, което не винаги е така  Simple Smile

В болницата я повиваха като пашкулче - много стегнато - е, два пъти успя да си измъкне ръката за огромна изненада на акушерките ( казаха, че се искало много сила за това Simple Smile) Вечер я повиваме хлабаво с една тънка пелена, но не можем да й приберем и ръцете. И съм я оставила да си ръкомаха , с ръкавички, за да не се издраска. Не знам доколко е правилно, но все се надявам, че ще си свикне с ръцете и няма да я плашат или да ги смуче.

Тъкмо се беше поуспокоила и се зарадвах ,че спи, взе че се разхълца и пак рев  ooooh! Няма да се спи тази вечер  Sad

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:02 от fata_morgana

# 658
  • София
  Аз и друг път съм го пускала линка  - Да излекуваме коликите – четвъртият триместър, успокояващият реф … с и петте правила
  Основната идея е тази -
Цитат
Да се пресъздаде сензорното обкръжение от утробата е толкова важно за новородените не защото те изпитват носталгия по „хубавия живот“, който са имали вътре, а защото така се задейства един важен, но непризнат преди рефлекс на новороденото, който аз наричам успокоителен рефлекс.
  Тук след средата някъде показва как повива бебенцата с най-обикновенна правоъгълна пелена.
  Признавам, че аз не съм го използвала, но просто нощем когато се е налагало кърмех, като прибирах ръчичките и не дава да ги движи, леко шътках или люшках, обикновенно това беше достатъчно да се успокои, но има майки, който са ползвали основно повиването или белият шум и са били много доволно.

# 659
  • sofia
Орхидс не се притеснявай за петънцето Никол имаше и доста бързо изчезна.Когато кожата започва да трупа мастни клетки избледняват и после изчезват тя имаше и на лицето и на кутрето на няколко месеца нямаше  и следа.

Общи условия

Активация на акаунт