ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!

• 24 590
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
mama - Smehorana, не мога да я сложа да легне, тя блъска с ръце и крака...

Бърди, имаме подобно нещо, но е гел, който се нагрява и после бавно отдава топлина, но не помага.

Maris, педиатърката каза, да я почистваме с памуче напоено с преварена вода.

bob4enka, само да действа  Praynig.

Звънях на педиатърката ми и ми каза да започна да давам Колииф успоредно с Инфакола  Shocked, преди малко като се събуди пак плака истерично, но заспа.

# 496
Орхидейке,за Колийфа съм чувала само добри неща,затова ти ги препоръчах  Peace Hug Дано,Ев се възстанови бързо!

Евенце
,добре дошла,радвам се,че раждането е минало оки!

Бебз и аз така се притеснявам с този нос.... ужас!Почнах да капя и малко кърма плюс витамин ц ампулка.

# 497
  • Германия
Пепеляшка за съжаление днес няма на кой да я оставя, но се мъчим често да е на гърда, днес сука половин час по 15 мин. на гърда и мисля че изсука всичко, явно нямям много или тя се измори, после я сложих да легне да спинка, но писна гладна и я дохраних с 30 гр мляко и тогава миряса, незнам какво да я правя.Пия всеки ден чай но Hipp за кърмачки, Знам, че не е хубаво да я дохранвам, но не ми дава сърце да е гладна.Слагам я на гърда винаги когато иска и я държа поне половин час.
Чакай, чакай, какво значи, че не е хубаво да дохранваш? Естествено, че ако бебето е гладно трябва да бъде нахранено, ако няма енергия да суче ефективно- да бъде нахранено по алтернативен начин. Не разбрах дали дохранването е с изцедена кърма или АМ  Thinking И как - чашка с мек накрайник или лъжичка или биберон? Дотук бяха алтернативите.
 Сега да помъдруваме на обичайните стъпки; спокойствие и пак спокойствие. Мисли от сорта "Нямам кърма" нито са лактогенни, нито ти увеличават кърмата Wink Нищо лошо да пиеш Хипп-ски чай, но заедно с него ще е в твоя полза да погледнеш на първите седмици от положителната страна- често гушкане с бебето, контакт кожа до кожа, колкото може по-често и кърмене без да следиш часовника. Не сте на изпит или на състезание! Дайте си време една на друга. Ако видиш, че бебочката задрямва, а не си убедена, че е изсукала достатъчно, може би една компресия на гърдата ще е от помощ. Друг вариант е да се сменят няколко пъти гърдите в едно кърмене.

За да не остане статистиката все пак неспомената- през първите седмици е оптимално да има 10-12 пъти кърмене, като абсолютният минимум е 8 пъти. Това според статистиката. Има бебета, които се придържат към нея и търсят да сучат 12 пъти, има и такива, които са доволни с 6-7 порции и наддават нормално. Най-важният показател е твоята принцеса; не забравяй, че тя не знае колко е часът и коя дата сме днес. Ако се разплаче, не е задължително да е заради глад, може би просто търси твоята близост и топлина, все пак толкова месеци си я носила под сърцето си  Flutter връзката с мама си остава и след раждането Wink
Не се притеснявай, ако нещо ти е неясно около кърменето, да заговориш някоя опитна кърмеща мама /сигурна съм, че във Варна има много такива  Heart Eyes / да питаш тук или директно морските добри феи помагащи за кърменето...достатъчно е да звъннеш на националните телефони на ЛЛЛ или НАПК и оттам ще ти дадат координатите им.

# 498
Благодаря ви, момичета!  Hug

Евето, ще имам предвид за обезболяващите.  Hug Радвам се, че си доволна и всичко е добре минало при вас!   bouquet

# 499
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ох, днес по законите на Мърфи, след като си тгръгна майка ми, направо щяха да ме подлудят двете. Мила плаче и мрънка, незнам за какво, неможа да заспи дълго. Йована лудува, натова отгоре така си паднана носа, цяло чудо е, че не го счупи. По едно време чак аз се разревах от нерви. Накрая не издържах и излязохме за чс в квартала, въпреки дъжда. Мила сега спи в количката, а аз се опитвам да накарам каката да си прибере играчките. Направо ми идва да ударя едно силно за успокоение, ама нямам, не съм си купила  Crazy

Мисля от другата седмица да започвам с фитнеса. Тук имат градина във фитнеса и мога да оставям Мила, а като ми свършат лохиите и на сауничка ще се порадвам  Grinning. Остава ми едно кило да си върна килограмите от преди забременяването, ама пък от тях имам да свалям 5 кила, а и да се постегна малко. Това ще ми уплътни и деня докато Йована е на градина  Grinning

За излизането- Мила я изведох веднага след като ни изписаха, тоест на 3тия ден. Как да пропусна хубавото време.
Интимните части почиствам когато се е зацапала с тампонче за сваляне на грим напоено в чиста водичка  Peace

# 500
  • У дома
Честито Ноел!!! Много да я радва малката Ева. На мама бързо възстановяване.

Някой спомена за възглавницата пълна с черешови костилки, за коремчето. Видях такава в нашия DM, дали има ефект от това чудо за коликите

# 501
  • София
Честито на Ноел! Да й е жива и здрава Ева!

Ей, дойде й реда и на нея. Колко чака милата.

Аз днес пак бях на запис на тонове и пак нямаше контракции. Даже и бебо беше заспичка и този път не е ритал по уреда. Акушерката каза, че тоновете са добри и утре да ида до родилното само да ми "сложат" една слушалка, за да не плащам за тонове. Но ако не родя до понеделник, сутринта да отивам с багажа в патологията.
 На връщане в колата такъв рев му ударих, че бебо не ще да излиза. Ми не ми се влиза в патологията пък  Crossing ArmsНощес бях с контракции близо 2 часа. Не мога да кажа на колко време бяха, защото имах чувството, че са постоянни. И тъкмо отпуснат и след няма и 5 мин пак почваха. Но пък се търпяха - не бяха болезнени.

МартаКели - ще ми се и на мен раждане като твоето. Без контракции през деня на записа, а през нощта вече да си гушкам бебето. Еххх, мечти  Embarassed

Какво ли става с Мишанка? Дали вече е родила?

Имам въпрос към родилите мами. На някоя от вас татето ползвал ли е отпуската по бащинство? На нашия тати май няма да му продължат неговата, и ще трябва да ползва тази. Какво се прави? ОТ родилното ми дават бележка - това ясно. Но кога? В деня на изписването или по - рано? И къде отива с тази бележка?

Орхидейка - ох, дано скоро преборите коликите. Измъчихте се с Евето.

# 502
  • София
Irinopolis, пускам ти на лични всичко, което ни е писала за болничния на татето Zarat  Hug

Ама много ми е интересно да чета вече родилите мами  Heart Eyes Много интересни ежедневки разказвате и много нови неща научавам постоянно от вас  Hug
Евето, друго си е у дома...
Ето, уреди се голщмото чакане на Ноел  Hug

На новопристигналите в къщи мами - като се поосвестите, чакаме снимчици  Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 18:50 от Arim

# 503
  • Германия
Честито Ноел!!! Много да я радва малката Ева. На мама бързо възстановяване.

Някой спомена за възглавницата пълна с черешови костилки, за коремчето. Видях такава в нашия DM, дали има ефект от това чудо за коликите
Облекчава много!!!!!! Освен за бебешкото коремче може и за топъл компрес да се ползва, или при схванати рамене, или при главобол...и каквото още се сети човек, където е нужно топло.  Peace

Пардон, че се намесвам по не-кърмачески теми  Embarassed

# 504
Vestitelska novina.  mishana13 dnes stana mama na bebe Nestor koito se rodi v 15:30 s merki 3400gr i 50sm! Chestito bebche! Da sa zdravi i dylgo da se kyrmqt! Izvinqvam se za latinicata:) nie oshte sme 2 v 1

# 505
  • София
  Имам въпрос към родилите мами. На някоя от вас татето ползвал ли е отпуската по бащинство? На нашия тати май няма да му продължат неговата, и ще трябва да ползва тази. Какво се прави? ОТ родилното ми дават бележка - това ясно. Но кога? В деня на изписването или по - рано? И къде отива с тази бележка?

На нас ни дадоха бележката в деня на изписването, ама не се знае дали ще я ползваме защото в офиса има много работа, а татито отсъства миналата седмица.

Няма нищо по хубаво от това да си у дома. Ванката е сравнително послушен денем, хапва на около 2 часа обаче снощи ни разказа играта цяла нощ имам чувството че беше скачен за мен, аха да се унесе да заспи и в момента в които го сложиш в кошарата пак отваря очи и иска да цока и така до 6 сутринта.

Честито на Мишана, да е жив и здрав малкия Нестор!

# 506
  • У дома
Пепеляшка  Hug, ама моля ти се, щом имаш отговор на нашите запитвания, пък било то и в страни от въпросите за кърменето....

irinopolis , болничния го взимаш от болницата, мъжа ти го носи във фирмата, в която работи заедно с акта за раждане на детето и удостоверението за граждански брак, счетоводителката на фирмата вече го придвижва към НОИ.

В края на този месец чакам да ми преведат
еднократната помощ + помощта за първокласничката = на радост вкъщи  Joy

Честито на мама Мишана!!!

# 507
  • Сливен
ЧЕСТИТО НА МИШАНКА,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ТЯ И МАЛКИЯ НЕСТОР
оставаме все по-малко  Party

# 508
  • Stavanger,Norway/ Varna
Честито Мишана, нека е здрава рожбата ти   bouquet

# 509
Честито на мама Мишанка. Да й е жива и здрав и много послушен мъничкият Нестор. smile3525
Я сега и аз да издам една новина от бременни в чужбина, tsvelichkova е в болницата. Стискам палци скоро да има и вестителска новина. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт