безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 118
  • 407
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета

Докато "лекарите" не престанат да мрънкат само за пари няма да се промени нищо.
Така ли си чула, че искат само пари?
Цитат
За да си заслужат парите трябва първо да са си свършили работата.

Както и чистачките, министрите, шофьорите, учителите, продавачките,  счетоводителите, съдиите, каруцарите и всички др., вкл. хората от твоята професия.
 Ти какво работиш?  Няма да те  питам как.

Хайде ако обичаш да смениш тона, а!
Ако само аз съм го чула щеше да е прекрасно, ама не съм само аз. А конкретно от тази болница не само съм чула, а съм писала още в началото собствен опит.
Да, твърдо си стоя зад думите, че искат само пари. И точно там се разнасян с парчетата пица по коридорите по цял ден и бебета, които са сами стоят по 12 чАса с един памперс. И ги изписват неизлекувани.
Ти като преминеш през нещо подобно може да говориш с назидателен тон на останалите.
Нито ти, аз нито аз ще променим мнението на хората. Те си съставят собствено, от собствени наблюдения.
И щом по-голямата част смятат, че друго освен да взимат пари незаконно, под форма на подкупи, неотчетени суми, уж за болницата и т.н., значи се е случило на повечето.
Хайде убеди ги сега, че не е целта им само парите.
Никъде не съм казала, че останалите не са длъжни да си вършат работата.

И като ще вадиш мои думи от контескта, да беше цитирала и началото, където казах, че пациентите все пак са тези които първи са гласували доверие, а лекаря е този който не го е оправдал

# 391
  • София
В случая въпросните пациенти са бебета и малки деца. Наистина ли отношението към едно бебе трябва да зависи от заплатата?

# 392

че пациентите все пак са тези които първи са гласували доверие, а лекаря е този който не го е оправдал

Ама разбира се,че е тъй...
Като звъннеш на 112 в късна доба щото детето ти е с 40 градуса и инфекция и първата грижа ти е да си  поръчваш и избереш екип който си проучил и на който имаш доверие.. ooooh!

В случая въпросните пациенти са бебета и малки деца. Наистина ли отношението към едно бебе трябва да зависи от заплатата?
Явно да Sad

# 393
Много тежко ми стана за тези деца. Прочетох само първия пост и не знам как се е развила темата. СЛед малко ще погледна дали сте намерили някакво решение. Варианта с телевизиите ми хареса, дано да се получи нещо. Ние можем да дадем пари, но как да сме сигурни, че ще отидат по предназначение и дали изобщо ще бъдат предприети някакви мерки в тази болница? Най-важното е да се вземат някакви реални мерки вътре в нея, но това зависи от вътрешното управление.  Confused До къде са стигнали хората - да се държат жестоко с децата.  Confused Дано да се оправят тези деца.  Praynig

# 394
  • при късмета
Темата е от октомври 2010г., аз бях там август. Началото на септеември и телевизията заедно с одит от здравната каса, агенция за закрила на детето и не знам още какви проверяващи органи се изсипаха в болницата без предупреждение. Една майка беше координирала всичко, а по ТВ го даваха в едно предаване, което вече не върви, едната водеща беше Боги от някакво радио, а другата Ива.
Междувременно аз бях подала друг сигнал, за това, че на детето му бяха сменили 3 диагнози според картона, не го лекуваха от нищо, направи алергия защото му дадоха тай лол, че в приемния картон пише, че е с Т, а това не беше вярно и за целия престой освен тай лола са му сложени 4 капки коларгол в носа и урбазон за алергията която направи. Епикризата също нямаше нищо общо с действителността.
Заведох детето защото започна да повръща през нощта, Радичкова която ни прие ми заяви, че аз ако не постъпя детето щяло и диярия да направи и до 2 часа да ми остане в ръцете  #2gunfire
Излязох на 2рия ден с/у подпис.
Оказа се, че детето е повърнало просто защото му се е запушил носа и се стича секрет в гърлото.
Те си бяха измисляли в картона фарингит, ларингит, тези двете задраскани и накрая написан някакъв вирус защото по кл. пътека за него превеждат повече пари.
И по ТВ с репортажа се оказа, че вкарват в отделението почти здрави деца, с които да не се занимават, но за сметка на това си усвояват парите по скъпи кл. пътеки, нямащи нищо общо с диагнозата и лечението на децата. По сигнала който аз подох се оказа същото. А мен накараха дори да си платя престоя на детето, защото нищо нямало да им платят от касата, ако не стои колкото време е пътеката. Не малко, че аз им платих двата дни престой, ме накараха да отида за епикризата след седмица, и там пишеше, че си е изкарал цялото лечение. Т.е. и по каса са си взели парите

За жалост от 2010г. до сега нищо не се е променило.

Само да подчертая, че става въпрос за детското отделение вътрешни болести. За това за сърдечносъдовите не се отнася нищо от написаното.

# 395
  • Пловдив

Само да подчертая, че става въпрос за детското отделение вътрешни болести. За това за сърдечносъдовите не се отнася нищо от написаното.
Да, не се отнася. Аз тази тема не знам как съм я пропуснала. Но ще повторя (споменавам го периодично във форума) - на мен за моето дете пари в Национална кардиологична болница не са ми искали. Детето ми е минало през системата, с направление от личния лекар от Сопот. Детето ми е лекувано изцяло по здравна каса. Изключително доволна съм от грижите и лечението, всичко е наред.

# 396
  • при късмета
Янтра, те пари на ръка и на мен не взеха. Исках да изляза с/у подпис защото нито го лекуваха детето от това което пише в картона като диагноза, нито изобщо го лекуваха (с изключение на капките за нос), нито изобщо правеха или обясняваха нещо. Казаха, че при това положение трябва да си платя престоя, на детето защото аз като придружител платих отделно и по друг параграф, че като не е изпълнена пътеката от касата не им плащали. Аз платих двата дни, а като излезе епикризата в нея пишеше друго, т.е че е стоял по-дълго. За пред касата документите им са изрядни и тя си им е платила мнимото лечение, на измислената диагноза, а съм го платила и аз.
По този начин крадат, като източват ЗК. Плащат им за лечения, които не са провели. Ако си с ларингит, веднага бива задраскано в картона и пишат нещо друго, което се плаща по-скъпо от касата.
Не е нужно до взимат пари на ръка и не им пречи постоянно да пищят за пари, консумативи, дарения и в каквато форма се сетиш си ги искат

Не е само там. В Пирогов на леля ми й бяха писали 3 дни престой за счупена ръка, а само я гипсираха и я пуснаха. Всички докумени и снимки й дадоха на третия ден, като предварително й бяха казали колко е важно да отиде. Отидох с нея и се оказа, че я изписват  ooooh!

# 397
  • Пловдив
На моето дете е правено точно каквото пише, всички документи са изрядни до буква, в съответствие с действителното състояние. И съм доволна от лечението, детето е наред. Транскатетърно поставяне на Койл за персистиращ артериален канал.

И повтарям - никой не ми е искал пари за нищо, изцяло по здравна каса.

# 398
Това с престоя в болница е много разпространено - на никого не му се седи в болница. Но не искат ли някакво съгласие, подпис от пациента?

# 399
  • Пловдив
Това с престоя в болница е много разпространено - на никого не му се седи в болница. Но не искат ли някакво съгласие, подпис от пациента?
Практически - как да те спрат?!?! Издебваш момент след визитация, когато няма много хора в коридора, хващаш детето и чантата и се изпаряваш.

# 400
  • при късмета
Едно е на теб да не ти се стои в болницата по твое усмотрение, съвсем друго да те вкарат там докторите, като си измислят диагнози и те набутват там за да си усвоят едни пари, а не защото си болен или много са се загрижили да те излекуват.

Иначе да, можеш и да си изчезнеш (ако нямаш примерно абукати за сваляне или друго, което си иска лекарска намеса), а като заявиш по каналния ред, че искаш да напуснеш по-рано се изготвя докумен, който подписваш

# 401
Много отвратителни хора има Sad
Милите бебета !

# 402
  • Сред мелниците

Докато "лекарите" не престанат да мрънкат само за пари няма да се промени нищо.
Така ли си чула, че искат само пари?
Цитат
За да си заслужат парите трябва първо да са си свършили работата.
Както и чистачките, министрите, шофьорите, учителите, продавачките,  счетоводителите, съдиите, каруцарите и всички др., вкл. хората от твоята професия.
 Ти какво работиш?  Няма да те  питам как.

Хайде ако обичаш да смениш тона, а!
Ако само аз съм го чула щеше да е прекрасно, ама не съм само аз. .........

Извинявай , че не те цитирам изцяло.
 Какво не ми харесваш на тона? Обидих ли те?

Казвам, че ти, аз и всеки друг  в тази държава трябва да си върши работата, за която му  се плаща.  А ако не му харесва заплатата - да си смени работата.
Казвам също, че да си вършиш съвестно работата   у нас е изключение и е много вероятно, ти,  която си толкова груба и безцеремонна с цяло едно съсловие /лекарското/ също да пренебрегваш задълженията си.  Нали така?

Категорично не съм съгласна , че имаш право да обобщаваш за  лекари и сестри по принцип. Ти какво работиш, че да ти обясня как изглежда твоята професия в очите на обществото?

Темата е потресаваща и всички тук сме съгласни, че ако това е вярно, то е недопустимо.
 Въпросът е какво да се направи?

Конкретно, като майка, която вече не ходи по детските отделения,  искам да посъветвам всяка млада  майка,  никога да не позволява подобно отношение. Никога!
Решения бол. Напр. Има:
1.  ръководител на отделението, 2.  директор на болницата,  3. районна здравна каса, и т.н. Писмено, обаче.

На първо време /незабавно!/ има възможност за личен разговор с персонала - сестри, лекари, санитари, на които просто трябва да се опънеш и да покажеш  възмущението си, несъгласието си и решимостта си да промениш нещата.  А не да се свиваш в ъгъла.
Защото ако те изблъскат грубо в трамвая ще реагираш, нали?

Отделно са  нещата, за които говори 
Интересно ми стана как не прочетох, в там "Какво може да се .........

# 403
  • при късмета
Аз говорех конкретно за това отделение и целия персонал в него. Ще обобщавам колкото си искам защото го казвам от личен опит. Ти може да не си съгласна с това което казвам, но ти ли беше там, че да прецениш?
На твоите предложения - аз като поисках да изляза с/у подпис трима лекари стояха срещу мен и ми обясняват, че трябва да говора с "д-р" еди коя си (забравих й името в момента и трябва да търся епикризата), а там никой не се представя и нямат беджове с имената си. Попитах коя е и кога е на работа, че да й подписвам каквото иска и да излизам. Едната се обърна и си тръгна, а другите две не пожелаха да ми отговорят. Накрая се оказа, че тръгналата си е въпросната която трябва да ми оправи документите. Не пожела да ми се представи, при положение, че за нея питам.
А ти предлагаш до по-нагоре от тях да се добереш.
Как точно да стане като ти говориш с който ти трябва и той си крие името, ти искаш до началник на отделение да се добереш, дето изобщо не е там, а някъде си на съвсем друго място в болницата, но не ти и казват кое е това място.

Бъди си несъгласна, аз няма да започна да уважавам "лекарите" заради твоето несъгласие.
М/у другото във съвсем официално изследване именно на тема "Къде има най-голяма корупция" лекарското съсловие държи първенството и чак след тях са митничарите

# 404
  • Сред мелниците
....На твоите предложения - аз като поисках да изляза с/у подпис трима лекари стояха срещу мен и ми обясняват, че трябва да говора с "д-р" еди коя си (забравих й името в момента и трябва да търся епикризата), ..
Не знам къде в темата си разказвала за твоя престой в тази болница, не съм чела всичко.
Но в последния ти пост няма никаква конкретика.

Видя ли как е започнала авторката темата? С името си, с точно описание на това, което се е случило, което е направила или ще направи.
За да се променят нещата.
Ако искаш да обърнеш темата на поредната, в която се изразява анонимно възмущение към лекари , на които не се пишат имената,   от хора които се спотайват зад Ник .
Ако искаш да кажеш, че ти и семейството ти сте идеални, всеотдайни и перфектни, а всички лекари са корумпирани боклуци - продължавай.

Така вероятно ще се разтовариш, но формално погледнато е спам в тази тема.

Цитат
А ти предлагаш до по-нагоре от тях да се добереш.
Как точно да стане

На един лист, може и от тефтерче, пишеш два реда, че имаш оплакване към отделението на дата ЕдиКояСи, 
Че лекарите са ти отказали да си кажат имената, оставяш данни за контакт, да те потърсят за подробности и завеждаш с входящ номер жалкото листче в канцеларията на болницата.
 Ако имаш възможност го снимаш с телефон /за ксерокс да не обикаляяш / .
При първа възможност , правиш същото вече на по-представителен лист , прикрепяш копието и го пращаш в РЗОК, МЗ или където прецениш.

Ако ситуацията не е много спешна и имаш няколко мин., (или може би именно ако е спешна?) първо влизаш в Гугъл - пишеш Трета градска болница и ВЕДНАГА намираш напр. това

Звъниш на когото поискаш - от изпълнителния директор до деловодството.

Или цъкваш  тук и намираш твоето отделение, напр. това
ако това е твоето отделение, защото не разбрах, кое е всъщност
 и говориш с когото решиш.
Можеш и да им пратиш мейл.

Стига да не те е страх.

Аз напр. току що изпратих линк към темата на шефа на отделението.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 14:05 от В (като Вятър)

Общи условия

Активация на акаунт