Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 446
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, здравейте Hug
Нямам нет(чакам решението на КЗП?! Thinking) и съм ви изгубила дирите. Поздравявам ви отново за търпението да оборвате разни овчи остарели доводи!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Нали си спомняте, че щяхме да ходим на дг? Е, не ходим. Стажът ни се събира горе-долу в 4 дена. Отказах да вървя срещу сина ми, въпреки съветите на директорката. Да разводня ли темата какво се случи докато имам връзка с мрежата(освен, че директорката почти открито заяви, че съм сектантка)?

# 391
Момичета, здравейте Hug
Нямам нет(чакам решението на КЗП?! Thinking) и съм ви изгубила дирите. Поздравявам ви отново за търпението да оборвате разни овчи остарели доводи!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Нали си спомняте, че щяхме да ходим на дг? Е, не ходим. Стажът ни се събира горе-долу в 4 дена. Отказах да вървя срещу сина ми, въпреки съветите на директорката. Да разводня ли темата какво се случи докато имам връзка с мрежата(освен, че директорката почти открито заяви, че съм сектантка)?
  Давай   bouquet

# 392
Случаи на дифтерия 1980-2006 От близо 100 000 през 1980г. до под 10 през 2006.
Съжалявам, че не успях да намеря от въвеждането на ваксината през 1940г. до днес.
Случаи на дифтерия 1900-1925 за САЩ
Съжалявам, че не успях да намеря от 1900г. до днес да се види общата графика.
Всъщност на цялата графика се вижда, че напр. тази болест е тръгнала още преди въвеждането на ваксината и през 1940г. да се появява все по-рядко, т.е. не ваксината е причината за ниската заболеваемост от дифтерия.
Що ли ви занимавам с тез работи, я? Thinking

# 393
  • Варна
Занимавай ни!
А кога най-после ще стане ясно, че т. нар. "ваксина"срещу дифтерия е всъщност един анатоксин, което представлява дифтериен токсин, обработен с формалдехид, за да му изчезнат токсинните свойства, ама от това не става по-малко токсичен, а обратно. Та тази "ваксина" от епидемиологична гледна точка не върши никаква работа, а и не е предназначена за това, дори напротив, кой знае колко народ с ОКГДП от Коринебактерий се разнася наоколо и пръска зараза, защото заради анатоксина няма клинична изява на дифтерия. Така че приказката че "ваксината" е изкоренила дифтерията предизвиква у мен бурен пристъп на смях. Добре че Джипито ми поне не е изтърсвала подобна глупост.
И независимо от процента опасност как пък няма да си набода детето с дифтериен токсин, обработен с формалдехид, да бе, да!

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 12:23 от araxna

# 394
. Ей затова има задължително ваксиниране - не отговаряте само за вашето здраве, а и за това на околните.
Да, не е особено демократично, но и болните от турбеколоза принудително ги затварят  - каква е алтернативата?

Защо горе-долу само у нас ваксинирането е задължително?
Под този предлог - отговаряте за околните, май бая народ пострада.
Как отговарям за околните? Те нали са ваксинирани? Или нещо не е много сигурно, че ваксините всъщност действат?
По-отговорно ми се вижда да съм изкарала шарка и да предам на детето си антитела, които да го защитят докато укрепне. Какво предавам на новородено, ако съм ваксинирана? Нищо!

# 395
...И как така с вариолата успяха да се преборят и да я "изтребят до крак", а с всички останали болести все не успяват, вече толкова години?...  Tired   Naughty

Аз ли не довиждам или на г-жа Гражданката не й изнася да ми отговори на така поставения въпрос?  Whistling

# 396
Тук се дискутира вредата от..., търси се и се предоставя информация в тази посока .

Не се вменява чувство на вина за вече направен , осъзнат избор .

Гражданката персона няма да се спре. Все пак за това и плащат.

Целта и не сте вие, пишещите редовно в този форум, за вас тя(или той) говори несвързано и повтаря едно и също до затъпяване.
Обаче ако в темата влезе човек, който само е чул за вредата от ваксините - той ще види
1. Вашите постова от рода на - пак ли, това вече го говорихме
2. Постовете на гражданката/служителката в които има неща приличащи на факти
Естествено всеки смислен пост срещу ваксините ще бъде затрупан с тонове флейм.

Предлагам в началото на всяка тема да се направи темплейт, за отговор на такива писачи и да се поства от някой веднага след мнението им.
Нещо от рода на
Информация за ваксините можете да намерите еди каде си, линкове, посетете началото на темата за повече информация,
пищещата по-горе гражданка е зачисления ни трол, не можем да се отървем.

Просто го слагайте след всеки нейн пост да не обърка някой човек влязъл да търси информация. Никой не г;еда началото на темите, всички гледат последната страница.

http://dnes.dir.bg/news/internet-forumi-7397928?nt=10

Подкрепям Peace

# 397
Вчера сутринта по Канал 1 (но може да е било и на друг канал, нямам точен спомен) ми се мярна някакво здравно предаване. Разказваха нещо за "митовете" за тялото на човека, един от които беше за вредността на ваксините. Малкото, което чух беше, че организмът на бебето се среща с милиони вируси и бактерии, след като излезе от утробата на майката, така че вирусите във ваксините били миниатюрна част от тазси среща...След което не гледах. Та ако някой е засякъл това предаване, може да доразкаже дали е било някакво зомбиращо "за" ваксините или....?
Мерси!

# 398
Мерси много на всички граждани и селяни, които събуждат иначе "заспалата" ни тема...  Laughing  Немах нерви да изчета всички глупости и недомислици, само някъде мярнах, че БЦЖ била умряла ваксина... Умряла, умряла, ама друг път - жива си е...  Mr. Green  Поне нашата родна БЦЖ, тая на Глаксо не я познавам...  Laughing

# 399
Мерси много на всички граждани и селяни, които събуждат иначе "заспалата" ни тема...  Laughing  Немах нерви да изчета всички глупости и недомислици, само някъде мярнах, че БЦЖ била умряла ваксина... Умряла, умряла, ама друг път - жива си е...  Mr. Green  Поне нашата родна БЦЖ, тая на Глаксо не я познавам...  Laughing

Joy Joy Joy

# 400
Вчера сутринта по Канал 1 (но може да е било и на друг канал, нямам точен спомен) ми се мярна някакво здравно предаване. Разказваха нещо за "митовете" за тялото на човека, един от които беше за вредността на ваксините. Малкото, което чух беше, че организмът на бебето се среща с милиони вируси и бактерии, след като излезе от утробата на майката, така че вирусите във ваксините били миниатюрна част от тазси среща...След което не гледах. Та ако някой е засякъл това предаване, може да доразкаже дали е било някакво зомбиращо "за" ваксините или....?
Мерси!

Не съм го гледала, но така представени нещата са чудесен повод да се замислим, защо бебетата не се разболяват от срещата си с останалите милиони вируси и бактерии, за които няма ваксини? Тази теза сама по себе си обезмисля ваксинирането, според мен.  Naughty  

# 401
  • София
Пфу! Не беше здравно предаване, а някаква рубрика в Клуб Нюз по Нова

# 402
Пфу! Не беше здравно предаване, а някаква рубрика в Клуб Нюз по Нова

Ето го:
http://play.novatv.bg/play/236287/?autostart=true

На 1:00 мин. започва.  Peace

За мен това си е откровенно рекламно предаване по принцип, така че не ме учудват.  Whistling

Ето и предишният епизод: http://play.novatv.bg/play/235774/?autostart=true

Оооо, ама то си започва с реклама на някакъв детски плей център, но са го написали в левия долен ъгъл.  Mr. Green Сега гледам пак да видя дали не са написали рекламодателя разбивач на митове.  Flutter  
Тц, няма... Може бе защото ротавирусната ваксина е една на пазара у нас.  Laughing

Ето и една истинска история, а не рекламна:

http://www.deteto.info/posts.aspx?t=62
 Confused

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 13:16 от Зи

# 403
Мерси!

Не съм го гледала, но така представени нещата са чудесен повод да се замислим, защо бебетата не се разболяват от срещата си с останалите милиони вируси и бактерии, за които няма ваксини? Тази теза сама по себе си обезмисля ваксинирането, според мен.  Naughty  

Не се разболяват, защото в процеса на хилядолетната ЕСТЕСТВЕНА еволюция човекът е давал своите жертви на вирусите и бактериите, докато се е научил да живее в хармония с тях. По същата причина болестите постепенно имат своя пик, после намаляват и изчезват. Появяват се нови, "модерни" болести заедно с развитието на хомо-то. Допреди 50 години никой не беше чувал за нарколепсия примерно,или поне е била рядкост..., аутистичните случаи са били единични....и какво ли още не.
Дифтерия се лекува и то не особено трудно, в изключително редки случаи се стига до оперативна намеса благодарение на съвременните антибиотици - честно казано огромните гнойни и херпангини ми се виждат много по-страшни.

Дифтеритът, една от най-страшните болести от времената на нашите баби, сега почти е изчезнал. През 1980 г. в САЩ са регистрирани само 5 случая. Повечето лекари са на мнение, че намаляването на заболеваемостта от това заболяване се дължи на ваксинирането, но съществуват достатъчно данни, че този процес започва преди имунизациите.

Дифтеритът е силно заразно инфекциозно заболяване. Предава се чрез кашлица и кихане, също и чрез различни предмети, използвани от инфектираните деца. Инкубационният период продължава от два до пет дни. Първите симтоми на болестта са: болки в гърлото, главоболие, гадене, кашлица и температура 38-40 градуса. В периода на развитие върху сливиците и небцето се появява мръсно бял налеп във вид на петна, гърлото и гръклянът отичат, което пречи на гълтането и затруднява дишането. В тежките случаи отокът може дотолкова да стесни трахеята, че да се получи задушаване, което е опасно за живота. Болестта изисква медицинска помощ. Лечението се провежда с антибиотици – Пеницилин или Еритромицин.

В наше време вероятността едно дете да се разболее от дифтерит е не по-голяма от тази да бъде ухапано от кобра. Въпреки това, милиони деца на възраст от два, четири, шест и осем месеца биват ваксинирани, а когато тръгват на училище се реваксинират. И всичко това се прави независимо, че редките изблици на дифтерит през последните 10-15 години показват, че при ваксинираните деца заболеваемостта не е по-малка, отколкото при неваксинираните.

По време на една епидемия от дифтерит през 1969 г. в Чикаго, градският Департамент по здравеопазване съобщава, че от 16 разболяли се, 4 са били комплексно (напълно) ваксинирани, а още 5 са били ваксинирани поне веднъж. Двама от тези петима имали данни за пълен имунитет. По време на друга епидемия умират трима болни. Единият от тях и 14 от 23-мата носители на инфекцията, са били комплексно ваксинирани.

Подобни факти опровергават твърденията, че изчезването на дифтеритът и другите детски болести става благодарение на имунизациите. Как ще могат да обяснят това защитниците на ваксинирането? Само в половината щати имунизациите против инфекциозни заболявания са узаконени. Броят на ваксинираните деца (в проценти) в различните щати силно се различава. Десетки хиляди, дори милиони деца, живеещи в места, където медицинското обслужване е трудно достъпно и педиатри почти няма, не са ваксинирани за инфекциозни болести и следователно би трябвало да са по-уязвими към такива. Но честотата на инфекциозните заболявания няма връзка със съществуването на закони за задължително ваксиниране в този или онзи щат.

# 404
Случаи на дифтерия 1980-2006 От близо 100 000 през 1980г. до под 10 през 2006.
Съжалявам, че не успях да намеря от въвеждането на ваксината през 1940г. до днес.
Случаи на дифтерия 1900-1925 за САЩ

1940 - 2007 г. за Англия и Уелс

Общи условия

Активация на акаунт