Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 039
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
По ЕГН всеки вижда само собствените си пациенти. Излизат автоматично поставените и въведени в компа ваксини, по дати и партиди.
Това обаче не показва дали при липса на ваксина джипито е уведомило или не Риокоз. Crazy Доколкото знам на 6 месеца подават инфо в РИОКОЗ
Значи,в  крайна сметка трябва да си питам нея ли?
Обърках се, извинете, чувствам се тъпо Embarassed Значи, ако се запишем при нов лекар, и той ни сложи в неговия списък с пациенти - той трябва ли да въведе всичките ни данни тепърва (копирайки ги от картона на детето) или може да ги получи от някъде?

Вашата лична трябва да ви издаде този формуляр, за който вече ти казах.

# 676
Не ви ли нанасят поставените ваксини в имунизационния паспорт и най-отзад на здравната книжка (синята)?

# 677
Мулти, при нас здравната синя книжка на голямото си е вкъщи, защото я изискват всеки път при посещение на зъболекар.
(малкото още няма издадена). Иначе имунизационен паспорт на хартия не съм виждала, може и да имаме, но аз не знам Embarassed

# 678
Иначе имунизационен паспорт на хартия не съм виждала, може и да имаме, но аз не знам Embarassed

И аз не бях виждала, ама като си го купих, че ни го искаха за детската, и видях.
В него нанасят всички ваксини, а в сините книжки нямаме нищо, щото те си стоят вкъщи, както при вас, Мече.
  Peace

# 679
Благодаря Simple Smile

# 680
Гледах снощи Shots in the dark  #Crazy, прочетох "Ваксините, въпроси и отговори за мислещи родители". Следва "Ваксините - скритата истина". Ще изгледам и прочета и останалата информация, която сте дали на 1 страница, за което огромно благодаря!   bouquet
Как да процедирам с педиатърката - да й кажа ли директно, че няма да ваксинираме повече децата или да отлагам по разни причини? Да я питам ли дали пък няма да впише ваксини без да са сложени или няма смисъл? Да ходя ли на консултации или само при спешни случаи? Много се чудя вече...
Има ли ваксина, която все пак е по-добре да се сложи - напр. полио?  Трябва да накарам и мъжа ми да изгледа филмите, а той засега отказва. Много въпроси ми изникват в обърканата глава...
Малкото почна да прави редовно едни кашлици Sad, много се притеснявам да не сме го увредили вече.

# 681
Гледах снощи Shots in the dark  #Crazy, прочетох "Ваксините, въпроси и отговори за мислещи родители". Следва "Ваксините - скритата истина". Ще изгледам и прочета и останалата информация, която сте дали на 1 страница, за което огромно благодаря!  bouquet
Как да процедирам с педиатърката - да й кажа ли директно, че няма да ваксинираме повече децата или да отлагам по разни причини? Да я питам ли дали пък няма да впише ваксини без да са сложени или няма смисъл? Да ходя ли на консултации или само при спешни случаи? Много се чудя вече...
Има ли ваксина, която все пак е по-добре да се сложи - напр. полио?  Трябва да накарам и мъжа ми да изгледа филмите, а той засега отказва. Много въпроси ми изникват в обърканата глава...
Малкото почна да прави редовно едни кашлици Sad, много се притеснявам да не сме го увредили вече.

tini-mini, предлагам ти да зададеш малко въпроси на педиатърката и да се забавляваш с отговорите (Няма да има такива, освен "Глупости!!! Без ваксини да сме измрели всички!"):

1. Защо слагат фенол (протоплазмена отрова за клетките) във ваксините?
2. Защо слагат тимерозал (живак под прикритие със сложни думи)?
3. Защо слагат формалдехид (метанол - отрова за мишки)?
4. Защо слагат алуминиев хидроксид, който в комбинация с живак е смъртоносен?
5. Защо слагат феноксиетанол - антифриз под прикритие със сложни думи?
6. Кога за последен път е тествано действието на тимерозал върху хора? (Знае се - 1929 година върху 27 човека, като всичките са умирели от менингит)
7. Защо медицинските лица винаги реагират остро на всякакви въпроси относно сигурността на ваксините?
8. Защо всички неврологични заболявания съвпадат с въвеждането на ваксините?
9. Защо всички ваксинации са задължителни в училище и родителите подлежат на глоби и ограничения, ако ги откажат?
10. Защо на неваксинираните деца се гледа като заплаха на ваксинираните, след като те са ваксинирани вече и няма да се заразят от въпросната болест?!
11. Защо се усложнява живота на неваксинираните деца и техните родители?
12. Кой печели и кой губи от масовото ваксиниране?
13. Къде е правото на личен избор?
14. Защо лекарите не дават да се прочетат възможните странични реакции от ваксина? Например от листовка на Тетраксим - http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/25111s.pdf
15. Как защитниците на ваксини ще коментират тази статистика - http://childhealthsafety.files.wordpress.com/2009/01/us-deaths-1900-1965.gif

Съпругът

# 682
  • в матрицата
Аз бих добавила и още един въпрос към тези на  chukchi : Защо вакснираните боледуват от болестите, с/у които са ваксинирани..........

# 683
така и така съм почнал - нека продължа:

16. Защо неваксинираните деца са в прекрасно здраве, за което дори не могат дори да мечтаят ваксинираните:
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/320-udivitelnoto-zdrave-n … za.html?showall=1
17. Защо при ваксинираните деца има бум на болести, за които същите са били скоро ваксинирани?
18. Защо по новините никога не виждаме новини от сорта на тази - момче постъпва в болницата веднага след ваксиниране против грип - http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/boy-rushed … jab-14543347.html
19. Защо има толкова много смъртни случаи е тежки странични реакции след употреба на ваксини?
http://www.scumdoctor.com/Bulgarian/disease-prevention/STD/HPV/D … -Vaccination.html

Група във фейсбуук за пострадали и против ваксини: http://www.facebook.com/pages/VACCINE-RESISTANCE-MOVEMENT/330457853405
Изобилие от информация и постваксинални реакции.

Съпругът

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 16:39 от chukchi

# 684
Благодаря ви за насоките, полезни са, но по-скоро ще ги пренасоча към мъжа ми.  Peace
Към педиатърката няма смисъл, че тя е кон с капаци; ако беше човек щях да й занеса малко материали, но в нейния случай е безмислено да се напъвам да я образовам. Тя се дразни и  без това на обикновените въпроси, които й задавам, което говори за некомпетентността й. Може би е време да я сменя. Единствено искам да си отърва детето засега.
Поздрави!  bouquet

# 685
Има ли ваксина, която все пак е по-добре да се сложи - напр. полио? 

Ето какво пише д-р Менделсон за полиото:

ПОЛИОМИЕЛИТ

Тези, които са живяли през 40-те години на ХХ век едва ли някога ще забравят преживения страх от една разпространена по това време болест – полиомиелитът. Сигурно още помнят многобройните снимки на болните, на президента на САЩ, прикован от тази болест към инвалидната количка, страхът да използват обществените плажове, поради опасността от заразяване от това ужасно заболяване.

Днес практически полиомиелит не съществува, но страхът от него е останал. Останало е и убеждението, че и това заболяване е победено отново с помощта на ваксините. Нищо чудно, ако се има предвид мощната кампания в защита на ваксината. Фактите обаче са следните: няма убедителни научни доказателства, че именно имунизацията е принудила полиомиелита да отстъпи. Както вече беше отбелязяно, тази болест изчезна и в тези краища на света, където ваксинирането не е било прилагано толкова масово.

За родителите на настоящото поколение деца е важно да знаят следното: Ваксинацията против полиомиелит е именно причината за повечето днешни случаи на заболяване. През септември 1977 г. Джонас Солк, създател на инактивираната полиомиелитна ваксина, заедно с други учени, свидетелства за това. Той заявява, че повечето от тези редки случаи, регистрирани в САЩ от 1970 г. насам, най-вероятно се явяват страничен ефект на живата полиомиелитна ваксина, използвана за планирано ваксиниране на децата. Във Финландия и Швеция, където се използва изключително инактивирана ваксина, повече от десет години не са регистрирани случаи на полиомиелит.

А през това време имунолозите продължават да спорят за степента на риска при използването на убити и живи вируси. Защитниците на ваксината на основа убити вируси твърдят, че именно живите вируси са отговорни за случаите на полиомиелит. Тези, които отстояват използването на ваксината на основа живи вируси, заявяват, че убитите вируси не осигуряват достатъчна защита и следователно, увеличават възприемчивостта към заболяването.

Отдава ми се рядката възможност да съблюдавам удобен неутралитет. Смятам, че и двете страни са прави и че използването и на двете ваксини увеличава, а не намалява вероятността от заразяване на детето с полиомиелит.

Според мен най-ефективният начин да се защити детето от полиомиелит е да се внимава да не бъде ваксинирано за тази болест!

Цитат

Зависи от характера ти и от самата лекарка. Или ѝ кажи директно, или я питай дали е съгласна да ги вписва - по-точно кажи и двете.
И определно посещавай лекар само при спешен случай! Grinning

# 686
Благодаря ви за насоките, полезни са, но по-скоро ще ги пренасоча към мъжа ми.  Peace
Към педиатърката няма смисъл, че тя е кон с капаци; ако беше човек щях да й занеса малко материали, но в нейния случай е безмислено да се напъвам да я образовам. Тя се дразни и  без това на обикновените въпроси, които й задавам, което говори за некомпетентността й. Може би е време да я сменя. Единствено искам да си отърва детето засега.
Поздрави!  bouquet

tini-mini, да признае докторката означава да отрече всичките си разбирания за болестите и науката, в която е вярвала през целия си живот. Това е една наистина трудна задача и неподготвеният ум отказва да го приеме, като дори може да се стигне до тежки последици, особено ако докторката е на възраст...

Сещам се за филма Матрицата, където казват на Нео, че не отключват и не "освобождават" хора след определена възраст, тъй като става това, за което писах току-що. А именно пълно блокиране на мозъка и отказване да се пречупят догмите, в които са вярвали досега!

Успех с мъжа, детето и лекарката! Задачата не е лека, но си струва!

Съпругът

# 687
nenaatoa,   202uu

# 688
Ако в родилното отделение няма неонатология до кого трябва да подам декларацията за отказ от ваксини?  Thinking

# 689
Thousands of USA pregnant women miscarry after the H1N1 vaccine http://www.americanchronicle.com/articles/view/188385

и още един много информативен сайт http://donotinjectme.blogspot.com

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 10:17 от fat.wombat

Общи условия

Активация на акаунт