Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 043
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Добрич
Ако в родилното отделение няма неонатология до кого трябва да подам декларацията за отказ от ваксини?  Thinking
Трябва да има педиатър, който да поема бебетата след раждане

# 691
Уф, на мен ми е толкова дълъг списъка, че не знам кое да искам първо: да не се повива, да не се ваксинира, да не се дава вода, АМ, да се пита за всяка манипулация...

# 692
Да не се повива защо?

Вода и АМ не им ли свиди да дават? Занимава ли им се? Според мен им е по лесно да го дадат на майка да си го кърми.

# 693
Ако в родилното отделение няма неонатология до кого трябва да подам декларацията за отказ от ваксини?  Thinking

Какво е това родилно, без неонатология?!  Shocked

# 694
тазобедрена дисплазия. дори веднъж не трябва да се  повива, според ортопеда ни дори здраво дете, пък камо ли ако има вероятност за нещо такова.

трябва педиатър да има, ако няма неонатология. ще искаш да говориш с педиатър.

# 695
При нас от пет болници, в които можеш да родиш, само държавната има неонатология. Другите са боза....

# 696
В София доколкото ми е известно с неонатология разполагат майчин дом и токуда. Където и да родиш, ако има проблем, бебето там отива. А, ако е преждевременно, направо там те пращат.

# 697
Аз мислех само за ваксините да се разправям. Оф, то за 1000 неща трябва да мисли и да се бори човек!
За окситоцина мислех да се примиря, за да не им се набия прекалено на очи, сега и за повиването трябва да се боря!!!

# 698

Какво е това родилно, без неонатология?!  Shocked

Има, има.И то не е единственото покрай мен.

Да не се повива защо?

Вода и АМ не им ли свиди да дават? Занимава ли им се? Според мен им е по лесно да го дадат на майка да си го кърми.
И аз това викам, но "Едно си баба знае, едно си баба бае".
Тук поне не ги повиват, но вода и АМ дават, така че както казва моят:"Ще има военно положение"  Tired

Толкова ме е яд, че няма да мисля за раждането, а за всички тези неща, които трябва да се случват от само себе си.
В момента повече ме е страх, че ще трябва да вдигам скандали, за да не ият ваксини и да не дават АМ, отколкото от раждането.

# 699
В Пазарджишкото училище за бременни на следващата среща ще се говори за имунизациите и ще  има господин от РИОКОЗ. Tired

# 700
В София доколкото ми е известно с неонатология разполагат майчин дом и токуда. Където и да родиш, ако има проблем, бебето там отива. А, ако е преждевременно, направо там те пращат.

Аааааа, моля, моля!  Stop
Това въобще не е вярно! Naughty
Всички болници, в които има родилни отделения (за София говоря), имат неонатологично отделение.
И Втора Градска, и Тина Киркова, и Шейново, и Токуда, и Окръжна Болница.
Това, че "проблемните" бебета ги преместват в МД е така, но не защото в другите болници няма неонатология, просто в МД са (уж) най- добре подготвени от към техника и специалисти, а и доколкото знам, не всяка болница има "разрешително" (не знам дали така се нарича, моля да ме извините, обяснявам със свои думи) за това, а МД има.
Но да се говори, че другите родилни нямат неонатологично отделение, извинете ме, не се обиждайте, ама е смешно.  Laughing
Та, след като родите и до изписването къде стоят бебетата ви?
В отделението за възрастни ли?  Laughing

П.С. Ето ви например

Неонатологичното Отделение в Шейново

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 17:16 от Джуличка

# 701
Аз мислех само за ваксините да се разправям. Оф, то за 1000 неща трябва да мисли и да се бори човек!
За окситоцина мислех да се примиря, за да не им се набия прекалено на очи, сега и за повиването трябва да се боря!!!
Ако се притесняваш за тези неща, за да не се набиваш на очи можеш да си го родиш в къщи. Има литература на тази тема и също и отчетна във форума. Аз например не съм доволна от раждането си в болница, но ако имам второ може би ще си го родя у дома.  А и за инфекциите които се въдят в болниците да не говорим. Детето ми се зарази със стафилококи в носа, но това е най малкото зло, което си донесохме от там.

# 702
А нашите педки отказват да издадат Здравна книжка на детето - не им давали... Днес друга (потенциалната ни нова) педиатърка каза, че било сложно подаването на искания до НЗОК за тия книжки (под сложно разбирайте занимавка) и затова така...

# 703
Обади се в НЗОК, как няма да издадат здравна книжка? Какви са тия работи.

За неонатологията, явно съм го чула в някоя от болниците . Ок, за добра неонатология говорим. Честно казано предпочитам детето ми да не стъпва в неонатологии, смятам,ж че мястото му е при мен.

За раждането вкъщи, така и не можах да се подготвя психически и теоретично. Имам голямо желание, подкрепа - на мъжа ми ми беше много трудно да му обясня първия път, че това, че ще раждам в болница не значи, че съм болна... Може би третото, дай боже.

# 704
Вчера една позната ,която има син на 2 мес. ми каза ,че са въвели някаква допълнителна и задължителна ваксина ,която се поставя на бебето при навършване на 2 месеца  Shocked.
Каза ,че става въпрос за някаква против пневмококи ,освен Пентаксим(която също включиха по здр.каса) ?!
Навсичко отгоре ,я поставяли заедно с друга ,която си е по стария календар (може би против хепатит В)  #Crazy.Какво е това безумие !?
Вие знаете ли каква ще да е тази ваксина ?

Общи условия

Активация на акаунт