АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 776
  • 686
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, ето цитат от сайта на Министерство на социалната политика:
Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011 година

Министерският съвет прие проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011г.

В документа са заложени следните макроикономически и социално-осигурителни параметри :
-
- Минимална работна заплата - 240,00 лв.;
- Срок на паричното обезщетение за бременност и раждане - 410 дни;

- Размер на обезщетението за отглеждане на малко дете - 240лв.;

ОзО

# 466
Означава ли това, че това важи и за първата година?!

# 467
ani_d  и аз  се чудя за какво плащаме осигуровки ,като за всичко почти трябва да си плащаме сами .
С тези направления нерви да има човек  ooooh!.
и аз го чух по новините за майчинството ,но казаха ,че трябва да се обсъжда  ,демек няма да е скоро .
Честити ви сини гащи момичета  Hug Hug Hug

# 468
Ще се разпиша без да съм чела, че снощи докато ви изчета и бях полузаспала...
Аз съм ЗА консултациите на ЛЛЛ. Имах много проблемно кърмене, цели 6 месеца с накрайници, после се оправихме без тях някак, но пък запушванията на каналите ми бяха почти ежедневие. Много се надявам сега нещата да са наред и да съм по-спокойна.
Честито на всички с розови и сини гащурки...
Аз утре съм на ЖК.
А за ФМ, тя се прави и през 3-те триместъра, като първата е заедно със БХС-то.
Аз съм голяма патица със записаната ФМ. През цялото време съм убедена, че е във Фемина, а на листчет- Марков  Shocked Днес звънях до МарковС и все пак там съм се записала...потвърдиха ми  Crazy Часът ми е за 29,11, следобяд (записах се на 05,10,). Ако трябва да чакам дотогава за да разбера пола...
Ани, ми той няма право да ти отказва...доколкото знам уж за бременни не са им ограничени направленията, както и за децата  Thinking

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 19:34 от Анонимен

# 469
Момичета, ето цитат от сайта на Министерство на социалната политика:
Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011 година

Министерският съвет прие проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2011г.

В документа са заложени следните макроикономически и социално-осигурителни параметри :
-
- Минимална работна заплата - 240,00 лв.;
- Срок на паричното обезщетение за бременност и раждане - 410 дни;

- Размер на обезщетението за отглеждане на малко дете - 240лв.;

ОзО
Да това е положението в момента, но казаха че базата за изчисляване на обезщетението за бременост и майчинство от догодина няма да е 12 а 18 месеца, а това което ще се обсъжда и трябва да се приеме от всички държави членки на ЕС е майчинството да бъде ако правилно съм чула 20 седмици, но не се знае кога ще стане точно това

# 470
Олелееееее...20 седмици са толкова малко...Като се сетя каква борба беше да се вземе цяла година. Да вземат всичко да направят по ЕС обаче...пууу...Извинете, ядосах се!

# 471
Здравейте!Аз най-сетне се добрах до компютъра....
Днес от сутринта ми се гади много,но пък не повръщам,а и едно главоболие ме мъчи,че направо откачам....Днес карам само на натурални сокове,от всичко друго ми се гади,не знам защо,но доста често имам такива моменти  Rolling Eyes
Благодаря за комплиментите за количката,наистина е много хубава.Аз бях разочарована,че не е модела,който бях харесала,но си мисля,че тази е по-добрия вариант.Доста е удобна,изглежда маневрена,не е много тежка,та в общи линии съм доволна!  Simple Smile
Честито на мамите узнали пола на бебоците,виждам,че пак са само момченца  LaughingДобре дошли и на новите мами!Леко бременеене   bouquet
Дручка,какво стана на прегледа,разбрахте ли пола на бебока?  Rolling Eyes
Цитат
Мами, каква козметика мислите да ползвате за бебета си?
То е рано още,но аз с Бела и Ивон съм ползвала почти всички видове козметика и съм най-доволна от Бюбхен,Авент,Джонсънс Бейби,Чико и Клоран.На-вече от Клоран и Авент  Peace
Аз бебо вече го усещам,сигурна съм,няма как да сбъркам  Heart Eyes
Тотовен,да ти е жива и здрава рожденичката!!!Да е много щастлива,да има само успехи в училище и през април да е много добра,грижовна сестра!
Ами последните 2 страници не мога да ги изчета,ама...Ще ме извините![/i][/b]

# 472
HoNeY_ChIlD, не си чула правилно  Wink Обсъждат да се приеме МИНИМАЛНО майчинство от 20 седмици, което означава, че работодателят не може да те накара да се върнеш на работа, нито да те приеме, ако ти искаш, преди да са минали тези седмици. Това е в плюс за майките, а не в минус и няма нищо общо с полагаемото се 2-годишно майчинство сега.

# 473
здравейте,за съжаление не се видя пола,ама кво пък,поне бебо е ок.всичко му е добре,расте си ,даже и мерки му взеха Laughing.плацента висока и води достатъчно.доволна съм.добре дошла и на новата мама  smile3525тотовен да ти е жива и здрава каката,да слушка и да ви носи само радост  party023тези които искат паролка,да ми пишат на лични,че не можах да запомня всички.мони количката така ме грабна,че само ровя в холандските сайтове да търся.а и утре като си отида ще се поразходя по магазините да видя.леле нямам търпение да се кача на самолета,но най важното от всичко е,че детенцето ми е добре. newsm44

# 474
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:30 от FourSeasons

# 475
Момичета,БЛАГОДАРЯ ВИ,много сте мили!!!! HugМного се радвам че си споделяме толкова много неща и се подържаме!
Рожденният ден мина прекрасно,а каката  получи страхотни подаръци  и е много щастлива!
ani_d и всички останали момичета,не се ядосвайте ,че всичко негативно ни се отразява.Знам че е толкова трудно при тези простотии които се случват в държавата ни,но все пак горе главата! newsm10

# 476
Ох с тези пари кой,колко,кога до кога,направо....Ако взимахме пари като в ЕВРОПЕЙСКА страна,мъжът ми спокойно,щеше да си гледа семейството ,а аз домочадието.А не с две средностатистически заплати да се чудим как да се стягаме и мъжът ми да мисли,къде да си намери допълнително работа за да можем да си посрещаме нормално нуждите. Днес ми е ден да се нервя,направо ... мога да убия някой,защо съм така изнервена не мога да си обясня.Посърбява ме шкембето и мажа с Дева,но нещо много трудно се размазва,следващият път ще пробвам с нещо по мекичко.
На пътуващите,безаварийно  Hug и хубаво изкарване.
Аз съм много назад от повечето с термина,а като знам и как закъснявам с раждането,може и към майските мами да отида,но много ви се радвам,как сте минали по прегледите,моя е чак след 3 седмици,дано да се покаже и да е момиченце  Praynig
Лека и спокойна нощ от мен   bouquet

# 477
Как сте мамиииии.Честит рожден ден на каката,да е жива и здрава и мнооооггоооо да помага на мама догодина  nbirthday 
Честито и на мамите разбрали пола на бебоците вече,и аз нямам търпение,но като знам,че съм на преглед чак след 3 седмици и ми се плаче.Много е тъпо това,че сме само веднъж в месеца на консултация-не мислите ли?  Sad
Лека вечер на всички  Hug

# 478
Здравейте мамички  Hug,

Аз мислех днес само да чета и утре да пиша, но няма как да не честитя на рожденичката. Едно здраво, щастливо, безгрижно и усмихнато дете да ти расте, Тотовен!

Добре дошла на новата мама  Hug и започвам да се поуплаквам лекичко....аа..а.а.а.а  #2gunfire.
Днес бяхме на преглед, но бебчето не се видя какво е. Мааалко, много!! се разочаровах, не че имам претенции, но просто искам да знаааааммм. Иначе много добре си се развива, според размери 16 седмица, според мен значи си бърза, което ме учудва, че като се сетя каката беше почти месец след термина още в мен Simple Smile, таа.... смучеше си пръстче през цялото време и беше добре да чуя, че всичко си му е наред. ФМ ми е на 24.11 и просто трябва явно да устискам дотогава да видим какви ще са гащите.
Мъжът ми ме изклюкари  Laughing, че повръщам ежедневно по 5-6 пъти и утре съм на изследвания за проверка на азетон!! в кръвта, появявала се при някой и ако е така веднага влизам в отделението....дано.... всичко  наред, каквото и да е. От друга страна гърлото ужасно ме боли, май имало някакъв такъв вирус...боли сииии...та така.....

Нашата система си е скапана и това е, на мен ми писна да се ядосвам след като вече станахме принудително добри познати с районната от нап  #Cussing out.
Манчестър играе още, но аз си лягам:)))....

# 479
dru4ka , хубави новинки ,такива да са докрая ,насладисе се на аморето утре пък каквото и да е вашото си е  Hug Hug Hug
blumence ,добре е направил мъжът ти като е казал на докито ,че повръщаш ,аз като бях в болницата имаше едно момиче за същото беше на системи заради това ,че повръща 5 ,6 пъти.обизателно си направи нужните иследвания. Hug
 лека вечер и от мен .

Общи условия

Активация на акаунт