АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 778
  • 686
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък винаги съм мислила, че за момичета има по-хубави и интересни дрехи отколкото за момчета. Може би защото имам момче и много се надявам на момиче Laughing.

Laughing аз имам момченце и винаги съм бленувала по момичешките дрешки, но сега като разгледах бебешките, забелязах, че розовото определено е на почит.

добро утро, мили момичета  Hug

Не, че не можеш да си правих еко когато си поискаш, но все пак за нещо са определили седмици, които се спазват по цял свят.
стандартите по цял свят са от 16та до 20та гс   Peace
В 16 е рано, ето цитат от сайта на Марков, оптималното навсякъде е 20-22

аз говорех за стандартите по цял свят , както ти се изрази, а те са 16-20 седмица, с оптимално 18-20 седмица  Peace
За Марков знам, както казах, аз там правих ФМ в 17гс и всички органи бях достатъчно добре формирани и идеални за оглеждане, т.е. 17 седмица не е рано.  Wink
Ако се открие обаче проблем, 22ра седмица е твърде късно, ако ме разбираш за какво говоря.

Pile, 100лв + 10лв за диск със снимки, ако искаш, аз бих се обадила за час още сега, оглеждането продължава 30 мин. Аз с първата бременност бях при самия Марков, но сега нямаше час за него и бях при Атанасова. И тя много ми хареса.
Вчера бях на ФМ при специалисти тук (в САЩ) и ми направи впечатление, че резолюцията на апарата на Марков е мноооого по-добра, дори и е 2Д варианта си, явно апаратурата му е много модерна.

Шаманке, уважавам твоето мнение, но искам да кажа, че точно, защото бях наплашена да не ми намалее кърмата от подобни статии в кърмаческата библиотека, изкарах в изключителни мъки първия месец кърмене, докато не се престраша да ползвам силиконови накрайници като показаните. Направих го, след като платих за консултация с лактационен специалист, който ми ги препоръча, толкова бях отчаяна вече.
Проблеми с накрайниците не съм имала, нито аз, нито бебето и си давам сметка, че ако не бяха те, просто нямаше да издържа на тези кански болки. Спрях да ги ползвам около 2 мес след това, а кърмих до след годинката.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:15 от Лeни

# 451
Здравейте, момчета!
Само се отчитам, че голяма суша и при мен. Пълна лудница в работата, не ми стига времето за нищо!
На 11/11 сме при доки на ФМ, може да ни кажат и пола на бебо.

Лек ден от нас  Hug  bouquet

# 452
Здравейте мили мами.

Връщам се от преглед. Гледахме много неща на бебето и всичко му е наред - поне така каза доктора. Видяхме и пръстчета, крачета, гръбначен стълб, сърце, мозък...абе много неща. И на мен може да добавите едно синьо щъркелче  Laughing Laughing Laughing. Много се радвам, винаги съм искала момиченце, но от известно време мисълта да имам син ми харесваше. И при двете щях да се радвам, но сега съм супер щастлива, защото всичко му е ОК. А пък таткото - ме мога да ви опиша физиономията  #Crazy #Crazy #Crazy. Бебо върви по-голям. Досега беше по-малък, а този път направо ме изненада. Според датата на последната овулация термина ми е на 12 април, а по размери от днес се падна 07 април. Май ще е като такто си - 190 см, или чичо си 196 см. Общо взето има на кой да се метне голям мъж.

Относно болките и зацапването - било нормално, защото плацентата ми била много ниско разположена. Трябва да почивам повече, да не нося тежко /като попитах за дефиниция за тежко ми казаха 5 кг/, да не ходя много и т.н. Как да стане това като ходя на работа не знам. Искам да изкарам до края на декември, докато е малко бебето и след Нова година мисля да изляза в болнични. Дано не ми се окажат грешни сметките. Предписаха ми магнезий и честно казано не очаквах де е толкова скъп 51лв. за опаковка, която стига за 1 месец. В аптеката ми казаха, че има и по-евтини, но нали този ми е предписан и не посмях да го сменя. Ще пия и Биозин /за по-добро усвояване на желязо и засилване на имунната система/ и то е 28 лв. на месец. Общо взето днес похарчих 120 лв. с прегледа. Дано поне всичко е ОК и болките да отшумят.

Стига съм писала за проблемните неща, защото съм много щастлива. АМА МНОГОООООООООООО. Ще си имам малко момченце. И за тях има готини дрешки - ризки с пуловерчета, смъкнати дънки, готини шапки и т.н. Почвам да гледам колички за мъж  Grinning.

Чао от мен.

# 453
Моля за паролка за албумчето.

Аз съм другата сряда на преглед, но още не са ми казали кога ще правим ФМ. Този път обаче ще го питам доки, че и аз искам да знам пол  Simple Smile . Много се радвам, че освен неразположенията на мамите, нещата с бебчовците са добре.

# 454
Много се радвам за теб, vania_svet ,  честито синичко щъркелче!!!!  bouquet
Аз все още не знам цвета на гащите, че бебчето беше застанало неподходящо (крие се нещо  Simple Smile ) Моят мъж мноооого иска момиченце, но съм му казала да не се настройва предварително и засега нищо не коментира.

Искам да попитам майките, които са ходили на ФМ, абсолютно всичко ли се вижда тогава - органи, дали се развива нормално и т.н.

# 455
Момичета,

вече си имам една голяма 11 годишна кака!  party023 Днес имаме РОЖДЕН ДЕН nbirthday newsm51
ДА ни е жива и здрава!
много за кратичко влизам ,че си имаме приготовления около  рожденният ден
Оставям ви  Laughingзасега.....

# 456
  • Червено знаме 11:)
Totoven да ти е жива и здрава рожденничката,само усмивки да ви носи и април да помага за бебето Grinning Grinning Grinning

# 457
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честити сини гащи на vania_svet и на totoven, както и жива и здрава да е каката-рожденичка!  smile3525
Стискам палци на dru4ka да и се покаже едно момиченце  babydust7 на ехографа.

# 458
Момичета, може малко глупав да ви се стори въпросът ми но... как се слага лента отдолу, която брои седмиците от бременността? Стигам до момента, в който ми дава някакъв адрес. Но после незнам къде да го сложа този адрес, така че лентата да излиза под всеки пост...
Благодаря предварително

# 459
alin - копираш адреса, който ти е генериран, отиваш в профила си, в промени на профил - профил и го копираш в килийката за подпис - надявам се го обясних добре  Simple Smile

# 460
Здравейте честито на всички узнали пола на бебо ЧРД и на малката кака с пожелания за много здраве и безгрижно детство.Аз също мога да се присъединя към останалите с главоболие но на мен док. ми каза че мога да пия аналгин и други подобни дори ми препоръча беналгин. Аз предполагам че имам мигрена защото повръщам от главоболие и не ми минава без хапчета и при смяна на сезоните, климата просто е нетърпимо. Може ли да помоля за паролата на албумчето.

# 461
totoven, да е жива ,здрава и много щастлива малката пораснала госпожица ,много да ви радва и слушка   bouquet. nbirthday newsm38  Gift  ura  .

# 462
  • Бургас/Пз
totoven, честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава и много да ви радва!

Аз да ви се оплача днес как ме вкисна личният ми лекар. Направо съм бясна. Тъй като ми бил дал направление за гинеколог на 27 септември, сега не можел да ми даде пак, защото не били изтекли не знам колко си дни. Да съм си преместила часът за ЖК в началото на ноември и разни ей такива. Не стига , че плащам луди осигуровки на тая държава, ами отгоре на всичко , когато ми потрябва направление, да не мога да се възползвам. Питам го какво ще стане, ако не си преместя часът и той ми вика ми ще си плагиш и консултацията и изследванията. Направо полудях! В такива моменти супер много съжалявам, че живея в тая тъпа държава! Не ми е заради друго, ами съм  ходила само веднъж на лекар, нямам пуснати никакви изследвания и се надявах, че д края на месеца всичко ще се нареди. Е да, ама не.

Ох наоплаках ви се, ама още ме държи от сутринта.

# 463
Майчета току що по новините чух, че от догодина доходът за изчисляване на майчинските няма да е за 12 месеца а за 18, някоя от вас знае ли нещо по въпроса.

# 464
  Здравейте и от мен! Напоследък едва намирам време да ви изчета, а камо ли да напиша нещо, но най-накрая се включвам  Simple Smile
  Честито на мамите, които са разбрали пола- да знаете, завиждам ви благородно  Grinning Много искам и аз вече да знам какво е бебето, но ще трябва да почакам до 5.11  Weary Дано тогава не сме срамежливи... Искам момиченце, но и момченце да е, ще се зарадвам, просто искам да се настроя на едното или другото.
  Шаманката , много се радвам, че се включваш и в нашата тема. С първия ми опит за кърмене имах много притеснения, проблеми, но с упоритост кърмих до годинката. Все пак сега ще изчета повече информация по въпроса, за да мога да съм възможно най-подготвена за евентуални проблеми и сега.  С първата бременност нямах достъп до интернет, но сега ще се възползвам. Благодаря ви, че ви има, вие , консултантите по кърмене!  bouquet
   Ани, и аз имах същия проблем с моята лична, с тази разлика, че накрая склони и ми издаде малко по-рано новото направление. Не виждам къде е логиката, при положение, че са за различни неща!

Общи условия

Активация на акаунт