АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 780
  • 686
  •   1
Отговори
# 435

Deliah_qk аз имах същия проблем със зърната,но бях закупила силиконови зърна на Авент.Още от първия ден започнах с тях.Бебето веднага зацока,а до 2 седмици зърната изкочиха и продължих без тях.Не съм имала рагади,поради тези протектори.Сега дясното зърно е напълно изкочило,лявото почти,но се надявам този път и то да се оправи.Препоръчвам ти да си купиш такива.Да добява ,че могат да се стерилизират в микровълнова.

petia47, момичета, силиконовите зърна може да са много удачно решение в някои случаи, както е било при теб.  Но при тях има едно голямо "но". Първо, възможно е с тях да се помогне на бебето да засуче, но също е възможно зърното да обърка засукването, да намали достъпа на мляко и съответно стимулацията на гърдата. Така е твърде възможно бебето да не се храни добре и кърмата да намалее. Важно е, ако се налага използване на зърно, то да е максимално тъничко, за да не пречи на чувствителността на гърдата и съответно стимулацията и. За да се избегне подобен проблем, добре е силик. зърна да се ползват внимателно, с наблюдение на лекар или консултант по кърмене, да са точен размер и да са временно решение.

# 436
Момичета, гледайте Димитрова при Гала.

# 437
Добро утро и от мен
Мони,благодаря за кафенцето Simple Smile
Moiraine  и К_А_Т_И,къде изчезнаха ?!?
dru4ka,живо и здраво да е каквото Господ решил  Hug
totoven,да си ви честити сини гащи  Hug
Ние днес отиваме да купуваме боя и гранитогрес и много се вълнувам

За силиконовите зърна и аз съм с мнението на Шаманката и го усетих лично,а и мисля че предизвикват още повече колики  Confused
Прекрасен ден от мен! Бъдете здрави  Hug

# 438
VesitoAJ   Загледах се в Гала  

Нищо ново при мен, в петък съм на ЖК и ще се отчета, надявам се да кажат пола със сигурност, че засега още нищо не е съвсем ясно  Simple Smile  И момченце да е, ще се зарадвам заради таткото, който си умира за момченце  Wink  А пък и сте прави за розовото, всички момичешки дрешки са розови, наистина има много хубави, но все розови. Докато за момченца има страхотни най-различни дрешки, винаги ми е било гъдел да напазарувам малко такива.

Аз сега ще се занимавам да тормозя вносителите на пюретата Гербер в България. Бясна съм им. Въвела съм мляко на Ели (а има съмнение за алергия към белтъка на кравето мляко при нея) заради грешен етикет. Та сега съм се заела да направя всичко възможно да ги изтормозя максимално, за какво чета етикети като луда като те не си правят труда да ги актуализират като им се промени продукта...   Rolling Eyes

За коликите, при Ели беше много странно, защото първият месец нямаше изобщо и после като се почна, та до края на 4тия, а пък в 5тия месец и се показаха първите зъбчета  Shocked  А си бях спокойна по време на бременността, сега примерно съм доста по-неспокойна, не знам и аз защо, предполагам, че повече се изморявам с малката и от това.

За креватчетата, ползвам си още дървеното, в момента е много актуално, защото Ели се изправя по него и го обикаля, в походната кошарка не може да ги прави тези неща.

Аз си записах час при Димитрова за 23.11, исках за предната седмица, но вече бяха свършили (това преди 2 седмици...).

Малко телеграфно пиша, съжалявам, после ако мога ще пиша пак.
Хубав ден ви пожелавам   Hug

# 439
  • sofia
Аз пък винаги съм мислила, че за момичета има по-хубави и интересни дрехи отколкото за момчета. Може би защото имам момче и много се надявам на момиче Laughing. Явно кой какво си няма към такова го влече.

# 440
Не, че не можеш да си правих еко когато си поискаш, но все пак за нещо са определили седмици, които се спазват по цял свят.
стандартите по цял свят са от 16та до 20та гс   Peace
В 16 е рано, ето цитат от сайта на Марков, оптималното навсякъде е 20-22, а image за голямо съжаление сподели, че е пропуснала ранната, където нейния проблем би се видял.
Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода. По правило феталното сърце и лице са трудни за оглед в по-ранните срокове на бременността. Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.

# 441
Добро утро и от мен мамииии,как сте тази сутрин-надявам се по-добре от времето навън Wink
Ама много сте изписали,човек не може да ви изчете.
totoven честити сини гащиииии
Лек и усмихнат ден на всичкииии от мен.
А и щях да забравя-може ли паролата за албумчето та и аз да се порадвам малко   Hug

# 442
  • Варна
Здравейте Hug
Честито на всички узнали пола на бебоците.Аз до 16ти,няма да го знам Crazy

Вчера ходих при доки да ме прегледа,какви са тези контракции,какво е това чудо....лежах 5 часа на система в болницата Tired.Много почивка и лежане,това е за мен. Confused

Ставам,много ми е неудобно на компа да седя..

Пазете се  bouquet

# 443
Здравейте априлски мами  Simple Smile
Искам и аз да се запиша. Термина ми е 22-април 2011 Grinning
От София съм.
Пожелавам на всички прекрасни и здрави бебчета напролет!

# 444

В 16 е рано, ето цитат от сайта на Марков...
Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен.....
[/quote]

А в сайта на Фемина пише следното: Фетална морфология II тм - Това е високо специализирано ултразвуково изследване за аномалии на плода в 15 - 23 г.с.
За това съм в колебание  newsm78

# 445
gouqizi , Адрес:

1202 София, България
ул."Дунав" No 47

Телефон за контакти

тел.: 02 / 983 30 20
тел.факс: 02 / 983 57 97
моб. тел: 088 903 05 95

Е-mail: mc_femina@abv.bg

Никой нищо не пише за Бебемания 2010.

# 446
за седмиците на ФМ и аз се ръководя по сайта на Марков, а и не само от там, но смятам че 16 -та седмица е рано (не казвам, че не може, а е рано за преглеждане на всичко необходимо, като органи), а и бях на ранна фетална във Варна при доц. Балев, който ме вика на 2 ра фетална 18-20 седмица, а и според мен оптимален вариант е около 20 седмица - дали малко по- късно или по- рано това вече няма значение  Simple Smile

# 447
  • Русе
Здравейте.Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна желая  Hug
Сега като се заговорихте за 2-та ФМ силно се замислих и реших, че искам да посетя клиниката на Марков. Споделете моля тези които са се обаждали дали записват часове за началото на декември (на 01.12. влизам в 21 седмица мисля,че тогава ще е най-добре да се направи) а какви бяха цените ориентировъчно?

# 448
благодаря istoykova  Hug дано успея да вредя за края на ноември Thinking

# 449
  • София
Здравейте и от мен. Моля, изпратете ми паролата за албума. Мерси предварително! Wink

Trufel на мен първо ми взеха урина, пуснаха ми пълна кръвна картина, изследвания за спин, сифилис, васерман...и ултразвук ми правиха първия път. Днес бях за втори път (повече от месец след регистрирането, но ми казаха 15-16 г.с.) за влагалищен секрет и микробиология. Другият път (18.11.2010) ме осведомиха че ми се полага ултразвук. За по-натам не знам, но мисля че има още една микробиология в последния триместър.
На 23.11.2010 съм на ФМ при Марков.

Общи условия

Активация на акаунт