АПРИЛско бебче чакам аз, гордея се с коремчето си всеки час!

• 25 795
  • 686
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Trufel ,Аз ходя в Майчин дом на консултации и мога да ти кажа цената.Аз съм на Интензивни и те са 580лв.Нормалните са 530лв.
Мисля че тези в сайта са актуални,сменили са цените на видовете раждания и други интервенции,и смятам че тези са си останали същите. Peace Ти пак звънни,де  Simple Smile
jorjito, мерси за инфото. Аз мисля да питам за ЖК по здравна каса, но да видим каква е разликата. Ти при кой лекар си, аз планирам при Б. Георгиев.

Момичета, от вчера ме смазва това главоболие, но аз сериозно си мислех, че е от Дуфастон-а или от ниското ми кръвно. Досега не ме е боляло така главата нон-стоп. Пък тази сутрин пак едно гадене, а си мислех, че е отминало (от няколко седмици не ми се беше случвало). Sick  Някой има ли такъв опит с Дуфастон-а или си въобразявам? Ще спра да го пия за малко, да видя, че на работа гледам зомбясало от главоболие, а уж още се крия още... Crazy

На мен все женски имена ми идват, с мъжките ми е трудно - ама ще го измисля като трябва  Heart Eyes
Никакви линии нямам аз, ама имам време - косъмчетата обаче са налице  Wink

С 2 ръце за лекции на ЛЛЛ, разбира се!   bouquet

Оплаках се, отчетох се, успокоих се като ви прочетох - да живее Царството Форумско!  Hug

# 361
защо се мъчите с това главоболие,аз цял живот имам мигрена и без лекарства не мога(но сега нямам,дори не смея да се похваля).пиите поне парацетамол и една приятелка пиеше спазмалгон(звъчи странно,но помага).повече течности,чайчета и сокове.

# 362
dru4ka - напълно съм съгласна с теб, и аз като теб съм с мигрена и ако ме заболи глава изобщо не се колебая да си пия парацетамол  Simple Smile няма смисъл да се мъчим, поне според мен  Simple Smile

# 363
  • Бургас
Привет,нещо напоследък неостава време за писане.
За главоболието на мен ми е от кръвното,дори ми се гади когато не ми е в ред кръвното.
За количка не съм мислила още,а креватче имаме от каката, голямо и удобно и понеже ще се местим в къща ще си вземем и сгъваемата кошара от майка ми за да е по удобно и да не разнасям бебо нагоре надолу.
За имената,ами при нас няма претенции и освен това аз съм заявила,че избирам името без да се съобразявам с други мнения,а и таткото е съгласе.На мен ми харесват имена които носят някакъв смисъл.Едно от любимите ми мъжки имена е Самуил- измолен от господ (или нещо подобно беше),а дъщеря ми е Йоанна (богопомазана),но тя си дойде с името.Сега не съм мислила особенно,но като се има в предвид,че предния път като родих тогава реших как ще се казва,нищо чудно тоя път бебо да си поседи няколко дни без име.
И мен вчера яко ме наболяваше кръста и ниско долу като пременструални болки и доста се притесних,но след работа се прибрах и легнах и поотмина.Надявам се да не е било нищо сериозно.За болките в дясно моята лекарка ми каза,че някой хора са с хроничен апандисит и при бременност се обостря,даже ме беше пратила на хирург даме види,но славабогу няма нищо.
Щях и още да пиша,но стана мн дълго.

# 364
Добро утро. Кафенцето и закуската от мен. Без картинка но всеки да си избере каквото иска че картинките понякога изкушават......
Имам едно питане към варненските мами някой може ли да ми даде мнение за д-р Надежда Тодорова медицински център Св.Анна

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 08:11 от HoNeY_ChIlD

# 365
добро утро мацки.как сте днес?вчера установих,че съм отпаднала от скапаното бреме,но тази сутрин си взех от един пренатал,за да ме ободри.мисля,че има ефект.а и бях на козметик и се чувствам като преродена.не се лишавайте от дребни удоволствия.отидете на фризьор,козметик или на маникюр и педикюр.лек и успешен ден на всички newsm51

# 366
Добро утро и от мен  Hug.

От четвъртък вечер и аз пак имам болки, но не постоянно. Като ме заболи и пия но-шпа. Вчера много се преуморих /бях до 7 в офиса/ и снощи имах кафяво зацапване и болки. Сега имам само леки болки без зацапване. Нямам търпение да дойде утре да отида при доктора. Дано всичко е наред. Да не се заричам обаче днес мисля в 17:30 да се изтрелям от офиса  Naughty. Много ми се иска да не ходя на работа, защото явно не се получават нещата, обаче ме притеснява да не ми се намали майчинството. Аз доста наредби изчетох и според мен не се намалява, но на много места пише обратното. Май довечера ще се заровя по-подробно в Майчинството счетоводно. Въпроса е там, че не знаеш на кой да повярвяш. Не знам ако отида в НОИ къде да питам - нали те ги изчисляват трябва да знаят. Моля ви ако някоя от вас се е осигурявала на висока заплата, била е в дълъг болничен и след това по майчинство да ми пише как е било при нея.

На много места срещнах написано, че болничния е 70% от брутното трудово възнаграждение, обаче това със сигурност НЕ Е ВЯРНО. 70% са само първите 3 дни, които се плащат от работодателя, останалите са 80%. Върху тях обаче не се дължат осигуровки и затова чистата сума, която се взима е даже по-голяма от нетното възнаграждение. Това го казвам от опит. За майчинството обаче нямам опит, а и нямам приятелка, която да е взимала болнични дълго време и да се е осигурявала на висока заплата.

Стана дълго и скучно, но моля някой да помогне.

# 367
Добро утро маменца, как спахте.

Ааа, HoNeY_ChIlD не е честно, искаме картинки, да оплакнем очи Simple Smile, да ми дойде музата за готвене.

добро утро мацки.как сте днес?вчера установих,че съм отпаднала от скапаното бреме,но тази сутрин си взех от един пренатал,за да ме ободри.мисля,че има ефект.а и бях на козметик и се чувствам като преродена.не се лишавайте от дребни удоволствия.отидете на фризьор,козметик или на маникюр и педикюр.лек и успешен ден на всички newsm51
   много добра идея, и аз винаги се чувствам преродена след козметик.  newsm10 
Хубав ден на всички

# 368
Добро утро момичетааааа  Simple Smile,
Днес съм си вкъщи.....вчера нещо се попреуморих и гърлото ме боли ужаааасно, та днес съм планувала да си почивам, newsm55, козметик, женски си му радости  Laughing.
И аз много се интересувам от темата за болничните, защото се осигурявам на висока заплатка и си вземам отпуска, когато ми се налага, но видимо усещам, че ми е много тежко да съм ежедневно на работа и май ще ми се наложи да си стоя повечко в нас.
Снощи Весето се събуди в 5.45  #2gunfire и каза "Мамо, Еси готова"...ааааа, доплака ми се, добре че ми е златен мъжа и стана с нея в 6.15....как издържа незнам.....добре, че е той.
Охооо...утре см при доки и се надявам да видим какво ще е щъркелчето  Joy...хайдеееееее.
Добре дошла на Лени и се замислих ами ако някой от нас родят през март или май??? При мен вероятността за мартенче е много голяма, защото засега не смятат, че ще мога да родя нормално, таа........ какво ли ще правим като свикнем?  Thinking

# 369
  • Варна
Trufel ,Аз ходя в Майчин дом на консултации и мога да ти кажа цената.Аз съм на Интензивни и те са 580лв.Нормалните са 530лв.
Мисля че тези в сайта са актуални,сменили са цените на видовете раждания и други интервенции,и смятам че тези са си останали същите. Peace Ти пак звънни,де  Simple Smile
jorjito, мерси за инфото. Аз мисля да питам за ЖК по здравна каса, но да видим каква е разликата. Ти при кой лекар си, аз планирам при Б. Георгиев.

Аз съм при доктор Даниела Станева.Прекрасна е,Разкошна Peace Днес ще ходя,защото ми се увеличиха контракциите,постоянно ме хваща корема.Мога да питам ако искаш.Макар че си мисля,че консултации по касата,няма Thinking

И аз съм с две ръце за лекциите от ЛЛЛ Peace Peace Peace

От image,няма ли новини?

# 370
Здравейте мами Simple Smile нещо май настинах и носът ми е запушен и не мога да дишам. Цяла нощ не съм спала ужасно е. Пробвах с разтвор от морска сол и вода за запушен нос , но помага за 1 минута и после пак същото. Знаете ли някакви капки за нос които могат да се използват от бременни? Много ще съм благодарна ако някой знае нещо по въпроса.

# 371
Мария9, аз ползвам quicks, който използвам и за малката разтвор на морска сол, но много добре ни действа и на двете, нищо друго не сме ползвали, но незнам дали на теб ще ти помохне след като си опитвала, но не пречи, мисля newsm78

# 372
Преди 2 седици бях със запушен нос и си пръсках детски Олинт еднократно преди лягане и спях отлично.

# 373
И аз си пръсках Олинт, но май не било препоръчително.  Sad ...но пък не се седи със запушен нос

# 374
Стеримар със сигурност е безопасен. Освен това на малкия съм слагала Виброцил, беше към 6-7 месеца като му сложих за първи път. Може да питаш дали да го ползваш.

Общи условия

Активация на акаунт