ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 539
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Скоро гледах филм за ИКЕА по National Geographic. По едно време някакъв специалист от ИКЕА трябваше да си изпринти една лъжичка на 3D принтера, за да види как изглежда. КАКВО!?! 3D принтер!?! Оказа се, че машинарията ПРИНТИРА пласмасови 3D форми слой по слой. Луда работа.
Показаха и някакво ново столче "Selma", което си сменя тапицерията като книга. Ето го:

# 151
  • София
Това столче го видях преди 2 седмици на живо в Истанбулската ИКЕА. Не е нищо особено. Тъй като за 1 месец успях да обиколя на-близките до България ИКЕА в Солун, Букурещ и Истанбул, впечатленията ми са,че в Букурещ е най-евтино, в Истанбул най-спокойно, а в Солун няма да стъпя вече!

# 152
Идеята ми се струва много добра, само моделът на стола не ми харесва.

А що се отнася до магазините, нашият е единствен за региона и хем е малък, хем е винаги претъпкан ! Имам чувството, че хората мебели ядат  Laughing, и ние между тях естетсвено  Mr. Green
Я да се похваля с новата ми придобвка, прясна от вчера :
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/40152280

Естествено още не е инсталирана ; голяма главоблъсканица е как да се прекара кабел на 4 метра от земята (разстоянието между пода и тавана)  Thinking Това май трябваше да го мислим по-рано  Laughing

# 153
missmarina,
защо ти е такова мнението за солунската, на фона на останалите?

Аз вчера така и не успях да отида там, т.к организираната екскурзия се оказа един голям булшит, но планирах в скоро време все пак да я посетя...

# 154
La vie en rose, много харесвам тази лампа! Честито! Сестра ми има такава лампа в къщата си и стои страхотно. Simple Smile
Нямате ли изведени кабели за осветление на тавана?

Бенс, вчера си мислех за теб, понеже изрових тази снимка. Това е илюстрацията на онова, което си представях, когато обмислях преправяне на маса MELLTORP. Какво стана с вашата маса? Май вече те бях питала, но не помня какво каза. Blush

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 16:05 от Barbabeau

# 155
Наистина на живо изглежда много по-добре отколкото на снимката.  Grinning Дано и да стои добре, че мъжът ми си я избира.
Кабели на тавана няма, дали заради височината не им се е занимавало ?  Thinking Имаме само 2 стенни лампи за 30 квадрата и е тъмно като в пещера. ooooh!
................................................................

Готови сме. Ето какво се получи :
В началото :  Whistling
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/pb070002-13133633c3c.jpg

И след това :

http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/appart-2-13133219adf.jpg
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/appart-3-13133255551.jpg
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/appart-4-13133301890.jpg

Светло е вече в хола, въпреки мрачните снимки  Laughing Не съм особено надарена с апарата, какво да се прави  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 21:10 от La vie en rose

# 156
  • Варна
La vie en rose, много красиво и уютно се е получило!

# 157
La vie en rose, с-у-п-е-р! Много ми харесва. Simple Smile С тази приглушена светлина е върхът.

П.П. Съвет: не показвай мъжа си в такъв ракурс пред хиляди съфорумки. Twisted Evil Laughing Laughing

# 158
La vie en rose, страхотно се е получилоооо! Браво!

# 159
  • между морето и небето
Здравейте!
не пиша в темата, но да споделя.

elmyra duff,  имаме KARLSTAD 2ва дивана - двоен и троен, превръщая се в легло. Предпочетох ги, защото имат по-изчистен дизайн; между краката и пода има достатъчно разстоятие и лесно може да се почисти под тях; облегалките не са високи (единият е разположен под прозореца и е точно на нивото на стената, така че не пречи на светлината, а втория е почти на средата в хола и не пречи на погледа); много са удобни, както за сядане, така и за спане; лесно се свалят калъфите за пране, издръжливи са, поне засега, на подскачания, хвърляния и т.н. Единствената ми забележка е, че малко поизбеля цвета, моите са в синьо.

# 160
La vie en rose, и аз да кажа, че наистина много уютно изглежда. И масата ли е нова? Преди като че ли не я видях. Ако да, какво имаше на нейно място...пак ли маса или просто сега си обособихте мястото за ядене? Ама наистина е много хубаво! Simple Smile Честито!

А аз да попитам някой дали е взимал завивки и възглавници от ИКЕА. Ние за сега само възглавници от там взехме. Една за спане по гръб и една за спане на страни. Тази на страни която е....за моя мъж, много бързо се сплеска като че ли...и е една такава мека. МНого не ми допада. Моята си е добре все още Simple Smile
А за завивки се чудим още какви да вземем. Има толкова много видове. Най-вероятно ще е някоя от тези видове, които са лятна и зимна в едно. Ще се радвам да споделите, от кои сте доволни.   bouquet

# 161
Благодаря, Мина ! Островчето е ново, едва вчера го довършихме. Преди имах бялата маса Лиаторп. Ето за сравнение (без столовете) :
Преди :
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/table-ronde-liatorp-13139907f98.jpg
Сега (по-светла снимка) :
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/pb080005-13138509b32.jpg

Така е по-синхронизирано с останалата част от хола, а и има повече място за хранене (2 м2), плюс чекмеджета за прибори, чинии и други необходими нещица.  Grinning

Относно възглавниците и юрганите - купувала съм от тях (то какво ли не съм купувала вече  Laughing). Възглавниците се сплескват, но не всичките и не разбирам от какво зависи  Thinking Юргани взехме за децата - един доста лек и един много топъл, нямам никакви оплаквания към тях, струват си инвестицията. Тези, за които говориш не съм пробвала обаче, имам едни Карфурски от 8 години и още вършат работа.

# 162
La vie en rose и на мен много ми хареса, особенно като си представя как се съчетава с убийствената червена кухня. Определено съм фен на това ви решение- бялата кръгла маса ми изгледа някак не на място. Извън ИКЕА насочеността - допадна ми шаржа на айфеловата кула на стената между двата прозореца и пианото на другата стена - внасят невероятен шарм.

# 163
А за завивки се чудим още какви да вземем. Има толкова много видове. Най-вероятно ще е някоя от тези видове, които са лятна и зимна в едно. Ще се радвам да споделите, от кои сте доволни.   bouquet
Ние имаме тези завивки от няколко години. Доволни сме, използваме всички възможни комбинации. Simple Smile Лятото спим с 1, в момента с 3, а в най-студената зима слагам 1+3 (закопчават се с копчета тик-так една за друга). Продават се в практична торба с цип, в която можеш да прибереш завивката, която в момента не използваш. Тънки и леки са.

П.П. 1, 2, 3, 4 и т.н. са степените на топлина на една завивка. Не знам дали си запозната със системата им.

# 164

Ние имаме тези завивки от няколко години. Доволни сме, използваме всички възможни комбинации. Simple Smile Лятото спим с 1, в момента с 3, а в най-студената зима слагам 1+3 (закопчават се с копчета тик-так една за друга). Продават се в практична торба с цип, в която можеш да прибереш завивката, която в момента не използваш.

П.П. 1, 2, 3, 4 и т.н. са степените на топлина на една завивка. Не знам дали си запозната със системата им.

Ами да, горе-долу съм запозната. Знам че колкото по-висока е степента, толкова повече топли завивката. Май в ИКЕА бях гледала 6 най-много. А на мен все ми е студено... Simple Smile за това се колебаех за 1+3.

Общи условия

Активация на акаунт