ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 539
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • BG
Благодаря ви! Разбрах, че който ѝ да избера няма да сгреша.
La vie en rose, много приятен дом.

# 166
Ходих в четвъртък до солунската ИКЕА и останах много разочарована. От целият ми списък си купих само лампа и бурканчета за подправки  Cry Нещата от Lack серията, които си бях харесала ще ги има едва след 4 седмици. Мивката за вграждане също я нямаше....абе някой беше разграбил всичко, което аз си бях харесала...

# 167
  • София
Ето, заради това не харесвам ИКЕА в Солун. Малка е, всичко е разхвърляно, гърците се блъскат ужасно, половината артикули все липсват, а и на всичкото отгоре е най-скъпо от всички магазини наоколо. За пример едни и същи чаршафи в Солун бяха 17 евро, а в Букурещ са 45 леи. Или 34лв. в Солун с/у 22лв. в Букурещ. Магазините в Истанбул и Букурещ са двуетажни, кафенетата и ресторантите предлагат целия асортимент, винаги намираш нужните артикули и най-важното-всички знаят английски! Ако можете-пазарувайте в Румъния или Турция, не е много по-далече от Солун.

# 168
Ето, заради това не харесвам ИКЕА в Солун. Малка е, всичко е разхвърляно, гърците се блъскат ужасно, половината артикули все липсват, а и на всичкото отгоре е най-скъпо от всички магазини наоколо. За пример едни и същи чаршафи в Солун бяха 17 евро, а в Букурещ са 45 леи. Или 34лв. в Солун с/у 22лв. в Букурещ. Магазините в Истанбул и Букурещ са двуетажни, кафенетата и ресторантите предлагат целия асортимент, винаги намираш нужните артикули и най-важното-всички знаят английски! Ако можете-пазарувайте в Румъния или Турция, не е много по-далече от Солун.

За мен румънците си бяха същите цигани като нашите мангали ( простете тафталогията ) Все се блъскат, избутват те, като ни видяха натрупаната количка гледаха все да ни прередят на касите сякаш ние имаме цялото време на света да чакаме. НО че в Солун магазина е скъп и все нещо липсва съм съгласна.

# 169
  • София
Може и да си права, аз все пазарувам там сутрин, през седмицата и няма особено много хора, както и в Истанбул. Всъщност тази събота пак ще съм в Букурещ на гости и ще се "метна" до ИКЕА, та ще видя как е. Ако нещо "намажа" ще се похваля първо тук!

# 170
И турската икеа е много скъпа! Туко що направих сравнение с холандската,ами има разлика на някои артикули от 50-60лв, че и 100. Става въпрос за обзавеждане за спалня. Много скъпо ми се струва и не бих пазарила от там.

# 171
Предполагам, че цените се нагласят според стандарта на страната  Thinking
Не знам какви са френските цени спрямо тези на другите държави, но са определени така, че на французите да им се струва ефтино, може би и гърците така го чувстват.

# 172
  • София
Е, като цяло ИКЕА не е скъп магазин, но в България със сигурност ще е с гръцкия франчайз и никакъв стандарт няма да е определящ. Цените ще са подобни на СОМО и АЙКО. За съжаление.

# 173
Точно така!
В БГ ИКЕА е собственост на гръцкият собственик/франчайз/...........
и догодина по това време ще видите как ше почнем отново да ТИЧАМЕ  я до гр. я до румънската защото в БГ цените ще са небесни Mr. Green

# 174
Аз лично се надявам,че цените ще са ОК поне заради разликата в ДДС-то  Peace

# 175
[
Бенс, вчера си мислех за теб, понеже изрових тази снимка. Това е илюстрацията на онова, което си представях, когато обмислях преправяне на маса MELLTORP. Какво стана с вашата маса? Май вече те бях питала, но не помня какво каза. Blush

ле-ле, страхотна си! Точно на време пускаш тази снимка. Отказах се от MELLTORP за кухненска, доста е тясна, но се спрях на нея за деск за компютъра с идеята да сложа дървен
плот и да боядисам краката черни. Чудех се колко тъмен да направя плота и показаната от теб много ми харесва. Мерси! Hug

La vie en rose, много ми харесва с новата лампа и масата!

# 176
ле-ле, страхотна си! Точно на време пускаш тази снимка.

Телепатия. Laughing Покажи после - тук или в темата за преправяне на мебели. Simple Smile

# 177
Някой ще ходи ли в Солун скоро?

Да помоля много да вземе нещо.

# 178
Някой да е виждал такъв вид пердета в Икеа?   Thinking

# 179
Мина ние спим с ето тази завивка http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40132070
имаме 2 200х200,втората я използваме само за гости. Досега никога не ми е било студено с нея. Много сме доволни Simple Smile
Възглавници имаме 4-ри от тези http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10129130, 2 използваме на дивана и другите две са за гости,но са супер меки и се сплескват много. Не стават за спане.

Ааа забравих да кажа,че двете завивки се съединяват и стават една много дебела,но на нас ние много горещо с двете.

Общи условия

Активация на акаунт