ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 539
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета,аз се надявах ,че българската икея ще отвори най-късно до към март. newsm78
Сега се надявам, поне не закъснеят повече от последно казаното(средата на 2011)
Да се похваля с новата ни придобивка от икея-Атина.Ето това за стаята на детето http://3.bp.blogspot.com/_KGaQn18jqjI/SkokwG1yXdI/AAAAAAAAIdo/Br … +a%C3%B1os+50.jpg
Малко се озорихме със сглобяването ,но накрая се получи  Peace
А за разходката в Икея,какво да кажа....и за мен е страхотно удоволствие,но за съжаление не ми се случва често.
Приятен ден    bouquet

# 196
Здравейте момичета,аз се надявах ,че българската икея ще отвори най-късно до към март. newsm78
Да се похваля с новата ни придобивка от икея-Атина.Ето това за стаята на детето http://3.bp.blogspot.com/_KGaQn18jqjI/SkokwG1yXdI/AAAAAAAAIdo/Br … +a%C3%B1os+50.jpg
А за разходката в Икея,какво да кажа....и за мен е страхотно удоволствие,но за съжаление не ми се случва често.
Приятен ден    bouquet
Тъкмо щях да пускам снимки на нашето, защото синът ми от няколко дена е горд притежател на такова легло  Laughing
Наистина сглобяването беше голям зор - отне часове, и по-точно мястото за матрака. Обаче е голям кеф, сега с удоволствие си ляга навреме  Laughing, а малката иска "такова розово креватче"  Laughing
Сега очаквам да ми дойде плата за калъфки и ще се похваля  Peace

# 197
Много е сладко креватчето, дечицата обичат да са като на палатка.  Grinning

# 198
  • Банкя
Сега се надявам, поне не закъснеят повече от последно казаното(средата на 2011).

То и аз така се надявам, но някой беше писал преди време (или четох някъде другаде), че от ИКЕА били казали, че няма да отварят, докато на завърши ремонта на околовръстното в този участък. Sad
А като гледах табелата онзи ден, там пише 23 месеца срок на изпълнение, което значи най-рано октомври.2012 ще е готово околовръстното. Rolling Eyes
Дано все пак ИКЕА отворят преди това. Praynig

# 199
Приятен ден    bouquet
Тъкмо щях да пускам снимки на нашето, защото синът ми от няколко дена е горд притежател на такова легло  Laughing
Наистина сглобяването беше голям зор - отне часове, и по-точно мястото за матрака. Обаче е голям кеф, сега с удоволствие си ляга навреме  Laughing, а малката иска "такова розово креватче"  Laughing
Сега очаквам да ми дойде плата за калъфки и ще се похваля  Peace
Ние с мъжа ми много се загледахме по него,но имаме сериозни притеснения.Първо не са ли неудобни тези стълбички,не убиват ли на боси крачета?После,не ви ли е страх детето,кеото спи на земята да не настине (поне вкъщи май става голямо течение).Също така ние с еизпишкваме през нощта и не знам как ще му е удобно на моя мъж да сваля щерката от високото....

# 200
Доста му се чудехме в Икеа,но в крайна сметка сме много доволни.
Детето е супер щастливо и на нас ни харесва. Grinning
Достатъчно стабилно и е на добра цена(139 евро) Peace
За стълбата си мислех същото,но не виждам малкият да има проблем засега Peace
Мисля си ,че ако му убива на крачетата,просто ще увия стъпалата в калъфчета с тези залепващите и отлепващите се ленти.Не е трудно да си ги направя и могат да се свалят и перат. newsm78
Това ,което наистина липсва ,според мен е някакви дръжки в горната част на стълбата.
Мисля,че щеше да е много по-лесно и сигурно,ако имаше къде да се хване. Thinking
Относно течения,нямаме притесния.
Пък и течението си е течение,независимо от 20 см. нагоре или надолу.Бихте могли да сложите и по висок матрак,може би newsm78
Моят син е мъничък,на три  и половина е и засега спи на долният етаж нощем,а на горния си играе през деня.Не е спрял да се катери,откакто го взехме това креватче  Laughing,голяма радост е  Joy Joy

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 17:14 от susie

# 201
Здравейте ,
почти всеки ден ви чета, много хубави неща сте си намерили! Hug
Аз купувах август месец от Икеа, защото имаше ГОЛЕМИ ЛЕТНИ НАМАЛЕНИЯ.Споделям го , за да се информирате има ли такова нещо в Солун и Букурещ.Мисля, че е свързано с издаването на годишния каталог, който идва долу-горе септември и затова много неща, особено останалите от старите серии са супер евтини.Тук всеки магазин има отделна страница с промоциите си, и за всеки ден от седмицата има по един артикул на промоция.Така купих нощни шкафчета от 45 евро на 29 намалени.
Имам един въпрос - някой купувал ли е кухненски уреди от Икеа? Питах тук и ми казаха, че сa произведени от АЕГ или БАУКНЕХТ, които считам за  добри фирми. newsm78Всички уреди , без тези от серията ХХХ...( не я запомних), имат 5 години гаранция.

Някой беше писал тук за възглавница, че се е спихнала Cry. Може да се рекламира, ако има още гаранция.
Аз си купих една за 40 евро, която не ми беше удобна и само се ядосвах.После и се развали ципа, та попитах за нова калъфка в Икеа и продавачът ми каза , че мога да я сменя.Дадоха ми ваучър за 40 евро.
Не съм много сигурна , но мога да проверя- за завивките и възглавниците има 90 пробен срок, ако не ти харесат да ги върнеш.За матраците е със сигурност.Много са хубави и евтини.Има за всеки вкус и джоб.Освен това са маркови(на фирмата Breckle), което не го пишат, но ми го казаха със сигурност.

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 18:12 от liana_2

# 202
Привет,
ние сме с фурна, котлони и хладилник от икеа. Много си ги харесвам, доволна съм, но хладилникът доста бръмчи! Ползвам ги от скоро  Peace
За уредите нямам база за сравнение като цени и изобщо с други. Но кухните ги обожавам. След много обиколки, аз по-хубави кухни не видях bowuu

# 203
Аз имам малка миялна за чинии (45 см ширина), която е произведена от Уърпул за ИКЕА. Имам и три газови котлона (продълговати), и фурна. Миялната я ползвам трета година и е безупречна. Другите две неща са съвсем нови, но за момента работят чудесно, пък и ако стане нещо - 5 години гаранция не са за пренебрегване : занасяш и сменят. За разлика от Шанта, аз имам база за сравнение, понеже предишните котлони бяха уж маркови, но дюзите на газта се запушиха много бързо, а предната фурна, 2 пъти по-скъпа отказа да работи една година след закупуването и, точно когато гаранцията изтече.  ooooh!

По въпроса за леглото и слизането от второрто ниво през нощта. По принцип на второто ниво не бива да се качва дете под 6 години (пише го в упътването на всяко от тези легла). Ние обаче качихме първият ми син на 5 навършени години. Никога не е падал от стълбата, никога не са го боляли крачетата при качване (леглата са метални), изобщо много се радват и двамата.  Grinning По-трудно ми е да удържам малкия да не се качва, но с често викане почти успявам  Sick

Сузи
, разбирам, че сте готови за второ  Heart Eyes

# 204
Ние с мъжа ми много се загледахме по него,но имаме сериозни притеснения.Първо не са ли неудобни тези стълбички,не убиват ли на боси крачета?После,не ви ли е страх детето,кеото спи на земята да не настине (поне вкъщи май става голямо течение).Също така ние с еизпишкваме през нощта и не знам как ще му е удобно на моя мъж да сваля щерката от високото....
Стълбичките са удобни, нямат проблем. Аз научих сина ми да слиза по корем, за да не пада. Той не става през нощта, но за всеки случай сложихме долу малък матрак, за да не слезе сънен и да падне на плочките. На упътването пише за деца над 6години, но той отдавна е висок колкото шестгодишен (сега е на 4г8мес).
За спането долу - при нас мястото е само за игра, не мисля да слагам някого да спи долу, ще трябва доста дебел матрак за хубава изолация. Ние взехме за горе по-дебел матрак, а за долу си е този за игра - от 45 евро.
Ако мъжът ти е висок, няма да има проблем да поеме детенце през нощта, лесно се откопчава покрива отгоре  Peace
За мен обаче детето е малко за такова легло.

# 205
Шанта , la vie en rose,
благодаря ви за инфото.
Шанта, ти какъв хладилник имаш ?Да не би да не е нивелиран?
Значи трябва да внимавам за децибелите, ако има такива показатели.

la vie en rose , и мен тези 5 години гаранция ми се виждат добра опция.Какво разбираш под "занасяш и сменят" ? Смятам, че ако се развали, първо трябва да дойдат в къщи да го поправят...Ще питам в магазина.Аз също бях чувала, че икейските уреди са на Уърпул, затова преди седмица питах и ми казаха, че са или  на  Аeg или на Bauknecht .Моите уреди са на Aeg, само пералнята на Siemens, общо взето съм доволна, но те са на повече от 12 години и проучвам ,за да не ме изненада неподготвена някоя повреда .За стар уред не бих дала пари за поправка.Аспиратора ми почти е сдал  багажа.Решетките на металния филтър имат едни пластмасови дръжки за закрепване, които се счупиха , и сега съм ги закрепила по много особен начин, но разбира се това е само временно решение.Без това не бях доволна от този аспиратор, та всяко зло за добро.

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 20:27 от liana_2

# 206
Току-що четох в сайта за гаранцията им. Говорят наистина за Whirlpool Canada LP, други марки не споменават (http://www.ikea.com/ms/fr_CA/customer_service/warranty.html), но на мен само на машината има изписано името Уърпул, а на котлоните и фурната си пише ИКЕА  Thinking Както и да е, гаранцията включва поправка и сменяне на части, ако това е възможно, или замяна на артикула със същия или с подобен, ако старият е излязал от производство. Казах "носиш" , защото за лесни за носене неща е по-добре да се закарат директно в магазина, предполагам честава по-бързо, както с дефектни мебели например (размяната се прави веднага)  newsm78. Но твоят въпрос ме навежда на мисълта, че ще трябва да попитам и аз, когато ходя, за всеки случай.

# 207
ето този хладилник FRAMTID FCF245/ 126 (свободно стоящ).
Абсолютно е възможно да не е нивелиран, после ще проверя и ще пиша.
Но бръмченето почва и спира - както хладилниците от едно време (доста се изненадах).
Честно казано не ме дразни  Mr. Green

# 208
Шанта, сега се сещам, че моят хладилник LG (между другото страхотно качество) също издава едни звуци от време на време, прави си нещо там  Joy Но не е чак като този на майка ми, Мраз на моя възраст, който бръмчи като трактор?  Laughing

# 209
Шанта, сега се сещам, че моят хладилник LG (между другото страхотно качество) също издава едни звуци от време на време, прави си нещо там  Joy Но не е чак като този на майка ми, Мраз на моя възраст, който бръмчи като трактор?  Laughing
Laughing
Ок, успокоих се, явно си прави нещо  Peace и нищо му няма. Просто стария хладилник беше безмълвен и това беше ново за мен.
Все пак, който тепърва ще пазарува хладилници да го има предвид  Peace

Общи условия

Активация на акаунт