ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 73 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Моята кухня не е от Икеа, но от цветна, пролетта я направихме бяла и едната стена е почти същия цвят  Mr. Green
Сега просто ще сменям цвета на стената, като ми писне  Laughing
Какво да кажа освен, много сме, силни сме  Mr. Green

Tatjana, Éclat, мерси!
За качеството не знам какво да кажа, нямам база за сравнение с много луксозни кухни  Mr. Green
Поне вратичките ги намирам супер - моите са масивни и според мен са много добри. Може би това бялото покритие на корпусите с времето може да се поолющи. Аз докато сглобявах единия шкаф забих един гвоздей накриво и едно малко парченце се отлющи, но се съмнявам другите кухни да са нещо по-различно. Също за монтажа - горните шкафове на другите фирми май се монтират на някаква шина, а при Икеа е по-първобитно - оправяш се с разни летви, но не съм много сигурна, не разбирам от кухни.

# 406
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Мммммм, Шанта - страхотна е!

И стената много ми харесва! И моята бъдеща кухня е планирана в бяло  Mr. Green

# 407
  • Стара Загора
Някой да си е купувал от гардеробите PAX?  newsm78 Аз ги гледам от известно време и им се чудя. Гледам подобни и в други магазини и се чудя каква е разликата.
Съвсем скоро се сдобих с такъв, но още си стои по кашоните, понеже ремонта ни е в разгара си.
На мен ми хареса най-много това, че мога да си го аранжирам както си искам отвътре, както и направих.
За гардероб с дължина 2,5 м, накичен с всевъзможни джаджи вътре платих около 1800 лв.

След месец предстои сглобяването, тогава ще мога да дам повече отзиви.

# 408
  • ENGLAND
Някой да си е купувал от гардеробите PAX?  newsm78 Аз ги гледам от известно време и им се чудя. Гледам подобни и в други магазини и се чудя каква е разликата.
Ние сме с такъв гардероб, по точно система. Не знам за кои магазини говориш, но за мен огромното предимство е че сама си избираш всичко така както на теб ти харесва и пасва на мястото, разнообразие на размери, врати, дръжки, всичко вътре в гардероба. Има и голямо разнообразие на ракли, шкафчета, тоалетни маси които могат да се комбинират с вратите. Рамките са със стандартни размери и ако ти омръзне след време сменяш само вратите и имаш нов гардероб.
За мен качеството е супер, вече почти 5 години сме с такъв гардероб, не е мръднал. Като се има предвид, че дребосъка понякога издеватества над чекмеджетата и кошниците вътре. А когато беше без врати, докато ги сложим всяка вечер използва пръчката за дрехи за лост за гимнастика. Много лесно се сглобява, аз сама го сглобих, само вратите с мъжа ми ги слагахме заедно.

# 409
  • софия
Като не съм се записала и съвсем съм ви изпуснала. Отивам smile3529

# 410
  • Русе
Може ли линк към тези гардероби РАХ?

# 411
# 412
  • Русе
Doret,  много ти благодаря   bouquet

# 413
  • ENGLAND
В албума имам и разпределението на гардероба вътре. Мога да напиша, кое според мен е удачно или не, когато се планира вътрешното разпределение.

# 414
Tatitt, мерси   bouquet, ще чакаме да покажеш!

И сега, на всяко гърне мерудия, но да си кажа и за Пакса. За разлика от кухнята, където нямам нито една забележка, гардероба ми е някак си компромисен вариант. Вътре е удобен, то няма как да не е като си го правиш сам, отделно има много джунджурии и кутии за организация... Аз не исках да е с плъзгащи врати и нашия е с "нормални". Ами точно вратите не ми харесват, някакси е "дървено" - като ги отвориш се отварят прекалено и някак си се блъскат, като ги затваряш - също. Аз си представях нещо по-щрак-щрак. Да не би пък да има някакви механизми и да не съм разбрала  Rolling Eyes

Ето линк - избираш си корпус, врати и вътрешна организация
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/departments/bedroom … _wardrobe#lnk-2-1

# 415
  • ENGLAND
Шанта, нещо не те разбирам за вратите, ами отварят се и се затвярят нормално, като врати. За да е безшумно затварянето накрая се слагат силиконовите кръгчета. Да не би нещо пантите да не сте ги сложили както трябва?
Аз исках плъзгащи, но точно тогава имаше проблем с плъзгачите и ги бяха спрели временно от продажба. Сега съм доволна, че купихме с врати, отварям всички врати и вивдам всичко вътре, докато с плъзгащите само половината.

# 416
  • Русе
Шанта, Doret, благодаря ви, сега разглеждам и вътрепното разпределение, така че може и да споделите кое е удобно и кое не. Най-вече видях, че има и моя стил врати. а иначе гардероба ще бъде 3м/2.50м, ако успея да намеря вариант до тавана. За щастие имам доооста време да проучвам Simple Smile. Много сте полезни.

# 417
  • ENGLAND
Meggysan има само две височини, 201 см и 236 см. На мен не ми стигнаха 5 см да сложа по-високите.
За вътре мисля, че кошовете и кутиите с капак са супер удобни, колкото се може по-малко рафтове. Също така много са удобни и дървените чекмеджета, но те пък са доста по-скъпи. Много удобно е и пластмасовото чекмедже, с разделението също, за дреболийки. Зависи и какви дрехи имаш, но пръчката с допълнителната пръчка са къси и дълги дрехи също е добро решение. Аз това го взех по-късно, като пкупувахме гардероба още не го произвеждаха. Ето туй http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S19870584 Сега виждам имат само допълнението, а аз трябваше да сменям направо едната пръчка с другата. Ако имаш повече място добро решение е и това за панталоните.

# 418
  • Русе
Doret, Още веднъж благодаря, принципно ще има и скринове в стаята, така че ще мисля за чекмеджета, макар че предполагам, че ще се изкуша. Ей, това обаче за къси и дълги дрехи ми се струва много добре решение, не съм го виждала досега. Ние нямаме мнгоо дрехи за закачалки, повечето ще са сгънати на рафтове.

# 419
Doret,
Може проблемът да е в моя телевизор Wink
Все пак факт е, че след много обикаляне го взехме тоя пакс, но на пазара има много по-хубави ( и скъпи  Wink) гардероби.
Аз доколкото разбрах освен 2 височини има и 2 дълбочини - и това трябва да се помисли. Защото когато са нагънати дрехите по рафтовете се обазуват две редици, една отпред и една отзад и не е много удобно, ако пък е по тесен не знам как става със закачалките, трябва да е с някакъв издърпващ се механизъм, което пак не е много удобно... За разпределението - аз най-отдолу сложих от тези кошници, които се издърпват, после няколко чекмеджета за бельо и чорапи и над тях съответно рафтове или закачалки. Това за панталоните не го взехме - решихме, че заема много място и ги редим по рафтовете, но наистина зависи какви дрехи носиш.
Meggysan, кои вратички си избра   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт