ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8

• 72 472
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
В четвъртък другата седмица ще ходя до истанбулската Икеа, ако някой иска нещо не много обемисто може да ми пише на лични. Peace

# 631
Момичета, кажете червеното на етажерките Били по-скоро малиново ли е или по-към доматено?
Разглеждах разни интериори с тези етажерки и на някои снимки ми изглеждат дори като коралово червени, на други сякаш бие към винено Sunglasses. Мониторът ми не е първа младост и му нямам вяра.
Ако са малинови не ми вършат работа.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 20:51 от Vennie

# 632
  • Банкя
Здравейте, не следя редовно темичката, за да не се дразня само с тази Икеа. Много искам това диванче http://onlinecatalogue.ikea.com/2011/ikea_catalogue/GR/ на 55стр. И отдавна замислям как да отида до Румъния. Някой има ли отзиви от него дали си струва, ако сте го ползвали?

Това е EKTORP. Преди няколко седмици имаше мнения за диваните и конкретно за този модел - разгледай последните 10-тина страници. Peace

# 633
Ооо, Екторпа наистина го коментирахме и даже се оказа, че са корегирали един голям проблем в миналото - пълните с перушина възглавници вече са пълни с дунапрен.

Били
-то на мен ми се вижда червено като домат.  Thinking

# 634
Мерси, Ла ви ан роз, аз май размислих за червеното и ще ги поръчвам бели.

# 635
Е, да, бялото по-лесно се вписва в какъвто и да е интериор, а и "уголемява" малките пространства. Sunglasses

# 636
Аз имам бели Billy, доволна съм от избора! 
Между другото, бялото на Billy не е снежно бяло, а кремаво.
Покритието на Billy не е боя, а третирана цветна хартия - може би е интересно да се знае. Няма проблем с това при бърсане на прах, покритието е здраво. Peace

# 637
Ех, Барбабо, сега като писа, че бялото е по-скоро кремаво, пак ме вкара в размисъл.
На мен ми трябва, за да се ползва освен за библиотека, и за разделител. Знам, че Експедита
е по-подходящ, но исках да има гръб от едната страна. Гледах тази снимка http://3.bp.blogspot.com/_54q8GUgR43w/Sbqb9toIxOI/AAAAAAAAAfQ/0B … 00-h/DSC00364.JPG, има и други
подобни в ikeahackers. Останалите мебели в стаята са в цвят тъмен орех, (но са мислех да ги боядисвам бели), стените са чисто бели.

# 638
Vennie, най-готината употреба на Billy като разделители, която съм виждала (от списание Marie Claire Maison), e тази:

За целта са използвали изрязани по мярка панели от цветен плексиглас, които използват на мястото на стандартния гръб от фазер.
Ако тази идея се връзва стилово с интериора на твоя дом, мисля, че е много хубава!

Колкото до кремавия отенък на бялото, той е съвсем лек и личи при директна съпоставка между повърхността на библиотеката и снежнобял лист хартия, да кажем. Без да се прави специална съпоставка, визуалното възприятие е за бяло. Oсвен това намирам този бяло-кремав нюанс за по-благороден, отколкото искрящото бяло (като от реклама на прах за пране Laughing).

# 639
Аз имам Били в бяло не честно казано не бих казала че е кремаво бяло  Thinking

Червеното според мен е леко тъмно, не стои ярко като светофар примерно.

# 640
Да, чудно е това предложение с плексигласа от Мари Клер Мезон! Ще разпитам дали има
къде да поръчам такъв гръб, така няма да се налага да боядисвам фазера отзад.

# 641
Ако се ориентираш към този вариант, веднага ти казвам, че гърбът е от плоскост 2,5 мм и съответно предвиденият улей, в който тази плоскост се "нанизва", също е толкова.

# 642
Вени, наистина не са съвсем бели мебелите Били. А ако искаш съвсем бяло, серията Беста е такава и дава възможност за подобни комбинации. Но е малко по-скъпичка.

Барбабо, много оригинална идея с този цветен плексиглас. Значи дъната на Били вече не се коват с пирончета, както преди (имах я отдавна).  Thinking

# 643
Барбабо, много оригинална идея с този цветен плексиглас. Значи дъната на Били вече не се коват с пирончета, както преди (имах я отдавна).  Thinking
Коват се, но се и нанизват. Simple Smile

Ето я стъпката: (клик)

Гърбът първо се нанизва в улеите, после за заковава тук-там с малки пирончета, за да не се плъзга надолу. С малко повече фантазия и техническа мисъл, коването с пирончета би могло да се избегне или да стане невидимо.
Ако аз трябваше да правя варианта с плексигласите, бих поръчала панелите до земята (а не до ниво долен рафт) и бих заковала 2-3 пирончета само някъде в най-високите (или най-ниски) части. Peace

# 644
Не съм сигурна дали плексигласа издържа на коване.  Thinking Имаме един на бюрото и го пробивахме с бормашина, но като завинтихме винтовете се напука.  newsm78 Може би качеството му е било такова.

Общи условия

Активация на акаунт