Майските бебчета нон-стоп се множат, радост на мама и татко те ще донесат - 3

• 21 503
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
gabaritka, колко ти е диоптърът? По принцип трябва да минеш на преглед при специалист, за да може той да прецени дали има риск за отлепване на ретината. Но знам, че е по-голяма опасността, ако диоптърът ти е по-голям (само не помня точната цифра, да не те излъжа, но май беше над 5)

# 661
Аз имам диоптър -3.75 на едното око, но честно казано не съм разговаряла още с лекаря си за раждане.След това което ми се случи миналата година съм на мнение, че крачките трябва да са малки...Сега основната ми задача е да мина по живо по здраво в следващия триместър... Иска ми се нормално, но и секцио да е няма значение, важно е да си гушкам здраво бебе накрая:)

# 662
Лелее, албумче, майско - колкото готинооо, браво на Елфичкатааа  ,   bouquet

Сега отивам да ви дочитам и нямам тъпрение за албумче. Още веднъж мерси на Елфичката за умната идея и осъществяването   bouquet

Еее  Blush Blush Blush Не е представлявало трудност за мен.Надявам се всички да се включат.Така ще може по-лесно да узнаем кой кой е ,че иначе е твърде инкогнито.А и сравненията на коремчетата е много интересно  Heart Eyes

# 663
Ами моя е близо до 5.По-точно е -4.50 на едното и -4.75 на другото,макар една друга докторка да ми беше казала че е 5 и на двете.Но аз мисля да питам очната при която ходя,може би тя ще е по-наясно с нещата отколкото гинеколога.Аз питам ако някой са му казали нещо,защото аз наскоро разбрах че може да имам проблем с това.Мислех да се оперирам,но казват че при едно раждане може да се върне диоптъра и аз изчаквах да родя,пък то сега друг проблем.Мерси все пак за отговорите,аз ще питам мойта очна и като разбера ще ви пиша.Simple SmileЦелувки на всички и лека вечер,мойто работно време най-сетне свърши и отивам на доки да видим бебчо как е,че се притеснявам с тая мойта температура дето я имах вчера.

# 664
Гери току що прочетох че предлагаш Ж.Жеков от Окръжна болница ,но аз с миналата бременност бях при него и със смелост и ръка на сърце мога да кажа че той е един посредствен доктор.Да не говорим че беше познат и ми го препоръчаха , съжалявам че съм се доверила на него защото той беше причина да загубя бебето си миналата година .Той ми беше наблюдаващ доктор винаги ме гледаше на бързо ,когато съм била в кабинета му са влизали и други ,никакво внимание от него пусна ми едни изследвания и това че,бях ходила на две ФМ при Цоников от клиника Темелков и после при него и той повтаряше всичко от написаното от него.Бях със зацапване ,изписа ми дуфастон и до там ,не се поинтересува за причини и последствия, една вечер в 13 г.сед пак получих по силно зацапване ,на телефоните ми обаждания не дигаше често ,Д-р Славчев от окржна ме прие и той беше единствения който видя че имам скъсена шийка ,звънна му по телефона и му обясни ,остави ха ме в болницата на следващия ден като дойде на смяна ,само ме попита как съм и до там ,за жалост аз не знаех какво е скъсена шийка на матката и нищо не си мислих освен че бях уплашена.5 дена стоях в отвратителната болница и не се погрижи за мен като негова пациентка и даже близка на негов приятел ,можеше спокойно да ме види и тогава да се предприеме действие за серклаж и аз щях да си запазя бебето и сега щях да си имам бебче а не почти цяла година аз да се опитвам да го превъзмогна и да гледам на пред и с тази бременност да не треперя толкова много.След това като отидох на преглед и го питах за дуфастона той ми каза ами не знам ако го спреш пак може да прокървиш,но нямало опасност , всичко било на ред до тогава аз само лежах каза ми да се разхождам и да не се притеснявам и след няколко седмици когато пак зацапах му се обадих а той ми заяви ами вече си в 5 месец тука в окръжна не можем да те приемем отиди в спешния в АГ. След като си загубих бебето нямах сили да споря ,но му звъннах и му казах, а той ми заяви сигурно му е имало нещо на бебето ,а реално бебето ми беше добре, просто съм имала скъсена шийка на матката и е трябвало да ми направят серклаж .Извинявам се че стана толкова дълго ,но заради некадърен доктор аз преживях много мъка и страдание и това не го пожелавам на никой ,помислете си дали да ходите при този,за мен той не е доктор ,просто посредсвен доктор който може да ви дава болнични.

# 665
bonbonkata-maia много съжалявам за случилото ти се миналата година . Извинявам се ,че питам колко е била скъсена шийката на матката ?Сега серклаж ще ти правят ли?
Момичета знаете ли колко скъсена трябва да е за да се направи серклаж?

# 666
Samisi не знам мила.Аз не исках да ви натоварвам а и да натоварвам и себе си ,защото е ужасно.
За това скъсяване доста изчетох и доколкото знам трябва да се следи от наблюдаващия лекар,задължително било всеки специалист всеки доктор който наблюдава бременна жена в 4 месец трябва да вземе секрет и да види,да опипа шийката на матката и от това колко е мека ,той може да прецени дали има опасност ,мен лично не се ме гледали .Ние сме бременни и все пак се доверяваме на докторите ни не сме длъжни да знаем всичко ,не сме доктори .Но нищо не ви пречи като дойде този момент да питате вашия доктор ,все пак става въпрос за нас и нашите бебета.Скоро имаше и предаване на кафе с Гала ,там подробно говориха за това ,мился че беше миналата или по миналата седмица.
Не искам да ви плаша ,ние сме бременни и трябва да сме спокойни ,но е хубаво че има интернет и форуми за да знаем .

# 667
бонбонка....това което разказваш е найстина ужастно,много съжалявам за което,но това докторката небрежност в България не е от днес  Hug Hug Hug силни прегръдки

# 668
и аз съм потресена...дано никога повече не се случи подобно нещо на никого... Praynig
За серклажа има много изписано и в нета и във форума - няма място за паника, просто трябва доктора да е добър и да прецени ако се налага такъв. Наистина не е наша работа да питаме и разбираме от такива неща, ноооо съм сигурна че на следвщаия преглед аз ще питам доктора, просто за успокоение.... Hug

# 669
относно лаптопа и лъченията - всичко което работи с енергия особено електромагнитна е вредно в една или друга степен - аз си изключвам телефона доста често, като набирам или вдигам го държа далече от корема, не стоя близо до микровълновата и все такива предпазни мерки - темата е много дълга и много спорна но аз предпочитам да заложа на това което съм учила Simple Smile иначе в града няма как да се спасиш от "вълните" Simple Smile

иначе днес ядох ... свинско Simple Smile

бонбонке а скъсяването само с УЗ ли се установява?

# 670
Бонбонка и аз много съжалявам за това,което ти се е случило.Дано сега всичко да е наред и да си в опитни ръце.Според мен е много важно лекаря да е адекватен и да реагира на всичко.Налив се пак всичко е в негови ръце.КАквото толкова разбираме ние.Да,четем на теория,но на практика е съвсем друго.Ако лекарят ти не вземе мерки,кой да го направи?

# 671
  • Пловдив
Йооооооооо  Mr. Green Ичетох цял том  hahaha
Тази седмица си пуснах отпуска и като нямам нет в къщи... ходя нс гости при мама  Blush Ама по толкова ми се събира, че направо ми пуши от ушите  Joy

Първо, докато не съм забравлима да ли изпляскам предложението за албумчето  Mr. Green
Предлагам потребителското име и паролата да са написани в първата страничка след списъка.  Peace Така си бяхме оставили в старата отчетна. Дори си имахме и една поща в абв-то, където си качвахме в чекмеджето разни полезни файлове. И нейната парола беше написана. Едва ли някой ще му трябва да вандалства с разни бременни снимки  Peace
Ако сте съгласни...  Blush

Аз още не съм си правила снимка на шкембо, но определено е повече от предната бременност по това време.
Също, мога да се оплача, че съм цели 4 кг отгоре  Sad Дънките, които ме бяха леко хлабави, сега съм хи опнала, като.... и вече не само копчето е разкопчано, ми и ципа  Mr. Green
А как ги носите тези олитки дънки и са ви удобни. Плитките ако са закопчани адски ми притесняват корема, ако са разкопчани, аха и ще ги изгубя  Mr. Green Сигурно, 'щото си имам баджачки и както съм ги опънала...
Добре, че имам едни дънки поръчвани от редута, дето не съм си нацелила номера и ще закърпя времето докато стане подходящо за бременните гащи Mr. Green
Не съм носила клиниве до сега. Кажете ми какво си взимате? Плитки ли са или си качвате ластика над корема?

За прегледите - аз бях в понеделник, но док ми каза следващия път да отида в началото на ноември, т.е. не след месец, а след половин. Дали не е защото тогава ще изтича срока за ФМ?!? Той не, че има 3Д, н сега на този преглед мери само дължината на бебо. Сигурно тогава ще вземе и другите мерки  newsm78
Ама нищо де, аз съм доволна, че скоро ще си видя бебчо Simple Smile

Забравих да се отчета и аз  Blush На 30 съм Blush

# 672
elfi4ka,Hope_4_life,mi6lena момичета благодаря ви много ,много сте прави .
Много е важно да попаднеш на специалист .
къщичка в гората за скъсяването съм чела че можело да се види ,но ехографа трябва да е много добър но доколкото знам трябва да се направи гинекологичен преглед . И е много важно ако сте имали подобен проблем преди с предна бременност ,трябва да се каже сега на лекуващия ви гинеколог за да знае и да предприеме действие.

# 673
аз обаче съм против паролите за снимките да са публични. Малко предпазливост не пречи. Аз лично не бих качила снимка на детето си ( или на корема си) някъде, където всеки може да влезе (дори само за да гледа). Така , както е сега мисля, че е много добре. Дано не го промените.  bouquet

# 674
bonbonkata-maia, ужасни неща си преживяла  spoko
Пожелавам ти оттук-нататък само щастливи моменти и прекрасно бебе на финала  Hug
Аз също съм против писането на паролите на 1 стр., малко предпазливост не е излишна според мен. Още повече че в нета недоброжелатели всякакви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт