Майските бебчета нон-стоп се множат, радост на мама и татко те ще донесат - 3

• 21 488
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Ани, не се страхувай толкова от амниоцентезата.По мое време нямаше кръвни изследвания.Амниоцентезата беше единствен вариант.Риска е 1%.Лекарите са опитни, всичко минава под наблюдение на ехограф.Ако се налага и няма друг начин направи я!Даун е нещо много страшно за цялото семейство!Другия вариант е да рискуваш и да се надяваш, че точно на теб няма да се случи!Можe и така!Риска всеки си го преценява сам за себе си!Успех!!!

# 106
Здравейте на всички Hug

Приемате ли нови попълнения  bouquet

Термина ми е на 27.май

Снощи имах кървене,което продължава и сега.Едвам изчаках до сутринта и отидох да ме прегледат и сега цял месец ще пазя леглото- имам малко отлепване. Пия папаверин и още едно лекарство с У, на което страничните ефекти са гадене и световъртеж. И като го прибавим към и без това постоянното ми повръщане ще стане прекрасничко. Иначе всичко е наред, бебчето вече си отговаря на седмици, че в началото беше назад.

Пожелавам прекрасни мигове на всички и здраве бебенца накрая Hug

Добре дошла  Hug  bouquet И аз кървя много слабо от 2 седмици имам по 2-3 капки но е нормално, не се притеснявай всичко ще е наред. Почивай си повече и се храни по 5 пъти на ден по малко , но е важно поне мен така ме съветват понеже от липса на апетит ми става лошо и захарта ми пада.

# 107
веси - лекарството е утрогестан и би трябвало да го вземаш вагинално защото си в първия триместър и освен ако лекарката ти не е казала нещо друго Simple Smile знам много е гадно но ако е вагинално не се усещат страничните ефекти

добре дошли на новите мами

майтибабка да ти е жива и здрава да те слушка и да е най-добрата кака на света Simple Smile

жени надявам се днес да си по-добре Simple Smile

ние набиваме грейпфрути днес Simple Smile

# 108
  • на североизток
Здравейте и от мен, мили дами bowuu
Добре дошли на новите мами Hug Дано си бременеем леко и безпроблемно докрая Praynig
Аз сутринта едва станах - така ми се спеше. Особено като видях как слако спят децата Grinning
За таткото - много ми помага. Вечер той къпи децата, сготвя, когато го помоля, води ги и ги взема от градината, пазари, чисти. Злато ми е той Heart Eyes
За готвенето - аз обичам да се занимавам с това. Особено почивните дни. Миналата седмица се позавъртях по-дълго из кухнята  и спретнах на гладниците доста вкусотии /няма да ги казвам, че сме се събрали все бременни жени Laughing/
Нямам вече търпение да свършва работния ден и да се прибирам. Тук е едно мрачно и сънливо времето...
Майтибабка, честита ти рожденичка!Да ви е жива и здрава и много да ви радва!  bouquet
Прегръщам ви всички Hug

# 109
  • София, Павлово
Ей и аз да се включа преди да сте изписали и третата ни тема  Rolling Eyes Хера - благодаря ти за което  Hug
MightyBabka да ти е жива и здрава дъщеричката и да е най-добрата кака!
Даная, Сладур С предишната си бременност бях на ЖК в МБАЛ Св. София и там й родих. Но докторката при която исках да се запиша този път вече не водела ЖК и се отказах. Апаратурата им е хубава, изследвания правят на място. Мазнейкова е невероятен специалист (тя ми прави амниоцинтезата), но е изключително меркантилна и това е една от причините да не искам и да чувам за раждане при тях отново.
Да ви разправям пък за мен и днешната ми сутрин. Вчера бях на ЖК, но както много от вас, останах разочарована. Апарата на моят гинеколог е от края на мин. век и нищо не се виждаше и той нищо и не обяснява и уж го измери 4,34см. Резултатите от изследванията ми бяха ОК с изключение на кръв. захар при реф. от 3,5-6,1 моята е била 6. Та това ще го повтарям другата седмица (естествено вече ще си платя).
Днес отивам в Майчин дом - Сф, за БХС. От там ме пращат на 2 ет да ми направят УЗ с измерванията на дължината и на нухалната гънка. Чакаме с още три майки около половин час да дойде въпросната лекарка, която прави УЗто точно за 4мин. Викат ме мен - и тя си гледа там - мери си само ми вика - Пазете си ръцете, че ми пречат и диктува нещо на акушерката, при което аз чувам - назална кост. Питам я - нормална ли е? А тя - Какво разбирате под нормална? Аз оцъклена: Еми според възрастта на плода. А тя - Това сега няма значение, каквото е нужно аз го измервам! Нито ти обръща екрана да видиш нещо нито ти казва каквото и да било. Накрая ставайки - и казвам: Е поне да си го видя на читав УЗ. А тя - Няма какво да го гледате ще го гледате достатъчно нататък. Обличайки се - не се стърпях и й казах: Нужно ли е да сте толкова груба?! и ревнах (незнам защо) А тя: Не съм груба, просто ми  е такъв денят. Все едно това я оправдава. И излизам от кабинета - ревяща. Другите ме поглеждат с въпрос в погледа. А аз - Хормони.
Качвам се горе да си дам УЗ изследването (при което се оказа, че бебчо е 5,30см и върви само с един ден напред) и ме питат какво ти е - аз пак рееев. Ужас! Накрая д-р Кременски (завеждащият лабораторията - много мил човек) дойде прегърна ме да ме попита всичко ли е наред и с какво може да помогне - а аз С нищо - груба докторка и рев (разбира се) А забравих да спомена, че по едно време ми изтече часа за синята зона на която бях паркирала и се оказа, че съм си объркала в бързината номера на колата и има вероятност да не си я намеря, което сигурно е спомогнало за моята ревливост.
Та днес ми беше една емоционална сутрин, но какво да се прави..
П.П. Колата ме чакаше  Grinning

# 110
Donna Ani, аз съм в групата на над 40 годишните. Не си сама, спокойно. А от нещата които пишеш разбрах, че имаме още общо- по една загубена бременност неотдавна. Сега още на никой не съм казала за бебето, макар че нещата изглеждат ок на този етап.
Днес се записах на ЖК в клиника Лора, при Геловска. Прегледът го претупа, но ми пусна талони за иследвания. Спинът и това за кръвната група трябва сама да си го платя. Това нормално ли е/ Поне спина мислех, че се поема от касата.

# 111
аз не съм плащала нищо всико ми взеха 2 лева за манипулацията ...

# 112
Donna Ani, аз съм в групата на над 40 годишните. Не си сама, спокойно. А от нещата които пишеш разбрах, че имаме още общо- по една загубена бременност неотдавна. Сега още на никой не съм казала за бебето, макар че нещата изглеждат ок на този етап.
Днес се записах на ЖК в клиника Лора, при Геловска. Прегледът го претупа, но ми пусна талони за иследвания. Спинът и това за кръвната група трябва сама да си го платя. Това нормално ли е/ Поне спина мислех, че се поема от касата.

Hug  bouquet Много се радвам че си в мойта възрастова група. Аз засега казах само на дъщеря ми и на 1 приятелка, а таткото каза само на майка си. Засега и ние не смеем да говорим защото след случая с предишната бременност ни е страх да се похвалим, но неговите роднини ще ме видят за Коледните празници когато се приберем и тогава ще им кажем добрата новина, засега си мълчим и само най-близките ни знаят. Simple Smile

# 113
веси - лекарството е утрогестан и би трябвало да го вземаш вагинално защото си в първия триместър и освен ако лекарката ти не е казала нещо друго Simple Smile знам много е гадно но ако е вагинално не се усещат страничните ефекти

Когато има кръвотечение или кафяво течение, Утрогестанът се приема перорално, докато не спре течението. Аз съм го пила доста и сега, и през предната бременност, и не видях никаква разлика между двата вида прием. Но е факт, че вагинално се усвоява по-добре.

# 114
Аз като чета май рядко е непретупан първи преглед в ЖК.Тия къде се намират?То ще стане като във филмите.Някой татко ще  #2gunfire някой лекар.Пък после таткото виновен!

# 115
Мамарина много неприятно,сигурно и аз бих реагирала така.
Нали ти беше при Емил Иванов?Доволна ли си от него?

# 116
съни не видях че продължава и сега  Embarassed
Снощи имах кървене,което продължава и сега. ...

Hug с тези кървенки е ужасно направо  #Cussing out

# 117
  • До морето :)
Комбинацията, която винаги ме учудва   Shocked Не знам и аз как го постигам.
MightyBabka, да ти е жива и здрава дъщеричката. Много да ви слуша и да се гордеете с нея  Grinning
Мамарина, дано само сутринта да ти е била такава  Hug

Аз сега се връщам от първата ми ЖК. Както винаги - смях. Мед. сестрата ми записва данните и ми издава направление. Викам й "Аз имам кръвна група. И талонче си имам!" Идва доки и пита: "Ти защо си си вадила кръвна група?" (нали по принцип хората си я вадят при нужда  Laughing ), а аз (легнала на магарето, защото ще ми взимат секрет) "Ми един път дойдох по-рано при вас, нямаше какво да правя и си направих изследване за кръвната група" (а доки и кръвния център са на един етаж)  Laughing
Качила съм 2-3 кг. Не знам точно колко бях преди да забременея.
Каза ми да не ям много солено  Sad , да намаля сладкото (това е лесно) и по-малко хляб (мисля, че и с това ще се правя)
И разбира се, нали съм отвеяна. Викам й аз за повръщането да ми изпише нещо. Започнаха да ми пишат рецепта на някакви хапчета за смучене и аз си тръгнах  Laughing Сетих се преди малко, ама късно вече  Joy
В понеделник ще ида да ми пуснат пълна кръвна картина. Иначе ми взеха кръв за васерман и т.н. е една лаборатория... Естествено, защо пак да не ми пукнат вената. Ех, че некадърни!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
За сега това май е от мен  Crazy Целувки.
ПП: Сега чаааааааааак на 16.11 съм на преглед  Sad Много далече.

# 118
Като бях при нея си спомням също, че платих за тези двете неща.. този път друг лекар ми иска само хепатит Б.
Изобщо явно е всеки с номера си  Crazy
Иначе не се притеснявай, нататък като те опознае докторката ще стане и по-мила и ще ти обяснява ако я питаш.

Аз взимам Дуфастон, не съм чела как, но си го пия през устата..

# 119
  • До морето :)
Аз нищо не плащах  newsm78
За хепатита и СПИН-а различни изследвания ли са? В смисъл различни направления? Платих си само 2 лв. лабораторна такса

Общи условия

Активация на акаунт