Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 54 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Имам проблем. От месец водя детето си /11г./ на хомеопат. Има прлоблем с поведението. Не мога да кажа какво й дава, но промени не се забелязваха. На 6.10. и даде Туя /нищо повече не знам/ и нещата тръгнаха на зле, докато накрая я изгониха от час. Това още повече допринесе в посока назад. Говорих с хомеопата, каза, че е нормално и да се видим след месец. Аз обаче не издържах и посъвета на препатил човек дадох Ignatia amara 15СН. Това подейства много добре. Детето е спокойно, лъчезарно, контролира се. Не можах да се свържа с хомеопата /вероятно ще стане в сряда/.
Много ли съм сгафила? Да давам или да не давам повече Ignatia ? Дала съм в петък, неделя и днес, сутрин по 5гр..

# 46
  • Бургас
Капя сребърна вода в нослето...не знам и аз какво да правя..страх ме е да не се влоши... Cry
Аз пък съм чувала, че се антидотира действието на хомеопатичното лекарство със сребърна вода. Не знам има ли нещо вярно ...Надявам се някой да внесе ясноста.
Друг е въпроса, че след изчетеното не бих си позволила вече да самолекувам децата си с хомеопатия...  Peace

# 47
Капя сребърна вода в нослето...не знам и аз какво да правя..страх ме е да не се влоши... Cry
Аз пък съм чувала, че се антидотира действието на хомеопатичното лекарство със сребърна вода. Не знам има ли нещо вярно ...Надявам се някой да внесе ясноста.
Друг е въпроса, че след изчетеното не бих си позволила вече да самолекувам децата си с хомеопатия...  Peace

При нас трите не антидотира, ползвам го винаги.
За самолечението ясно.

# 48
  • Пловдив
Здравейте!
Търся координати на хомеопат във Велико Търново, Габрово, Плевен ... в този регион. Става въпрос за нощно напикаване при дете. Говорих с д-р Недева от Пловдив, която идва във Велико Търново всеки месец, но има свободни часове чак за март... Мен лично не притеснява и до Пловдив да отида, но може би има и по-близо добри специалисти.
Не мога да ти помогна с координати, но ако д-р Недева е същата, която знам, то тя не е класически хомеопат, ако търсиш такъв, разбира се.  Peace Проучи въпроса  Peace

# 49
Ето, че и аз опрях до тук. Моля за ...съвет всъщност. Дали е възможно да се излекува запек при дете (2,6г.) с хомеопатия? Преди това сме пробвали какво ли не(говоря за лекарства приемани през устата), с такава мъка се опитвам да идем на гастроентеролог за да направят обстоен преглед, да не би проблема да е "от вътре", но уви едва другата седмица евентуално. А положението е меко казано страшно-не ака по 7-10-14 дни....мисля че всичко е започнало от естеството на храната, която приема (предимно суха, без плодове, зеленчуци, готвено), болката с която е свързано акането и от там нататък се въртим в един порочен кръг и няма оправия. Миналият петък ходихме при едва ли не най-добрата лекарка-хомеопат във Варна, не бих казала че прегледа беше такъв какъвто трябва, но нейсе. Изписа му лекарство и каза след 14 дни да идем пак, но вече минаха 10 дни и няма помен от подобрение, или някаква подобна реакция...та почвам да се чудя-лекарството ли не е назначено правилно или просто не може да се лекува запек с хомеопатия?

# 50
  • Бургас
При нас трите не антидотира, ползвам го винаги.
Хм...Трябва да си запиша да попитам и нашият хомеопат за мнение по въпроса ... (пусто ЕГН  hahaha )

# 51
  • София
Как ще антидотира сребърва нова пък вие? Пила съм и децата са пили и нищо! Антидотира са с камфор, например, намазваш детето по гърдите, ръцете, да му мирише.

По въпроса за Игнация - щом има подобрение не давай повече и наблюдавай. Какво и беше поведението? Аз съм пила, когато виждах как мъж ми се промени и истерясвах.

# 52
Да се похваля,че посетих две лекции на курса за майки.Много съм доволна от наученото.Въпреки,че бях чела много за  хомеопатията,научих много нови неща.Ще ми е от голяма полза този курс Hug
Кои бяха лекторите? Курса беше във Варна, нали?
не, в Добрич

# 53
Тъй като не искам да отварям нова тема ,реших  да попитам тук..

Какво е  роза дамаскиня? И за какво се използва?

# 54
Тъй като не искам да отварям нова тема ,реших  да попитам тук..

Какво е  роза дамаскиня? И за какво се използва?

Grinningза сабя дамаскиня на Крали Марко съм чувала, ама за роза... Thinking

# 55
Не се чудете Sunglasses!
Според мен става въпрос за маслодайна роза Rosa damascena.
Българската Роза Дамасцена
Маслодайна роза

# 56
Ето, че и аз опрях до тук. Моля за ...съвет всъщност. Дали е възможно да се излекува запек при дете (2,6г.) с хомеопатия? Преди това сме пробвали какво ли не(говоря за лекарства приемани през устата), с такава мъка се опитвам да идем на гастроентеролог за да направят обстоен преглед, да не би проблема да е "от вътре", но уви едва другата седмица евентуално. А положението е меко казано страшно-не ака по 7-10-14 дни....мисля че всичко е започнало от естеството на храната, която приема (предимно суха, без плодове, зеленчуци, готвено), болката с която е свързано акането и от там нататък се въртим в един порочен кръг и няма оправия. Миналият петък ходихме при едва ли не най-добрата лекарка-хомеопат във Варна, не бих казала че прегледа беше такъв какъвто трябва, но нейсе. Изписа му лекарство и каза след 14 дни да идем пак, но вече минаха 10 дни и няма помен от подобрение, или някаква подобна реакция...та почвам да се чудя-лекарството ли не е назначено правилно или просто не може да се лекува запек с хомеопатия?

Моето дете когато беше кърмаче имаше запек и го излекувах с хомеопатия. Приехме една доза и всичко се нормализира. Пожелавам ти да си намериш читав хомеопат. Това е най-важното. Съжалявам, че  сте попаднали на лош хомеопат. Ако говориш английски или немски мога да те свържа с моята хомеопатка. Живее в САЩ и една от най-добрите ученички на  д-р Люк да Шепър. Ако имаш желание може да ви лекува по скайп. Знам, че има пациенти от Финландия и така поддържа контакт с тях. Защо не и с България? Laughing

# 57
Тази дамасцена наистина се превежда дамаскиня.

# 58
По въпроса за Игнация - щом има подобрение не давай повече и наблюдавай. Какво и беше поведението? Аз съм пила, когато виждах как мъж ми се промени и истерясвах.

Благодаря за отговора! Точно истерясване се е получило.
Хомеопатията ми е твърде тъмна материя, но явно хомеопата търси конституционалното лекарство.

Имам още един въпрос. Когато не става дума за спешен случай, има ли значение как се започва лечението - с миазматично лекарство или с конституционално? Има ли регламентирана последователност или е по преценка на хомеопата?

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 08:43 от Mama_Nana

# 59
  • Пловдив
Тъй като не искам да отварям нова тема ,реших  да попитам тук..

Какво е  роза дамаскиня? И за какво се използва?
Това е българска маслодайна роза, има широко приложение, попитайте Google и ще Ви каже Peace. В хомеопатията не съм е срещала, но нека по вещите по въпроса да се изкажат.

Общи условия

Активация на акаунт