Безглутенови рецепти

  • 190 479
  • 320
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Аз смесвам оризово и царевично
Само с оризово ще стане изключително сух и ронлив  newsm78
Царевичното какво е?Аз няколко пъти купувам и все ми горчи.
С мая ли го правиш?

# 226
  • Мнения: 250
Аз също го примесвам с някакво друго брашно, обикновено нахутено, но напоследък с брашно от елда. Майка веднъж прави пица само от оризово и след това си счупих зъб  Cry

# 227
  • Мнения: 50 944
Царевичното горчи ако е старо и овлажняло
Купувам най-обикновено българско

# 228
  • Мнения: 2 557
Здравейте, искам да заменя обикновеното брашно в рецепта за сладкиш Агнес с нещо без глутен. Бихте ли ми дали съвет как мога да го направя ?

# 229
  • Мнения: 50 944
Бих сложила оризиво, евентуално и малко цар. нишесте ( примерно 80/20)

# 230
  • Мнения: 332
Здравейте.Искам да заменя обикновеното с безглутеново брашно.1:1 ли трябва да заменя?Или как?

# 231
  • Мнения: 50 944
Зависи с какво ще го замениш
Ако ползваш смесите на Шар или Давс фарм, горе долу 1:1
Ако сама си купуваш брашна, не е точно така ( може да си набавяш голям набор брашна сама, например оризово, царевично, бадемово и т.н.). Там трябва да си нацелиш пропорции, защото оризовото е по-сухо и фино, а царевичното е доста по-едро и ронливо и т.н.
Като цяло печивата без глутен имат нужда от повече набухвател и яйца, и да са или малки, или тънки,з а да се опекат добре и равномерно.
Ако искаш да омесиш козунак или погача, бая ще се озориш. Та не е точно 1:1

# 232
  • Мнения: 332
Купила съм си това брашно с набухвател http://www.zoya.bg/product/2295.Ще го използвам за кексове.бисквити,мъфини ...Та него мога ли да го използвам 1:1 в рецептите?

Сега забелязах,че е на Давс фарм Peace

А за козунак може ли да се използва същото или http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D … D0%BA%D0%B3.2038?

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 21:26 от kassi

# 233
  • Мнения: 50 944
Да,  можеш 1:1

# 234
  • Мнения: 332
Благодаря  bouquet

# 235
  • Мнения: 50 944
Можеш да,  печи в малка форма

# 236
  • София
  • Мнения: 5 358
Станах опитна в печива без глутен, но тайната ми е, че не замествам в кексове, питки и козунаци. Моите "хлебчета" са тънки и хрупкави, във всякакви вариации на брашна каквито намеря в шкафа.
Ако са предимно ронливи, добавям тапиока. Винаги добавям царевично, за аромат Simple Smile
Яйца не използвам , а понякога забравям и набухватели Simple Smile
Консумацията е желателна  докато са топли или поне в същия ден. Много силно желателна Sad

# 237
# 238
  • Мнения: 7 734
Здравейте! Идвам да ви попитам как е възможно да съществуват макарони от "100% грис от твърда пшеница(без глутен)"  Rolling Eyes

# 239
  • Мнения: 50 944
Ми или лъжат,  или са по технология за извличане на глутен (например белвитен),  но много хора реагират на тях.

Общи условия

Активация на акаунт