Безглутенови рецепти

  • 190 476
  • 320
  •   2
Отговори
# 255
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 784
Записвам се и се връщам да чета  Peace
Моля за мнения за тези брашна http://www.dietbg.com/shop/?p=productsList&iCategory=3&sName=
Кое от тях става за нормален хляб? /по възможност в машина/

# 256
  • Мнения: 7 734
Аз съм правила с Doves farm, но не в хлебопекарна :/
Моят въпрос май не е за тук, но все пак..трябва ли при безглутенов режим да се избягват продукти, съдържащи соев лецитин?

# 257
  • Мнения: X
Записвам се и се връщам да чета  Peace
Моля за мнения за тези брашна http://www.dietbg.com/shop/?p=productsList&iCategory=3&sName=
Кое от тях става за нормален хляб? /по възможност в машина/

С това брашно - http://www.dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=231& … E0%EB%E8%F7%ED%EE се получава много хубав хляб в хлебопекарна на програма за нормален бял хляб. Правя го по рецептата отзад на опаковката.

# 258
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 784
Kalina.  bouquet

# 259
  • Мнения: 6
Здравейте , на shar,  doves farm и no glut брашната и миксовете са много хубави за безглутенов хляб ,но  трябва да имате и безглутенова оция на хлебопекарната, аз имам хлебопекарна на Gorenie и съм сравнително доволна   Simple Smile ..а иначе днес пробвах 2 страхотни сладкиша и ви качвам рецетите, не са за пропускане  Simple Smile
                                               БЕЗГЛУТЕНОВ МАКОВ КЕЙК


Продукти :
1 ч.ч. царевично брашно
½  ч.ч. безглутеново брашно микс / Doves Farm/ *
2 бр. яйца
3 с.л. олио
5 с.л. захар
50 гр. маково семе
50-70 мл вода/пр. мляко 
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Всички сухи съставки се разбъркват добре в дълбок съд, отделно яйцата с млякото/водата и сметаната се разбиват с миксер, прибавят се към сухите съставки и се омесват добре до хомогенна смес.
Сместа се налива в малка тава с диаметър 20-23 см, намазана с краве масло и се пече на 180 градуса за около 15 -20 мин. В последствие може да се глазира с разтопен шоколад примесен с масло.
                             
                                              БЕЗГЛУТЕНОВ СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ

2 яйца
1 ч.ч. захар
30 мл олио
1 и половина ч.ч. оризово брашно
1/2 ч.ч. кокосово брашно или царевично брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
20 сливи
2 с.л. захар
1/2 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
В голяма купа се разбива захарта с яйцата на крем. Добавя се киселото мляко, в което е разтворена (шупнала) содата за хляб, олиото, брашната и канелата. Сместа се разбърква и се изсипва в тава за печене, която е намазана с тампон напоен с олио и посипана с брашно (или покрита с хартия за печене). Отгоре се подреждат сините сливи, които са нарязани на половинки и почистени от костилките..подреждат се с изрязаната част /вътрешността на горе/. Сливите се посипват с орехи, нарязани на ситно и захар. Сладкиша се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, до готовност, проверявва се по метода на сухата клечка за зъби,готов е за около 15-20 мин. Оставя се да изстине и се нарязва на парчета. Чудесен е за консумация с чай или кис.мляко Simple Smile Бон апети  Grinning

# 260
  • София
  • Мнения: 5 358
Какви брашна сте открили с нормални цени?

Бях си поръчала прясно смляно на каменна мелница брашно от просо и за мое огромно съжаление е гранясало за няколко месеца, в найлонов плик. Ще хвърля 2 кг.  Cry Презапасяването с био продукти не помага...
Преди това бях купила брашно от магазина, от Бизнес къща и не е гранясало.

Леко встрани от темата:

Препоръчайте книга за живот без глутен, ако лично сте я чели, изучили и смятате , че е написана от нормален човек (а не чиста комерсиалност).

# 261
  • Sofia
  • Мнения: 29 353
Брашно не се държи в найлон

# 262
  • Мнения: 50 944
Царевично на Мел корект и оризово на Изи са много достъпни и масово продавани
Не знам дали ти понасят

# 263
  • Sofia
  • Мнения: 29 353
В Тмаркет продават картофено брашно,също от лимец,нахут,просо

# 264
  • Мнения: 6
Здравейте, от Варна съм ,купувам си безглутеновите продукти от едно малко био магазинче до Окръжна болница. Брашното от просо, което вземам е около 2лв за 250-300 гр. в кутия.Оризово взимам обикновено и пълнозърнесто на фирмата Здраве за вас за по около 1.50 лв.пакета, царевично също за около 2 лв. Като цяло   не мисля че са скъпи ,идеално ме устройват. Правя си от тях палачинки,гофрети ,мъфини ,суфлета,и от скоро и хляб в хлебопекарна ... Simple Smile

# 265
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 784
Цитат на: Bambina_85 link=topic=533454.msg33532125#msg33532125 date=
Правя си от тях палачинки,гофрети ,мъфини ,суфлета,и от скоро и хляб в хлебопекарна ... Simple Smile
[/quote
Ще дадеш ли рецепти? Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 14:22 от Unknown_lady

# 266
  • Мнения: 4 871
Записвам се да ви следя Simple Smile

# 267
  • Мнения: 7 734
Знам, че не е много по темата, но скоро открих в Billa ето тези

Супер са за десерт, направо все едно ям обикновена вафла  Mr. Green и струват 2+ст. за 5 броя  Peace

# 268
  • Мнения: 4 871
Я вижте това:
http://m.rozali.com/recepti/lubopitno/3-burzi-recepti-s-carevichno-brashno.html
(царевичното брашно като заместител на бялото и 3 рецепти)

# 269
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 784
Я вижте това:
http://m.rozali.com/recepti/lubopitno/3-burzi-recepti-s-carevichno-brashno.html
(царевичното брашно като заместител на бялото и 3 рецепти)
При мен не се отваря точно това. Къде са рецептите?

Да напиша рецептата за безглутеновият хляб, който правя от доста време, става приличен и търпи различни вариации.
След много проби и грешки, успях да докарам нещо прилично, което да става за ядене  Simple Smile
Забърквам с миксера на бавни обороти  с пръчките за тесто на около 10 мин. тесто от  брашно на Шер от това  http://lifestore.bg/bg/hrani-i-napitki/brashna-i-gotovi-smesi/mi … -brashno-za-hljab  200 грама + 40 грама заместител на глутен от този http://lifestore.bg/bg/bezglutenov-zamestitel-na-gluten-free-gluten-substitute  или пък вместо него може 40 грама царевично или брашно от друга смес, когато нямам заместител, аз слагам от тази смес  http://lifestore.bg/bg/hrani-i-napitki/brashna-i-gotovi-smesi/mi … -brashno-za-hljab
Добавят се още:
10 гр нахутено брашно,
по 1 ч.л. сол и захар
1ч.л. ксантан гума /може и без нея, в тези смеси си има, но с добавена става по-добре/,
1/2 пак.мая на Йоткер, /може и друга суха мая, както и безглутенова суха мая/
300 мл. хладка вода и   
1 и 1/2  с.л. олио       
1 цяло яйце / или заместител на яйце, аз слагам от това http://sportuna.bg/moqta-cel/sport-i-zdrave/bezglutenov-zamestitel-na-jajca
Добавете 2 чаени лъжици
(6 гр) заместител на яйца +
2 супени лъжици (30 мл) вода

Слагам пекарска хартия в кексова правоъгълна форма , отгоре слагам тестото, заглаждам с лъжица като отгоре поливам малко олио, намазвам го с четка върху тестото и правя нарези с остър нож.
Слагам го в леко затоплена фурна , за около час. След като е удвои обема си, направо включвам фурната на 180-200 градуса да се пече около 1 час. След 30 мин. може да се завърти ако е нужно. Когато е готов хляба се вади от фурната и се слага върху решетката от  микровълнова да изстине. Трябва да се реже когато изстине напълно с много остър нож.

Общи условия

Активация на акаунт