Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 357
  • 702
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета.
Честити 1ви, 2ри и 3ти месечинки на всички празнуващи бебчовци!
E.L. моята Ема нали също се беше подсякла, и то по-същия начин както ти описваш. Според мен беше от памперсите с марка " Памперс". Откакто е с Пуфис е ок.
Даниелка, не се притеснявай за косата на Диди. Не е задължително косата да окапва изцяло.
За поддържането на майката. При мен никакви грижи около бебето не могат да ме накарат да ходя като парцафуца. И след като родих Део, и сега вече с две, всяка сутрин се гримирам (за протокола сега ставам в 6 часа да водя Део на градина и да накърмя Ема и пак намирам време да се наклепотя  Mr. Green). Също така и за дрехите. Лично аз не обичам да се нося с анцузи (въпрос на вкус, разбира се), така че пак не ми пречи да се облека нормално, въпреки наличието на деца. Единствено не ми остава време да си епилирам краката (мразя тази дейност), все някой, някога спи, а пък епилатора ми е шумен... newsm78,  ама и за това ще се намери време.
За кърменето, безспорна е ползата от майчиното мляко, но ако някой не може да кърми поради някаква причина, не трябва да се анатемосва. Плюс това  е въпрос на личен избор на майката. Освен всичко, теорията, че като едно дете е кърмено, то не боледува, също не е вярна. Имам пример в нашата квартална секта. Едно момиченце е кърмено повече от година и сега боледува повече от всички останали било то кърмени или не деца. Така че майките, които не кърмят или дохранват децата си да не се самообвиняват: каквото - такова. И Део е дохранван, а мога да кажа че боледува доста рядко (да чукна на дърво).
И нашата девойка през деня не иска да спи. Или яде или реве, по-рядко се случва да лежи и да мълчи. (ей я и сега събуди се и веднага ревна). Единственото добро е , че спи цяла нощ, а после пак до обяд, а и аз заедно с нея,(като се върнем от детската на Део) та днес откарахме до 12 часа на обяд в леглото. newsm44.
Айде стига фермани. Лека нощ от мен.

Люляк нещо се затри!? newsm78

# 286
Честити месечинки на всички празнуващи бебчовци  newsm51 да са и живи и здрави ...

АДРЕНАЛИНКА - наистина страхотна снимка  Laughing явно докато са малки им е по-комфортно да са в по-тесни пространства и на Дани не му допада много анатомичната ваничка, мрънка по-малко, но поне не плаче  Flutter

Аз от време на време се налага да цедя и да давам на малкия от шише, защото трябва да ходя до академията поне 3пъти в седмицата и няма как, но се надявам да не свиква с него, уж за сега му харесват гърдите на мама, пък кой знае  Joy
Моето мнение за кърменето и че това е най-доброто за моето дете и въпреки трудностите, дори и за миг не съм се замисляла за АМ, но и доста се интересувах по-време на бременноста книги, лекции и т.н.
Дано да успеем да се храним така поне до година и нещо, това ми е най-голямото желание  Praynig
Но наистна всички хора сме различни, с различни проблеми и мнения, така че да са ни живи и здрави бебчетата пък другите неща се оправят  Hug

vesy_evi - стискам палци бързичко да се оправите  Praynig

Относно занемаряването и аз никак не одобрявам майките неглиже, старая се дори и само боклука като хвърлям да съм в приличен вид.... е има много какво да се желае при мен все още си ходя с панталоните от бременноста  ooooh! , но определено имам намерение да влизам във форма  Whistling

лека и спокойна вечер майчета, дано да спят повечко нашите сладури  Hug

# 287
Най-накрая и аз качих снимки в албума, ама май в общия  newsm78 

както и да е  Hug

# 288
antonia и Машонче Hug, тук съм, момичета. Чета си ви, но просто нямам време, защото летим в четвъртък и доста неща движа. Живот и здраве в петък сме си в София. Исках да пиша, но не обичам така половинчато и все чаках удобно време, пък то не се намери. Трябва да захващам багажа, но хайде и аз да дам отчет как я караме. Ами бяхме на ваксини в събота - доста ваксинки в 3 инжекции и една на капки през устата - пак хепатит, пневмококова, дифтеткок, ротавируси и забравих другите. Съдра се детето да плаче, и аз си поплаках малко с нея. След това веднага, още в стаята я сложих на гърда, малко да се успокои - еей, това мамините гърди са вълшебна работа Simple Smile, забрави и инжекции и всичко. После спа цял следобед и вечерта. Вдигна лека температура, но на другия ден й спадна. Следващите ваксини са след два месеца.

Та за кърменето говорите - за мен това е страхотна връзка с детето ми, така поне аз го чувствам, много ми е приятно. Тоя поглед, дето ми хвърля Simple Smile, докато хапва, искам завинаги да си го запечатам в съзнанието. Не че я гледам в очите постоянно де... факта, че се кърмим все пред компа е показателен Laughing.

LITKA, да се вземат младите, ако се харесват Laughing. Те и двамата бяха планирани да се появят на светлата дата 9-ти септември, а и двамата ни изненадаха на 15-ти август #Crazy... Нали са лъвчета - ако не се избият за царската корона, сигурно много ще се обичат и разбират Mr. Green.

secret girl, много ти благодаря за отговора! Педиатърката каза, че и зелени изпражнения са нормални, стига да няма кръв. Не знам до колко мога да й се доверя за това де. Но детето си е добре, а освен това вече доста по-често са й жълтеникави. Наддала е 900 г за 35 дни, което си е в нормите.

Ами чао от мен за сега, ще си пишем от София вече, а може и да се видим с някой - аз съм или в Слатина, или във Фондови жилища. А форумна срещичка няма ли как да си направим? Или вече ще стане доста студено. Ако се намери някое заведение, в което не се пуши, ще е идеално.

# 289
  • София
Добро утро и от мен! Люляк, лек полет ви пожелавам, аз също съм "ЗА" среща, но не знам дали ще се справим с тези малки бебешори в това кофти време. За поддържането на майката след раждането - синът ми като бебе беше голям дивак, не спеше повече от 10-15 минути ни денем, ни нощем. Аз бях качила около или над 48 кг (не знам точно Embarassed), изглеждах ужасно, но никога не съм излизала в занемарен вид. Сега си имам и помощница, но нещо ме беше затресла следродилната депресия и 1-2 пъти излязох в доста кофти за мен вид и не мисля да се повтори отново това. Ето ме днес - станах в 4.30, изцедих се, мъжът нахрани бебоците, спортувах, взех душ, изпратих малчо на градина и сега пия кафе и фреш Sunglasses. Днес съм мнооооооого доволна от себе си (поне засега). Чао ви, че стана дълго Heart Eyes

# 290
Добро Утро  Hug !Хайде по едно кафе,че скоро не съм ви черпила  Mr. Green

Ние вчера след обяд бяхме навън,времето беше разкош,дано и днес е така,от сега грее слънчице леко  Praynig  Heart Eyes  Hug!
Лек и спокоен ден   bouquet !

# 291
Добро утро Simple Smile

Аз да сес похваля отдавна не бяхме спали толкова. Тази нощ малчо имаше колики и скимтеше на сън, а аз не мога да заспя като го слушам и само надничах в креватчето му. Накрая го взех и го сложих да спи по корем със свити крачета (м/у нас в леглото за да ми е по-близичко) . Ами детето заспа и се успокои. Даже таткото се успа Simple Smile.

Дано не завали днес да излезем Simple Smile. Tanita Danaia, ще ти звънна ако излизаме. Други мами от Банишора??

Хубав ден на всички мами и бебочета!

# 292
Еха днес времето ще е  с нас,чакам само да стане 10-10:30 и навън!Приятна разходка на всички! Hug

# 293
Добро утро и от мен-честито на всички месечинките,леле как напредваме скоро ще си говорим май и за каши,пюрета smile3521
Да се отчета и при нас какво е положението-кърмата пак изчезна малко и пак започнахме с дохранването,явно не ни е писано да сме само на кърма,но важното е че суче и от мен и после и давам АМ около 30-40мл максимум.Не се обвинявам разбирасе,колкото толкова,дано поне до 3 месец изкараме,за мен е важно че детето е било захранено с кърма и не робувам на това,че задължително трябва това да и е единствено храната.За някои този момент с кърменето може да е невероятен и преди съм го чувала от мои приятелки,е аз срам не срам ще ви кажа ,че не усещам нищо толкова прекрасно като се кърмим,но разбирасе не съм си и помисляла за отбиване преди гърдите ми сами да го пожелаят.Единственото което ме изнервя с кърменето е както казват повече от вас -гърдите съсипват се и то доста,не че не искам детето ми да е здраво,кърмено и т.н.,но ако незнаех и не бях чела ползите от кърмата вярвайте ми много рано да съм спряла,просто вида ми като се погледна в огледалото ме депресирва(гърдите имам предвид).Иначе винаги остава време за мен и моят външен вид,това ми е болна тема,аз без завършен вид не излизам-като се почне коса се изправя,вежди се оформят,грим и .т.н.Радвам се че моята сладурка не е чак от толкова ревливка и на мама и оставя време за разкрасителни процедури.И да са живи и здрави тези които са измислили кошчетата за кола-леле това дете се разтапя в тях,даже вечер като неиска да заспи и я слгаме в коша и малко я поносваме из апартамента и тя заспива от раз,явно си мисли,че излиза малката хитруша. Joy
Явно от вторите ваксини повечето вдигат температура,я да ви питам,давалили сте панадол преди ваксинацията и колко време,понеже чувам такива неща,че се дава около час и полвина преди боцкането newsm78 Е аз ще си питам и педито,но да чуя и мнения от вас  bouquet
Май много се разписах -днес го дават супер ден,колкото може да е супер през октомври,така ,че смятам да сме навън през повечето време,че несме излизали от 3 дни и двете откачихме вече #Crazy

# 294
Здравейте и от мен!

alximika, ей момиче не ставай нахална.  Laughing 5 минути сукане и било дълго.  #Crazy Искаш ли да се менкаме.  Grinning Моята ако суче 40мин и пусне съм най-щастливия човек. Ние си караме по час - час и половина.  Confused   Grinning За мен би било в пъти по-бързо ако хранех от шише, но малката много се мъчи с тези шишета, а и както Люляк каза тази физиономия, която прави докато е на гърда е просто незаменима.  Heart Eyes

За гърдите си не се притеснявам. При мен няма никаква промяна, а и предполагам, че няма и да има. просто такава ми е физиката. Иначе и аз искам да кърмя поне 6 месеца.

Между другото от два дена Виктория започна много да повръща. Ако не я държа изправена поне 30мин след хранене задължително връща една част. Нормално ли е това?  newsm78 Четох една статия, в която пише , че към втория месец бебетата започвали да повръщат.

Много се радвам, че го дават слънчево до края на седмицата, ще можем да ходим по разходки. А и подарък за татето трябва да търсим, че ни е рожденник другата седмица.

Оооо, да ви се оплача. Писна ми от тъпа бюрокращина и тъпи инстанции. Вчера ходих до общината да взема един документ за пред паспортното, за да извадя на Вики паспорт. И какво мислите - детето още не фигурира никъде.  #Crazy Почти два месеца минаха от раждането и тия идиоти не са си направили труда да я впишат.  #2gunfire Обещаха ми до другата седмица да са оправили нещата. Само един човек ги вписвал с националните регистри и такива разни глупости ми обясняваха, за да се оправдаят. Пълни тъпанари!

Хайде майчета, приятни разходки!  Hug

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 10:36 от Jani4ka

# 295
  • Варна
Ах, как ви завиждам момичета за хубавото време. Дано при нас поне следобяд се оправи.
Даниелка, мерси за кафенцето.  bouquet
Люляк, лек път!

Аз да ви се похваля, вчера бях на контролен при АГ-то. Каза, че всичко ми е просто супер. А и аз така се чувствам вече. Каза, яйчниците били заспали, каквото и да значи това. Вземи и цитонамазка, чакам си резултатите в края на другата седмица.

Усмихнат и спокоен ден на всички!  Hug

П.п. Сетих се някой питаше за Панадол предварително. Не давам на детето предварително, но аз пия един парацетамол преди да тръгнем за ваксината и след 3-4 часа още един. До сега не са ми вдигали температури.  Peace

# 296
Люляк, леле, колко ваксини накуп правят при вас  Shocked Добре, че не сте имали проблеми след тях Hug

# 297
  • София
Чудо на чудесата !Сложих Йоана в активната гимнастика и след 10-тина минути тя заспа самичка!
Относно занемаряването след раждане ,не мисля че съм го направила.Когато излизам винаги гледам да съм в спретнат вид - прическа ,дрехи - само не се гримирам ,но аз и преди не го правех много много.Положението вкъщи е малко по различно  Laughing обикновено се разхождам като стриптизьорка-с с бюстиета под циците и циците навън ,но мисля че съпругът ми няма нищо против  Laughing .

# 298
  • Варна
...Положението вкъщи е малко по различно  Laughing обикновено се разхождам като стриптизьорка-с с бюстиета под циците и циците навън ,но мисля че съпругът ми няма нищо против  Laughing .
Joy Joy После да не се оплакваш, момичета, че много те преследва милото Wink Mr. Green

# 299

Положението вкъщи е малко по различно  Laughing обикновено се разхождам като стриптизьорка-с с бюстиета под циците и циците навън ,но мисля че съпругът ми няма нищо против  Laughing .

Ей това имах впредвид:)))))))))))))))))))))

И аз исках да излезнем,но ми е много зле,с ужасноо главоболие,хрема,одеве ревнах и се наревах,обадих се на мъжо да си идва,че нещо не мога да се оправям с двете,като ми е зле.Аз от 2-3 дни пия един чай"Алпинист"-мащерка,маточина,жълт кантарион,риган и черна боровинка,и ми си струва,че Ивайла е по-спокойна.Консултантки:по колко чаши мога да пия,в смисъл билките да не вредят нещо?

Яничка,и Ивайла така започна да повръща.Даже одеве яде в 10 и към 11 гледам едно петно в кошарата,и преди това пак.Дали много и ѝ идва,не знам newsm78

П.С.Гери,не знам как ги направих такива големи буквите,извинявай.

Общи условия

Активация на акаунт