Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Така е, спор няма. Само че тия, дето сте избрали "другата страна" на медала не давате вид на много отговорни хора. Защото лично аз не виждам желание и воля да носите отговорност и да си понесете последствията от този ваш избор. Избирате да не слагате ваксина - ОК. Обаче, след това педиатърът ви подправя документите и утре ако стане проблем в следствие на този ваш избор - вие ни лук яли, ни лук мирисАли. Освен това ми се струва ужасно цинично хора, които не слагат ваксини, имат подправени документи за това, да пишат как видите ли вие, то въпреки ваксините, пак има епидемии. Еми грозно е, съгласи се.
Та мисълта ми е, че нямам нищо против че избирате "другата страна". Само че бих уважила такъв избор, ако човекът който го прави седи 100% зад него, готов да си понесе всички последствия от него.
Това ми е мнението по въпроса. No offense  Peace   
Ами аз си ги понасям последствията - детето ми няма да ходи нито на ясла нито на градина(държавна). Както казах по-напред - това за мен не е причина да ги сложа. Ти защо реши, че точно аз съм тази, която ще ползва "подправени документи"? И още нещо - какъв проблем може да стане ако едно неваксинирано дете е сред ваксинирани? Нали ваксинираните са защитени??? Наистина не разбирам притеснния от този род, а виждам, че сякаш неваксинираните деца се приемат като "заплаха" за ваксинираните. Нали затова се вксинират децата УЖ - за да не се разболяват от въпросните болести. Изказвайки такива страхове всъщност се изразява пълно недоверие в ефективността на ваксините.

Защото:
1. Стаха от това да не се зарази детето ни от други деца ни кара да го ваксинираме - нали така?
2. Когато сложим ваксна се успокояваме, че то е вече защитено, и другите неваксинирани деца не са заплаха за него, нали?
3. В такъв случай неваксинираното дете не би трябвало да ни притеснява..нали затова ваксинираме децата си?

Истината не е точно такава, но това е нещото в което трбва да вярваме щом сме избрали да ваксинираме детето си. Иначе все едно го ваксинираме напълно излишно.

Аза захранването - мисля да изчакам поне до края на 5тия месец, а може би и шестия. Честно казано, толкова е лесно сега като сме само на кърма, че хич не ми се бърза с това захранване Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 19:31 от nlight

# 406
nlight, не разбирам защо ме цитира, после ми сложи разни думи в устата и след това изтри цитата на поста ми  newsm78
Какво целиш точно? Да си изразиш позицията по темата за ваксините или да предизвикаш нов скандал? И след като изтри цитата на поста ми какво се очаква - аз ли да отговарям или някой друг?  newsm78
Ако писанията ти са насочени към мен, моля те, спри да повтаряш като латерна едно и също нещо и прочети точно от какво се възмущавам. Кликни на профила ми и прочети внимателно постовете от последните дни.

А, и преди да забравя - не, не ме е страх от децата, било то ваксинирани или не. Страх ме е от родители, които са пристрастени към разни конспиративни теории, скрити зад думата "информираност" Simple Smile

# 407
nlight, мира май ти беше отговорила малко по-напред,че неваксинираното дете може да е заплаха за ваксинираното,защото то няма да се разболее,но ще донесе вируса на неваксинираното си братче-бебе примерно.окей това се приема,но да предположим,че няма братче бебе,което е неваксинирано,а е единствено дете или има по-големи събратя,които също са ваксинирани. тогава за кой е заплаха? и на мен не м ие много ясно това с ваксините и затова признавам си където не ми достига акъл следвам "стадото",защото винаги стадото е по-силно от единаците.аз малко на животинска основа действам Joy Joy Joy
ами така де...ваксините са плод на медицината,а после се е намесил и маркетинга и финансите.нали се сещаш за какъв мащаб бизнес става дума тука,ама съчетано и с медицината и здравето на нашите деца...дилемата за мен става огромна.затова правя така,както казах по-горе.нито лекар съм (а то май трябва и да не си баш обикновен лекар,за да си напълно в "час" с тия неща разбрах от други теми преди време),нито специалист по финанси,за да взема самостоятелно решение и да претегля кое е в полза на медицината и кое в полза на бизнеса Joy Joy Joy

# 408
Здравейте,
малко в страни от темата, ние пък днес ходихме с Бобко на фризьор, аз де, да не си помислите че него да подстригвам, той има три пуха на главата  Grinning, Държа се много добре.
Хаиде лека вечер и спокойна нощ на всички мами и бебчета. Ние отиваме на магазина, че трябва и нещо да се яде все пак.

# 409
buggy, кой цитат съм изтрила?? Не съм трила нищо, и съвсем не целя д става спор, напротив, никак не ми е приятно, че се получава така, но явно някой хора не могат без да използват твърде силни определения.

оооо да...сега видях..извинявай. Честно не е нарочно, понеже като пиша и става длъг поста не ми показва края, и аз cut-вам горната част за да виждам какво пиша и после я paste-вам отново отгоре. Но при редакцията съм забравила да я пейстна отново.  Наистина не съм го направила нарочно!

ето даже ми е в клипборда:
Ето:

Така е, спор няма. Само че тия, дето сте избрали "другата страна" на медала не давате вид на много отговорни хора. Защото лично аз не виждам желание и воля да носите отговорност и да си понесете последствията от този ваш избор. Избирате да не слагате ваксина - ОК. Обаче, след това педиатърът ви подправя документите и утре ако стане проблем в следствие на този ваш избор - вие ни лук яли, ни лук мирисАли. Освен това ми се струва ужасно цинично хора, които не слагат ваксини, имат подправени документи за това, да пишат как видите ли вие, то въпреки ваксините, пак има епидемии. Еми грозно е, съгласи се.
Та мисълта ми е, че нямам нищо против че избирате "другата страна". Само че бих уважила такъв избор, ако човекът който го прави седи 100% зад него, готов да си понесе всички последствия от него.
Това ми е мнението по въпроса. No offense  Peace  

и сега го добавих...

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 19:33 от nlight

# 410
pumbi, аз помислих, че малкия си водила и  Shocked Мисля, че скоро ще пиша по-често в темичката за изтрещелите майки отколкото тук Simple Smile

# 411
Stone, и аз забравих да ти кажа, че ми харесаха обясненията ти за хомеопатията.
И не, съвсем не се приемат хомеопатични лекарства само за профилактика и засилване на имунната система (знам, че ти го обори това, само подкрепям тезата ти). Хомеопатията лекува напълно независимо от традиционната медицина (всъщност е по-правилно да наричаме именно хомеопатията, билколечението, фитотерапията и пр. традиционна медицина) и е в състояние да излекува или поне да облекчи болести, от които лекарите вдигат рамене и казват, че са нелечими.

Не ми се говори повече за ваксини, защото не обичам да споря и да се обяснявам, та затова да ви кажа, че от няколко седмици съм по-редовна с ЕБХ с Борис и първите успехи не закъсняха  Sunglasses

Василена_П, днес ми се стори, че се срещнахме. Никога не съм те виждала, но мисля, че беше ти  Crazy

# 412
А, и преди да забравя - не, не ме е страх от децата, било то ваксинирани или не. Страх ме е от родители, които са пристрастени към разни конспиративни теории, скрити зад думата "информираност" Simple Smile

първо - не, не съм нито пристрастена, нито причините имат нещо общо с конспирацията.
и второ - с какво толкова те плашат другите родители, които не споделят твоята позиция? Нали ти си убедена в твоята...

# 413
  • Sofia
Мами, да ви питам, как се държат бебетата ви като са в коритото? Нашето жабе много се радва на водата. Като я сложа в коритото и започва едно диво ритане с крачетата, плюс доволна физиономийка. А като започна и да и говоря и цъфва усмивката.
А каката с 300 зора я карам да влезе в банята и също толкова трудно я изкарвам, върви я разбери. Simple Smile Тя отдавна се къпе сама и често влиза с арсенал от играчки, за да не и е скучно, та  е голямо пличкане вътре, обича и да си попява.

А стават ли ви вече дрехите от преди бременността? На мен ми остават 3кг до предишните, но явно тазът ми е още доста разширен и почти никакви дрехи от старите не ми стават, особено панталоните и дънките. ТОва е супер травмиращо за мен. Все се каня да започна в къщи да правя коремни и да скачам на въже, но всеки ден се чувствам супер изцедена и просто нямам сили. Но това положение много ме дразни и ми се отразява на психиката. Вие как сте?

# 414
евридика,аз знам какво е ЕБХ,но как се прави това чудо и защо? примерно аз знам горе-долу кога ака детето,но да ти кажа честно това е в рамките на около 30 мин-1 час.е да го държа на гърне така ли? ама ние този един 1ас докато го чакам да се изака си играем в леглото,той се разсънва бавно,хили м исе...абе мога да определя това като най-хубавото и спокойно време с него-току-що събудил се сутрин.е как да пристъпя към ЕБХ? имам и гърне,ама май няма да го ползвам скоро.та я ми обясни повечко,че може да не си представям нещата правилно?

светлана,и моето жабе така реагира:)аз до скоро на мивката го къпех,но откакто в коритото вече няколко пъти почнахме и се кефи.а ти къде слагаш коритото? ние направихме грешка,че взехме един модел на Кико/Чико,дето са му спрели от производство стелажите (това дето го повдига на крачта) и сега се чудя къде да го слагам,за да ми е удобно:( има едни дето се монтират на голямата вана,ама не съм с еинформирала колко големи са и т.н....дали ще ни паснат хем на ваната,хем на бебешкото корито,че то има една яйцевидна форма и е май извънгабаритно.
дреите (панталоните) не съм пробвала скоро дали м истават.аз имах едни дето м ибяха малко големи преди това,но си ги влачех и сега с тях джарам,ама гледам май пак леко с ами големи.ще пробвам да видя другите.и моя таз е разширен май:( то коремни преси за това не помагат:(

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 20:53 от Гаца Баца (марита)

# 415
nlight,buggy-->,сигурна съм,ако бяхте спорили на живо,нямаше да се стигне до такива настроения....
Наистина съжалявам,че се получи така....
По темата имах какво да добавя,но..... друг път ,при други обстоятелства.  Peace

Светлана,при нас с къпането ства същото.Яко ритане и въртене на малката,и 300 зора с баткото.  Crazy Laughing

Евридик@,радвам се,че напредвате с ЕБХ!  Simple Smile

# 416
В коритото голям кеф, но затоплям хавлийката, че плачеше като я изваждах явно и е било студено.
За дрехите обувам си дънките, но не слагам колан имам малко корем още, все пак за жена на 33години с две раждания съм доволна.
Хайде лека, че трябва да уча бебка уж заспа.

# 417
Здравейте

Имам въпросче към мамите със секцио - мазахте ли белега с нещо; ако да - с какво и има ли полза?  newsm78
Аз имах изпсано едно кремче от дерматолог, но не го намерих и накрая открих, че не се внася вече. Ако някой може да препоръча нещо ефикасно или то вече е след дъжд качулка?  newsm78

Евридик@ и на мен ще ми е интересно за ЕБХ Hug

Изабелка, само ти си знаеш какво е най-добро за твоето слънчице. Това какво казват и правят роднини, съседи и съфорумци не е критерий за безпогрешно отглеждане на деца. Мама знае най-добре  Hug

Аз за сега продължавам да си мисля за захранване на 6 месеца, но си промених мнението за раната - мисля да дам безмлечна оризова каша разтворена в кърма  Whistling

Ние слагаме ваксини, но не давам по повече от една на една дата  Naughty

Отивам да надникна при Ния, че май се е събудила. Заспива в ръцете ми и като я оставя се буди и ме търси... иска да я гушкам докато спи. На мен ми е приятно ама и аз искам да си почивам понякога Tired

Лека вечер!

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 21:16 от MammaMmia

# 418
все пак за жена на 33години с две раждания съм доволна.

ами то и аз.само да добавя и никога неспортувала може да се каже.като за такава съм си екстра сигурно:)

п.с. аз се кандидатирах за приятелка на групата във фейс бук,ама понеже съм от оня ден и почти си нямам много хабер от хавата там,та незнам добавихте ли ме или не.....??

# 419
Хи хи Марита за приятелка трябва на всеки поотделно да пратиш запитване. Ей сега аз ще ти пратя.
Стоун, не се шашкай, на всеки се случва  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт