Декупаж-38 есенна

• 61 969
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • гр.Добрич
*щурчо*, страхотна коледна серия си заформила. Аз също има много неща за показване, но не са лакирани. Най-много ми харесаха коледните пана. Търсих тук при нас такива подложки, но не намерих.

# 526
spinki ,къде си ти? Ако искаш, мога да купя от тук и да ти изпратя. Аз от вчера имам доста нови подготвени, но още са в начална фаза Simple Smile Планирам днес да мина да пазарувам още подложки, ако са останали. Мога да купя иза теб (ако има). Ако решиш, на ЛС може да се уточним.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:26 от *щурчо*

# 527
  • гр.Добрич
Благодаря за предложението, но няма смисъл чак от София да ми изпращаш. И така си имам доста работа. Laughing

# 528
Валка много нежна серийка с розичките  Peace
Д балиновабутилката ми хареса,но картичката е супер,между ютията и салфетката,хартия за печене ли се слагаше,че четох онзи ден,но съм се разсеяла  newsm78
щурчо,щурчо какви са тези красоти,просто нямам думи,паната и чинийките и всичко е страхотно,но най-вече за бурканчето с къщичката отзад,целият ти албум е страхотен,поздраавления ,мнго труд е положен  Peace

# 529
ДБалинова чудесно е станало шишето
Злати много е сладурска чинийката ,вярвам че който и бъде собственик ще и се радва също като теб
Вал чудесен комплект с розичките
Шурчо смая ме бе човек,толкова много производителност и все красоти - и паната,и шишетата и чинията и шампанското - всичко е прекрасно,най много ми хареса обаче бурканчето с покрива и кутийката е супер нежна ,аплодисменти за труда ти !

# 530
Спинки, Вивиан, Геновева, много ви благодаря за чудесните думи за моите опити в декупажа.  Те ме окуражават да продължавам да пробвам възможностите си. Наистина това е едно изключително приятно занимание за мен. Имам още много да уча, но се надявам да се включа в Коледния базар на ДБМ с каквото успея до тогава да приготвя..

# 531
*щурчо* , от къде взе топките и каква е идеята на Антомчето  newsm78

# 532
  • София
Щурчо, браво! Толкова много и хубави коледни неща!!!! Много ми харесаха бурканите и ще ти открадна идеята! Чудесни са за коледни сладки. Поздравления!  smile3525

# 533
Вивиан -разтворих една тетрадка голям формат .Поставих картона,после фолио и после салфетката.Закрих го с един лист от тетрадката и гладих.След това изрязох ненужната част от салфетката и готово  bouquet
Щурчо-незнам какво да кажа  bouquet просто невероятни неща-фаворит ми е кутията,но всичко е много красиво и интересно

# 534
  • Варна
Здравейте, момичета!  

Този път няма да изброявам по именно всички красоти, които видях, понеже съм много бясна на моя първи опит с двуфазното кракле.
Това нещо стана на нищо, май ще играе отгоре голямата баданарка с латекса.

http://www.album.bg/ilieva70/images/25808341/115066/ от тук до края, даже и желание нямах да направя качествени снимки

Без да е лакирано шишето намазах стъпка 1 и някои от картинките се свлякоха, чаках да изсъхне и на други я ден нанесох стъпка 2 и пак чаках да съхне. Купих си античен медиум за попълване на цепнатините и стана голяма мацаница.
Въпросът ми е : Къде сбърках? Да продължавам ли да си съсипвам светлите изделия, които направо стават черни?
Или да отида да си взема маслена боя? Търках отгоре с памучен парцал, то трябва ли да е напоен с нещо, че да отмива излишъка и да остава само в пукнатините?
На ръба съм да се откажа и да зарежа всичко. Исках да опитам неща, които не съм правила, а не да остана на ниво- латекс, салфетка, лак!
Извинявам се за многото въпроси, понякога реагирам много емоционално и искам май нещата да става винаги от първия път!
Благодаря за търпението на този решил да ми отговори!

Много  Hug за всички вас!

# 535
Илиева ,миличка не се ядосвай,двуфазното кракле винаги прави номерца в началото .
Първо минавам една ръка лак,после съхне,после стъпка 1 ,духам със сешоара да изсъхне,и слагам стъпка 2 - пак духам със сешоар и започват да се появяват.Но вервай ми не стана от първия път
Маслена боя има в книжарниците ,разреждаш я с малко олио - по принцип е ленено масло но става и с олио ,намазвам цялата повърхност и изчаквам 10 мин и след това с домакинска хартия започвам да трия.Виж в блога на Дадуся - тя е обяснила и има и снимки на отделните фази .Аз съм втривала и от златните акрилни бои ,пак разредени с ленено масло и пак става .Не се ядосвай,въоръжи се с търпение и пробвай пак  Peace

# 536
*щурчо* , от къде взе топките и каква е идеята на Антомчето  newsm78
Топките са ми отДжъмбо- продават се  в пакетче по няколко. Купувала съм ги преди година с идеята да правим папие-маше с малкия, но.. така и не бях стигнала до тях.Те са от стиропор и са различни размери. Идеята на Антомчето е, че ползва такива за коледниябазар и ги декупира(тоси е паквид папие-маше Simple Smile ) Аз лично ползвах за тях изрезките от салфетки, които съм запазила. Опитах да ползвам и картинки от слафетки, но на тъмен фон не се получи нищо и дорисувах с контури за стъкло..
...
Илиева , до сега несъм  ползвала двуфазно кракле, но явно си е висш пилотаж..Ще следя информация за това каква е точно техниката,за да я пробвам по-нататък..

Аз искам да споделя, че най-после покрай лепенето на салфетка върху дървени подложки за чаши с Ц200 открих за себе си точната консистенция, при която не ми се сбръчкват салфетките и на практика мога да си ги залепвам както ми харесват.
Моята техника е с Ц200, което еравномерно разпределено на много тънък слой и почти изсъхващо. Върху него поставям салфетката и със сухи пръсти разстилам (отвътре-навън, или от единия край към другия), като внимавам да не вкарвам въздух между подложката и салфетката. Усещането е все едно съм намазала подложката със сухо лепило..
Важното е да е равномерен слоя Ц200  под целия мотив на салфетката,която е изрязана и ще се лепи.
За сега не знам дали и върху другите повърхности ще се окаже толкова лесно по същия начин...

# 537
Щурчо- върху дървени подложки се лепи още по лесно с ютията.Мажеш подложката с равномерен слой лепило С200 чакаш да изсъхне поставяш си салфетката или мотива, отгоре хартия за печене и с ютията която е нагласена на мах но с изключена пара гладиш докато се залепи .Става бързо и без нито една гънчица. Heart Eyes

# 538
щурчо още много красиви творби с много вдъхновения ти пожелавам
илиева много нежно шише и изключително красиви пукнатини
дбалинова благодаря ти много
виванова както винаги се включваш със съвет,ти беше най подробно обяснила онзи ден,ама пусто кой да помни
в началото си записвах всичко необходимо в една папка в компа  Mr. Green

# 539
Здравейте  Hug
Илиева бутилката е станала много красива и нежна,защо се ядосваш -на мен ми харесва много  Heart Eyes
Щурчо браво на теб,всичко е много красиво  Heart Eyes
дбалинова красива бутилка   bouquet поздравления........салфетката наистина е много хубава и аз си имам едничка такава.
Релефа на чинийката с розите направих с универсален кит.Купих си го от магазин за строителни материали 0.800кг за 3.40лв,сместа е готова за употреба.Прилича на структорната паста,съхне бързо и е бял на цвят.С шпатулка го салагах,леко потупвам и станаха тези връхчета,стана малко тежичка чинийката  Simple Smile е не много.

Добър и слънчев ден на всички    bouquet

фанито благодаря за милите думи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт