Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 26

• 51 946
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Съни логиката сочи към подобно развитие , макар и на мен много да не ми се иска , но пък и Саваш ще има възможност да разбере как се чуства Ясемин като знае , че е женен макар и на хартия , само  че  всеки път се връща да спи под един покрив с Китка , тя остава пак сама с Йомер.  Sad

Според мен Явуз се опитва да опознае Саваш от всички страни . Нарочно го предизвика на няколко пъти за да види реакцията му и така да разбере що за човек ще има срещу себе си .  Опитва се да се добере по всякакъв начин до Саваш. Ч/з Шах , Ясемен или агенцията , Чичек , но все още незнаем каква е целта му . Точно този подход не ми харесва типично по Вански скришом и той действа като Шах .  Twisted Evil

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 00:34 от dajoan

# 46
Аз много се замислих над това, което коментират турските фенове, защото те по-добре познават порядките в държавата си. Още повече, че фенове на сериала били основно интелигентни хора.  "Идеята на филма е да разкрие цялата грозна истина за живота по онези места в Турция. В много райони в Турция, еле пък във Ван, това е самата реалност - грозна, нелепа, абсурдна. Дори филма "омекотява" много от нещата. И все пак постига нещо, което държавата не може, защото няма закони за тези неща (напр. за бердела, или пък за отношението към жените, като към низши същества, които могат да бъдат дори убивани от роднините си). Да се намеси държавата в подобни проблеми е почти невъзможно (ще станат размирици, защото в онези райони агите са "по-големи" от държавата) Затова и филма е толкова значим за Турция." Това е цитат, аз не мога да го преразкажа по-добре и затова си позволих да го препиша дословно. Във форумите в Турция са сигурни, че няма как Балдарови да не вземат детето на Ясемин - едно от жестоките страни на тьорето. И тогава ще се разрази войната между двете силни жени - това, което бе казано в началото на втори сезон.
Друг е въпросът как ще постъпи Саваш. Ние все обсъждаме как му се "лигави" Ясемин, как той изпълнява всяко нейно желание, но ако наистина се замислим и се поставим на нейно място, ще видим, че не е точно така. Да, тя го излъга за детето, тоест не му каза, че е негово. Но той също я излага - тя го попита директно дали е женен и той се измъкна. Освен това продължавайки да бъде женен и без ясна идея как ще реши този въпрос, й направи предложение за женитба, заведе я у тях като своя годеница, държа се пред обществото с нея като своя жена.
Няма да пиша повече, че ставам досадна, но продължавам да мисля какво бих направила и как бих се чувствала, ако съм на мястото на Ясемин. Саваш все още не е разбрал едно - Ясемин е много силен характер, решителна и е готова на всичко, за да защити детето си. Той още не е срещнал душевната й сила. Тя ще пожертва любовта си към него заради детето. Да не забравяме какво каза тя на Севги - искам да зная колко ще чакам.   

# 47
Надявах се да не се стигне до отнемане на детето, но май натам вървят нещата  Sad
за лъжите - толкова пъти сме го дъвкали - всеки имаше своите основания да крие истината, може би единствено донякъде 'обвинявам' Ясемин, че не каза за Мехмет, след като свалиха другите карти.Така даде на плужека преднина и козове  Crossing Arms ooooh!
дано Ясемин не се метне на Явуз, макар натам да води нишката в турските сериали - колкото и да е силна жената, търси 'защита' или 'спокойствие'  Rolling Eyes при някой мъж, не че това е изхода  Tired
това вече наистина би означавало война  #2gunfire
относно 'лигавенето' - не искам да бъда груба, щото пак ще тръгне вой на 'репресирани'  Whistling, но мисля, че беше употребено с цел  Crossing Arms да не обръщаме внимание  Peace Peace

# 48
Мисля, че в случая, ако се стигне дотам, Ясемин няма да търси закрила в Явуз, а изход, за да не й отнемат детето. Тя може да се справи сама - и хем го знае, хем го видяхме преди да се появи отново Саваш в живота й. Но тя е наясно, че няма как да се справи с угрозата, без да има съпруг. Ох, не мога да се сетя в кой друг сериал главната героиня направи точно това.

# 49
Съни, ако правилно съм те разбрала  newsm78 сещам се за Аси - избяга в Сирия, за да скрие детето си (с помощта на наш Ешреф  Mr. Green) и това беше грешка
дано Ясемин не допусне същата  Praynig

# 50
Добър вечер дами,чак сега ви изчетах.
Ох лоши неща май се очакват в сериалчето ни.Съни интерсни неща си писала за това какво мислят в турските форуми.Аз също знам,че в мюсюлманските държави като умре мъжа или като има развод детето отива в семейството на мъжа,мисля,че май до 4 годишна възрас ги оставят при майките им,дано да ми е вярно инфото,ако не е се извинявам.Поради тази причина все съм се чудила защото детето на Назан е при нея ,и съм си мислила ,че щото е от богата и доста опасна фамилия.
Сега това за вземането на малкия Йомер от Шахнур мисля ,че би станало само ако Саваш влезе в затвора или умре,защото иначе аз не мисля,че той не  би го позволил,даже и пред заплахата от АМ.
За серията нямам думи.Вие сте се изказали на дълго и широко за АМ,аз няма какво да добавя за него освен,че е абсолютен идиот.
Ясемин вече започва много да нервничи и с право за това,че Саваш си има и друго семейство и се прибира при него вечер.
За Саваш какво да кажа,той направи нещо което много други биха направили на негово място,напи се безпаметно на място в което и друг път си е пийвал,но тогава там е бил неговия добър приятвл Джем,а не секси мацката Пелин.На сутринта като стана можеше да спечели награда за най-бързо обличане Simple SmileИ аз си мисля,че ако си признае сам на Ясемин няма да има чак такъв голям джангър,ама то това как се признава.
Ще чакам с нетърпение вторник да видим какви ще ги къдрят нашите хора.

# 51
# 52
Много не съм на ясно с тьоретата, но след като бащата на детето, който е и ага, е жив и здрав, как така Шахнур без негово знание би взела Омер. Защото, ако Саваш знае за намерението на Шахнур, не мисля че би го позволил. Освен това детето все още официално не е син на Саваш. Трябва дълга процедура от страна на Шахнур, да направи ДНК тест и признаване на детето от баща му, а това няма как да стане без знанието и съгласието на Саваш. Може би Ясемин ща се раздели със Саваш и повече няма да направи никакви отстъпки, и Саваш за да си върне Ясемин и Омер,ще направи опит да си вземе детето, като единствен ход да са близо до него. newsm78 Това ми предположение никак не ми харесва, и се надявам Сааваш да е против отделянето на Омер от Ясемин. Въпреки традициите, които Ясемин не познава, има закони в държавата, към които тя вероятно ще се придържа, и това ще е сблъсъка м/у тьоретата и законите.

# 53
Стеф според мен идеята на сценаристите е точно такава , да покажат , че в  държавата има официално действащи закони  и тьоретата от този вид , който нарушават правата на човека или ги ограничават , нямат място и трабва да бъдат преборени . Надявам се Ясемин да се пребори с възможната заплаха  с помоща на закона , а не с поредната ъпсурдна женидба евентуално ще е трета подред   Mr. Green

# 54
Обсъждат, коя е най-лошата жена от сериалите, познайте коя от нашия сериал е включена Joy, но защо ли не е в челната тройка, това ми се струва странно разбиране на лошотията, но не съм напълно запозната с другите героини, може и да са по-зли.
http://www.haberturk.com/medya/haber/561971-en-kotu-kadin-hangisi

# 55
не се коси, Стеф  Peace и Шахнур има своя звезден миг  Twisted Evil Grinning

http://www.ayakligazete.com.tr/haber/_sizce_dizilerin_en_kotu_ka … teri_hangisi_.htm

тук дели почетното второ място с Ферхундето  Mr. Green Mr. Green

# 56
Все ни върви да сме втори Joy след "Фатмагюл", който е другия сериал който следя /но без превод/, тъй че съм доволна. Joy

# 57
Добро утро и хубав неделен ден на пук на лошото време.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 08:23 от alians

# 58
Добро утро ,дами!

Спокоен неделен ден, който да започнем с
чаша горещо кафе.

За анкетата- доста странна при положение, че в нея липсва АМ newsm78

# 59
AŞK VE CEZA 30. BÖLÜM RESİMLERİ VE ÖZETİ

Yasemin, töreye karşı çözülüyor mu? Yasemin, hem içinde bulunduğu düzene, hem töreye karşı başkaldırıyor. Aile kurmak ve kadınlığını yaşamak için isyan bayrağını açıyor. Töre ve aşkı arasında sıkışıp kalmış Savaş, Yasemin’in bu isyanını yatıştırabilecek...  mi? Yoksa Savaş ve Yasemin arasında iyice gerilen ipler kopacak mı? “Aşk ve Ceza”, heyecan dolu yeni bölümüyle 19 Ekim Salı akşamı atv’de. Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 / Salı Yayın Saati : 20.00 Yapım : TMC Yapımcı : Erol Avcı Yönetmen : Kudret Sabancı Senaryo : İlksen Başarır, Yiğit Sertdemir, Elif Akçalı, Erkan Birgören, Firuze Engin Müzik : Kıraç Oyuncular : Nurgül Yeşilçay (Yasemin), Murat Yıldırım ( Savaş), Tomris İncer (Şahnur), Gökçe Yanardağ (Nazan), Kerem Atabeyoğlu (Pala), Feride Çetin (Çiçek), Cenk Ertan (Bora), Nazan Kesal (Sevgi), Erkan Bektaş (Yavuz), Sennur Nogaylar (Leyla), Halil Kumova (Ahmet Moran), Nalan Yavuz (Fidan)

http://www.facebook.com/album.php?aid=50449&id=1188358015052 … d=125920150796814

30. Bölüm Özeti:
 Savaş ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını Şahnur Ana’ya gönderen Mehmet iki aşığı yine zor durumda bırakmıştır. Çiçek’in Savaş’ın kocası olduğunu öğrenen Leyla, kızının çok büyük bir çıkmaza girdiği için endişelenmekte ve Yasemin’e bu aşktan vazgeçmesi için baskı yapmaktadır… Kardeşinin ölümüyle yıkılan Çiçek, bu kötü gününde kocası Savaş’ın yanında olmasıyla onu sığınacak bir liman olarak görmektedir. Savaş ise bu kötü gününde Çiçek’ in yanında olmak zorundadır fakat bu yakınlıktan da rahatsızlık duymaktadır… Savaş ilk defa uyuşturucu belasının gerçek yüzüyle karşılaşıyor. Beşir kim? Pala ve Ahmet Moran, Beşir'den niçin bu kadar korkuyorlar?
От: Televizyon Dizisi
Ясемин разпуска ли(разплита, разрешава-буквален превод) срещу традицията(тьоре)?Ясемин надига глава и срещу традицията и ситуацията,в която се намира.За да създаде семейство и да изживее своята женственост надига знамето на ,,бунта".Притиснат между традицията и любовта си,ще успее ли Саваш да успокои Ясемин или ще приключи това напрегнато положение...(нататъка не е важно

Снимките,които изпрати Мехмет на майка Шахнур отново поставят двамата влюбени в трудно положение.Научавайки,че Чичек е съпруга на Саваш,Лейля е притеснена,че дъщеря и е попанднала в безизходна ситуация и натиска Ясемин да се откаже от тази любов.Покрусена от смъртта на брат си, Чичек гледа на Саваш,който е до нея в тези трудни за нея дни,като пристан на който може да се приюти.Саваш е принуден да е до Чичек,но е неспокоен от тази близост.Саваш за първи път се сблъсква с истинското лице на наркотиците.Кой е Бешир?Защо Пала и АМ толкова се страхуват от Бешир?

Общи условия

Активация на акаунт