Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 26

• 51 948
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Чичек за Хакан, Ясемин за Явуз, и Саваш остава за Пелинката  Mr. Green hahaha Party
подредихме ги  newsm24 Шахнур ряпа да яде  Twisted Evil

# 481
# 482
Чичек за Хакан, Ясемин за Явуз, и Саваш остава за Пелинката  Mr. Green hahaha Party

Ха да им е честито на двойките , чифтосах ме ги .  Mr. Green

Само дано да няма недоволни  , че пак на ново ще трябва да ги редим   Wink

# 483
  • София
BZ,да си жива и здрава задето всеки път си с нас и не ни забравяш.Огромно благодаря!
На Китка муцуните и преди сватбата бяха такива-презираше Саваш,а той се държа братски с нея от самото начало.Ама ето ти сега-няма ненаказано добро!Влюбена била-и какво от това?Тя да е питала мъжа си дали е влюбен в някого,като му я натресоха?Не е!Много страдала,е и?Може ли токущо погребала по-малкото си братче,да наречеш едно невинно дете-''копеле'',а?!И това ми било интелигентна млада жена,при това УчИТЕЛ,ха!!!!!Нали Саваш осъществи мечтите и и изпилни живота и със смисъл,как ще намери думи да се извини,че нарече детето му ''копеле'',а то заради нея си остава без баща и до днес,за да запазят живота и!
Ясемин малко преигра с препиването и караницата,ама поне не се ската като преди а говориха като зрели хора.И макар,че не иска много/само семействоза нея,Саваш и сина им/,няма как  стане на принципа:''мъж го искам,сега го искам''.Хубавите неща стават бавно итрудно за някои хора.
Явуз много ми хареса в този епизод-как си личи,че от цялото семейство,той най-добре познава баща си и знае на какво е способен.Още много изненади ще ни поднесе той...
За Бешир ага-нямам думи...човекът си дойде със собствена малка армия,все едно си дойде вкъщи и това:...ще говорим,Ахмет Моран,ще говорим....''-супер!Как се сви поплювкото...голям кеф!
А нашият пък толкова високомерно и оттегчено рече само:''САВАШ БАЛДАР''!
За Назан не искам да коментирам изобщо-ако някой не знае и не е виждал как може да  изпростее,ослепее  и да оглупее една жена от безсилие ,любов и злоба нека гледа! за нея е вярна поговорката:каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи.

Съгласна съм с всичко, което си казала при това много точно. Чичек от самото начало ме дразни и не ми е точна. Тези Божи кравички ми са познати и не са ми по вкуса. Ясемин за първи път ми хареса в сцената със скандала. Добра игра и на двамата - убедителна. Моля се, сценаристите да намерят най-сетне добър изход за Саваш от всичките огромни беди, които го сполетяха, но просто не знам как ще се справят.? Прекалено много му се стовари върху главата... Поживьом, увидим, както казват руснаците.

# 484
Чичек за Хакан, Ясемин за Явуз, и Саваш остава за Пелинката  Mr. Green hahaha Party
подредихме ги  newsm24 Шахнур ряпа да яде  Twisted Evil

Ха да им е честито на двойките , чифтосах ме ги .  Mr. Green

Само дано да няма недоволни  , че пак на ново ще трябва да ги редим   Wink

Аз не съм доволна  Naughty
Има и други нови герои, Бешир ага може да си хареса Китка за трета жена, и така А.М. ще е принуден да я разведе и ще се спре с кръвната вражда.  Joy Joy Joy
Хакан нека да е за Севги Thinking

# 485
  • PLEVEN
newsm08 smile3529 lalalala

# 486
  • София
Чичек за Хакан, Ясемин за Явуз, и Саваш остава за Пелинката  Mr. Green hahaha Party
подредихме ги  newsm24 Шахнур ряпа да яде  Twisted Evil

Ха да им е честито на двойките , чифтосах ме ги .  Mr. Green

Само дано да няма недоволни  , че пак на ново ще трябва да ги редим   Wink

Аз не съм доволна  Naughty
Има и други нови герои, Бешир ага може да си хареса Китка за трета жена, и така А.М. ще е принуден да я разведе и ще се спре с кръвната вражда.  Joy Joy Joy
Хакан нека да е за Севги Thinking

ама не наказвайте Хакан да се чифтосва с пернати моля ви се... Севги много трудно ще я откачим от Бора. Подозирам, че просто ще се примири с Назан на края... и заживели дълго и щатсливо двете, а Бора на Малдивите с техните пари!  

Бешир може Ясето да хареса - от там отърване няма да има.  Така Китка и Явуз остават на сухо.
Може би ще е добре да дадем Китка на Хакан, а може пък за Явуз да върнем Надето...
Шахито няма да яде ряпа, а ще се чуди какво точно да прави с новия си стар съпруг - Ахмед Моран (не знам дали помните ама имаше една размяна на нощнички няколко теми назад).

# 487
takа, така, ще ги подредим ний  Party Laughing яваш яваш  Peace може и анкетка да спретнем   hahaha
до всяко добро същество като турим по още едно   Twisted Evil.. колко ще и тичат на Шахнур   сите тези орУжия около Бешир ага   CrazyMr. Green

лека нощ  Hug  Heart Eyes Heart Eyes

# 488
  • София
takа, така, ще ги подредим ний  Party Laughing яваш яваш  Peace може и анкетка да спретнем   hahaha
до всяко добро същество като турим по още едно   Twisted Evil.. колко ще и тичат на Шахнур   сите тези орУжия около Бешир ага   CrazyMr. Green

Той тоз няма да я вземе...   bouquet Hug

# 489
И преди сме коментирали ,че жените са по-назадничавата част от турското общество. Те са и по-жестоки към себеподобните.
Наскоро гледахме филм с Мурат Хан и жена даде въжето на момичето ,без да й мигне окото. Аз си мисля ,че си заслужават положението на
втора ръка хора.Те не се уважават ,как да ги уважават мъжете?!
Има достатъчно и други примери. Чичек просто тръгна по пътя на ванските жени. Мразят и обиждат. Нали видяхте и Назан как се отнесе с Ясето при положение ,че месеци се кексуваше с Бора,а знаеше ,че има и друга в живота му.

pavlinaio, малко се стреснах, като прочетох това вчера и днес се върнах специално, за да взема отношение.
И аз съм коментирала този тип поведение на жените, но беше доста отдавна и ще се опитам да преведа наново аргументите си.

Мисля, че такова поведение на жените е изцяло защитно и не е характерно само за Тр. Жената в този случай се опитва да накаже по най-жесток начин друга жена, защото умира от ужас, че може да я идентифицират с "престъпницата". Тя го прави подсъзнателно, но така демонстрира пред обществото колко е различна и как се разграничава от подобно "неморално" поведение. Тогава става по-голям католик от Папата и по-вярваща от Мохамед.  

В американските съдилища например адвокатите предпочитат в подобен случай на привлекат жени за съдебни заседатели. Схемата работи и то перфектно и психолозите го знаят прекрасно.

Разбира се, колкото по-малко образована е такава жена, толкова по-лесно е да я вкараш в капана. Така че неведоми са пътищата на женската логика  hahaha hahaha hahaha

Сега сериозно. Naughty Жените се ужасяват от насилието. Най-лесният начин да се самосъхранят е като отхвърлят възможността то да им се случи точно на тях. Ето защо те предпочитат да мислят, че именно такава "неморална жена" сама си е изпросила боя. Тя си е виновна, а не мъжете. Извод: ако сега накажем "виновницата", предпазваме себе си.
Абсурдно е, но работи. Това е социален мит, който перфектно изпълнява задачата си - да се запази илюзията, че жената може да се справи сама с насилието и че контролът върху него е в нейните ръце.

Ванските жени знаят едно - ако спазват правилата, действащи от 1000 години, добре. Но те добре знаят какво се случва с тези, които ги нарушат. И за да се разграничат, предпочитат първи да мятат камъните. Това им дава фалшиво чувство за сигурност, но те не знаят, че е фалшиво.

Трябва да си много над нещата, за да усетиш безумието на такъв тип отношение. Така че не турските жени са по-назадничави. Те са по-силно зависими, по-малко свободни, включително и в правото да учат, което още повече ги затваря в капана на неадекватното мислене.

Много дълго стана, за което се извинявам  Praynig Peace baby_neutral

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 09:05 от _Magi

# 490
Добро утро,дами!

Извинявам се за това ,което ще напиша ,но доста дълго време четох за хубавите турски традиции и за лошите български.

Ван бил красив ,а около Ван какво е?
Това ,че харесвам някой турски сериал не значи ,че трябва вече да припадам по "големите " красоти на Турция. Защо не видим и какво е извън центъра на Истанбул и не в богатите му квартали.

Защо се смята ,че щом протестираш ,значи си европеец!?

Аз никога не съм се мислила за друг ,освен за европеец.
Това ,че когато стане нещо ние го раздухваме с години ,не значи че  политиците от другите държави са различни.И двамата предишни германски канцлери са обвинени в корупция, Хелмут Кол и визвънбрачен син и т.н.Митеран също имал и друго семейство с извънбрачна дъщеря.
Синовете на  Пиер Паскуа и  Франсоа Митеран - Жан-Кристоф Митеран, получиха условни присъди за продажба на оръжие на Ангола.
Жак Ширак френски президент също стигна  до подсъдимата скамейка.
 Съветникът на бившия ирландския премиер Бърни Ахърн ,Фил Флин е замесен в операция за пране на пари на ИРА в България,а самия Бърни е разследван за корупция. Аферата Никсън ,лъжите на Клинтън и т.н. Всеки ,който е живял дълго време в чужбина може да каже , за какви алкохолици става въпрос в много от европейските държави ,но никой не го коментира. Само ние българите си казваме ,че сме големи алкохолици, което е далеч от истината.
Ами спомняте ли си за канибалите в Германия, а за този баща ,който държал н-години дъщеря си като любовница, а сега новия случай на военен- сериен убиец в Канада.

Това ,че някой е решил да тръгне по чужбина да не си мисли ,че
навсякъде е по мед и масло.

Отново в темата идват и тези ,които не харесват. Не е лошо да не харесваш ,а е лошо да навираш непрекъснато нехаресването си.
Достатъчно е един път да го кажеш.Още по-лошо е да казваш ,че останалите са се нахвърлили.Знам,че има облъчени и затова не се впечатлявам.Невъзпитано е да повтаряш лошото си мнение в тема ,която имат добро отношение към някой. Един път е достатъчен.

ами дори и да не Ви харесва има нали иска развод , защо не прави нищо нали това е игра не преигравате ли и вие с тази защита без  нищо виновен това е държава с традиции и тежко на този който не спазва правилата sorry

За това специално имам нужда от преводач.

Чичек не е сигурно ,че ще тръгне срещу Саваш. Да не я анатемосваме предварително.В момента не мога да я оправдая само ,за отношението й към детето на Ясето.Всички Балдарови се държат така , за което на жените не им прави чест.
Отношението на жените към различните жени сме го коментирали преди 7-8 месеца, затова не трябва да се впечатлявам, но отношението към децата ме отвращава.

_Magi
,не съм съгласна напълно с мнението ти ,защото много пъти жените с нищо не са предизвикани да нападат другите
жени. Майката на Йомер от "Езо"какво прави с нея, въпреки протестите на съпруга си и сина си. Не ми се мисли и за други филми,но жените в Турция си мисля,че се чувстват по-добре в това си положение и за това търпят и втора и трета жена.
Колко пъти са протестирали, за неравностойното си положение? Ето ,дори сега се връщат с бързи крачки в миналото и не протестират.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 09:22 от pavlinaio

# 491

ами дори и да не Ви харесва има нали иска развод , защо не прави нищо нали това е игра не преигравате ли и вие с тази защита без  нищо виновен това е държава с традиции и тежко на този който не спазва правилата sorry

За това специално имам нужда от преводач.

И аз имам нужда. И понеже няма такъв, го подминавам като бърз влак малка гара.

# 492

добро уторо и от мен .

# 493
Наистина защо на всички тях им беше нужно да използват думата "копеле", като можеха да кажат просто "детето". Според мен, по този начин показват отношението си към Ясемин, а то е презрение от страна на Чичек и Шахнур, а от Назан неуважение към Саваш, т.е. искаше да го настъпи бо мазола, затова, че не одобрява Бора. Най-отвратена съм за използването на думата от Чичек, въпреки че не я харесвам много, това ме изненада, както и цялото й поведение в трейлъра. С какво Саваш й е длъжен, че тя му казва тези думи. Той веднъж вече помисли за нея, без дори да я познава, само защото е едно застрашено от смърт човешко същество, тогава той за да я спаси, я придума да сключат брак, като единствен начин за защитата й. Основния мотив за брака им бе защитата на Чичек, защото Саваш се съгласи с бердела, едва когато Шахнур му обясни за намерението на А.М. да я убие ако не се оженят.  Но докога Саваш трябва да пренебрегва собственото си щастие заради нея, само защото му е снаха, защото виждаме тя не пожела да му бъде приятелка. Докога синът му да е незащитен, ничий, защото Омер официално няма баща, и реално също, защото Саваш само наминава при тях, разкъсва времето си м/у двете семейства и къщи. Докога, заради Китка, да остави всички околни да наричат детето му копеле, защото Омер расте, както е тръгнало и на училище ще иде и там ще го наричат така. Всички те заслужават Ясемин и Саваш да вземат и да спазят традициите, т.е. да си прибере детето и Ясемин /има право на втора жена, защото първата не може да му роди син Joy/ и да си живеят заедно, а Китка да се свива в ъгъла,  hahahaтъкмо Ясемин няма да ревнува, ще е сигурна в Саваш -всяка нощ ще е при нея. А и ще се вдигне авторитета на агата, силен мъж с две жени. Joy Разбира се този вариант не го искам за Саваш и Ясемин и Омер. Hug

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 09:40 от Stefok

# 494
Цитат
Най-отвратена съм за използването на думата от Чичек, въпреки ,че не я харесвам много, това ме изненада, както и цялото й поведение в трейлъра.

Не съм гледала трейлъра ,защото не ми се отваря.
Просто не ми се иска да задълбава в позиция "Мразя Ясемин ,защото Саваш я обича". Това е глупаво.

Общи условия

Активация на акаунт