"Системата минус 60" - Тема №15

• 32 737
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • ВАРНА
Добре ми е Жасмин,защото съм към края на МЦ,точно два дни преди него и вол суров ще изям. Embarassed
Обяда не съм го мислила,ще чакам нещо да  ми донесат.
В понеделник правите "мерки и теглилки"?

Ек. Мириманова препоръчва всеки, който се е заел да слабее, да си води дневник, в който всеки ден да записва менюто и теглото си, а веднъж на седмица- размера на обиколките. Така лесно може да се прецени коя храна как се отразява на организма, ако се появи застой, да се прецени, дали не е период на овулация, ПМС или нещо друго, което е индивидуално и се повтаря всеки месец... Аз си записвах и физическите натоварвания и така забелязах, че ако някой ден се пренатоваря, на следващия задължително имах плюс. А и като си погледнеш изписаните страничките и видиш черно на бяло, че настина имаш успех в борбата с килограмите....  Party  Да видиш, че си постигнал много и да си припомниш  как си го постигнал...  Crazy  А и когато някой ти каже - дай идеи за вечеря, веднага можеш да помогнеш, само  трябва да поразлистиш страниците  Peace

# 661
  • Stavanger,Norway/ Varna
Маик аз май като се включих споменах, ама може и да не съм с моя кърмачески мозък, че ще я карам по- олекотено. Тоест, гледам по- плавно да премина на съвсем системно хранене. За момента с кърменията по цяла нощ, просто са ми необходими по- силни вечери. Знам, че ще свалям по- бавно така, може и застои да имам, но стига да не качвам, на този етап ме удовлетворява. Май споменах, че през бременността, гледах да спазвам системата колкото мога, като в никакъв случай не съм била стриктна, тоест хапвах на вечеря примерно каквото ми се яде, случвало се е и пица да е, но винаги до 18 часа. Така качих само 7 кг, а родих бебе от 3200  bowuu и то без да съм била кой знае колко физически активна- работата ми е на стол, пред компютър. От там изхождам, че дори и с някои волности, системата действа за мен.  Peace

Ива, ами не, явно при теб съчетанието дава такъв вкус, аз точно с домати я ям рибата, така после не съм жадна цяла вечер. А съм пропуснала доматките, пада голямо лочене на вода, дори рибата да не е солена. А за короната-  Laughing така са дребосъците, аз затова гледам да не и показвам много много компютъра, че все си заплюва по нещо, а е голяма кокона и помни като слон.

# 662
  • София
Мляко с нес,ще го направя още днес Hug.Аз по принцип знам от какво качвам.Тук ме озадачи от две седмици се търкалям в къщи с една каланетика,от нея ли да имам застой?Нещо по въпроса с тренировките и спорта въобще не съм на ясно,никога не съм спортувала Embarassed

# 663
Аз пък упорито огладнявам по старото време. Нали винаги обядвах в 13.30 и вечерях в 17.30, в продължение на няколко месеца и сега в 12.30 и 16.30 примирам от глад. Понеже закусвам и рано - около 8 ч., ако трябва да ям по новото време, озверявам от глад. Засега се опитвам да регулирам нещата - обядвам в 13 и вечерям в 17, но пък късно вечер пак съм гладна (а стоя до късно, поне до полунощ). Снощи ядох черен шоколад в 23 часа.  ooooh!
Сега се наобядвах и реших да ям повече, за да издържа до 17.30 по новото време, та направо ми прилоша от ядене.
Обядвах: печено пиле - половината бяло месо, 2-3 лъжици задушени зеленчуци, половин домат, 1 печена червена чушка, напълнена с извара и 250 грама салата от цвекло, моркови и кълнове с 1 с.л. майонеза; а това си е половин кило ядене, от където и да го погледнеш...
Направо давам заето.
Кой не му дръпне една сиеста...  Joy

# 664
Хайде и аз да се очета с менюто:
З.мл.с нес;3 парченца руло с фурми,сок морков
О.печени картофи/с 1 л.зехтин/,голяма шопска,един таратор,ябълка
В.вероятно ориз с яб и канела.

А относно часа за хранене вече по часовник огладнявам  Mr. Green винаги по едно и също време/12.30 и към 17.30/ та се наглася човек къмтози режим без особени усилия според мен.

Поздрави и да няма сърдити,че ние новите ще го закъсаме.

# 665
Снежи, ти ме надмина по количество храна за обяд - голяма шопска, таратор и печени картофи - това към 700-800 грама отива май?  Grinning
Май има доста гладни системки тези дни...

Да постна и един цитат от книгата на Мириманова с рецепти.

"Смятам, че местните гозби са един от най-добрите варианти за вечеря по Системата минус 60, тъй като засищат задълго. Ако на вечеря сте консумирали месо, най-вероятно ще заспите спокойно, без да изпитвате стомашен дискомфорт, а на сутринта няма да опустошите половината хладилник.
Не бива да забравяте обаче, че месото е доста тежка храна, затова не се изкушавайте да го кнсумирате всяка вечер."

Демек, Мириманова потвърди някои мои наблюдения. Аз също най-много се засищам от месо вечер, а и после имам минус. Пък и това момиче, дето свали 9 кила за месец, ми каза в скайпа, че вечер е яла предимно месо, много рядко други неща. Та си мисля поне 3 пъти седмично да вечерям с месо или риба.  Peace

# 666
  • ВАРНА
Мляко с нес,ще го направя още днес Hug.Аз по принцип знам от какво качвам.Тук ме озадачи от две седмици се търкалям в къщи с една каланетика,от нея ли да имам застой?Нещо по въпроса с тренировките и спорта въобще не съм на ясно,никога не съм спортувала Embarassed

Ти нали идваш от 90- дневната? Може би е нормално в началото да имаш застой, дори и лек плюс  Thinking Предполагам сигурно има "нови" за организма ти комбинации на храни, не съм запозната с диетата... А и ако досега не си играла каланетика, тя си е натоварваща за едно нетренирано тяло  Peace  Така че, според мен, застоя ти е логичен, скоро би трябвало да се успокои организма ти и да тръгнат килограмите надолу  Party

# 667
  • Варна
Момичета, дайте малко насоки. Тук - на 1 стр. на темата пише, че в обедното меню не бива да се съчетават ръжени сухари или ръжен хляб с месни продукти, а в руските форуми открих това:
Сочетания продуктов любые, КРОМЕ: Макароны, картошку, батат и бобовые нельзя с продуктами из группы "мясные и рыбные продукты", кроме яиц, их можно в небольших количествах добавлять. Можно только ржаные сухарики, или, на худой конец, ржаной хлеб. - от това излиза, че само картофи, макарони, сладки картофи и бобени не бива да се смесват с месни продукти, а ръжени сухари може.

Някоя от вас да ги е смесвала тези месни продукти с ръжени сухари за обяд???

# 668
Жасмин,то е ясно ,че днес надминах себе си   Embarassed, но понякога ми се случва.
Всъщност при мен борбата е не толкова с  огладняването ,колкото с порциите.Опитвам се да ги намалявам постепенно.Аз също смених чиниите, в които се храня с по-малкия размер Simple Smile И най-вече при мен действа психическата нагласа.Постоянно "отслабвам" в мислите си Simple Smile Може да ви звучи смешно ,но при мен има ефект.Съдя по това,че вече спокойно устоявам на всякакви сладкиши и всички др.забранени след обяда изкушения.Просто си казвам няма да го изям сега ,а на сутринта.За мен лично това е голямо постижение.

capricorn6 и на мен ми е интерсно това дали е правилно!

# 669
  • ВАРНА
Момичета, дайте малко насоки. Тук - на 1 стр. на темата пише, че в обедното меню не бива да се съчетават ръжени сухари или ръжен хляб с месни продукти, а в руските форуми открих това:
Сочетания продуктов любые, КРОМЕ: Макароны, картошку, батат и бобовые нельзя с продуктами из группы "мясные и рыбные продукты", кроме яиц, их можно в небольших количествах добавлять. Можно только ржаные сухарики, или, на худой конец, ржаной хлеб. - от това излиза, че само картофи, макарони, сладки картофи и бобени не бива да се смесват с месни продукти, а ръжени сухари може.

Някоя от вас да ги е смесвала тези месни продукти с ръжени сухари за обяд???

Ето как е отговорила на подобен въпрос модераторка в руския форум:

Цитат
В "обеде", перед перечислением разрешенных продуктов написано, что можно ржаные криспы, или, в крайнем случае, ржаной хлеб. Потом написано, что сочетать нельзя, остальное, сочетать можно.

В теме про "питание на работе", форумчанка написала, что обедает на работе ржаным хлебом с колбасой.
Модератор ей ответила, что хлеб-это мучное, а колбаса-мясо. А мясо с колбасой есть нельзя.

Получается, что мясо с криспами есть нельзя?

Мясо с колбасой - можно. Нельзя мучное с мясным - это принцип. И не важно, как называется продукт с мукой (при том - любой) и как называется мясной продукт (и не важно из какого мяса - птица, рыба, говядина...). Хоть как назови, но это будет мучное и мясное.

# 670
  • София
Мляко с нес,от твоята уста в "ушите на сланинките" голяма мъка ми е каланетиката,търпях снощи критики от мъжа ми и като опита да направи едно две се отказа,а е спортен тип и то доста.
Да дам отчет за обеда и да кажете дали е добре.Бульон зеленчуков/домашно приготвен/чушка с извара и една люта мъничка.Една малка филийка ръжен топъл хляб не издържах на мириса.
Вечерята да питам може ли зеле и морков със шепа стафиди?

# 671
Здравейте момичета!
Не ми остава много време да пиша, но виждам, че има много нови попълнения. Добре дошли на всички! Hug

Иве, мисля, че стафиди за вечеря не може  Naughty, но нека да кажат по-вещите.
Бебок, не се сърди, че без теб сме загинали както каза и маик. Hug

Отчета за днес:
З: Филия с масло и халва, парче торта, редче тъмен шоколад.
О: Боб яхния, салата кис. краставички
В: Няколко сухара със сирене и кис. мляко

За сега е това от мен.
Хубав ден на всички! Hug

# 672
  • Варна
Благодаря ти отново, Мляко с нес!!!!!  bouquet

Отиде ми днес системата за обяд - 2 кренвирша пълнени с кашкавал - запечени на скара и.........1 сухар и половина  Twisted Evil да бях попитала по-рано ли, що ли  Twisted Evil....като не съм открила сама отговора  Twisted Evil

За вечеря - печена скумрия  Simple Smile

Утре ще гледам да съм по-стриктна!!!!!!
Поздрави на всички!!!  newsm51

# 673
  • ВАРНА
         capricorn6, затова момичетата добавиха в списъка и сухарите до макароните, да няма изненадани  Wink Grinning  Аз за себе си съм го решила въпроса така - сутрин си вземам необходимата доза тестяно и приключвам. Хляб през деня не ям, ако ми трябва нещо към месото, то е ориз. Вечеря със сухарчета ми се случва най-много веднъж в месеца, обикновено си измислям нещо по  манджичка да е  Crazy Grinning  Например днес, след разгорялите се вчера размисли и страсти по повод ориза с праз, си спретнах един такъв - в тавичка нарязах праз, сложих ориз, вода и доматен сок  и във фурната. Сол допълнително не съм добавяла, че дом. ми сок е от мама свекърва, а тя си го соли достатъчно  Grinning  Стана напълно прилично, на обяд го ядох като гарнитура с наденичка, а за вечеря ще е "чисто", евентуално соев сос може да капна...

# 674
Таблицата за отчетите вече е в свободен вариант, което ще рече, че всеки може сам да си нанася отчета. Направих я за м.Ноември - това беше за последно от мен. След края на месеца който иска да я поддържа.

Общи условия

Активация на акаунт