"Системата минус 60" - Тема №15

• 32 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • ВАРНА
Че не е Дюкан, не е Simple Smile Това намерих - ще го копна по-долу. Някой с по-добър руски може да го погледне.....аз с моя руски това разбрах.

Вес стоит на месте, даже если ты третий день перебиваешься с морковки на минеральную воду. Ты удивишься, что иногда на таком рационе можно даже набрать вес! И даже стопроцентно его набрать, как только чуть-чуть отпустишь вожжи! В чем ошибка, и что делать? Обязательно введи в свой рацион белки! Если даже ты противница мяса, творог и яйца смогут восполнить недостаток необходимых аминокислот. Твой организм, недополучая белок, объявляет осадное положение и начинает расходовать энергию в крайне экономичном режиме. Если стрелка весов застыла и не желает сдвигаться, устрой себе нагрузочный день. Ты не ошиблась - не разгрузочный, а именно нагрузочный! Чтобы запустить твой замерший обмен веществ на полные обороты, диетологи советуют устроить себе белковый день. 600 г вареного мяса или 1 кг нежирного творога нужно съесть в течение дня без остатка. На переваривание белков тратится довольно много энергии, к тому же наш умный организм понимает, что прямой угрозы для него не существует - вон, сколько белковой пищи получил! - и начинает смело расходовать жировые запасы.

Това е линка към форума, от където го копирах:  http://forum.myjane.ru/viewtopic.php?t=36115

Може би такъв белтъчен ден е нужен, ако някой се е хранил прекалено диетично, да може по-безболезнено, без голям плюс, да премине към нормално като количество хранене. Защото при гладуване организма ни минава на икономичен режим и когато започнем да му даваме нормално количество храна, той започва да трупа, стреснат от гладните дни. С такива белтъчни дни явно се цели да се успокои организма, че няма да гладува. Но то гладуването по принцип не е системно.... така че ние нужда от успокояване на организма си нямаме  Wink Peace

# 721
"что бы запускать обмен веществ надо нормально, НОРМАЛЬНО питаться, не урезать и не голодать. Не перегружать организм стрессами от избытка какой то пищи.
Не надло искать каких то ходов или подводных течений. Питайтесь правильно и по системе - и вес начнет уходить сам.
И рассматриваемый Вами вариант для организма уставшего от голодных диет , у которого сил нет больше сбрасывать вес - а система не такая, это полноцнное питание. Поэтму не до доводить себя до возможных проблем. "

За да се ускори обмяната на веществата, трябва човек да се храни нормално, НОРМАЛНО, да не орязва (порциона) и да гладува. Да не се претоварва огранизма със стрес от излишъка на каквато и да е храна. Хранете се правилно и по Системата и теглото ще започне да си намалява само.
И разглежданият от вас вариант е за организми, уморени от гладни диети, които вече нямат сили да свалят тегло  - а системата не е такава, тя е пълноценно хранене. Затова не довежда по подобни проблеми (в смисъл, до застой на метаболизма).

----

Бе горе-долу нещо такова ми е казала модераторката.  Laughing
Нали вече писах, че съм учила руски в училище допреди 20 години, има неща, които съм забравила вече, но основното го схващам.
По-лесно ми е на английски, но не знам те дали ще са склонни да си комуникираме така.  Laughing

# 722
Привет и от мен!
 Днес бях напълно системна, само, че се олях на закуската и обядвах и вечерях за принципа  Laughing!
з - филийки с масло и кекс с шоколад
о - тиквички с кис. мляко
в - 2 варени яйца

Когато казах, че ще се придържам максимално до Дюкан имах в предвид комбинациите.Днес не се почувствах добре от закуската - ще наблягам на плодовете сутрин и ако ми се е дояло нещо по-така. На обяд съм намислила да е готвено, а за вечеря ще гледам да е протеин.
Свикнала съм да вечерям стабилно, но вчерашната вечер (както и днешната) мина много леко - пия чай без захар, стомаха ми е пълен, живота е хубав...

Ако искаме сутрин плосък корем, наиситна трябва да ядем нещо белтъчно, защото то няма да задържи вода, напротив.Ако хапваме плодове и зеленчуци, целулозата и влакната в тях ще задържат вода и ефекта ще е видим - в огледалото и на кантара.Но това не е беда, важното е обиколките и мазнините да падат!

Има логика в белтъчния ден - белтъчните вириги са много сложни и трудни за разграждане.На тялото му трябва доста енергия, за да се справи с тях и по този начин, ако месото му е донесло 100 калории (условно), то на тялото са му трябвали 70, за да го обработи и на края се оказва, че е работило на принципа "залудо работи, залудо не стой" и за де живее се е наложило да прибегне до запасите си Laughing!Освен това организма се освобождава от излишната вода и имаме добър резултат на кантара.Когато дюканствах, съм сваляла и по кило на ден (естествено, че не е взъможно да е било сланина).Така че подкрепям идеята за 1 протеинов ден, но да не е повече, защото ще стане друга система на отслабване  Wink!

# 723
Има логика в белтъчния ден - белтъчните вириги са много сложни и трудни за разграждане.На тялото му трябва доста енергия, за да се справи с тях и по този начин, ако месото му е донесло 100 калории (условно), то на тялото са му трябвали 70, за да го обработи и на края се оказва, че е работило на принципа "залудо работи, залудо не стой" и за де живее се е наложило да прибегне до запасите си Laughing!Освен това организма се освобождава от излишната вода и имаме добър резултат на кантара.Когато дюканствах, съм сваляла и по кило на ден (естествено, че не е взъможно да е било сланина).Така че подкрепям идеята за 1 протеинов ден, но да не е повече, защото ще стане друга система на отслабване  Wink!
Е хубаво, ама той не е по принципа на Системата. Който реши да прави да го прави на своя глава. Същото беше и с детоксикацията - момичета тук я правиха, след което имаха по най-малко месец застой. Правилата са ясно написани на първа страница. Четете ги докато можете.

# 724
Боби, страхотно, но както казват хората, всичко е добре, когато свършва добре.  Peace
Аз самата съм бивша дюканка, но неуспешна и наистина не вярвам в протеиновите дни, защото в момента, в който спрях Дюкан и почнах да се храня нормално, качих 10 килограма!!! А бях свалила 5 - тоест, качих двойно на сваленото.  Mr. Green ooooh!
Така че, като се яде само месо цял ден - ок, сваляш, ама какво става после  - нали няма как цял живот да ядеш само месо? И цял живот да правиш протеинови дни? Наистина се съмнявам... И какво става като си ги правил и спреш - хоп килата обратно.
Докато Системата си е едно балансирано хранене, което максимално се доближава до храненето в ежедневния живот и тъкмо по тая причина я избрах!
Вярно, не свалям по кило на ден, но свалям резултатно - бавно и стабилно, с нормално хранене и съм сигурна, че дори и да зарежа системата, няма да набамкам 10 кила обратно, защото храненето ми няма да се промени драстично.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 22:42 от Анонимен

# 725
Момичета, мисля, че се изразих ясно - че има логика в белтъчния ден.Не мисля, че един ден на протеини противоречи на системата, защото тя дава достатъчно свобода в избора на храна и лично аз ако усетя, че съм задържала вода например, бих направила протеинов ден.
Искам да ме разберете правилно - не съм дошла тук, за да агитирам да смените режима.Ако исках аз самата да правя Дюкан, щях да го направя и изобщо нямаше и да разберете за мен.Включих се в разсъжденията и се обосновах.Достатъчно добре прочетох първата страница, направих си усилието да запомня и разбера принципа на системата, допадна ми и започнах.Не мисля да я нарушавам, а каквото мога от Дюкан да използвам в нея без това да противоречи на принципите и.
Съжалявам за неуспелите остслабващи независимо по какъв начин, аз съм една от малкото успели и задържали новото си тегло и в този дух искам да споделя с вас, че борбата да се запази постигнатото е много по-голяма от това да свалиш.Диетолозите твърдят, че трябва да минат поне 5 години, за да се счита, че тялото се е примирило със загубата и ще мине на нормален режим на работа.Изпитала съм го лично и смятам, че няма вариант връщане към предишното хранене (което рядко е правилното) и усилията не свършват с приключване на диетата или режима, които сме приложили.Сменяме начина си на живот и това е пътя...и тайно завиждаме на хората, на които само едно хранене (като количество или вид) се равнява на нашето дневно  Wink!

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 22:33 от Боби1973

# 726
Извинете, че ви нахлувам в темата /всъщност си ви чета съвсем, съвсем редовно Wink /, ама и аз не вярвам на протеиновите дни..
Даже съм абсолютно против всяка диета/режим на хранене, който отрича определена група храни напълно. Peace
Най-малкото ще стане..
Цитат
в момента, в който спрях Дюкан и почнах да се храня нормално, качих 10 килограма!!! А бях свалила 5 - тоест, качих двойно на сваленото. 
И също... когато се прави определен режим се прави само той. Свободни интерпретации, които мислите, че ще забързат процеса могат най-много да подействат обратното  Wink

# 727
Боби1973 , мисля че ясно казахме, че всеки сам си решава как да прилага Системата. Като искаш си прави протеиновите дни. Но все пак Мириманова много ясно е казала, че не толерира такива разтоварващи дни.
Даже съм абсолютно против всяка диета/режим на хранене, който отрича определена група храни напълно. Peace
Точно това е хубавото на този режим, че може да се яде висчко,  а не примерно да умираш за сладко и да ти е забранено или  други такива.

# 728
Кои протеинови дни да си правя?Не планирам задължителни такива.А ако има подобни, то те са доста натоварващи, в никакъв случай - разтоварващи.Разтоварващите доколкото зная са глад или само сокове.

# 729
е хайде тази сутрин ще ви поглезя със закуска в леглото  Mr. Green

# 730
svetlane, мерси много!

Ето една системна тортичка от мен, щом ще се глезим в леглото   Laughing
http://i195.photobucket.com/albums/z301/pattycake305/Images%20fo … -birthday-pic.jpg

За отчета, днес съм -400 грама, но вчера ядох доста малко, което си го отчитам за грешка. Обядът ми беше само 1 ябълка и 300 мл. прясно мляко, а за вечеря - маруля с 2 печени чушки, 100 грама извара и 200 гр.кисело мляко. Нямах никакъв апетит, вкъщи пак се изпонатръшкахме болни.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 11:38 от Анонимен

# 731
bebok_86
Цитат
Меню, разсъждения, меню, разсъждения - голяма скука тука бе. Я кажете кой колко водки е изпил, какво несистемно е ял, къде е ходил. То ако ще е такава темата по-добре да я няма. Туй да не ви е "тефтер", както каза една съфорумка
щом искаш ок..неделя съм на рожден ден,една приятелка прави 18,каза че заради нея вечерта ще обърна гръб на диетата,всички искали да пием текила..и ест няма как да се отметна..та отсега споделям за несистемната си вечер утре!!!  Heart Eyes

Жасмин
- WoW минус 400 грама ...
До сега:
 Закусих: една филийка със халва и маргарин(както в детската градина),и към 12 без 20 ще хапна картофки,понеже после съм у баба на гости а тя готжи мазно...неискам да ям...,или дано поне има трошия за да не я обидя  Thinking
След гоститу пак ще се отчитам ..

Приятен ден Simple Smile

# 732
@sundey[/b] започнах на 01.11.2010, т.е. 11дни -3кг., но все пак тези първите падат най-лесно, дано и по натам свалянето върви без затруднения Peace
уау,за 11 дена-впечатляващо!успех до целта!
аз възприемам режима като една почивка и се чувствам страхотно,определено няма да правя разтоварващи дни. Naughtyот досегашния си опи съм разбрала че няма полза от тях и само временна радост от цифрите на кантара,за съжаление краткотрайна ooooh!
Последователност и постояннство,това е пътя според мен и колкото се може по-малко прегрешения Rolling Eyes Naughty
Аз ще пиша по-натам,след като мога да отчета нещо,надявам се Mr. Greenзасега изхвърлих излишната вода и олекнах с един килограм за няколко дни,но до сланинките има още време...

# 733
  • ВАРНА
............... щом искаш ок..неделя съм на рожден ден,една приятелка прави 18,каза че заради нея вечерта ще обърна гръб на диетата,всички искали да пием текила..и ест няма как да се отметна..та отсега споделям за несистемната си вечер утре!!!  Heart Eyes

Може само ако тържествено обещаеш после да не се оплакваш, ако имаш задържане или плюс  Wink

# 734
Жасмин[/b]- WoW минус 400 грама ...

Ама вчера обядът ми никакъв го нямаше, така че не е много добре тоя резултат...

Няма да се плашиш от текилата, нали ще има танци - изобщо няма да ти се отрази зле. Я да си купонясаш добре - най-важното е позитивното настроение и нагласа, защото по принцип, от него не се дебелее, а само от негативизмите...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт