НОЕМВРИЙСКА тема 15

• 22 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро и аз се присъединявам към кафето на slb83 morning
не ми беше много спяща тази нощ но няма да се оплаквам...

Деси М. страхотна е бродерийката ...възхищавам ти се...аз докато работех все си мислех, че като си остана в къщи ще изръкоделствам нещо. Искаше ми се да изплета нещо, но такава дезорганизация ме е налегнала, че е страшно. Embarassed

Дидка, стягай се и го преборвай това...въпреки че на мен ми се струва от "коравите" вируси, че сутрин като стана все си имам някакъв секрет на гърлото, а при мен вилнее вече повече от седмица.

Стискам палчета Валентин скоро да се пребори с жълтеницата и да си го дават на мама Дори!

сега ви оставям и отивам да пека 2 торби чушки и да зазимявам във фризера!  chef

# 376
Добро утро момичета,

slb83, мерси за кафето, и аз пия моето и закусвам пред компа.

Момичета не може да си представите какви болки изтърпявам, имам ужасно болезнени потготвителни контракции.
По цяла нощ ме боли корема, вечер също се активират контракциите, през деня съм уж ок, от време на време са, но са поносими.

Доктора ми ми казва, че съм за болница, и съм сигурна, че ако отида ще ме приемат.
Но не ходя, защото ако родя след 15 дни аз ще изперкам толкова време вътре, затова си трая, пия си хапчетата и си седя у нас.

На последния преглед бебо беше добре, разкритието още си стои на 1см, дадох всички възможни проби за изследвания, взех направление за хоспитализация,  но обменна карта не ми даде.

корали, количката ти мн ми харесва, мн е функционална. Честито!

А знаете ли някакви други предвестници на раждане освен води, тапа и контракции. Някой да е чувал за други?
Ще бъде интересно да споделим кой какво е чувал.

# 377
Mimoza-Plovdiv -много неприятно е да ги търпиш тези болки,дали не е някакъв проблем като си оставаш вкъщи.Това,което аз скоро четох е следното:
http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=90
не е нищо ново,но ако искаш го прочети.Тъй като аз не съм тръгнала 1вият път от вкъщии се ровя да намеря някакви други индикации предведстващи раждането.И на мен ще ми е интересно ако някой друг е намерил нещо.
Много ли те боли?  Embarassed Дали да не е по-добре да постъпиш в болница?

# 378
  • 42.016399,23.101179
Добро утро и от мен,
и аз се настаних вече пред компютъра с кафе и закуска, а тази нощ спах прекрасно, даже малко се поуспахме сутринта с каката за детска градина. Embarassed
Мише и аз ти благодаря за инфото и стискам палци на Дори и малкият Валентин по бързичко да са заедно и да се гушкат. Praynig
Mimoza-Plovdiv ами лежи повече щом е такова положението, дано наистина не се наложи да постъпиш в болница.
На мен пък от както се обърна седалищно бебето ме боли корема когато се обърна на лявата страна, явно притиска нещо, та ми омръзна по цяла нощ само на дясно да съм обърната. Но пък ми намаляха киселините, не знам дали е от обръщането, но от няколко дни наистина съм по добре.  newsm78
poli25 приятно печене на чушки. На мен мама ми ги донесе на готово изпечени, а аз трябваше само да ги наредя в пакети и сложа  във фризера. А тези дни ми каза, че са ми купили орехи за след раждането (миналият път поне така си мислех че от орехите ми се увеличава кърмата) и баща ми започнал всеки ден да чупи и да  чисти по малко, защото после едва ли ще имам време за това. Embarassed
didka banditka благодаря за линка, отивам да чета какво пише за предвестниците н араждането. Wink

# 379
Мерси Дидка, статията ми беше мн полезна.
Странното е че всички "симптоми"- предвестници съм ги имала, но само вечерно време, на сутринта всичко е ОК.
Само главоболие не съм усещала иначе апетита ми намаля, даже ми се гади на моменти. Имам и разтройство, което пише че организма се очиствал и се потготвял за родовата дейност.
Едната вечер, когато мислех даже да тръгвам към болницата, когато контракциите ми бяха на 3-5 минути с болки  в долната част даже започнах да треперя, това също го пише в статията, а аз си мислех че ми е студено и обличах пуловер след пуловер.

И сега в края на краищата съм толкова объркана, че не знам кога да тръгвам за болницата, решила съм да стоя до последно в къщи, доктора ми знае за състоянието ми, аз му звъня по всяко време.
Той ми е казал, ако след лекарства контракциите намалеят значи не е раждане, ако лекарствата не подействат - това е началото на раждането.

# 380
  • Торонто/София
добро утро и от мен - на 100тина км на север от нас днес падна първия сняг  ooooh!
дидка - на мен статията също много ми хареса, по скорошно оправяне на теб  Hug
нашия батко пак нещо е болен - повръщане, кашлица, сополи - явно че е настинал нещо ама то с това време
други новини - в събота най накрая пристига цялата кухня че вече се изчакахме ... поръчахме всичко преди 4 седмици
мимозка - дано и ти се почустваш по добре, аз също хич не понасям атмосферата в болницата ама ако трябва, трябва
толкова от мен, лек ден на всички и до после

# 381
Добро утро и от мен, един път  и аз да съм в сутрешните мами  Blush  И мерси за кафенцето, след малко ще го пийна  Wink

Диде мерси за линкчето, полезна информация има в него  Peace

Мимозка, дали наистина няма да е подобре да отидеш до болницата?!  newsm78

Деси М, забравих да те похваля за бродерийката, мнооого ми хареса, вчера дълго се взирах в нея да видя как ли си я правила, така и не разбрах де  Blush  но наистина хубава работа си завършила  Hug  Вие как минахте на прегледа, аз се взирах да не те видя, че да си побъбрим, ама тц  Crossing Arms

Аз да ви се оплача, вчера от прегледа излезнах доста притеснена и ме държеше цял ден, пък и почти цяла нощ и затова не се отчетох  Sad  Както докито си му мереше на бебо всичко, първо главичка, па коремче и всичко си беше супер, и като измери крачетата, излезна че са по-късички, и заради техните размери, и килограмите излезнаха че не са много променени от последния преглед  Confused  И като казах на доки, че почти същите килограми бяха и миналия път, тя пак всичко си му прегледа, и даже провери и резултатите от всички досега прегледи и каза, че нямало нещо притеснително, че може просто бебето или да прави почивка в растенето, защото предишните седмици наддаваше по-бързо (което можело често да се случва при бебетата) или пък да е генетично така, т.е. най-вероятно като мен, че и аз хич не съм дългокрака манекенка  Confused  
И след това в къщи веднага почнах да търся из нета дали има нещо тревожно, но намерих из различни форуми, и за други майки които имали същите притеснения и после пак раждали нормални бебета, та леееко се успокоих, но пак ми е някакво такова притеснено  Tired  
Поне да се бяхме уговорили с Кьолшесче и Деси М  за кафенце след прегледа, със сигурност щях да се чувствам поне по-расеяна след приказките ни  Rolling Eyes

Хайде мами лек ден, оплаках ви се, стискайте палчета, да си му е всичко на ред на бебо и да съм се тревожила напразно  Hug

Аз отивам да правя закуска, че свекър ми ни е на гости, та да не го оставям човека да стои гладен  Blush

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 09:52 от *Beboslava*

# 382
И аз се присъединявам към сутришното кафенце,макар и по-късно PeaceВчера се видях с доктора ,който ще ми води раждането Laughing и май и аз ще бъда под ножа,ще решим окончателно след 15 дни Tired Ааз тайничко се надявах за нормално раждане....тежим кам 2,100 и не спираме да се въртим Heart Eyesсега отивам по задачки а после трябва да почета още малко за последния ми изпит,който е утре Tiredстискайте палци хубав ден от мен  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 383
Beboslava, спокойно мила, мн е важно къде точно е сложила докторката точките за мерене на крачетата.
На моя последен преглед също забелязах, че дължината на крачето отговаряше на 35гс, а големината на главичката на 37гс и 5 дни.
Аз не се притесних, доктора ми също нищо не каза, всички тези резултати за мерки и теглилки са относителни и ориентировъчни, нали знаеш.
Успокой се и си изпий кафето.
Ще имаш едно прекрасно и здраво бебе, ще видиш.

Моя доктор никога не ми е казвал, колко тежи бебока например, даже до сега тонове не са ми мерили.
Оглежда му всички органи, като види, че всичко е наред и бебока е добре и е спокоен и аз съм спокойна.

pufpaf, утре ще стискам. Пожелавам ти успех!

# 384
Добро утро и от мене!

Бебославке, хич не се вкарвай във филми! Бебетата не могат да са еднакви като по калъп. Ще видите, че като се родят, също ще има огромни отклонения от "стандартите" в наддаването. Това изобщо не е повод за притеснение.
Мимоза, съчувствам ти за неразположенията! Като гледам, всички си ги имаме, но при тебе протичат доста по-тежко. Дано да компенсираш с леко раждане! Peace
Я кажи, че нещо се обърках - направлението за хоспитализация и обменната карта различни документи ли са? Аз защо си мислех, че е едно и също?  newsm78 И на мене ми дадоха само един лист. Да не сме пропуснали нещо?

# 385
Миньонче, явно е един и същ документ, щом и на теб само това са дали, но понеже бях чувала, че вътре е отразена инф-я как е протекла бременността, изследвания и т.н. а моето направление е празно и затова си помислих, че не ми е дал обменна карта.

На направлението ми пише Изпраща се за прием:  по клин.пътека 141, планов прием.
При вас така ли пише момичета?

О исках да питам още нещо - понеже съм забравила, как се обработваше пъпчето на бебето докато не падне.
Не съм ходила на курс тази бременност, ще може ли момичетата, които ходят да ни припомнят.
Помня че със спирт се мажеше, ама с клечка за уши ли беше с памучно тампонче ли?
После се подсушаваше ама как?
Помагайте ..

# 386
На направлението ми пише Изпраща се за прием:  по клин.пътека 141, планов прием.
При вас така ли пише момичета?

Да, точно това пише.  Peace

За пъпчето, доколкото си спомням, се тампонираше с чист спирт и след пълно изсъхване на спирта се ръсеше с антибиотична пудра или спрей (Бивацин или Топоцин).

# 387
Включвам се между чушките.. Mr. Green
две различни неща са обменната карта и направлението за хоспитализация. И на мен на последната консултация ми дадоха направление, а обменната карта след 2 седмици ще ми я дадът.

Мимоза, и аз като теб хич не искам да лежа по болници, яко ме подтискат, и смятам че е по-добре да си лежа в къщи. Така че почивай повече, а ако наистина но шпа-то не ти помага и са ти регулярни контракциите ходи. То раждането няма как да го пропуснеш...но може би се уморяваш през деня и затова вечер са ти повече оплакванията. Опитай да си лежиш..

Бебослава, спокойно и аз смятам че тия мерки не са особено коректни, така че спокойствие и силна храна на финалната права Mr. Green

# 388
  • Пловдив
Добро утро и от мен аз кафето го изпих вече.

И аз имам само НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ и при мен е по клинична пътека 141, но отметката е на спешен прием (а не на планов) и доколкото разбрах друго няма да получавам от лекаря си .

bouquet

# 389
  • София
Добро утро, и аз -   food010
И аз бях на лекар вчера, уговорихме дата за секцио, искаше между 15 и 19 , но аз се замолих и той веднага се съгласи за 24, а ако тръгне по-рано, ще правим по спешност. Много беше мил и внимателен, всичко е наред, само околоплодните води са малко повече, но каза, че не е проблем това. И си бях весела цял ден... На отиване в тролея имаше свада между контрольор и пътник, а на връщане един пиян на мотика седна пред мен до една жена и й пусна ръка, а тя като почна да го налага с един плик и вика "Ще те утрепам, говедо, май си се напил, простак", а оня - от кротките пияници и й се извинява само, честно казано, много весел ден беше...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт