Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 357
  • 720
  •   1
Отговори
# 240
  • София
пробвах ги повечето професионални и на тия градуси нищо не спасява.Чито горе долу,ама и то ми е слабо.Косата като е изправена добре,ама после като я измия и си личи колко се е пресушила от пресата и е станала сламена.Тоя ефект искам да избегна.

# 241
  • в 1001-та нощ
искам да питам за пресата.Мойта я ползвам на 220 градуса,просо з-то косата на по малко градуси не се изправя,не иска и да чуе за прави върхове.Обаче доста са тия градуси и термо млякото не е достатъчно за да предпази от сериозни повреди.Дали ако не слагам силикон след термо млякото или кристали,абе няква комбинация би ли помогнала или вредата ще си остане същата.Та пресата не я ползвам хич често,а откакто си изтощих косата с нея спрях и да я ползвам,ама имам желание поне веднъж в месеца да се изправя,без това да ми скапе косата.
косопадът не е от пресата, тя гори косъма, но не и луковицата; виж - прекаляването с продукти може да е подействало и н алуковиците, но косопадът сега - вероятно най-вече е сезонен Peace

# 242
  • в 1001-та нощ
пробвах ги повечето професионални и на тия градуси нищо не спасява.Чито горе долу,ама и то ми е слабо.Косата като е изправена добре,ама после като я измия и си личи колко се е пресушила от пресата и е станала сламена.Тоя ефект искам да избегна.

ами тя поддръжката не е само непосредствено преди пресата  Peace

трябва си сериозно подхранване / възстановяване / хидратиране - не само с продукти без отмиване - комплексен подход в грижата за косата и скалпа  Peace

# 243
  • в 1001-та нощ
има терапии за уплътняване на косъма, но са "още по-сложни" Wink))

A.l.e.n.a
  кои са тези терапии за уплътняване на косъма??? ThinkingТо4но това търся Tired
има протеинови терапии за възстановяване структурата на косъма, които имат и ефект на "уплътняване" и други, които инжектират влага в косъма - ефектът е за определено време и изисква поддръжка  Peace

# 244
  • в 1001-та нощ
Вклю4вам се съвсем на бързи4ко за да споделя ,4е правя максата с Тривитаминол  от две седмици или 3 (не си спомням)и мислете ме за луда,но определено виждам ефект  при разтежа на косата ми.Дай БОже така да продължава,защото немога да се понасям с къса коса.Оба4е леко ме посръбва главата и малко ми се поизсуши скалпа и косата (но малко).Нооо това се преживява Grinning

Аз не съм видяла още ефект откъм растеж на косата (но е не търся това,  моята е до кръста),  но косата ми изглежда просто чудесно Heart Eyes Такъв блясък не съм имала никога,  при все,  че не ми е била изтощена и проскубана преди това,  пак си беше красива,  но сега си я харесвам още повече Mr. Green Правя маската вече от 2-3 седмици и резултатът е повече от задоволителен.
Случайно пробвах маската с бира на Орзен и ми хареса много. Изобщо не очаквах Shocked Като се има впредвид,  че години наред съм ползвала само Лореал Проф.,  Фито, Рене Фуртерер и Кюн,  не мога да повярвам,  че толкова евтина маска ми допадна!
ами този блясък идва от киселото в маската  - лимон / оцет / ...киселото затваря косъма и повърхността му става гладка и отразява светлината  Peace
орзен дава ефект със силиконите - основно - приглаждат и филмират косъма, но е хубаво периодично да отмиваш натрупаното с дълбокопочистващ шампоан, за да се избегне твърдост и сухота ....и после като продължиш пак ще се трупат и така

# 245
  • в 1001-та нощ
Здравейте, може ли да ми препоръчате шампоан и маска за 3-годишната ми дъщеря. Косата й е с тънък косъм и расте доста бавно, в краищата се закъдря.
Подходяща ли е за нея Тривитаминолната маска?  Иска ми се  да стимулирам сгъстяването и растежа на косата. Благодаря предварително.
още един глас против - направо абсурд, остави го да си расте

това пък с постригването е абс. глупост, няма нищо вярно

остави го детето да си расте, каквото е генетично заложено - това ще е; после ще се намесят и хормонит еи ще окажат влияние и накрая - зависи тя как ще се грижи за косата си, като порасне....

това, кеото зависи от теб е да възпиташ отношение ан грижа  Peace

# 246
  • София
Понеже стана въпрос за дечица.......Малката е на 4, мия й косата с обикновен детски шампоан, по-рядко...но срещаме проблем със заплитането и после плаче когато я реша.

Мога ли да слагам от моите балсами по малко, само в краищата, не по скалпа или задължително да й купувам детски? Имам и една маска на орзен, която  ми прави косата мека и не я ползвам...дали ще стане...?

Засега сме решили проблема с по-къса коса, но започна да тренира и ще трябва малко да я пуснем, за да успяваме да я връзваме на опашка.

# 247
  • в 1001-та нощ
Благодаря. А относно маската за боядисана коса питам,защото вече я имам и се интересувам дали няма да и дойде малко в повечко на косата ми.А иначе ще си взема и за къдрава коса  Peace

маските за третирана коса са обикновено протеинови и ако косата ти няма нужда от това е излишно, ако е по-евтина преобладават силиконите, не знам коя е маската; може да не я ползваш на всяко миене

Благодаря за отговора  Simple Smile А иначе това е маската http://prikachi.com/images.php?images/442/2614442x.jpg
Пратена ми е от чужбина,мисля че е хубава,защото е купена от специален мъжазин в които продават само продукти свързани с косата пък и не е евтина.Аз питах дали някой случайно,я е използвал,но май нямаше такива.Та щом ми даваш такъв съвет,мисля да я редвуам с тази на гарниер  Peace

добрееее... Peace понеже постоянно питаш за тези маски .... аз не коментирам нещо, което не ми е познато, важно е да се напише не какво съдържа като "ленено семе:", а като състав - онова със ситните букви - вода, полимери, силикони,протеини, масла ......за да се прецени с какво действа маската и да се предвиди ефекта; също и цената до някъде

сега вече знаем, че е купена от спец. магазин, скъпа е, това са добри знаци, съдържа ленено семе, което е носител на вит. гр.Б, които са важни за растежа (хубаво е да се доставят чрез кръвта към корена, но и през скалпа е нещо)

само с тази информация не мога да кажа дали ще е в повече, както вече споменах  - понеже е за боядисана коса е възможно да е протеинова и да доведе до сухота и твърдост, но понеже е продукт с отмиване, не очаквам да има и голямо натрупване

също така - понеже не е протеинов продукт по етикет, предполагам преобладават силиконите - но всичко това са приказки във въздуха  - висящи - защото са само предположения на сляпо

гарниер вероятно е по-лека и силиконнова  Peace

# 248
Извинявам се,не съм ви разбрала.Ето това е което ми преведе гугул преводача :вода, cetrimonium хлорид, пропилен гликол, миристилов алкохол, масло от шеа PEG_75 Глицериди, C 12-14 алкохол, Isohexadecane, PEG/PPG-14/4 Dimethicone, PEG-40 хидрогенирано рициново масло, cyclomethicone, Dimethiconol, парфюм, Linum usitatissimum , Methylchloroisothiazolinone, метилизотиазолинонът, CI 19140, CI 440.Ако някой случайно знае италиански да помага  Simple SmileИ благодаря отново за отговорите  Peace

# 249
А така вече е друго Grinning Не се притеснявай, не е на италиански, и направо да го беше пуснала, ще се разберем, съставките имат стандартни химически наименования.
Хубава маска, доста маслена - много тъпо че си рекламират лененото семе, при положение че има масло от ший и то в дооста по-голяма концентрация. Въобще, балансиран продукт, подхранващ - има масла, има и силикони за заглаждане и блясък. Ползвай си я, няма смисъл да я редуваш с гарниета, тази маска е доста по-добра. Ако косата ти започне да утежнява и да губи обем случайно, разреди и ползвай през миене.

SweetHarmony ами наблегни на грижата преди и след пресата, щом никой термопродукт не помага, явно не ти се подлага на обработка лесно косата и има нужда от повечко горене. Както казах, ударно рехидратиране, и при нужда - протеинов продукт.

# 250
  • в 1001-та нощ
и само ще добавя - и за добро хидратиране - пропилен гликолът е точно за това и е напред в списъка  - и аз я одобрих, хубаво е, че  е заложено и на грижа за скалпа Wink)

за всичко друго написано - заставам за МисНели  Hug Peace  bouquet  bouquet

честно казано съм изнендана и маската надмина очакванията ми в пъти  Peace

П.П. а те си спомням, че доста маси й бяха пратили - все някоя ще е по-лека Wink)))
 Laughing за SweetHarmony започвам да си мисля, че или има пркалено твърд и дебел косъм или е пренатрупан с изпечен силиконов филм по него  newsm78

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 01:07 от a.l.e.n.a

# 251
Благодаря ви  Hug

# 252
Вчера си купих едно малко лосионче за коса, против пърхот, сърбеж и косопад. Аз нямам пърхот, но ми хареса какво има вътре и какво пише: бадемово масло, сусамово масло, прополис, екстракти от коприва, невен, здравец, мащерка, алое и витамини. По-скоро е течно, не е като лосион, преди къпане, стои се час-два, намазах се с него и с малко бадемово масло отделно по дължината на косата. От билков магазин си го взех, всъщност исках нещо с пчелно млечице, ама нямах повечко пари и си взех това за 3,35, пък някой следващ път от другите.. Simple Smile След къпане ще видим дали има нещо по-различно Grinning

През колко време си правите маски? Независимо каква.. защото аз преди например преди всяко къпане съм си слагала бадемово и пшенично масло, а се къпех през ден (чак през ден не съм си ги слагала, но поне през три, тоест пре къпане). Преди три дни (като последните две седмици не съм си слагала нищо) си направих маска с жълтък, мед, кисело мляко, бадемово масло, днес си сложих от това, което си купих вчера и бадемово масло. Днес едно момиче ми каза, че не е хубаво толкова често, а аз мисля, че няма нищо вредно в бадемовото масло или пък в яйцето и киселото мляко.. ако е тривитаминола или някоя професионална маска може би да, но не и тези.. нали?  newsm78

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 12:32 от MeRiTo`

# 253
Аз си правя маски преди всяко миене на косата - тоест 3 пъти в седмицата и отрицателен ефект не виждам, но примерно един от тези 3 пъти е някаква различна комбинация (например 2 пъти си правя стандартната с тривитаминол и 1 път стимулант в корените и кокосово масло по дължината PeaceHug

Но вчера направо се учудих - направих си маска - стимулант в корените и мед, лимонов сок и малко бадемово масло по дължината, нанесох и оставих да деиства. След това се изкъпах и си сложих от желето за коса, както обикновено. Косата ми изсъхна по естествения си начин (както всеки път) нареших се и останах супер учудена  #Crazy - краичетата ми бяха извънредно сламено сухи #Crazy #Crazy #Crazy опитвам се да намеря отговор, защото не съм направила нищо, което не правя по принцип. Единствено не сложих кристали и излязох. Но като се прибрах първата ми работа беше да сложа и се пооправи. newsm78
Дали може да е от това, че не сложих кристали? Аз и преди пропусках слагането им, но не съм виждала такова нещо до сега  #Cussing out

# 254
  • в 1001-та нощ
MeRiTo` , все пак лосиончето е за скалпа - не очаквай някакво моментално чудо - по добре го втривай на концентрат в скалпа, не го хаби в маски за цялата коса, за да действа за където е предназначено  Peace

от къде го купи? как се казва? кой е производителят?

за честотата на маските - аз ги правя както се усещам - в началото на всяко миене прз 3-4 дни, после поразредих - през 1-2 миения, но - както се усещам, като нужда и според времето, което имам  Peace

не мисля, че вредят, ако не се прекалява, но за млякото съм резервирана, какво ще правят млечно-киселите бактерии на главата ми, като са за стомаха, ако изобщо ги има, а ако ги няма на главата идва сухо мляко с нишесте? това пък за какво ми е

само ако действително има лека киселинност е хубаво за затваряне на косъма, но има ли няма ли ...е друг въпрос

еxtasy_kn,

медът изсушава, а ти всъщност - защо го слагаш? каква полза очакваш?
прекалено много бъркочи по главата, които ползваме в храненето не са гаранция за блестящ резултат Wink

Общи условия

Активация на акаунт