Баба каза така... Тема № 2

• 150 301
  • 724
  •   2
Отговори
# 285
EMCИ   bouquet ще пробвам.

# 286
само запис

# 287
Искам да попитам, когато правите компрес от ракия на гърдите за дете, разреждате ли ракията. Правила съм само веднъж и след това забелязах, че кожата беше зачервена и позагрубяла.

# 288
Искам да попитам, когато правите компрес от ракия на гърдите за дете, разреждате ли ракията. Правила съм само веднъж и след това забелязах, че кожата беше зачервена и позагрубяла.
Компрес от ракия на сърцето е опасно.
Ракия слагам само на гърлото.На гърдите - мед и жълтък. Peace

# 289
  • Пловдив
Маже да се сложи и марличка и тогава друг плат с ракията или памук/аз така правя  на гърлото/.Но...наистина е опасно!!!Аз на гърдите и на мен като малка майка ми е слагала разстлана на харт.салфетка смес от мас+сол.Така се преспива. Peace

# 290
С какво ракията е опасна за сърцето под вид на компрес?

За да изгори кожата на детето спирта в нея трябва да  бил над 70 градуса,не си го обяснявам инъче newsm78

# 291
С какво ракията е опасна за сърцето под вид на компрес?
Не съм много сигурна, но бабите така казват. Simple Smile
Може би много загрява, а на гърдите не е нужно загряване, по-скоро на гърлото.Незнам  newsm78

# 292
Загрява,да,но ракията обикновенно е 40-42/3 градуса.
Е,има и силни,но по-рядко се правят така.
Мисля,че на възпалителни процеси загряването под каквато и да е форма е нежелателно. Дори с горещ чай.

# 293
  • Варна
Аз не правя компрес с ракия, а само натривам гърдите, гърлото и гърба на малкия с ракия, след което го завивам добре в леглото. Резултата е много добър и няма зачервяване.

# 294
Някой може ли да ми каже коя лаборатория в София работи денонощно?

# 295
Не знаех, че не се слага ракиен компрес на гърдите. А иначе ракията е домашна- не е силна. Само да кажа, че имаше голям ефект- вечерта без да се закашли малката. Може би сега като се замисля бях го увила с това разтегателното фолио, може би се е запарило...  Rolling Eyes както и да е повече няма да правя така

# 296
Ако е нещо спешно за дете ходи в Педиатрията, те правят изследване на кръвта 24 часа, ако преценят. На нас ни правиха в 2.00 часа през ноща, за да са сигурни. За лаборатория незнам.

# 297
Здравейте, казаха ми  една страхотна рецепта за кашлица-6 лукчета,6 обикновени локума, и 6 листа от индрише се варят в литър вода докато се разтопят лукчетата и локума!След това се пие три пъти по една чаша!Правих го на моята дъщеря и ефекта беше поразителен!Имаше храчки и кашляше от тях и след едно варене край,дано да помогнат и на някой друг! Peace

# 298
  • София
На нас за суха кашлица ни помага чай от подбел с мед. Ая го пие без проблем, но в началото не искаше и го смесвах със сок. Другото, което ни помага за суха кашлица в сезона на парното е овлажнител за въздух. Peace

Искам да попитам - как давате чая от подбел? Аз купих и пише да се дава 4 по 120 мл преди хранене 30 мин. Вие как давате? Благодаря!

# 299
Не знаех, че не се слага ракиен компрес на гърдите. А иначе ракията е домашна- не е силна. Само да кажа, че имаше голям ефект- вечерта без да се закашли малката. Може би сега като се замисля бях го увила с това разтегателното фолио, може би се е запарило...  Rolling Eyes както и да е повече няма да правя така
Ако си стегнала фолиото направо е вакумирало компреса и затова се е получило зачервяване, а може би и изгаряне.

Когато се слага компрес се преценява как и къде да се сложи така, че загряването което се получава да не изгори кожата. Много важно всички компреси се слагат около сърцето, никога директно в тази област. Ако някой се интересува защо да прочете двете теми, вече е описано.

Общи условия

Активация на акаунт