Баба каза така... Тема № 2

• 150 862
  • 724
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Моля за помощ:

Този компрес:
белтъка от едно сварено яйце се раздела на две части и се поръсва с 1 л. пудра захар. Слага се на марля или кърпа, връзва се на гърлото, отгоре се слага найлон и се увива с шал. Стои поне 1-2 часа. На третия час се маха. Гърлото се завива поне още 1/2 час с шал. Изпитано!

за кашлица, тип ларингитна става ли?

Благодаря!

# 301
  • Пловдив
Моля за помощ:

Този компрес:
белтъка от едно сварено яйце се раздела на две части и се поръсва с 1 л. пудра захар. Слага се на марля или кърпа, връзва се на гърлото, отгоре се слага найлон и се увива с шал. Стои поне 1-2 часа. На третия час се маха. Гърлото се завива поне още 1/2 час с шал. Изпитано!

за кашлица, тип ларингитна става ли?

Благодаря!

Аз съм го пробвала само за гърло...

# 302
  • София
Кажете нещо за ларингит, моля. Как да накарам кашлицата да се кърти? Синът ми на 3 г. е, не иска да взима канела+мед, масло и ракия заради цвета. Има ли нещо друго бабешко? Благодаря!

# 303
Взема се една средно голяма ( може и по-голяма) черна ряпа ( непременно трябва да е от черните) , отрязва се "капаче" и с помощта на лъжица се издълбава кладенче . Вътре се поставя захар или мед и се изчакват няколко часа , докато ряпата си пусне сока ( може да се приготви от вечерта за другия ден), след което от тази "водичка" се дава на детенце 3 пъти на ден по една или две малки лъжички.      Също така се прилага и при възрастни.
Друга изпробвана рецепта е прибавянето на счупени с черупката орехи към билков чай, но трябва малко да се посварят 2-3 мин., а не само запарят.

# 304
  • София
Благодаря, давам чай с орехи и босилек, но полза няма, все си кашля, поне не е лаещо май вече.
Ще пробвам утре и с ряпата, нея също съм давала, но май нямаше много полза преди. Има сополи и текат много назад. ooooh!

# 305
  • Варна
Благодаря, давам чай с орехи и босилек, но полза няма, все си кашля, поне не е лаещо май вече.
Ще пробвам утре и с ряпата, нея също съм давала, но май нямаше много полза преди. Има сополи и текат много назад. ooooh!

Пробвай и с мазането с ракия.Ние сега бяхме точно с ларингит и мазах гърдите и гърба с ракия преди лягане и завивам добре малкия. Давах и мед с масло.

# 306
  • София

Пробвай и с мазането с ракия.Ние сега бяхме точно с ларингит и мазах гърдите и гърба с ракия преди лягане и завивам добре малкия. Давах и мед с масло.

Благодаря ви! Оказа се след снимка, че е бронхит. Някой има ли лекувал без АБ? Въпреки че моят мъж  е взил антибиотика вече. Sad

# 307

Благодаря ви! Оказа се след снимка, че е бронхит. Някой има ли лекувал без АБ? Въпреки че моят мъж  е взил антибиотика вече. Sad
Началото на годината излекувахме пневмония без АБ. Мед и жълтък на гърдите поне 6-7 дни.

# 308
  • София

Началото на годината излекувахме пневмония без АБ. Мед и жълтък на гърдите поне 6-7 дни.

Благодаря. Само това ли - суров жълтък + мед, в какви пропорции?

# 309
Аз лично само мед съм слагала,без жълтък.
Резултатът е невероятен,стига само медът да е качествен.
Сутринта всичко е попило в кожата и почти не се усеща,че е имало.

# 310
  • София
Аз лично само мед съм слагала,без жълтък.
Резултатът е невероятен,стига само медът да е качествен.
Сутринта всичко е попило в кожата и почти не се усеща,че е имало.

Благодаря, мед, но без вестник, нали? А само на гърдичките ли или и на гръбчето?

# 311
Аз слагам по 1 жълтък и горе-долу лъжица мед.Вестник не слагам, предпочитам оризова хартия.Ако нямаш специално такава, из някоя кутия за обувки също се намира.На сутринта наистина почти всичко е попило.  Peace

# 312
Няма значение каква хартия ще сложиш.Има едни твърди салфетки,оризова хартия,от тази за печене и да не прекаляваш,разбира се.Отначало е малко кофти за детето,ако е по малко,по добре като заспива.На сутринта няма и грам.Аз лично съм слагала само на гърдите,но мисля,че няма проблем да се сложи и на гърба.

# 313
  • България
пипнах вируса с разтроиство и температура
за сега пия само вода
аз ще се оправя някак си,но се претиснявам за децата как да ги опазя

# 314
Може ли някой да ми каже рецепта за лечение на възпалено гърло?Имам предвид,че всичко е възпалено - фаринкс, трахея, лимфни възли.Само сливиците не са щото ги няма. Mr. Green
Моля за малко помощ за някой ефикасен бабин илач.С клеева тинктура на бучка захар дали ще стане например?
Пия от днес респивакс по рецепта на лекар,но ми се иска и нещо локално да направя за гърлото си,че се чувствам адски зле.. Tired Tired Tired

Общи условия

Активация на акаунт