126-Българки в САЩ

• 30 918
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Мерси по въпроса за педиатъра. Принципно питах, защото познати ни казаха, че е задължително, а ние имахме обратната информация. Явно зависи от щата и/или застраховката (не сме ХМО). Титина, тук е Колорадо или Тексас?
В НЙ си бяхме намерили супер педиатърка. Тук ходих при едни, но ги отсвирих.  Whistling Сега трябва да търся други.  Tired И гинеколог също, Бубка ме подсеща.  ooooh!

Атти, Тандури, мерси за  линковете!   bouquet
Ани, искам етикети (съвсем не за бебето) и отделно искам дрехи с надпис (пак не за бебето и не свързано с етикетите).  Simple Smile

Още един въпрос имам. От къде мога да купя качествена вълнена прежда (задължително мека и небодлива)? Донесох си куки от България,  bowuu смятам да се уча отново да плета (на петела гащи).  Laughing

За дрехите само този знам: http://www.cafepress.com/

Хубава прежда съм намирала в Майкълс, понякога в JoAnn. Имай предвид, че ако искаш да е естествена 100% вълна, няма как да е абсолютно небодлива. Аз направих грешката да кажа на майка ми да ми оплете фланели на Калин и Ели от вълна...нито един от двамата не ще да ги сложи.  Rolling EyesА не са от груба прежда, ама бучело им...
Има много хубави бебешки прежди и в Уолмарт при нас ( ние имаме голям суперстор, дето е много хубаво зареден и има голям арт и крафт департмънт).

# 616
  • Boston, MA
От вълнените плетива само кашмир и тънкото мерино не ми бодат (ама защо ли се изказвам за прежда..)

# 617
Титина, тук е Колорадо или Тексас?

Тексас, с Колорадо отдавна приключихме а и на идея си нямам как е там.

# 618
Уф, че съм...забравих да поздравя Калин за успехитер. Браво Тандурка, все така да продължава!!!

Аз съм РРО и когато ни изписваха трябваше да посочим педиатъра при който ще ходи детето и да има направен апойтмент за след това. Звънят и потвърждават, чак тогава подписват дисчарджа. Не знам дали е практика.
Педиатърът ми е много свестен, препоръчах на Едира и тя е е доволна. Компетентен и... много добър.
Гинеколог и аз пак май ще трябва да търся... аман.

# 619
Бубка, аз точно мерино или кашмир искам да купя. Ще погледна в тия магазини, които Ани е споменала, както и онлайн.

# 620
Solley, и аз съм подхванала пак плетенето след 4 години пауза. Купувам си прежда от Etsy и от местни магазини на плетачки, където можеш да си говориш с жените и да те посъветват. В Еци също можеш да си разменяш съобщения с продавачките. Мерино вълната не боде.

# 621
Прежда - в Майкълс, но асортиментът е много базов, главно памук, обикновена средно дебела вълна и много, много акрил. Кашмир - нъц. Аз купувам от местните плетачески магазини. Вог има онлайн търсачка по зипкод: http://www.vogueknitting.com/resources/yarn_store_finder.aspx. Иначе прежди търся по рекламите в плетаческите списания, ако нещо ми хареса на вид. Ма друго си е да го пипнеш.

Ето малко бебешки (повечето химио-смес, но има и кашмир, мерино и бамбук) http://www.yarnmarket.com/knitting/Adorable_Baby_Yarns-458.html.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 20:00 от ianajar

# 622
Солей, мисля, че зависи от щата. Тук бяхме задължени до 5 дни след изписването да си намерим педиатър.

Нас пък никой нищо не ни е задължавал ( в същия щат ). Не мисля, че е задължително.

# 623
Клер, че вас от никъде не са ви изписвали  Sunglasses

При нас не съм останала с впечатление да е задължително. Питаха при пре-регистрацията в болницата кой ще ми е педиатъра, за си я поеме от раждането, но ми бяха обяснили, че ако не съм избрала още, просто ще мине техния да я прегледа и дисчарджне.  Но това е муут пойнт, де, Солей вече са изписани от родилното Wink.

Нашия Джоанн'с е добре зареден с прежда  Peace

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 21:09 от Juturna

# 624
Лени,а думай ми,обичам да съм вървежна Laughing нямаме контракт,50 кинта начална такса и 110 на месец,можеш да скип 2 месеца преди да трябва пак да платиш 50те..фри тест за ниво,започна от днес за днес,  до 2/седмица може да се ходи; както казах и преди ния е малцинство с цвета си,предимно индийци са в нашия,много надъхани,дотам че аз вече не влизам,само я мятам и прибирам,мноо стресиращо ми действат родители размахали пръсти на 3год дете че не преброило правилно портокалите..
*
при нас не изписват от родилно без педиатър

# 625
При нас не съм останала с впечатление да е задължително. Питаха при пре-регистрацията в болницата кой ще ми е педиатъра, за си я поеме от раждането, но ми бяха обяснили, че ако не съм избрала още, просто ще мине техния да я прегледа и дисчарджне. 

Същото при нас. Подчертано много силно препоръчително беше да имаме педиатър, питаха непрекъснато и се попълваше на хиляда места, но за мен това не е същото като задължително. За мен задължително значи: 1. няма да ни изпишат от болницата без, или 2. ще ми пратят социалните, ако детето не се води при педиатър. При нас нито едно от двете не е вярно.  Peace

# 626
Солей, мисля, че зависи от щата. Тук бяхме задължени до 5 дни след изписването да си намерим педиатър.

Нас пък никой нищо не ни е задължавал ( в същия щат ). Не мисля, че е задължително.

A не ти ли дадоха от болницата hospital test results, които да дадеш на педиатъра му?
Там пише:
The State of Texas required that every baby be screened at 1-2 days after and again at 1-2 weeks of age.

# 627

A не ти ли дадоха от болницата hospital test results, които да дадеш на педиатъра му?
Там пише:
The State of Texas required that every baby be screened at 1-2 days after and again at 1-2 weeks of age.

Титина, не съм раждала в болница, а въпросните изследвания не са му правени от педиатъра. Тях също можеш да ги откажеш между другото, аз съжалявам, че не го направих. Няма нищо задължително на този свят  Wink .

# 628
Много благодаря на всички включили се да помогнат на Училището във Варна!

Въпрос: Луда ли съм да се учудвам, че в пъблик киндергартен за фул дей училище се плаща? "Пълен ден" е силно казано, защото е от 9:45-3:30.... И това в прогресивен уж щат. Отглеждането на дете в тази държава на нонпрофит заплата, все по-интересно става....
Анет не те знам с 3 как ще се оправяш Simple Smile

# 629
Явно в този случай болницата (т.к. имаме и посещение в спешното със същото изискване) са ни подвели. Или аз неправилно превеждам  require, като задължавам, изисквам. Грешката е моя.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт