Кексче "Пухче".

• 13 497
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Селма,благодаря ти   bouquet
Ще го направя като хората,когато имам всички продукти  Simple Smile Сега издирвам репта за сладкиш със суни сливи,понеже имам такива във фризера.

До скоро  Hug

# 76
# 77
Благодаря още веднъж   bouquet

# 78
Ето го моето Пухче с нешесте ягода и шоколадова глазура:

# 79
Започнах да пека кексчето и се сетих, че забравих да сложа масло  ooooh!
Дали ще стане?

# 80
  Масло вместо маргарина ли?

# 81
Не, изобщо мазнина забравих да сложа.
Обаче стана, пухкав, като сладък хляб. Днес има едно парченце само, момчетата го изядоха Simple Smile
Даже казаха, че бил диетичен  Laughing

# 82
    Joy
    Трябва да си получила съвсем различен продукт,нещо около пандишпанов кекс,предполагам.  Thinking Laughing

Живи и здрави!  Hug

# 83
здравеѝте.вчера и аз забърках това пухкаво кексче,обаче нещо не стана толкова пухкаво.не мога да разбера къде сгреших Thinking-или маслото защото беше много кораво или защото отварях на няколко пъти фурната да видя дали е готово.на вкус наистина е страхотно,сложих нишесте банан.

# 84
Чудя се,има ли връзка между бъркането и обема?Ще стане ли по-пухкав акобъркаме повече?

# 85
  По-добре разбивай с миксер!И да,по-добре по-дълго,да вкараш повече въздух.  Peace

Напоследък нещо не ми се получава този кекс....признавам го честно.
   Направо исках и темата да затворя.....
   Ама,като се сетя,какъв хубав се получаваше в началото,не я затварям.  Rolling Eyes

# 86
Бях хвърлила око на кексчето преди няколко дни и днес го направих.
Сложих нишесте лимон,настъргана лимонова кора,стафиди и кашу/нямах други ядки/.Залях го с лимонената глазура.
Страхотен е на вкус и много пухкав  Simple Smile
Селма   bouquet

# 87
  • Видин
Направих го и излезе всичко друго, но само не и Пухче Simple Smile Толкова е ниско, че нямам думи. Явно някъде съм сбъркала. Имам 2 предположения - маргаринът ми е бил малко (нямам везна и не знам колко са 200гр) или пък нишестето е било малко - само 45гр на Йотис...
Ще правя проба пак след някой и друг ден, само да ми мине разочарованието...

# 88
Направих го с нишесте лимон. Сложих стафиди и орехи. Отгоре поръсих само с пудра захар. Стана страхотен! Благодаря за рецептата newsm51

# 89
  Много се радвам !  Hug
  Отдавна не съм го правила .  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт