Любители на кучета-16

• 62 136
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Рафаела  Hug...за сега изчакваме нашите ветеринари какво ще кажат и вече щи търсиме по-експертно мнение.
Имам пясъчен пекинез на почти 3 годинки. Казва се Майки. Поради обстоятелства го гледа свекърва ми в апартамента....преди два дни му е станало нещо на задната част и по-точно на крачетата - получил е нещо като парализа и не може да ходи с тях, изобщо не ги мести, но все пак има някакво усещане като ги пипаш.....днес пак ще посетим и двамата лекари и ще видим какво ще кажат пак и дали ще се оправи. Sad

# 136
Здравейте, нашата Кари вече и в хола си влиза. Отваря си вратата и си стои там. Вчера след работа го констатирах, и освен една изядена салфетка, други щети нямаше. Дано и днес е така.  Praynig
Иначе сутринта сдъвка малко на мъжо новия телефон. Ама като го оставя на дивана до нея...... Tired

# 137
  • Бургас
Снарки, Роко също си отвори 2-3 пъти хола докато ни нямаше, беше ми изровил пръстта от палмичките /имам 2 и ги пазя от него като затварям хола/ но му се скарахме и вече не проявява интерес. Дано и при вас да е било инцидентно. Може пък без да иска в игра с някоя топла да се е подпряла и да се е отворило.  Praynig

# 138
Здравейте! Имам син на годинка и два месеца. Със съпруга ми много искаме да имаме куче у дома - живеем в апартамент от 120 кв.м. Аз съм израсла с куче и още куп други животни през годините (хамстери, заек, папагал, риби...в момента сме само с две големи червенобузи костенурки), а той никога не е имал, но иска. Породата отдавна вече е избрана - ще бъде голден ретривър. От доста време се колебаем по въпроса, но сме решили да отложим още няколко месеца (най-вероятно пролетните кучила), докато поизрасте още  малко бебо, да проходи, да стане малко по-разумен. С два бебока вкъщи най-вероятно
ще стане лудница  Grinning
Кога според вас е най-удобно да се вземе кученцето? Трябва ли да изчакаме детето да поотрасне още малко?
Ако има някоя мама от вас, която е гледала малко дете заедно с кученце - бебе, моля да сподели дали е постижимо. 

# 139
Шарки, какво ти казвах преди месец hahaha Joy. Просто нема начин да не се светне на тоя номер, даже закъсня малко госпоицата   bouquet. Сега съвсем ще ти отиде на кино дисциплинирането с дивана.
The*FaIrYLaDy , аз си взех първото куче, когато синът ми беше на 1 годинка. Казвала съм го и преди, но ще го повторя- двамата имаха специална връзка. Но не е хич лесно, зависи си и от кучето, и от детето, но си беше трудно първата година. За сметка на това ни останаха страхотни спомени  bouquet.

# 140
Здравейте! Имам син на годинка и два месеца. Със съпруга ми много искаме да имаме куче у дома - живеем в апартамент от 120 кв.м. Аз съм израсла с куче и още куп други животни през годините (хамстери, заек, папагал, риби...в момента сме само с две големи червенобузи костенурки), а той никога не е имал, но иска. Породата отдавна вече е избрана - ще бъде голден ретривър. От доста време се колебаем по въпроса, но сме решили да отложим още няколко месеца (най-вероятно пролетните кучила), докато поизрасте още  малко бебо, да проходи, да стане малко по-разумен. С два бебока вкъщи най-вероятно
ще стане лудница  Grinning
Кога според вас е най-удобно да се вземе кученцето? Трябва ли да изчакаме детето да поотрасне още малко?
Ако има някоя мама от вас, която е гледала малко дете заедно с кученце - бебе, моля да сподели дали е постижимо.  
Бих те посъветвала да се регистрираш във форума на Български Голдън Ретривър Клуб. Там има мнооооого инфо за породата.
А иначе, аз гледам 6 месечен голдън с 6 годишна госпожица, и на моменти ми иде да се гръмна, ама наистина. Все пак кучето още си е диво и си скача по нея, иска да си играят на хапане и дращене. Опитвам се да го пресека това, ама нещо не мога. И честно казано не мога да си представя да гледам бебе куче и прохождащо дете, но пък съм сигурна, че може и е абсолютно възможно. bowuu
Иначе според мен, при положение че ти си си вкъщи по цял ден (предполагам) може и сега да вземеш бебето. Така ще е по-лесно да се научи на хигиенни навици. И за него няма значение дали е лято или зима. Така поне мисля аз. Peace
И един съвет от мен, вземи кученцето от лицензиран развъдник, поинтересувай се първо какви са родителите, дали са спокойни и т.н. Това според мен е много важно, защото ние не познаваме родителите на нашата и така не знаем какво може да очакваме като поведение, възпитание и всичко останало. Отделно, когато кученцето е от развъдник, може да сте 99,99% сигурни, че здравословното му състояние ще е ок.
Ако имаш други въпроси, може и на ЛС да ме питаш.  bouquet

# 141
The*FaIrYLaDy,ние взехме лабрадорчето когато детето беше на 2,5г.Кучето на 53 дни.В началото всичко беше на ред,дори с хигиената нямахме проблем,но като започна да расте,започна и да се хвърля в/у детето,хапеше я.Постоянно скъсани дрехи имаше детето.Много удряния/когато се засили кучето и я блъсне детето падаше с главата на зад/,просто неизбежно.Но това се случваше и на мен.Кучето растеше и силите му също.След като направи годинка,кучето се промени,детето беше свикнало да се пази и сега е супер.Много си играят заедно,Зарка само спи и кротува.
Да разкажа и случката от снощи.Вадя от хладилника зетето,морковите и краставицата,слагам ги на масата и докато затворя хладилника краставицата се търколи,аз чух но докато се обърна и не я виждам..........А тя Зарка я захапала и я понесла на нейното си място Joy
Взех си я  без съпротива от нейна страна ,почерпих я едно парченце.

# 142
  • Бургас
Да разкажа и случката от снощи.Вадя от хладилника зетето,морковите и краставицата,слагам ги на масата и докато затворя хладилника краставицата се търколи,аз чух но докато се обърна и не я виждам..........А тя Зарка я захапала и я понесла на нейното си място Joy
Взех си я  без съпротива от нейна страна ,почерпих я едно парченце.

А моят мъж снощи яде семки. Вади 3 семенца и ги слага на масата. А на масата с лаптопа и нашия заблян в скайпа и фейсбука, само по напипване намира семките. Пипа, пипа - семки няма. Вади втори път, пипа, пипа - семки пак няма. А аз отстрани виждам нашия артист как лекичко се надига безшумно на пръсти, пуска един дълъг език и обира и трите семенца  hahaha Joy
Просто да паднеш!
Става мъж ми, ядосан и казва строго: "айде да ходим да го изведем, че да си ляга вече! Ама то аз какво да си обуя" и Роко ниси една маратонка /и то от неговите/ и му я оставя в краката...
При което вече и двамата не се сдържахме, голям смях падна! Joy

# 143
  Деси , Рошан тук не е завит в неговата къщичка , а на нашата спалня в нашето олекотено и в такива моменти е готов на всичко само да не го изпратим в коридора в неговата колибка  Joy hahaha , артист !

# 144
  • Cофия
Видях снимките на Джестър, толкова е сладък Heart Eyes
Моя французин не иска да си покаже носа навън сега. Бързи тоалетни нужди пред входа и веднага дърпа да се прибира.
От една седмица го извеждам с нашийник. Махнах нагръдника, защото от неговото непрекъснато дърпане, му се беше разранило едното зърно.
Та сега с нашийника все едно е друго куче. Нито се дърпа, нито нищо. Върви си кротко и чак се чудя дали е моето куче това  Mr. Green

# 145
Здравейте! С моята китайска качулата принцеса Жужи се присъединяваме към темата.
По повод на дрехите - в нашия случай просто няма друг изход - кучето е съвсем голо, без козина и зимата няма друг шанс да я изведем, освен облечена. За година откакто е при нас съм й ушила три якета като това на снимката, два елека, един дъждобран, свекърва ми й донесе две якета от Китай, купих й плетена жилетка... изобщо мания! Има вече повече връхни дрехи от мен Simple Smile  Обувки не съм слагала - струва ми се прекалено, пък и лапите й много лесно се мият - там има малко козина, но не е гъста и става бързо.
Има ли някой друг с китайско качулато?

# 146
  • Бургас
RS, направо ти завидях! Нашият и с нашийник и с нагръдник все се опъва като че ли няма да стигнем по-напред. Нашийника толкова го опъваше, че взе пяна от устата да му излиза веднъж и тогава му взех нагръдник. В началото докато свикне беше ок, но после откачи пак. Енергия има животинчо, иска да тича, но в студа и на него не му се излиза. Бързо кляка, после бързо се дупи и бегом в къщи на топличко, а на съседката кучето се разкашляло онзи ден, че и на антибиотици минало. Да няма някакъв кучешки грип?  Joy
Мамавили, добре дошли с Жужи,
може ли да дадеш някоя кройка за палтенце, че да пробвам и аз нещо да му измъдря на нашия. Обичам да се занимавам. Лесно му миеш крачетата на сладурчето, но ела да измиеш нашите, на 10 кг кокер, който и секунда не застава мирен  Joy По - вероятно си остава своите да измиеш през чорапите отколкото неговите  hahaha Дано от годинката нататък да се кротне, че взе да ме изморява
 Hug

# 147
  • София

Тук яко се налепкахме с бодилчета и след това я ресах и стригах 2 часа в банята... ушите и не се виждаха от чички  #Cussing out

# 148
Анито , Пепито :Ах тези ваши крадци!  Joy Хубаво ме размяхте в този мрачен и дъждовен ден!  Joy
mamavili : Добре дошла!  Hug
Относно миенето на лапичките,какво да ви кажа..  ooooh! имам чувството,че Джеса има огромен гъдел  Laughing То не  подрипкане,лигавенне...  hahaha
Vitaminka :1 снимка:Послушна съм нали?!  Grinning 2 снимка:Щастливо влюбени  Heart Eyes 3 снимка:Познайте къде съм  Laughing (слива се много с цветовете) 4 снимка:Облечена в бодилчета  Laughing 5 снимка:Ами сега?!  hahaha Какъв поглед само!Красавица!  Hug

# 149
Мамавили, добре дошли с Жужи,
може ли да дадеш някоя кройка за палтенце, че да пробвам и аз нещо да му измъдря на нашия. Обичам да се занимавам.

Давам линк за сайта, от който аз направих кройката и уших вече няколко палтенца. Ако имаш проблем с руския - ще помагам.
http://citypets.narod.ru/atelje.htm
Втората кройка е по-трудна и за малки кучета става много тежко за шиене - детайлите са много дребни. Кройка №1 е по-проста  - аз основно използвам нея, като я преправям малко, защото крачолите стават много широки - моето куче е много елегантно и не й седи хубаво като е много широко.
http://www.dogshop.by/2010-02-14-19-36-25/50-2010-05-14-22-42-48.html
Това е кройката за елек - става много хубав и удобен.
Досега съм използвала разни омалели якета на децата или мои, които вече не нося за външната част, а отвътре подплатата е от полари - също такива, които не използваме. На снимката подплатата е от една стара кадифена риза - при Жужа главното е да няма остри ръбове, защото й протъркват кожата (няма козинка да я защитава).

Общи условия

Активация на акаунт