рекет в детските градини

• 27 100
  • 528
  •   1
Отговори
# 375
  • Ямбол
Нашите коледни торбички ни уведомиха, че ще бъдат осигурени от общината. Дядо Коледа и цялото тържество ще се осигури от градината. Сега за подаръци една майка се опита пак да събира пари, но не знам докъде е стигнала с допитването с останалите.

# 376
  • София
ами то и да се събират пари за подаръци, пак не е задължително всеки да даде...ние събираме, до сега все има хора, които по някаква причина не се включват, никой не им държи сметка - който иска, в края на краищата.

# 377
  • Пловдив
От нас искат подръка опакован и надписан, Дядо Коледа го вади и го подарява. Има изисквания за размера - до кутия на обувки, да няма много обемни подаръци. Дядо Коледа го играе чичкото на градината Simple Smile

# 378
  • София
за децата да, аз за учителките писах Wink

# 379
  • Пловдив
Няма такова нещо. Аз съм приготвила по пакет домашни курабийки и ароматна свещ на двете учителки и лелката. Според мен показва лично отношение, положени усилия, но не се натягам.

# 380
  • София
въпрос на предпочитание...Simple Smile
просто казвам, че и да решат да събират родителите(което се случва на мако места), в крайна сметка никой, никого не кара да се включва в инициативата Wink

всъщност така и не разбирам, защо вс се приема за рекет и за задължително...само таксата и парите за учебниците са задължителни...и евентуално някоя ТХ и сапун...другото всичко си е по желание.

# 381
Защото като се поднесе коледния подарък на г-жа Х с картичка от родителите на Пенчо, Генчо, Атанас и Спас, някак става ясно, кой уважава и кой не преподавателите.  Sunglasses  И да, рекет е, защото, са по едни-два в група родителите, на които по различни причини не им се дават пари. Останалите предпочитат да се бръкнат с някаква сума и да не се делят от масата и да не вредят на детето си.

# 382
  • Пловдив
Това според мен не е рекет, никой не ги кара насила.

# 383
Не, де, не е на сила, не е рекет, но като не дадеш, как те гледат останалите? Аз не един път вече го наричам нежен рекет.
То е по желание, ама... Laughing
Нали  чета тук? "Хайде, хайде, пари за една кутия цигари!", "Как може за детето си да нямат?!"...
Усеща се по отношението на учителите- "Ей, едни път не донесоха мокри кърпи и т.хартия, но детето се бърше тук!"....и т.н.

Не се правете, че не разбирате.  Peace

# 384
  • София
Ами всъщност не, не са 1-2, а повече...
И нищо не става ясно, нито отношението към едните или другите е по-различно...
А част от недалите за общ подарък, предпочитат пък да си направят индивидуален...
Да не говорим, че не винаги е - не искам да се бръкна, с някои просто няма връзка и дори не знаят.
Общ подарък може и от 5 родителя да е, които просто са си по-близка - нали?

Но да, в повечето случаи е по-предпочитано от родителите, защото едно е сам с 20 лв да се опиташ да направиш  по нещо за 3-4 души, друго е като съберат 10-15-20 човека по 10-20 лв и ги разделят на 3-4....

Виж за мокри кърпи и ТХ не го разбирам някой да се прави на ударен...

# 385
  • Пловдив
Добре де, защо непрекъснато трябва да се правят подаръци на учителките? На Коледа, на 8 март, в края на учебната година и все някой да стои на вратата на градината и да иска пари. Лично аз смятам, че на 8 март е достатъчно. През останалото време може да се отбележи с някоя картичка, или букет (за края на учебната година). Като изключвам завършването - тогава вече може да се купи подарък. Иначе извинявайте, по 10 лева 3 пъти годишно ми се вижда много. Не че ще обеднея - нищо , че не пуша, но не мисля, че трябва постоянно да се купуват скъпи подаръци.

# 386
  • София
Ние само за Коледа правим... за 8-ми март, някой ако донесе цветя и толкова...а да и на 1 март всяко дете  им носи мартеничка, което смятам е нормално. Който както си го организира предполагам.

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 11:05 от Angel_Dust

# 387
  • Пловдив
Така да. Защото на някои места правят опити за подаръци три пъти в годината Simple Smile

# 388
  • София
Не, де, не е на сила, не е рекет, но като не дадеш, как те гледат останалите? Аз не един път вече го наричам нежен рекет.
То е по желание, ама... Laughing
Нали  чета тук? "Хайде, хайде, пари за една кутия цигари!", "Как може за детето си да нямат?!"...
Усеща се по отношението на учителите- "Ей, едни път не донесоха мокри кърпи и т.хартия, но детето се бърше тук!"....и т.н.

Не се правете, че не разбирате.  Peace

Мутрите му викат "доброзорно"... Mr. Green

# 389
  • Пловдив
Така да. Защото на някои места правят опити за подаръци три пъти в годината Simple Smile
Аз процедирам така - 8 март, 24 май - цвете, на Коледа - симпатична не скъпа дреболия. Края на учебната година и началото в детската градина не са празници според мен и не го отбелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт