Бременни майки в чужбина - 32 тема

• 25 439
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
A Цвети, и аз я видях Simple Smile много е сладка Simple Smile Аз не мога да ти кажа на кой прилича, но е очарователна и какви дълги пръсти има на ръчичките Simple Smile
Флъфи, мерси за отговора, а относно стриите-привиждат ти се да, и аз като стана от леглото, а понякога и от тениската ми (да кажем) имам разни линийки по корема. Сигурна съм, че ако имаш стрии няма как да ги сбъркаш  smile3521, но ти пожелавам да нямаш, а и то малко ти остана Simple Smile.
И да ви кажа, че само вие тук се мотате, в отчетната ноемврийска тема, ако знаете колко родили имаме вече Simple Smile

# 106
tsvelichkova

колко се радвам, че писа! Hug А още повече, че звучиш много щастливо и оптимистично!

Terminator

а пита ли защо  са тези 3 часа като граница? Предполагам е имал предвид, ако нямаш и контракции и е визирал сухо раждане, за което вече и аз не бих спорила. Но изказвам само чисти предположения. Rolling Eyes
 А защо въобще са те бъркали? Thinking

Да се отчета след консултацията.
 Пак имам едно + белтък в урината. Кръвното на единия апарат 140/85, а на другия 130/75 Crazy Зачетоха това на втория... А съм качила близо 3 кила за една седмица, което ме хвърли в тих ужас.  Но пък мама каза,ч е съм изглеждала ужасно подута, та може да е смаоз адържане на течности. Или поне се надявам да е това.
И да се похваля,ч е удържах една победа -  бях при друг гинеколог, понеже смених деня ( винаги съм ходила в четвъртък) заради пристигането на мама вчера. И той ми написа в досието, че искам да изчакам с окситоцина след раждането( което досега ми бе категорично отказвано). Ура!
 А когато ми опипва корема аз ясно чух, че каза, че имам голям шанс да родя преди 42 г.с.  А после на разбора мъжът ми каза, че ясно чул, че има голям шанс да си изкарам до 42 г.с.  hahaha Да видим кой прав и кой не. Mr. Green

Отивам да видя Мишел! Party Party Party

ПП Уау! Страхотна е Мишел! Голяма сладурана!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 107
Звезди, според мен е основно от задържането на течности. И аз забелязвам, че пръстите ми така са се подули, че почти не мога да ги свивам вече. Ама малко остана, ей го къде е Ноември. Май ще минем с теб в Ноемврийки.
Терминаторче, ходих от любопитство да надничам във вашата отчетна тема, е няма чак толкова много бебета, ама си имате тризначета Shocked горката мама. Сега четох за раждането, пише че най-трудно се докарват първите 3 см разкритие, а ти си напред с материала, и явно раждането ти ще е бързо Hug

# 108
Звезди, според мен е основно от задържането на течности. И аз забелязвам, че пръстите ми така са се подули, че почти не мога да ги свивам вече. Ама малко остана, ей го къде е Ноември. Май ще минем с теб в Ноемврийки.
...

Е, чак до ноември... Но пък от друга страна когато-тогава. Нямам вече претенции. Flutter

# 109
Звезди не искам да те стряскам, а и предвид колко си запозната, предполагам го знаеш това, ама това че задържаш течности май не е много хубаво. Ти попита ли си лекарите? Аз на майка ми като и казвам, че обувките ми вече не ми стават тя ме гледа ей така  #Crazy. Обаче то малко ти остана Simple Smile
Иначе ме бъркаха за разкритие -ей така, някой ми беше казал тук, ако съм чак пък толкоз любопитна да му разреша на доктора, то се оказа, че било по мое желание, пък и аз съм си любопитна. И да, май за сухо раждане ми говореше, на мен все още ми е трудно с темрините на английски и като чуя някоя по-сложна дума, мозъкът ми спира да слуша, та се оплитам Simple Smile
Какво имаш предвид за окситоцина след раждането, защо да чакат?
Флъфи, твоето подуване на пръстите на ръцете се нарича синдром на не знам си кой, и аз го имам. Имаше някаква връзка с раждането, ставите и т.н. обаче не помня точно какво беше, но си е съвсем нормално. И как така първите 2-3 см. били най-тегави, аз иначе нямам никакви други симптоми, нищо не ме боли, контракции нямам. Аз съм се настроила да раждам след месец....или да взема все пък да си стегна чантичката за всеки случай?!!
За бебетата -оня ден имахме две, едното на Ламах, пък днес друга мама тръгна да ражда, та затова Simple Smile

# 110
Terminator
  значи може и правилно да съм предположила за какво иде реч.

За течности знам, ама... предполагам е нормално, щом не са ме подпукали и за това. И искам  да си изкарам спокоен край на бременността и да не ме  притесняват вече. Crazy

# 111
  • Canada
tsvelichkova, честита ви малка сладка Мишел бузанкова! Да е жива и здрава, много радост да ви носи, а на теб - бързо възстановяване!

Аз вчера бях на ултразвук, че нали бях с плацента превия. Е, бях! Mr. Green Вдигнала се е окончателно, даже в рипорта пише, че е високо, високо. Grinning Това добре, ама сонографката като ми каза, че бебка е около 2,200 кг вече и аз  #Crazy Цял ден го мислих и като си видях лекарката й казах, че ме тревожи това, пък тя ме успокоява, че за моя ръст (1,75) едно бебе към 3,800 не би трябвало да е проблем... newsm78 То може и така да е, ама знам ли, синчето се роди 3,150 кг и сега пак такива ми са/бяха очакванията.

# 112
Добро утро Hug
   Цвети, голяма е сладурана Мишел бузанкова Heart Eyes Голямо бебе, стискам палци кърмата да дойде вече и да не се притесняваш вече толкова. Със секцио е по бавно мисля, но не се тормози, всичко ще се нареди само се гушкайте и радвайте една на друга Hug
     Момичета следя ви, но нямам много какво да пиша Peace
November Rain, 3800кг си се води нормално бебе, но напоследък явно масово са по-малки за това се шашкат от такива кг, а всъщност между 3 и 4кг са си най-нормални бебчета Peace и както писа Звезди по-лесни за гледане Grinning

# 113
tsvelichkova, честито пребиране в къщи! Кърмата със сигурност ще слезне. И аз бях в болницата едно денонощие с ревящо бебе ама после като ми дойде кърмата го кърмих година и нещо.

Terminator, това за трите часа сигурно е за определена ситуация.На мен първия път ми изтекоха водите в 24 часа. В един часа бях в болницата и като ме прегледаха казаха, че няма никаква родова дейност и ме пратиха в отделението с бебетата да спя. Казаха, ако почнат контракции слизай долу ако не утре в 7.30 ела да видим какво ще правим. Аз естествено цала нощ спах и нямах никакви контракции. Слезнах сутринта към 8 часа в родилното. Докато ме прегледат ЕКГ и записи на контракции стана 9.30 часа. Все още никаква родилна дейност. Акушерката предложи една гореща ароматна вана, а дано почнат контракции ама не би. И така към 11 часа ме включиха на система. Така, че при мен между изтичането на водите и окситоцина имаше 11 часа без контракции. Аз знам, че бебето трябва да се роди до 24 часа след изтичането на водите иначе има опасност бебето да се зарази с бактерии. Така, че спокойно всяко раждане е различно и зависи от конкретния случай.

fleur, теста за диабет и при мен е задължителен. Във вторник съм на консълтация и ще го правя.

Може ли и аз да помоля за паролка на албумчето!

# 114
оооо цвети,и аз я видях снахата:) моя Алессандро също има дълги пръсти.айде да ги правим пианисти  Joy сладурка е! хайде запиши се в другата тема де.и разкажи за раждането.кърмата ще дойде! на единици не идва.жените сме устроени да имаме кърма.отначало така уж няма,но после идва наведнъж с всичка сила и да видиш тогава къв зор е.

аз момичета да ви кажа мисля да ви поизоставя,защото повечето от вас,с които отдавна пишем скоро гледам ще дойдат в другата тема,а тук остават единици от старите ми познайници,които малко повечко трябва д апочакат до раждането.започнах д асе запознавам гледам с новите мами,а това ще прецака готвенето за мъжа ми,защото много теми,много нещо ми станаха и несмогвам.но така или иначе и те ще дойдат в другата тема....Simple Smile

хайде  Hug на всички.аз вс епак ще хвърлям по някое око насам,но няма да бъда така активна.

# 115
И как така първите 2-3 см. били най-тегави, аз иначе нямам никакви други симптоми, нищо не ме боли, контракции нямам. Аз съм се настроила да раждам след месец....или да взема все пък да си стегна чантичката за всеки случай?!!
Ами така пише, виж тук: http://bg-mamma.com/?action=article;id=68
Я по-добре си приготви багажа да си готова, то по принцип си е хубаво в 9тия месец да си е приготвен.
Аз тази нощ място не можах да си намеря от болки, тъпи като менструални болки. После тази сутрин установих, че май са точно контракции, но засега не са много регулярни и не знам дали няма да спрат. Иначе моя мъж вече иска да вади колата и да тръгва към болницата, страх го е дали ще стигнем навреме. Аз му разправям, че то ако толкова лесно ставаше ехеее. Аз си хапнах, и сега ще чакам да видя ще бъде ли днес или няма. Hug

# 116
Момичета, много  ми липсвате, но цирка ни е пълен.Малката има едни периоди на откачация, който са по полвин денонощие  Crazy понякога, та откачаме и двамата с мъжо. Дано скоро се стабилизира, ако не пишете ме щета  Crazy Нощеска крещях по мъжо няма да спиш, ще я гледаш непрекъснато, после съжалих всички, имащи деца на земята. Сега драмата ми е, че след като се обезводних от два дена от рев, що нямам аз кърма. Сага пък като ми дойде и стана още по страшно. Ще го опиша обаче, в отчетната и ще ви го копна, ако ви се чете, че не съм спала пак и се надявам на 15 мин поне...Дано скоро ни се решат проблемите и имам време да ви чета. Разказчето ще дойде мишелка като прецени, дано е днес утре, че нали съм подробна. Само да ви кажа, няма страшно, стига да е с епидурална  Laughing И секциото не е старшно, въпреки, че много ми е гадно, че ми се наложи, чувствам се като изпразнена торба  Cry Целувкиииии Hug Hug Hug Ето ми проблема  Crazy
  Към консултантите по кърмене.Съжелявам, че  сигурно ще повторя въпросите за 1000-ден път, но нямам никаква възможност за чета сега, не съм спала от раждането повече от полвин час  Crazy В болницата изобщо за 3 дена и коластра почти не ми тръгна, въпреки огромното усилие на всички, то не бяха помпи, ръчно изтискване, събиране на капки със спринцовки, кожа до кожа, но не та не-Нищо. Аз ревах като магаре една нощ и се съгласих да даваме АМ на беба, преди това беше на донор мляко от чашка. И вчера чудо, като се прибрах, като ми се надуха гърдите, на камък и буци са ми и с много мляко. Но съм с много плоски зърна, а така надути още повече изчезнаха. Пробвах я малката, хич не се и заинтересува, върти се, реве, голяма истерия. Цяла нощ е така и АМ не иска да яде, много се изнерви. Купи мъж ми зеле и изкуствени зърна, правих си компреси, горещи душове, изпомпвам по малко, но съм на буци и боли. Беба сутринта 3  часа я мъчих със зърната, без тях, пози сменях, какво ли не, дръпна малко от зърната, но не се наяде. Пак много я изнервих и накрая и дадох АМ с шише, колкото и да не ми се искаше, просто и аз нямам сили. Ще продължавам да я мъча с тези зърна, но тя хич не и идва и на акъл да суче. Отваря си остата и чака. Държа я гладна много, да вземе да се сети, но не  Sad Варянта със изцеждането ли ми остава само  Sad Съжалявам, че пиша хаотично, но мозък не ми остана....

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 12:28 от tsvelichkova

# 117
Терминатор, другата мама , която тръгна да ражда ми е роднина Grinning Стискам и силно палчета, че е малко уплашена Hug
Иначе за окситоцина след раждане newsm78 и аз не си го обяснявам.
Май в темичката има най много юлски и октомврийски бебета Hug
Мале, малката от сега се пазари, че искала тя да се вози в количката на бебето, тя искала да му спи в легълцето, ревнност голяма,говоря..говоря..дано има ефект.

# 118
Момичета, много  ми липсвате, но цирка ни е пълен.Малката има едни периоди на откачация, който са по полвин денонощие  Crazy понякога, та откачаме и двамата с мъжо. Дано скоро се стабилизира, ако не пишете ме щета  Crazy Нощеска крещях по мъжо няма да спиш, ще я гледаш непрекъснато, после съжалих всички, имащи деца на земята. Сега драмата ми е, че след като се обезводних от два дена от рев, що нямам аз кърма. Сага пък като ми дойде и стана още по страшно. Ще го опиша обаче, в отчетната и ще ви го копна, ако ви се чете, че не съм спала пак и се надявам на 15 мин поне...Дано скоро ни се решат проблемите и имам време да ви чета. Разказчето ще дойде мишелка като прецени, дано е днес утре, че нали съм подробна. Само да ви кажа, няма страшно, стига да е с епидурална  Laughing И секциото не е старшно, въпреки, че много ми е гадно, че ми се наложи, чувствам се като изпразнена торба  Cry Целувкиииии Hug Hug Hug

ухааа дойде ли ти на мойта хахахаха....хайде не се бой.има светлина и в този тунел.ето аз сега вече започнах да се ориентирам в живота ни с Алето,ама започнаха май зъбите,та пак имаме хъри-мъри.нема да се плашиш,ама от тука натам дупе да ти е яко:) хубавото е,че е на периоди всичко.знаеш,че ще свърши все пак.нищо,че почва пък друг период,ама все пак има разнообразие нали?Simple Smile хахахахаххахаааа
и не тормози много мъжО,че накрая ще му кипне и ще ти тегли един боец:)
хайде ще чакаме когато с еосвестиш да споделиш и останалото:)
целувки! Heart Eyes

флъфи,хайде! и да пишеш смс!дори и нощем да е пак няма да ми попречиш.аз пак будувам и без това Mr. Greenне тръгвай рано за болницата,защото ще изперкате там в една стая или най-много в двора на болницата да се разхождате.просто е скучно.аз този парк тука няма никога да го забравя в моя живот.100 пъти го обиколихме:) ама,ако изтекат водите отидете за по-сигурно.рисково си е без води.

# 119
  • Eemnes, NL
Качих2 снимки на Ели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт