Бременни майки в чужбина - 32 тема

• 25 420
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, мамчета   bouquet

И аз си мислех за плуване, ама не е ли много рисково за гъбични инфекции и прочие? Аз досега се лекувах и честно казано не беше приятно. Надявам се да не се повтаря. А много ми се иска да поплувам, иначе съм се позастояла вкъщи, трябва да измисля нещо  newsm78 Освен упражнения с фитбол какво друго правите?

# 76
Magimon, да не би обрива ти да е някаква алергична реакция Rolling Eyes? Аз имах подобен обрив през първата ми бременност, но така и не разбраха от какво е. При мен със сигурност е бил показател на някакъв проблем, но за съжаление не ми обърнаха особено внимание. Отиди непременно и на кожен лекар.
За стриите аз не виждам засега стрии по корема, но за сметка на това едната ми гърда изглежда просто плачевно, дано се позаличат някога червено лилавите линии.
Звезди, друго си е с мама нали? Grinning И моята скоро идва, но аз се надявам дотогава да се е родил малчо и да съм излязла от болницата.
Дано скоро да приключи черната серия при вас.  Hug
Светле, и при нас е голям студ навън, даже тази седмица по прогноза трябваше и сняг да вали, но за щастие не познаха.
Maleen, приятно плуване, аз не посмях въобще тази бременност, много ме беше страх от инфекции, но после ще наваксвам след раждането.
Марита, ти къде изчезна?
За днес съм планирала да си подредя шкафа с дрехите, и да прибера летните дрехи, че скоро няма да им дойде времето.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 14:19 от flufffy

# 77
Ето ме и меееен  Heart Eyes  Наядена и доволна от живота  Mr. Green  Малко по-късно ще пробвам тоз бананов сладкиш, че ми звучи вкуууууШно  newsm22 newsm22

Светле и Флъфи, благодаря ви  Hug  Такъв кеф си е да влезеш в магазин и да си купиш нещо за бебо  Mr. Green Аз дори се шегувам, че това пазаруване си е повече за нас, отколкото за бебо, защото момъкът може и да няма нужда от толкова дрехи в началото, ама аз имам нужда да му купя нещо  Joy  Леле, как се променят приоритетитеееее, допреди гледах само дамски неща, сега, откакто съм бременна - само към бебешката стока ме тегли, то нормално, де, ама все пак ми е забавно - все едно съм друга личност сега  Mr. Green

Аз също съм с (-) резус и днес си поръчах тази ваксина от аптеката. Не знам дали не е малко късничко вече, нали в 28 я слагали, а на мен прегледът ми е във вторник, което значи - 30 г.с. и няколко дни, ама знам ли.... Освен това, не ми откриха антитела при последното изследване, та се чудя за какво им да ме боцкат, ако няма тела...Нали, така или иначе, задължително ще я сложат до 72 часа слд раждането... Странно ми е ... А във вторник ще ми правят и теста за диабет, аз си го поисках, тук не е задължителен, ама напоследък толкова сладко ям, че се плаша вече от себе си, та реших - да го направя за всеки случай... Ама пак се чудя - не е ли късно - в 30 седмица....  newsm78

Ох, Магимон, толкова обриви съм имала през годините, та знам какво е и как не се търпи... СТискам ти палци за бързо оправяне и изчезване на гадината Hug

Мързи ме да пиша повечееееееее  Mr. Green Айде, после пак Wink

# 78
Здравейте, мамчета   bouquet

И аз си мислех за плуване, ама не е ли много рисково за гъбични инфекции и прочие? ...

Опасно е.  И аз все завъждам, и то от нищото! Но за други спортове не ме бива. Слагам един тампон и... Въпреки че наскоро четох,ч е дори било по-опасно с него. Rolling Eyes

flufffy
 аз пък съжалявам,ч е мама не дойде по-рано. Сега се изнервям, че всичко обяснявам от А до Я. а не знам длаи е отражение от вчера, щи ли, ми е нещо адски нервно и хич не ми се да изпадам в подробности за всяко нещо.  Embarassed

fleur Simple Smile
 не мисля, че е късно.
 И аз ям сладко в огромни количества. Наистина си е стряскащо и то много. Rolling Eyes

# 79
Не ми направиха никакви изследвания, и на мен ми беше странно.Казаха да не се притеснявам, но все пак съм сериозно ошашкана.Мацката, която ме прегледа също беше бременна, извика и нейн колега да ме види за по сигурно.И двамата бяха на мнение, че няма място за притеснение, та аз едва не се разплаках в кабинета, като ми изписаха мазилата, успокоиха ме за тяхната безвредност, но знам ли.Трябваше да се върна след две седмици, толкова е лечението, но ще ида още в понеделник.

# 80
  • Rennes, France
Мажимон - дано не е нещо сериозно... Praynig
Аз в началото - считай 4-5 месец имах такива ситни пъпчици по двете страни на корема. Но тогава се мажех с олио на Джонсън. Та момичетата тук ми казаха да го спра и взе на Веледа. От тогава пъпчиците изчезнаха, но петна не ми сас се появявали... Rolling Eyes

Флафи - аз пък искам да си остана малко егоист и да имам време и мисли и за мен и за татито, че той се притеснява че ще го изместя н трета глуха, пък аз не искам. бебо е много важен за нас, но и двамата трябва да си останем важни един за друг и да се търсим не само по бебешки поводи...но за дрехите, аз за сега нямам такова влечение, купих най-необходимото, а мама ни направи страхотен подарък - комплект за изписване, обиколник за легло и завивка Heart Eyes много хубави.... Flutter

Момичета и аз нещо взех да вдигам кантара #Crazy та се плаша малко....за момента 13кг. Blush а аз съм дребничка и макар и да не изглеждам дебела, ставите ми се сгекват под товара Crossing Arms

Звезди - нема да се нервиш, а дори и това да стане - то нормално...ама вчера не сте имали никакъв късмет бе хора... Whistling и ключар...леле Shocked ама сега до ден-два ще свикнеш с мама...и ще ти е по-добре Heart Eyes

Айде аз пак се занимавам с майсторски работи в къщи, то край нема #Crazy

# 81
Ето ме мен..да се разпиша за днес... Wink
Shamsina,хич не ти трябва да си сменяме местата...незнам какво й харесваш на Англия?!Не е тайна вече за никого,че аз тая държава не я тача много-много...хубави са й магазините само..ама заради едните ти магазини не съм сигурна,че си струва да се живее  тука! Thinking Иначе на мен ми дай Изтока...оная екзотика..лелеле айде,че пак се размечтах  Sunglasses
Magimon,много кофти това с обрива..имам една дружка,която като забременя някъде към 4-5 месец като се изрина,ама на ситни пъпчици..гърдите,шията...лицето..страшно чудо беше ама й казаха,че е нормално..от бременността и хормоните.Надявам се и при теб да е така и бързо да се оправиш! Praynig
flufffy,желязото не мога да си го купя без рецепта тука..пробвах се,ти да не мислиш..ама не ми се получи,ще им се невидят системите Banghead
meleean,няма да се притесняваш,всичко ще си кажа без бой Rolling Eyes сигурно ще е другата седмица,трябваше тази да ми се обадят ама уви...
fleur Simple Smile,инжекцията се слага между 28-а и 32-ра седмица,така че имаш време-спокойно.Аз като си бях в БГ си правих изследване за антитела и нямах,там ми казаха,че нямало смисъл от инжекция в такъв случай,но в Англия нещата стоят по друг начин:имаш-нямаш антитела,хората си вземат превантивни мерки..така че не го мисли,ако щеше да ти навреди нямаше да ти я сложат нали се сещаш?! Wink
И още нещо:да вземем да се разберем да не си приказваме за разни лакомства и сладкиши,че такъв глад ме е подгонил и мен за сладко,че само това остава сега да запрятам ръкави и да размахвам черпаци над котлоните... Crazy

# 82
Искам и мойта майка да идва, но тя не, ще чакала докато съм в 9тия пред раждане. А аз искам още от сега да идва и да ми готви манджички и да ме глези. Много искам май  Laughing
Магимон, дано се оправиш скоро, сигурно е много неприятно Sad Аз бях още в 4-тата седмица някъде, когато от ухапване от комар получих нещо като алергия или някаква подобна реакция, беше много гадно, чак крака ми посиня(беше точно на глезена), тогава се мазах с едно мазило от Буутс, но не си спомням в момента какво беше, ще погледна като прибера, ако искаш. Докато го писах това, ти си отговорила, че имаш предписани мазила, ако са ти казали и пише, че са безвредни, сигурно няма от какво да се притесняваш.  Hug
Както и cutty каза, смени си и кремовете и олио, ако ползваш такива, за всеки случай.

За плуването, не се замислих за инфекции честно казано....чувала съм, че подобни за възможни най-вече в басейн с гореща вода, и по-рядко ако водата е хладка. Незнам доколко е вярно. В спортният център където ходя водата е почти студена, докато не се раздвижиш малко Simple Smile
Незнам, навсякъде чета, че плуването се препоръчва, заедно с йога и други леки спортове. Ще рискувам, то не че ще ходя много често на плуване и подобно. Преди месец се преместихме в нова къща и сега спортният център ми е далеч, преди беше точно до нас, а сега трябва да хващам автобус за 3-4 спирки и ме мързи  Grinning

Лека   bouquet

# 83
  • Edinburgh-UK
звезди голяма каръщина,хайде от сега нататък само хубави неща. Hug
magimon това мазило с което се мажиш вмомента според мене не ти влияе добре на кожата,може от него да са станали по-големи пъпките.аз бих спряла да се мажа с него и дано понеделник докторката ти да те прати при кожен лекар. Hug
LadyDidi аз не бих рискувала с басейните,че са развъдник на бактерийте,а мене много ме е страх.защо не си вземеш топка и не правиш на нея упражнения,когато време е лошо и не е за разходки аз в къщи не се спирам,чистя,упражнения правя,готвя,постоянно съм в движение,клякам,ставам и т.н.като се застоя малко на стола и почват да ме болят ребрата
fleur и аз съм като тебе само бебешки неща купувам,вече дамска мода не ме съблазнява.всичко за бебо  Simple Smileтука в шотландия инжекцията я слагат в 34 г.с спокойно не е късно
cutty спокойно за килограмите после ще ги свалиш покрай бебо,аз пък съм на опаки все се претиснявам че не дигам кила,ама и аз нямам апетит за сега съм надала с 9 кила.ейсега се притеглих надала съм с 2 кила общо 9 килограма  Blushзначи и аз си качвам въпреки че не ям много.
Аз за сега нямам стрии но никога не е късно,може като родя тогава да се появят. Close
флъфи аз знам че докато са лилави стриите може да се махнат питай в аптеката за крем който премахва лилави стрии,вече като станат бели няма отърване.аз имам на д...то от пубертета и ми казаха че е трябвало докато са лилави да ги мажа с крем за появили се вече стрии.пробвай може да се махнат. Hug

# 84
Тъкмо тая сутрин се зарадвах, че вече е по-мрачно и не е толкова силно слънцето и то пак взе, че напече Simple Smile Абе, угодия няма, като е топло, що е топло, като е студено - много е студено Simple Smile)))
magimon , имах обрив в 5ия месец - започна от свивките на ръцете и краката и после продължи почти навсякъде. Мазах се с Каламин и ми мина - това е лосионче и го дават точно за бременност. Кожната лекарка ми го изписа, но ме предупреди, да не залагам големи надежди. Ама при мен взе, че помогна. Причината за обрива поне при мен е била от хормоните - мисля, че от нивото на адреналина се получава, ама забравих вече какво ми обясни. Общо-взето, имало пик при обривите и след няколко дена отшумяват. При мен мина за около седмица, като се мажех последните 2-3 дни. Разбирам те напълно, щото е голяма гадост. Аааа, и за всеки случай през тия дни карах главно на много лека храна, че си мислех, че и от това може да е. Със спирт не се мажи, щото изсушава кожата, единствено с нещо ментово може. Дано съм ти от полза.

Лейди Диди, аз ходих няколко пъти на басейн. Те толкова хлор и други химии слагат във водата, че това с гъбичките мен вече не ме притеснява. Аз гледам да поддържам форма с разходки, упражнения от време на време. Търсих тук водна аеробика, но за съжаление няма. Но ако имаше къде, бих ходила на такава, както и на йога за бременни. При вас няма начин да няма.

Герчи, на мен английският период ми беше едно много романтично изживяваване, сигурно затова така мисля. Ама и после, като се прибрах в БГ и пътувах от време на време, пак ми беше кеф.

Светле, това кремче за стриите звучи много обнадеждаващо, то дано не ни се налага да го ползваме, де. Но, имаш ли отзиви от някой, който го е ползвал?

# 85
Magimon
 Една голяма Hug от мен! Знам какво ти е било. И а зкато ходих за вената, както ми бе весело и като кзаха"ау, че голямо" и ми се изпари настроението. Много мразя да ме плашат и вкарват разни фобии. Hug

cutty

проблемът е , че и аз не мога да се търпя такава. Mr. Green

gerchy
 аз ако от приказки си го навличах.. мен мозъкът ми е виновен -  той само за това мисли. Crossing Arms

swetla99
 с някакъв натурален крем ли ги маза? Че аз съм много подозрителна към козметиката като цяло, особено по време на бременността. Rolling Eyes

Хайде отивам на консултация... Дано кантарът се смили над мен. Mr. Green

# 86
Благодаря ви за милите и окуражителни думи.Хубаво е, че ви има.
Опитвам се да съм спокойна, все пак лекарите си знаят работата.Щом казват, че няма страшно, значи няма.В понеделник ще настоявам за кожен.

# 87
  • Edinburgh-UK
Момичета мойте стрии бяха бели след като я разбрах тази информация -че докато са лилави може да се отървеш от тях,и не се махнаха,трябва докато са лилави да се мажат,чела съм доста за стриите и има шанс докато са лилави да се махнат,с постоянно мазане.тогава в бг ми бяха предложили някакъв крем(но му забравих името)с който се мажат лилавите стрии и се махали,но при мене беше вече късно бяха бели.най-добре питайте в аптеката за такъв крем,може да ви предложат нещо.когато станат бели няма махане.

# 88
Shamsina,на теб затова ти харесва Англията..,защото я свързваш  с нещо хубаво,което ти се е случило Heart Eyes ... пък аз бял ден не видях тука стана колко време..единственото хубаво,което можеше да ни се случи беше детенце и не съжалявам в никакъв случай.Това което преживяхме преди това и по време на бременността ми губи всякакъв смисъл на фона на един нов живот!
Светле,викаш оправят се стриите докато са лилави,а?На мен гледам са ми излезли на шкембито едни малки,ситнички такива ама лилавки...мажа се с едни мазни кремове ама пак ме сърби кожата бе,чудо...сигурно още такива гадини ще ми се появят  ooooh!
Звездичка,ти за кое ми говориш?Бременния ми мозък не може да помни дълго! Rolling Eyes

# 89
Мерси Светле, ще питам в аптеката, дано да ми помогнат. Hug

Общи условия

Активация на акаунт