Разкажете за преживяното

• 10 717
  • 128
  •   1
Отговори
# 75
marry не усетили, той е жертва на такъв тип семейни отношения между родителите си. Това е агресията и озлоблението за резултат от всички тези истории разделяне, събиране, обединение между тях, после не харесват съпругата ми и така на татък. Но ако майка му е решила да преусмисли живота си преди да се изнерви и да пострада и той психически мисля, че нямаше да се стигне до тук.  Съжалявам много.
аз просто казах защо темата ме вълнува.Не се оплаквам и ...

# 76
Сънмен, престани!!!Никой от тук-присъстващите не е виновен, че в твоя живот са се стекли така обстоятелствата. И майка си ли мразиш толкова, колкото омраза и гняв изливаш тука?!
май друго казах а ,леко коментара ти не е точен,купон да е Simple Smile

# 77
Ако жилището е на вашите, по-добре да си остане на тях. Ако е на детето и той като родител може да търси право дял от него.
не се ли усети как ни пързалят........муси ми се на мусаката......................

# 78
в смисъл?

# 79
Такаааа.... ами всички съвети клонят към едно - раздяла!!! И при мен беше така, но никога не си зададох въпроса през какво ще трябва да мина за да получа това, което искам. Затова и отворих тази тема тук. Идеята беше да споделим какво се случва докато трае процедурата по раздяла и развод. Вероятно има хора, които решават този проблем лесно без особени спънки, но съм сигурна, че са много и тези, които минават през големи трудности и колебания, докато извоюват свободата си. Имам за пример няколко случая, а сред тях и моя личен.
При мен бяха заплахи за самоубийство, после груби обвинения и обиди, после като не стана започнаха обещанията за промяна и демонстрациите "вече съм различен", лицемерно съчетано със следене и разпитване за това къде и с кого ходя, отново увещания да започнем отначало, към всчко това трябва да добавя и странните сценки за това колко отчаян е той и как няма къде да отиде, а в последствие сценариите за важни срещи с важни личности, за постоянни ангажименти, уговаряне на час да вди детето и после позвъняване, че има спешен ангажимент и няма да успее, заплахи, че с връъзки ще поеме родителските права над детето.... Като цяло не минава ден без този човек да напомни за себе си. После претенции за адвокати, след това мотаеене под предтекст, че е ангажиран и няма време, претенции към споразумението.. въобще пълно празноглавие, но изисква много нерви и търпение, както и силна воля.
Близките ми примери са все такива. В някои присъстват побоища, разбиват се врати, дърпат се коси...И тъй като надеждата умира последна, а ние всички тайно се надяваме, че нещата ще се оправят, обикновено скланяме на нов опит или не намираме сили в себе си да се справим с цялата идиотия и затова се отказваме. И всичко се повтаря отново и отново и пак чакаме последния шамар или последния скандал...а като се обърнем назад вече сме пропилели години в плач и чувство на самота и безсилие.
Та мисълта ми е, който е избрал този път, да не се обръща назад и да съжалява, всичко, което си помисите, че бимогло да се случи и получи... всъщност не би могло и няма как да стане...Смело напред...и в очакване на неочакваното!!!!

# 80
  • София
Има една уловка с правото на ползване.
Ако не се упражни в продължение на пет години, се губи.
Така беше поне преди, когато си ровичках по законите.
Не вярвам и сега да се е променило.

Няма такова нещо , правото на ползване се учредява доживотно и това се вписва като клауза в нотариалния акт .
Пък и marry  ще живее в това жилище , нали така , иначе за какво са всичките еквилибристики  newsm78 ?

Закон са собствеността:
Чл. 59. Правото на ползуване се погасява със смъртта на ползувателя,ако то не е учредено за по-кратък срок.
Правото на ползуване, учредено в полза на юридическо лице, се погасява с прекратяването му, ако не е установен по-кратък срок.
Правото на ползуване се погасява и с погиването на вещта, а също и ако не се упражнява в продължение на 5 години.

Забелязала съм, че sunman обикновено копира извадки от решени дела и очаквах да даде актуална информация, да цитира някое решено дело за изгубено право на ползване поради давност.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 01:13 от miss piggy

# 81
Miss Piggy , съгласих се с теб , но

Член 56 от Закона за собствеността гласи: “Правото на ползване включва правото да се използва вещта съгласно с нейното предназначение и правото да се получават добиви от нея, без тя да се променя съществено”. С учредяване на вещно право на ползване на недвижим имот учредителят предоставя за ползване за определено време ползването и владеенето на част или на целия имот.

т. е ползвателят може да отдава под наем имота и пак да упражнява правата си !

Все пак marry иска да има жилище , където да живее   Naughty и реално да го ползва . Затова отговорих , според нейната ситуация  Hug

# 82
Бобче, сериозно ли близките примери са такива? Това е ужасно!

# 83
няма грижа...говорих с адвокат,та...името го сменям за 2 месеца горе долу е делото...съдя за издръжка...и си изкарвам ограничителна заповед,заради насилието....няма нужда да преписвам апартаменти...в нащата държава никой не взим детето от майката..
НОЙ ми бавят парите,взимам ги и офейквам, много ще ми е тежко,но искам да живея спокойно......в провинцията  по спокойно се гледа дете...а след  5-6 години може да се врна  в столицата, знае ли човек,сега дали ще вардя този апартамент или този  на нащите все тая...

# 84
 marry,  Hug
Продължавай смело напред , добре те е посъветвал адвоката  Peace!

# 85
няма грижа...говорих с адвокат,та...името го сменям за 2 месеца горе долу е делото...съдя за издръжка...и си изкарвам ограничителна заповед,заради насилието....няма нужда да преписвам апартаменти...в нащата държава никой не взим детето от майката..
НОЙ ми бавят парите,взимам ги и офейквам, много ще ми е тежко,но искам да живея спокойно......в провинцията  по спокойно се гледа дете...а след  5-6 години може да се врна  в столицата, знае ли човек,сега дали ще вардя този апартамент или този  на нащите все тая...
име за два месеца не се сменя....,казах ти че се забавляваш тук

# 86
marry ,
Това с името , не знам дали си го обмислила добре  newsm78 ?
Нужно ли е да го правиш , чела съм , че може да се отрази неблагоприятно на съдбата на човека , консултирай се с нумеролог  Naughty .

# 87
sunman забавлявам ли се?

# 88
sunman забавлявам ли се?
Абе ти си бизнес дама имала си фирми и магазини по морето

# 89
Абе сънмен, явно е, че имаш някаква неизживяна драма, ама опитвай се да се владееш, адски истерично звучиш  Sick

Общи условия

Активация на акаунт