Разкажете за преживяното

• 10 719
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
Не може ли изрично да се запище в нотариалния акт, смао майката да с еразпорежда...

# 61
Мари, не се занимавай с майка му ,тя ти е най- малкия проблем в случая.
Проблема е в теб, че не разбираш сериозността на проблема с насилието.
Не се помайвай и чуди, а вземай решения.

На моята близка и казах, че или ще е мъртва или ще влезе в затвора за убийство. При тях не бяха по 2 шамара, вадеха се ножове и пушки. Човек в яростта си не знае какво прави. Последствията могат да бъдат гибелни.

Ако жилището е на вашите, по-добре да си остане на тях. Ако е на детето и той като родител може да търси право дял от него.
Това е точно така, преди да вземем нашето, се посъветвах адвокат и ми каза в никакъв случай не го пишете на детето.

# 62
Страхът ми е в това да не претендира за нещо...значи договор за наем ще сключа, нещо трябва д анаправя,за да докажа ,че има ъде да си гледам детето и с какво...този човек ще ме принуди   да се видя с бицщата и тя да докаже , че не си плаща издръжката редовно, така д адокажа, че не е  грижовен баща...ощащкала съмс е...

# 63
твоята близка напусн али го тоя с пущката?

# 64
Никакъв договор за наем не ти трябва. Особено ако жилището е на вашите. Стига глупости, нито да го прехвърлят, нищо. Това е жилището на родителите ти. Просто се регистрирай там като постоянен адрес, веднага след като се нанесеш там , преди да заведеш делото.
Не си лутаи главата с бивши, майка и каквото и да е. Спасявай се просто, теб и детето.

# 65
Моят казус е малко  сложен  от тази страна погледнато, майка ми и баща ми  , сме обвързани с кредит и го прехвърлихме на нащ роднина, но аз съм снотариално заверен договор за наем по принцип и да , наистина ми е там адресната регистрация,но винаги мога да намеря някой да ми даде  някакъв документ, в който д апище  че ми предоставя имот за отглеждането  на детето ми...формалност...

трябваще д ане му давам да припознава...ама..

# 66
Мари, първото което трябва да направиш е  да се изнесеш да се консултираш с адвокат. За да предприемеш съответните действия.
Брак нямате. По - добре се прибери при вашите, за сега. Там няма да има смелостта да те притеснява, докато при приятелката ти, със сигурност познава всичките ти приятелки, има голяма вероятност да го направи.

# 67
Ако жилището е на вашите, по-добре да си остане на тях. Ако е на детето и той като родител може да търси право дял от него.
Marry ,

Моите родители прехвърлиха апартамента на името на дъшеря ми , тъй като с БНД нямахме развод все още и той реално можеше да има претенции за половината , ако апартамента е на мое име . Прехвърлянето стана с покупко-продажба , но със запазено доживотно право на ползване от мен , майка ми и баща ми ( той почина , Бог да го прости ) . БНД няма право на ползване , т.е. докато сме живи с майка ми , той е персона нон грата в това жилище . А след като умра , дъщеря ми да реши дали да го приеме , тя вижда той как се грижи за нея  Twisted Evil ...
Но след като вашия апартамент е прехвърлен на друг ( заради кредит ) не виждам как може да стане  newsm78 . Ти обаче нямаш брак , така че е почти невъзможно да ти вземе детето , просто намери сигурно място за живеене  Peace.

# 68
Ми  предполагам , че мога д анаправя същото, нащия роднина ще го прехвърли на детето с право наползване от майката  и нейните родители.В нотариалния акт името на детето ти ли пище?

# 69
Като нямате брак мисля, че е по-добре да си е на теб, а не на детето жилището. Като родител на детето и той може да има дял от апартамента до наавършване на 18 години на детето и каквото и да решиш да правиш с апартамента и него да го търсиш и разрешение. А като е на теб и сте без брак, то апартамента ще си е само твой.

# 70
  • София
marry, прекалено много се страхуваш. Само виж какво е направил бившата му жена като се е изнесла.
Намерил си е друга. Както го описваш е темерут. Не очаквай от такъв да ти се моли и пълзи в краката.
В момента, в който го напуснеш ще си потърси друга. А може и да си има някоя, не може да си сигурна в обратното.
Проблемът ти е, че се опитваш да бъдеш до край коректна с един измамник.
Той беше ли коректен с теб като се преструваше на такъв, какъвто не е, докато те върже?

# 71
за съжааление изобщо не беще коректен....така ме омота,че бивщата е звяр, а едн ден намерих рещението от развода и видях , че се е държал по същия начин.но без  насилито.родилния дом, името ,торзмоззззз....

апартамента не може на мое име имам необслужван кредит.но с кредита ще е ясно до 1 месец какво ще става....за това мисли х на детето с право на ползване от родителите ми и мен,формалност за идните 18 години....

страхувам се ..права сиии. все го обмислям...ли премислям...

# 72
Ми  предполагам , че мога д анаправя същото, нащия роднина ще го прехвърли на детето с право наползване от майката  и нейните родители.В нотариалния акт името на детето ти ли пище?
Да , marry ,  нотариалният  акт е на името на детето , като се вписва , че ти и родителите ти имате доживотно право на ползване , което на практика означава , че детето е собственик , но вие ще живеете в това жилище до края на дните си . Детето ти не може да го продаде и ти някой ден да останеш без апартамент . Чак след смъртта на всички ползватели детето става пълноправен собственик на имота. Това е много важно , защото те защитава , стига да можеш да го направиш  Peace.Но тъй като нямате брак е по-добре да си е на твое име , ако родителите ти са съгласни .
Хубаво ти го е казала miss piggy , не страдай от криворазбрано чувство за лоялност , нищо няма да спечелиш ...

# 73
  • София
Има една уловка с правото на ползване.
Ако не се упражни в продължение на пет години, се губи.
Така беше поне преди, когато си ровичках по законите.
Не вярвам и сега да се е променило.

# 74
Има една уловка с правото на ползване.
Ако не се упражни в продължение на пет години, се губи.
Така беше поне преди, когато си ровичках по законите.
Не вярвам и сега да се е променило.

Няма такова нещо , правото на ползване се учредява доживотно и това се вписва като клауза в нотариалния акт .
Пък и marry  ще живее в това жилище , нали така , иначе за какво са всичките еквилибристики  newsm78 ?

Общи условия

Активация на акаунт