Великобритания - тема 32 Есенно-Коледна

• 40 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • Манчестър
Ave,mersi che me spomenavash Simple Smile az cheta redovno, no sega sam na ACCA valna Laughing dogodina shte sam po-redovna v pisaneto kato se zavarnem v UK Sunglasses

И аз щото...аз съм на F7......a ti?

# 31
  • Лондон/Пловдив
Честита бебка на tzvelichkova много да ги радва и да е здравичка !

# 32
  • Русе
Момичета, бебата на Цвети е невероятна  Heart Eyes прекрасна, страхотна бузана  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Вчера интервюто мина за 5 мин. Повече чаках, отколкото траеше самото "интервю".
В резултат на което, имах доста време да се разходя из Ливърпул и съответно - влюбена съм в Ливърпул  Crazy Много ми хареса. Манчестър също ми хареса, но някак Ливъроул ми грабна сърцето. По принцип винаги съм знаела, че малките градове на са за мен. Много големите също. В Честър, например, е много хубаво, красиво е и има мнооого прекрасни места. Но някак ми е... твърде несъответстващо на душата  Crazy Не знам защо, но такъв тип градове ми харесват за екскурзия, но не и за живеене. Ако ще живея в Англия, искам да е в град, на който не му личи много, че е в Англия  Blush Мама каза, че било от възрастта това. Ще видим  Laughing

# 33
  • UK
az sam na P7 i P6 i se nadiavam da priklucha sega dekemvri
na men sashto m i haresva Liverpool:)

# 34
  • Bristol
mimaa, голяма изненада е било  Laughing Те затова понякога специалистите предпочитат да не казват пола на бебето  Crazy
maimunka и Ave, браво на вас за учението! Аз от кога се каня и нищо не правя, за бой съм  Embarassed  Confused
Deb, с времето човек си променя вкусовете  Laughing Едно време казвах, че е абсурд да живея в малък град. Но сега съм на обратното мнение. Дори Бристол ми идва малко голям град  Laughing Добре, че живеем в покрайнините.
Днес ще слизаме в центъра на града, въпреки дъжда. Синът е обещал да участва в реклама на пиеса в театъра им, Swallows and Amazons. Тази Коледа не иска да го водя на традиционното коледно представление, а иска това да  гледаме. Малко ме притеснява, дали е подходящо за Ели  newsm78 По този повод е взел от библиотеката на училището си книгата, по която е направена пиесата и я чете! Вчера я отворих от любопитство и каква беше изненадата ми да открия от печатите, кога е вземана от ученици. За първи път е била взета май месец 1967 година! Аз знам, че училището му е много старо, със солидна история и тази книга си е един вид "ново" попълнение, но въпреки това се впечатлих. Може да се види и стария печат на училището, когато се е подвизавало като County secondary school. Интересно, какви ли още книги могат да се намерят в библиотеката им  Thinking
Някой започна ли планирането на зимната ваканция, Ave, Алиса и butterflyve? За Шу знам Laughing
butterflyve, ти нали беше водила твоите да карат на изкуствена писта, какви са ти впечатленията, заслужава ли си, могат ли да научат неща, които ще им свършат работа на снега? Май трябва да пробвам и аз. Следващата седмица съм отпуска с децата, дано не вали много.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 21:12 от Merry

# 35
Ave, мерси за темата Simple Smile
Merry, ние вече купихме билети за Коледа, дано времето да е подходящо за летене, че миналата година като си спомням какъв хаос беше.. Между другото, всички магазини около нас са заредени с коледни оферти, подаръци, украси и картички, доста отрано.. Докато дойде празникът вече ще ми се е отщяло да чувам "крисмас" на всеки 2 минути...
Хайде лек уикенд на всички  newsm57

# 36
mimaa благодаря ти  Hug

# 37
Здравейте момичета Simple Smile Ако не ми мине котка път,трябва да започна работа в UK в началото на следващата година (в Северен Уелс). В момента съм в България . Един от документите които трябва да извадя  тук е Certificate of Good Standing. Доколкото разбрах в UK  се вади в полицията. Мисля,че еквивалента в БГ трябва да е свидетелството за съдимост- права ли съм?

# 38
Здравейте момичета,

аз от много време не съм писала и не вярвам някой да ме помни в този подфорум, а и дълго време си бях в БГ. Та сега дойдохме за едно известно време в Лондон и полека - лека се приспособяваме, но имам един проблем, на който се налага спешно да намеря решение. Затова моля за малко помощ, ако някой се е сблъсквал вече с това.

Бебето ми, на 6м. е с алергия към протеина на кравето мляко. В България при такива случаи предписват едно хидролизирано мляко, Фризопеп се казва, което не е соево, а е специално, предназначено за бебета с алергии включително и към соята. Аз не знам към какво по-точно сме алергични, защото на малки бебета не се правят тестове, или ако се правят, често са неточни. Но се оказва, че тук май няма такова мляко. Джи Пи-то ме прати да проверя в аптеката, а във аптеките ми предлагат или соево или без лактоза. А на мен ми трябва хидролизирано - hydrolyzed на англ.
Търсих и в нета, но нищо повече не намирам!

Сега запасите ми от България привършват и докато получа нова пратка с Фризопеп, направо не знам какво да давам на детето!

Моля, ако някой знае нещо повече по въпроса, да помогне с малко инфо.  Благодаря предварително!

# 39
  • Русе
Тази тема дали може да помогне  Rolling Eyes   http://www.mumsnet.com/Talk/allergies/751272-Milk-protein-intole … mula/AllOnOnePage 

# 40
Здравейте момичета Simple Smile Ако не ми мине котка път,трябва да започна работа в UK в началото на следващата година (в Северен Уелс). В момента съм в България . Един от документите които трябва да извадя  тук е Certificate of Good Standing. Доколкото разбрах в UK  се вади в полицията. Мисля,че еквивалента в БГ трябва да е свидетелството за съдимост- права ли съм?

Не. Не си. Това, за което питаш
Инфо тук

Отиди на Frequent Asking Questions и ще видиш за какво става въпрос.

Еквивалентът на Свидетелството за съдимост се казва CRB Check и за повече инфо:
Тук

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 09:07 от zlatnata tolumba

# 41
tzvelichkova честито! Много здраве на малката принцеса и много да ви радва.

Мери, не съм била аз за изкуствената писта. Само ходихме да гледаме, защото имаме такава тук в града, но така и не ги записах децата. За планове по Коледа, със сигурност знам, че няма да си ходим до БГ, а иначе още не сме решили нищо конкретно, но почнахме да събираме идеи.
Миналата седмица бяхме в Уелс, градчето където отседнахме  се казва Llangollen. Никога няма да се сетите как се произнася това. Страхотно място, с много места за разходки наоколо. Приказно. Малката каза, че иска да се местим в Уелс.  Simple Smile

# 42
Благодаря ти Златна толумба Simple Smile CRB  и Certificate of Good Standing за Великобритания ще ми бъдат пуснати от болницата , където ще работя (аз съм лекар) .
Въпросът е че те искат и някакъв еквивалент ,който да донеса от България . Прочетох за какво става въпрос в сайта ,който си дала... като се вземе в предвид че не съм собственик на фирма и т.н. най-вероятно ще извадя свидетелство за съдимост ,което ще преведа и легализирам тук. Доколкот схванах ,болницата иска да знае дали имам "чисто" минало в БГ.

Butterflyve,Уесл е наистина невероятно красив. Миналата година доста обиколих и специално това градче го знам....  а уелският език е уникален  Mr. Green колегите даже ме научиха на няколко думи и ме тренираха да произнасям имената на градовете по "нормален" начин.

# 43
  • Лондон
Аве,мерси за темата!

И на мен ми липсват 'старите муцуни' и старите разговори... Напоследък сякаш само за разни цветни карти и бюрокрации се говори...

tzvelichkova, честита ти рожба! Много радост да ви донесе!

GI, страхотна дружина! Ние си имаме слабост към Денис...  Wink

Зимната ваканция... дайте идея за някое близко място подходящо за бременни и малки деца.

А това за прекрасните ни пловдивчанки:
http://samoleti.net/promo/пловдив-лондон-за-под-60-евро-през-януар

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 17:31 от eya

# 44
  • Bristol
Мери, не съм била аз за изкуствената писта. Само ходихме да гледаме, защото имаме такава тук в града, но така и не ги записах децата. За планове по Коледа, със сигурност знам, че няма да си ходим до БГ, а иначе още не сме решили нищо конкретно, но почнахме да събираме идеи.
Ти си, ти си, но си мислех, че си ги записала и пробвала вече Laughing
Аз питах за баш зимната ваканция, февруари месец. Най-скъпия месец за ходене на ски в Европа  Money И защото знам, че ти, Алиса и Аве сте скиорките, затова към вас се обърнах  Flutter Ако има и други скиори, да се обаждат! За Шу знам, че са сноубордисти Wink Аз надничам и в един тукашен скиорски форум, вече започнаха от там да ми изпращат репортите за сняг, само ме дразнят  Twisted Evil
Момичета, подготвяте ли се за Халоуина?! Нашите костюми са готови! С Шу ровим в нета, за да намерим солени рецепти подходящи за празника, които да допаднат на малките, преди да напълнят торбичките с бонбони. Ако имате опит с подобно меню, моля, помогнете и споделете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт