Великобритания - тема 32 Есенно-Коледна

• 40 220
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Честно казано аз не очаквах че ще ми я признаят и много се зарадвах Simple Smile Би следвало да започна работа на 1 февруари. Двамата ми сина (2 клас и предучилищна възраст) ще завършат тази учебна година в БГ . Живот и здраве, лятото ще си ги взема при мен в UK.
В болницата в която ще работя има доста чуждени и отношението към тях е много добро. Чувала съм от колеги ,че отношението и условията доста варират в различните части на Великобритания. Kакто писах вече- уелсците са доста добродушни, веселяци и обожават природата.
Между другото,спомням си какво ми сподели един специализант- каза че звучи престижно да специализираш в голяма болница , но там ти дават по-малко да работиш.Правеше сравнение между това което прави той и това , което дават на един негов колега , който специализира в Манчестър. Доколкото знам, специализантите обикалят т.е. не прекарват цялата си специализация в една болница. Kандидатства се за специализиране в даден район на UK, а не в една определена болница.

ЗА Сноудониа - била съм там няколко пъти по различни маршрути...  и на влакчето съм се возила - много ми хареса. Към местния университет всяка събота и неделя се организират походи (с водач) - страхотно е.

# 76
Бихте ли ми казали имали някакъв праг на доходите, за да получаваш child tax credit.Според направените калкулации излиза че сме подходящи за да получаваме, а всъщност ни изпратиха писмо, че нямаме право.Дали това не е свързано с направените в бюджета промени.

# 77
  • Лондон
Моята последна информация е за максимално 58 хил.паунда брутен годишен доход за двамата родители, взето общо, всеки един да работи по минимум 17 часа на седмица и детското заведение да е регистрирано, искат регистрационен номер по Офстед...

# 78
  • Русе
И аз пак с въпрос  Laughing Извинявам се, ако е глупав, но все пак да попитам. Може ли автомобил с българска регистрация, който в момента се намира в УК, да мине МОТ тук, понеже най-вероятно няма да е в България преди да стане време за ГТП  Rolling Eyes Благодаря предварително. Опитах се да намеря информация и продължавам да я търся, но ще съм благодарна ако някой има опит и го сподели.

# 79
  • Bristol
Това не е ли за working tax credit? За child tax credit не е задължително и двамата да работят, нито ги интересува кой гледа детето. От 2011 уж щяха да намалят доходите да са под 40к, за да можеш да го получаваш.
ninka maslinka, от колко време сте тук? Нали имаше някакво изискване поне година, преди да можеш да клеймваш бенефити  Thinking Дано се включи Аве, тя е по в час с тези неща.

Аз оня ден получих ягодките си, вчера ги насадих. Ама то голям клюкарник на този алотмент, хем идва зимата и уж вече нямало толкова работа, по-малко хора идвали  Crazy Представям си какво е на пролет и лятото!
Pumpalka, дано и ти се уредиш скоро с местенце! При нас нямало голям наплив, така ми казаха хората вчера. А на мен как ми е излязъл късмета, един от притежаващите цял алотмент бил започнал работа на пълно работно време и му идвало нанагорно, та се чудел, дали да се откаже от половинка и хоп, аз съм се обадила  Laughing Ако беше тук, с удоволствие бих си разделила мястото с теб, дори и половинка ми идва множко  Rolling Eyes

# 80
Ami otnosno za child tax credita,az ot 2005 sam tuk no ne postojanno.Cjaloto semejstvo sme s ILR ot tazi godina ljatoto.Az sam s deteto za postojanno ot nanuari tazi godina i kandidastvahme juni za child tax credit.Az ne rabotja i  godi6nija ni dohod e 25,994.
Blagodarja na tezi koito se vklju4iha.

# 81
Merry, бихме били супер съседки на нивата  Laughing Мислила съм си, че като заминем за холидей по-дълго от 2 седмици, няма да е зле да имам по-близък навит да  ми полива зарзаватите, и аз обратното, но.... и да го мисля няма смисъл докато не му дойде времето.Заявили сме, че сме съгласни и на половинка на половината, дано пък се пооткажат.Много съм се навила за РД исках инструменти  Shocked...
 Ти ще натрупаш опит, като имам питанки да помагаш.И успех!

# 82
# 83
Здравеѝте ,
има ли някоя мама да е водила детето си в Челси и Уестминстер болницата,за да му лекуват зъбките с пълна упоѝка?
Малкият е на 5, и декември има час ,поради огромният броѝ кариеси и един доста голям.Малко ме притеснява как ще мине това с упоѝката,но за съжаление друг начин няма.Зъболекаря ми каза че са много добри специалисти,дано е така.

# 84
zdraveite mami ,kade shte vodite malchuganite da vidiad diado Koleda newsm78

# 85
  • На село (близо до Лондон)
Merry ние сме скиори Sunglasses. Тази година мислим да ходим отново в Норвегия на същото място където бяхме миналата година когато ни завари вулкана и изкарахме 14 дни на ски Heart Eyes. Но плануваме да ходим началото на април месец че бебето да ни е по-голямо.
Филип много чака ходенето на ски, това ще му е за 3-ти път, беше на 3 години първия път, а Денис (на 2г) миналата година го пускахме с едни поводи.

Много ни харесва в Норвегия, няма опашки по лифтовете, станцията е точно на пистите (ski in, ski out, за с деца условията са супер. Щяхме да пробваме Франция тази година, но април ни е страх че няма да има сняг.

tsvelichkova радвам се че си така позитива и се гледате с бебка в къщи. За съня- от сън спомен няма Wink.

Тази седмица бях сама с трите деца за първа седмица  Shocked, мъжа ми се върна на работа. Да кажа 3 си е повече от 2  ooooh!

# 86
кики, мьжьт ми каза 4е болницата е с много добри отзиви, но с пьлна упоика ми зву4и неприятно.... newsm78 Няма ли да стои на стола зьб4е след зьб4е.Не вси4ки наведньж!

# 87
Butterfly,моля те даи адреса на Санта , 4е не го пазя от миналата година! каката ще се зарадва Blush  Hug                                             GI, 3 си е пове4е от 2 определено.  Laughing Сили и тьрпение ти пожелавам  Hug Трудни4ко си е ,особедно като сме сами с мьжете в тази страна Tired Аз ве4е дрьпнах кран4ето Mr. Green Сложих спиралата за 10 год.  Wink   Пусни линк за Норвегия и ски мястото, моля Praynig На хотел ли сте там и с кои авиолинии летите ?

# 88
  • На село (близо до Лондон)
DNP мястото където ходихме миналата година ето линк http://booking.geilo.no/Public/Search/CabinResult.aspx?productty … amp;productid=158, а пътувахме първо с Райан аир после с SAS до Осло и оттам кола под наем до курорта.
Преди години сме ходили с Nielson, много съм доволна, но нямат точно тази станция на пистите и затова самостоятелно я ангажираме. НО ако си с по-големи деца не е проблем и да не е точно на пистите.

# 89
Здравейте!

Ние вчера се върнахме от българско, ходихме да посвършим малко работа, голяма разправия 10 дни  Tired Не ми се разказва дори, че няма такива простотии  Outta Joint

Искам да ви попитам има ли някакво събитие по случай Хелоуин  подходящо за 3 годишно дете  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт