Споделете 149

• 24 939
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • тъгата в мен
Шмурунда.Вчера ме запознаха виртуално с името на въпросното хайванче от кучешки вид.
Срам ме е да си "поискам "  от Пипинс фейсбуково запознанство,с цел приятелсво ...

..а така и няма да разбера какво е това Мюмла...че и с главна буква..
Наздраве!

# 16
свраче,справка в книгите на Туве Янсон... Simple SmileМюмла-лирически герой Grinning

# 17
  • тъгата в мен
Явно доста небрежно съм чела  навремето(има-няма 25 гОдин ,че и повече от тогаз) въпросния автор(ка)...
Благодарско,Дива Жена.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 22:28 от сврачето

# 18
Като чуя за избор на кучешко име, веднага се сещам за Пикльо и Посерко Mr. Green
Голям смях падна, като прочетох за първи път как хлапето кръсти двете си кучета hahaha
Препоръчвам Джералд Даръл на всички, аз с удоволствие препрочитам книгите му.

п.п. естествено, не мога да си представя една немска овчарка да се казва така Rolling Eyes

# 19
  • sofia
"Наздраве" ви казвам с мерло и варени кестени!
Свраче, и аз от срам не си дружа с голяма част от народа споделетски, някак не ми е особено удобно...и Пипинс, и Дуци и Didranad, и кой ли не всъщност мяркам тук-таме, ама ...както и да е!
Хрупам си кестените, отворила съм чудно полезният сайт http://www.viamichelin.com/
и чертая страшни план скици. Мъжът ми си припада от смях, но по-важното е, че е спечелен за добрата кауза! Друго ми не требе Wink

# 20
Малката мюмла Мю (или да се изфукам, My на чист фински, макар че те книгите са писани на чист шведски  Mr. Green Laughing) ми беше супер любима героиня.
Подариха Невидимото дете на братовчедка ми за 11ия и рожден ден. Тя разопакова, видя, че е книга и направо я хвърли на мен. Rolling Eyes
Попаднах в невероятен, вълшебен свят Simple Smile
Мюмините тази година навършват 65 години Simple Smile Гледам сайта, ама нищо не схващам от пустия шведски, а нещо не мога да натисна ни английския, ни финския бутон. На фински поне речник имам, не че ми е по-ясен от шведския  Mr. Green Ето, поне песничката е готинка:D
http://moomin65.com/
П.С. Жена е Туве Янсон.

# 21
  • Бу-у-урга-а-ас
Голям съвпадък.
Преди известно време имаше тема за Коми. Там писах за приятеля на баща ми, който остана да живее там и за това, че не сме се виждали със семейството му и с него от 20 години. Е, днес ни бяха на гости. Колко хубаво съвпадение.

# 22
Имам искане, което е свързано с Италия. Искам в Италия. И искам сега.

Наздраве!
И аз искам в Италия , не само сега . Heart Eyes

# 23
  • Paradise
Дива жена, тиква (неподходяща се оказа) намерих на пазара "Димитър Петков".
Беше голяма борба - тикви бориха тиква, но по-големите тикви победихме  Laughing
Утре, ако ми остане време, или в събота ще обиколя пазара на Графа, Умбра каза, че там имало подходящи тикви за фенери.

Да ви кажа, че аз хора не ям Wink

# 24
  • София
Борбата на Пипинс с тиквата ми напомня тортата, която направих за първиая рожедн ден на сина си. Не помня дали съм го описвала вече.

# 25
  • София
Споделям топла къща. Пуснати радиатори на макс. Време е да се премине от сезона на кафе на открито към гостувания по къщите.

# 26
  • Кацнала на едно дърво.
Имелдо, напиши пак. Аз не съм чела за тортата, не е честно.  Crossing Arms
И аз правя торти от една година, към три-четири часа си отиват ей тъй. Последната хартия за печене, която купих (за безбожна цена) залепва, проклетата. Някаква унгарска. Е, как съм стъргала блатове от тази хартия! ooooh! Joy

И аз искам в Италия. Догодина ме канят в Тоскана, на културно събитие. Щели да ме гледат като писано яйце, обещаха.  Joy Да не се опъвам много-много.  Joy
А сега споделям чаша боровинков чай.

# 27
Поредното чакане на бойлеро-поправячите. От 9 до 12 щели да минат, баси конкретните. Ами, ако дойдат в 12 и си тръгнат в 17? Цял ден с тях ще се занимавам  Thinking

# 28
Слана. Студ плюс един неприятен есемес от вчера.
Човек му трябва, може би, повече от един живот да проумее някой неща, а да ги приеме...
Когато действаш спонтанно, най-добре се вижда какъв човек си.

# 29
  • До хладилника, който обичам
Завиждам на културния живот на Василиса, най-откровено. Искам и аз с такава лекота да говоря за култура, ама да ми изглежда свойствено, между другото и умно. Не ми се получава обаче Laughing Василисо, осинови ме!
Споделям големи планове. След една седмица чакам да разбера нещо важно, което няма пряка връзка с големите планове, но ако резултатът му е отрицателен, никой никога няма да разбере, че се е случвало. Ако е положителен, ще се хваля в несвяст или докато Сврачето не ми направи заслужена забележка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт