Кухните -34 тема

• 72 493
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Aila,
В някой от постовете бях пускала това /доближава се до твоите цветове/:

Доколкото съм запозната се съчетават топли със студени цветове и тип материал.  newsm78
/Миоки трябва да се изкаже професионално !/

# 241
  • София
myran
Аз лично, ако имах възможност за отделно помещение бих се възползвала. Малко или много кухнята си е лично пространство на домакинята.
Често пъти като дойдат хора и ме гледат как правя салата или нещо друго се изнервям.
По някога мъжа ми идва с колега да разгледат нещо по подробно и се настаняват в хола, нищо че има и кабинет за целта.  Аз си имам работа или пък искам да си гледам ТВ.
Бих си направила същата или подобна кухня като настоящата, с голям остров за работен плот с няколко високи стола около него и голям портал към трапезарната и холната част. Столовете  ще се ползват на закуска или при бързо хапване. Бих си предвидила място за ТВ и всякакви други глезотийки.
Някак по изискано ми изглежда трапезарската маса със столовете да не са в кухненската част. Особено, ако е за 12 човека.
Меката мебел следва масата за хранене и задължително камина, която да е своеобразен център на помещението.
Портала, който свързва помещенията също е много важен според мен. Трябва да е разположен така, че като е отворен да е сякаш е едно цяло.
Това е моето мнение. Не очаквай от архитекта чудеса. Преценявай всяко нещо. Това което не помислих и не корегирах е пълен бъркоч. Успех.

Момичата, преди време някои дами писаха за евтин китайски гранит за кухненски плот. Може ли малко инфо за една приятелка?

# 242
Миран, ние бяхме принудени да правим кухня в хола, но помещението е само 28 м2. Мебелите ми заемат една цяла стена от 4,50 м, а вместо маса имам вече островче с шкаф само от страната на кухнята и столове от другите две страни (четвъртата опира в стената на апартамента). На мен ми харесва така, да не кажа, че съм очарована от резултата  Grinning Първо, естетически стои много добре, защото островчето е на височината на кухненсия плот и естествено в същия цвят. Второ, шкафовете под него са ценно и удобно място за подреждане на вилици, лъжици, чинии и всичко необходимо при сервиране. Трето, много е приятно за хранене, поне за нас. Но всичко е въпрос на вкус и съвети не бих се осмелила да ти давам.

# 243
  • София
Къде в нета мога да разгледам плочки, за пода в кухнята и за гръб?

http://interkeramos.com/index.php?page=51

тук има най-много плочки за гръб.

# 244
  • Русе
Супер малък е този хладилник. Ние сме с висок 170-180  и широк 75 см, около 440 -460 литра и си ми е ОК, даже се замислям за SideBySide за къщата, а този отива при барбекюто за бирите Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 20:12 от Meggysan

# 245
момичета, благодаря ви много за споделеното.
geryger, много е вярно това, което си писала. сестрата на мъжа ми направи точно такава портална врата, която се скрива изцяло в стената, когато е отворена. при нея обаче разположението на стаите го позволи.  след велико мислене и плануване стигнахме до извода, че няма да преградим изцяло нашата кухня с портална врата, защото би трябвало да построим още една стена за целта, а жилището е един вид продълговато и не искам да стане като купета във вагон - една стая след другата. затова ако въобще ще преграждам кухненската част по някакъв начин, то ще е със стена 1,20 м, но си мисля, че един остров е много по-симпатичен от такава стена. малко ми е старомодна такив тип преграда, макар че мъжът ми е за това решение точно от практическа гледна точка - все пак не винаги измиваме и подреждаме веднага всичко в кухнята.
за момента си представям кухненски остров с преграда от единия край, който да е разположен между кухненската стена и масата за ядене. така островът ще прикрива част от кухнята, като в същото време не се губи големината на пространството, защото това според мен е голяма част от чара на апартамента - голям хол с кухня, от който се излиза на голям балкон, всичко отворено и светло.
наистина трябва да кача плана на жилището, за да ми разберете многословните обяснения. освен това ще се съветване и със специалисти в някое кухненско студио, но съветите им са безплатни, само ако купим кухнята от тях, така че има доста подготвителна работа при вземането на такова решение...
La vie en rose, имаш ли някъде снимки на кухнята/хола ви? отивам да се ровя назад по темата.
благодаря ви пак!

# 246
# 247
  • София

http://interkeramos.com/index.php?page=51

тук има най-много плочки за гръб.

Супер магазинче е, има много разновидности, особено от малките плочки, които стоят толкова симпатично в кухнята! Препоръчвам го и аз!

# 248
  • София
 Кухнята ще е нещо подобно - http://irenaiva.snimka.bg/daily/kuhnya.414436.15748419

Погледни и тук http://www.jessica.bg/. Ние от тях си взехме плочките за кухненския гръб, след безкрайно обикаляне по други магазини.

# 249
плот-гланц или мат,посъветвайте ooooh!

# 250
Мат и по възможност не много тъмен.Няма да съжаляваш Wink

# 251
   Много неща научих от форума и благодаря на всички за споделеното. Плочките за гръб на кухнята ни са на 93 см. от пода и са високи 80 см., дори и да е проблемно слагането на горните шкафове ще държа да са на 55 см от плота, за да работи добре аспиратора и да ги стигам по-лесно.Но ме притеснява това, че те са на криво залепени има 3 см. разлика от началото до края във височината спрямо пода. Дали да не сложим други отгоре върху тях или с водобранна лайсна ще се оправят нещата?  
  Спряхме се на ПДЧ за цялостно изпълнение, но как да разпознаем дали ще е от по-качественото, защото имам горчив опит с едно бюро от Практикер, което малката надраска с маркер при опит да го почистя се протри покритието. Цената за 3500 м. кухня е около  1300 лв. Ако някой може да сподели опит или да ми препоръча фирма ще съм благодарна.

# 252
  • София
  В крайна сметка ми писна да го мисля този хладилник и го закарах чак на отсрещната стена до трапезарната маса, стои на нищото, но ще си е там и няма да ми е в кухнята пък.. Може би не съм споделяла, но имам по-висок от мен хладилник свободно стоящ и явно ще си остане засега той, а кухнята ще я направя без хладилник.

# 253
  • Банкя
Aila Моят в момента в жилището е подобно разположен и нямам проблеми. Когато вадя много неща от хладилника наведнъж, слагам на трапезната маса, а след това на плота. Wink

То аз и нямах друга възможност, но не съжалявам, че съм го разположила така. Peace

# 254
плот-гланц или мат,посъветвайте ooooh!
мат, шагре. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт