Кухните -34 тема

• 72 298
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Стара Загора
Да попитам, откъде да си купя качествен висящ сушилник за чинии с подложа.
Нещо такова Снимката е от любимите кухни- http://media.snimka.bg/1976/010207292-big.jpg
.

Мими.ива, в Айко - турски, 99,90 лв. В Пазарджик - фирма вносител, също турски - 45 лв. Моят е от Пазарджик. Доволна съм Grinning

# 61
Да попитам, откъде да си купя качествен висящ сушилник за чинии с подложа.
Нещо такова Снимката е от любимите кухни- http://media.snimka.bg/1976/010207292-big.jpg
.

Мими.ива, в Айко - турски, 99,90 лв. В Пазарджик - фирма вносител, също турски - 45 лв. Моят е от Пазарджик. Доволна съм Grinning

В Техномикс на Tescoma.

# 62
  • до най-прекрасния мъж
Mimes, ще каже, ще каже, какво да каже. Каквото каза и моят майстор - Уф, пак ли измисли нещо ново. Сигурно променях проекта 5 пъти, само той си знае какво му е било, като ме види да му звъня, но ме изтрая срещу съответната цена доплатена накрая за всички тези мои измишльотини. Raygram е прав, зимата ще умреш от студ, а и аз хванах мухъл точно зимата в мъглите, при отворен прозорец, през който влизаше повече мъгла, отколкото да излиза парата. Всичко може да стане, въпрос на функционалност, а и помисли този прозорец на какво ще заприлича като започнеш да готвиш. Мазнината така жестоко се лепи по стъклата, а дограмата ако ти е бяла, ще се оцвети от изпаренията и ще има да тъъъъркааааш до насита... Joy Joy Joy Joy Joy

# 63
Mimes, ще каже, ще каже, какво да каже. Каквото каза и моят майстор - Уф, пак ли измисли нещо ново. Сигурно променях проекта 5 пъти, само той си знае какво му е било, като ме види да му звъня, но ме изтрая срещу съответната цена доплатена накрая за всички тези мои измишльотини. Raygram е прав, зимата ще умреш от студ, а и аз хванах мухъл точно зимата в мъглите, при отворен прозорец, през който влизаше повече мъгла, отколкото да излиза парата. Всичко може да стане, въпрос на функционалност, а и помисли този прозорец на какво ще заприлича като започнеш да готвиш. Мазнината така жестоко се лепи по стъклата, а дограмата ако ти е бяла, ще се оцвети от изпаренията и ще има да тъъъъркааааш до насита... Joy Joy Joy Joy Joy
Даа, позна точно бяла ми е дограмата. #Crazy Кофтито при нас е, че на едната по-малка стена е и комина, и канала за мръсната вода. Там съм сложила и пералнята,  и миялната, а сега искам и котлона да е там. Трябва да се сложи над миялната, че друго място няма. Въпреки това си мисля, че съм виждала котлони върху пералня /по едно време тук се коментираше май/. Абе, Манди обеща да помисли, макар че не ми хареса идеята. Но се надявам наистина да го измисли и утре да ходя да си купя Абсорбатор  Mr. Green
Иначе аз много мразя промени в последния момент. Обаче тук ми се струват наложителни.  Crazy

# 64
  • до най-прекрасния мъж
Mimes, успех и дано се получи функционална кухничката ти. А фурната къде ще бъде? Така или иначе аспиратора не хваща фурната много ефективно, но така или иначе там няма толкова влага и пръскащи мазнини и клокочещи и летящи където се сетиш манджи  hahaha
Само да вметна, че моята дограма беше пожълтяла или по-точно пооранжевяла, въпреки че котлоните са ми на 2 метра и повече от прозореца и търках с какво ли не да излезе проклетото оцветяване. Накрая стана с CIF, но пък това захабява ПВЦто. А няма да ти казвам що мазнини имах по шкафовете на старата кухня отгоре, това гарнирано с прахът, който се събира колкото и да чистиш, произвежда една неочаквано добра комбинация и търкане с препарати и обезмаслители до припадък.
Котлони върху миялна не ми се вижда лоша комбинация, само трябва да се види колко е дебелината на котлоните, защото при мен се оказа, че котлоните, които съм купила били за по-дебел плот и не се вместват с фурната в оставеното място, та се наложи да вдигам котлоните на алуминиеви профили, за да се съберат. Помислете и върху това преди да правите каквото и да е. Късмет! Чакам с нетърпение да постнеш снимки, като е готово  Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 10:58 от ivka03

# 65
  • Банкя
... Трябва да се сложи над миялната, че друго място няма. Въпреки това си мисля, че съм виждала котлони върху пералня /по едно време тук се коментираше май/. ...

Моите са над пералня (за вграждане) и вече 3,5 години нямам проблеми. Има няколко сантиметра разстояние между котлоните и пералнята (3-4см) - цък.

При съдомиялна обаче май няма възможност за такова отстояние Thinking, но не съм съвсем сигурна. Peace

# 66
Да, при нас май няма как да се съберат и миялната и котлоните, защото за да вкараме миялната в шкафа, ще се махне горния пластмасов капак /идва малко по-висока/. Така или иначе до края на седмицата ще е готово и ще показвам.

# 67
Здравейте момичета   bouquet
Незнам дали точно в тази тема трябва да питам, но в последните дни луднах направо и блокирах отвсякъде  #Crazy Смятам все пак, че тук ще можете да ми помогнете, за което предварително ви БЛАГОДАРЯ   bouquet
Та да си дойдем на думата, преди около година купихме ламинат за хола, който е една обща стая с трапезария и кухня на буквата Г. По дългата част ще е меката мебел и секцията в началото и в другата част към ъгъла масата за хранене и столовете, а в чупката /на късата част на буквата/ ще са кухненските шкафове, дано ме разбрахте  Rolling Eyes Това тук е цвета на ламината - http://www.album.bg/alex_og97/images/25600452/48698
И най-големия куриоз е, че се оказа, че една година съм живяла в заблуда, че ламината сивее  ooooh! и бях решила плочките при кухненските шкафове да са в сиво, а самите кухненски шкафове долни в светло сиво и горни бели и понеже утре трябва да ходим да купуваме плочките вчера реших  все пак да погледна ламината и ооо ужас като го видях установих, че тоооо ми тоо няма нищо сивичко по него  Crazy и не ме разбирайте погрешно не че не го харесвам и този цвят просто си бях наумила, че е в сиво и се радвах че няма да имам нищо от бежаво-кафявата гама, а сега направо ми иде да се  #2gunfire
Та питането ми е изобщо трябва ли да съобразявам с цвета на ламината, за да избера плочките за пода при кухненските шкафове и цвета на самите кухненски шкафове или или може да са си сива както първоначално бях намислила или май ще е по-добре да сменя цветовете и ако мислите че е по-добре да сменя цветовете, то към какви цветове да се насоча за кухненските шкафове  newsm78
А мислех и меката мебел да е в сиво даже харесахме една и сега незнам на това май никак не върви сиво  #Crazy моляяяяя помагайтееее  Praynig Praynig Praynig

Доста дълго стана, дано ме разберете правилно  Rolling Eyes

# 68
...

Renate_R Благодаря!   bouquet
Къде в Пазарджик, може да се види и купи?

# 69
  • на кой му пука, майна
Някой знае ли цени за лакобел ? И къде могат да се намерят плоскости с такова покритие в Пловдив ?

doniboni,

ето : http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0nZjnTScxZQ … ct=clnk&gl=bg

http://www.skv.bg/livetile-lacobel-matelac/lacobel-matelac-home- … slide=1&pic=1

bouquet

# 70
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте момичета   bouquet
Не знам дали точно в тази тема трябва да питам, но в последните дни луднах направо и блокирах отвсякъде  #Crazy Смятам все пак, че тук ще можете да ми помогнете, за което предварително ви БЛАГОДАРЯ   bouquet
Та да си дойдем на думата, преди около година купихме ламинат за хола, който е една обща стая с трапезария и кухня на буквата Г. По дългата част ще е меката мебел и секцията в началото и в другата част към ъгъла масата за хранене и столовете, а в чупката /на късата част на буквата/ ще са кухненските шкафове, дано ме разбрахте  Rolling Eyes Това тук е цвета на ламината - http://www.album.bg/alex_og97/images/25600452/48698
И най-големия куриоз е, че се оказа, че една година съм живяла в заблуда, че ламината сивее  ooooh! и бях решила плочките при кухненските шкафове да са в сиво, а самите кухненски шкафове долни в светло сиво и горни бели и понеже утре трябва да ходим да купуваме плочките вчера реших  все пак да погледна ламината и ооо ужас като го видях установих, че тоооо ми тоо няма нищо сивичко по него  Crazy и не ме разбирайте погрешно не че не го харесвам и този цвят просто си бях наумила, че е в сиво и се радвах че няма да имам нищо от бежаво-кафявата гама, а сега направо ми иде да се  #2gunfire
Та питането ми е изобщо трябва ли да съобразявам с цвета на ламината, за да избера плочките за пода при кухненските шкафове и цвета на самите кухненски шкафове или или може да са си сива както първоначално бях намислила или май ще е по-добре да сменя цветовете и ако мислите че е по-добре да сменя цветовете, то към какви цветове да се насоча за кухненските шкафове  newsm78
А мислех и меката мебел да е в сиво даже харесахме една и сега незнам на това май никак не върви сиво  #Crazy моляяяяя помагайтееее  Praynig Praynig Praynig

Доста дълго стана, дано ме разберете правилно  Rolling Eyes
alex_og97 , зависи какво сиво ще сложиш за плочки. Лично мое мнение е, че ще стане много интересно, ако плочките са изчистени в сиво, а ламината ти е кафяв. Всеки има вкус и различно виждане за цветовете, но според мен кухнята ти ще се открои и няма да се слива с останалата част от помещението. Същевременно, щом мислиш да сложиш сив диван, той ще кореспондира със сивата ти кухня и ще се получи интересно. При мен ламинатът и кухнята са в близки тоналности - тик и орех, диванът ми е сив меланж с бежови възглавници, а плотът и гръбчето на кухнята са титан. Плочките на пода в кухнята са ми бежови, но мисля да сложа едно сиво килимче. На мен комбинацията сиво с дърво ми харесва много, някак контрастира и едновременно дървото омекотява студенината на сивото. На снимките ти дървото ти е на сив фон и не седи грозно, дори е интересно. Успех  Simple Smile

# 71
ivka03, благодаря ти   bouquet

Ето това е дивана който харесах - http://interiorpp.com/107/117/542.html, а за плочките мислех да са много светло сиво  newsm78, но незнам още съм много объркана, а за шкафчетата както казах долните сиви пак светло, а горните в бяло, може би си права че наистина ще се получи добра комбинация  Rolling Eyes надявам се....
А сега забелязах и този диван  - http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=19853&typeS=big

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 17:36 от alex_og97

# 72
  • Банкя
alex_og97 Ако при първия диван горните възглавници се хващат към долните (говоря само за тези на седалките) само с тези лепящите се текстилни лепенки, то по-добре не го взимай. Naughty
Имам подобен вкъщи и всеки ден съжалявам за този елемент от него - горните възглавници се приплъзват напред и трябва постоянно наместване. ooooh!
От тази гледна точка препоръчвам да вземете втория. Peace

А иначе за ламината - не мисля, че ще е проблем, да си оставиш първоначално набелязаните цветове. Не мисля, че ламинатът ще окаже голямо влияние. Като ти монтират кухнята, тогава прецени, дали ще е достатъчно само да сложиш няколко детайла в цвета на ламината, за да се "върже" или той така или иначе си отива с мебелите. Grinning

# 73
Renate_R, това, което търсиш, съм го виждала (дори мисля, че е същото), но в София. Не знам дали няма магазини в Стара Загора, които да зареждат от тази фирма, тъй като те са се специализирали относно всичко, което е обков и аксесоари за кухни и други мебелни производства. Ние сме си пазарували различни неща за кухнята и сме доволни. Мисля, че специално тези аксесоари са турски, но не съм категорична. Може да разгледаш http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.102/item.2459.
Успех  Peace

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 20:43 от Lionessa Cool

# 74
Акси, въобще не съм забелязала как се захващат горните за долните възглавници, ма то и въобще не ми е дошло на акъл да гледам това, благодаря ти че ми обърна внимание   bouquet при следващото ходене в магазина непременно ще погледна  Peace

А за цветовете да ти кажа честно вече се уморих тази нощ дори не съм спала от мислене  Crazy
Разгледах доста снимки из нета и установих, че има доста подобни с горе-долу такава разцветка на ламината и със сив диван, така че май така ще останат цветовете  Peace остана само една чуденка за плочките при кухненските шкафове в много бледо сиво - http://www.jessica.bg/bg/products/granitogres/floor_tiles_33x33/jessica_x_463/?  или светло бежово, мръсно бяло, слонова кост нещо от този род - http://www.jessica.bg/bg/products/granitogres/floor_tiles_33x33/7928/?, но май по бледо да са  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт