Кухните -34 тема

• 72 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
здравейте момичета! Simple Smile
винаги съм следяла с интерес темата за кухните, въпреки че преди 3 години сме я направили.
имам ГОЛЯМ проблем .... реших хубаво да си изтъркам гърба зад котлоните от пръските мазнина с обезмаслителя меглио и като резултат се получи едно огромно замацване като по-тъмно петно. направо изглежда ужасно!
та на въпроса - някакви идеи за това как да го оправя петното или пък да сложа на гърба върху ПДЧ-то стъкло или нещо друго???
моля помогнете с идеи!! също моля, тези които имат стъкло или инокс за гръб на кухните си да дадат отзиви за почистване и поддържане.

# 196
звучи като да си го зацапала още повече Simple Smile не излиза ли с още чистене

# 197
  • Русе
звучи като да си го зацапала още повече Simple Smile не излиза ли с още чистене

Само, че с друг препарат. Аз също чистя с Мелио, но моя гръб е от термоплот, а и е калвадос на цвят.

# 198
  • Банкя
Аз обикновено с CIF нямам проблеми по почистването на гърба, който е ПДЧ. Peace

# 199
  • София
  Гледам, че обсъждате височината на горните шкафчета. И се замислих и за моята кухня. Аз съм 161 см висока. Долните ще дойдат малко над 90 см заради свободно стоящата съдомиялна. Което качва горните при 60 см гръб доста нависоко. Как ви звучи, да ги смъкна от двете страни на мивката малко по-наниско, а при мивката да ги оставя на 60 см?

# 200
  Гледам, че обсъждате височината на горните шкафчета. И се замислих и за моята кухня. Аз съм 161 см висока. Долните ще дойдат малко над 90 см заради свободно стоящата съдомиялна. Което качва горните при 60 см гръб доста нависоко. Как ви звучи, да ги смъкна от двете страни на мивката малко по-наниско, а при мивката да ги оставя на 60 см?
И аз съм толкова висока. Долните шкафове са ми на 90см, горните започват от 64см и ми идват много високи. Стигам само долните рафтчета, а следващите ще трябва само със стол да ги достигам.

# 201
  • София
mimes тоест съвета ти е да ги направя по-ниски така ли?

# 202
mimes тоест съвета ти е да ги направя по-ниски така ли?
Ами аз надали мога съвет да дам, че не съм помислила за моите, но ако смяташ да ги ползваш редовно, по-добре е да ги достигаш с леко повдигане на пръсти, отколкото да се качваш нависоко всеки път.
Аз към края на седмицата ще покажа моите, че остават само някои довършителни неща. Peace

# 203
mimes, чакам с нетърпение  Wink

Явно всички сме тапишонки, аз съм 154  Laughing При мен плота е на 88см, разстоянието между долните и горните шкафове е 63 и в крайна сметка стигам само 1ви ред на горните. Като цяло при мен има доста място за сега и не ползвам нищо горе, мисля и за напред да сложа там неща, които не ползвам често и да ги свалям със стол. Така че, Aila ако мислиш, че ще ползваш горните шкафове прекалено често, според мен си помисли или да ги смъкнеш или за удобна стълбичка/ стол  Peace

# 204
  • София
  Определено ще ги ползвам, защото отдолу не остават много свободни шкафове.. Благодаря ви за съветите.

# 205
  • София
И аз съм толкова висока. Долните шкафове са ми на 90см, горните започват от 64см и ми идват много високи. Стигам само долните рафтчета, а следващите ще трябва само със стол да ги достигам.

И аз съм 163см. и долните ги искам 90см., а за горните засега сме го решили да започват от 60см. и да са почти до тавана. Имали стандарт от каква височина трябва да започват горните, така, че ако се наведеш леко да не си удряш главата в тях.

# 206

И аз съм 163см. и долните ги искам 90см., а за горните засега сме го решили да започват от 60см. и да са почти до тавана. Имали стандарт от каква височина трябва да започват горните, така, че ако се наведеш леко да не си удряш главата в тях.
Офф, и моите по проект трябваше да са до тавана, но реално сега остават едни 20-тина см, които вече никак не мога да оползотворя. Нещо при вземането на размерите явно се е объркало и вече няма какво да се направи. Яд ме е, че исках да оползотворя максимално пространството отгоре, а сега само прах ще се събира. Не може и да се затвори, защото ще е много грозно. Та така.  Sad

# 207
  • Русе
Аз съм 173 см, мъжа също доста висок и сме решили новата кухня да е на 93-95 см долните, а горните може би ще започват на 55-60 поне.  Сега старите са на стандартната височина на старите кухни и ми е нисък плота, а на горните шкафове спокойно стигам първите 2 реда, а третия като се повдигна дооооста на пръсти Simple Smile.

# 208
  • София
mimes не може ли да се направят някакви малки шкафчета отгоре в тези 20см. и да се затвори, другото което се сещам от същият материал да се затвори изцяло да не ти събира прах.

Аз имам едно друго питане, кухнята и дневната са ми на едно. Кухнята е по формата на Г и сега се чудя да направя под формата на Г около кухнята 1-2 реда гранитогрес  или да образувам от гранитогреса правоъгълник около кухнята и после да продължи паркета. дали ме разбрахте  Embarassed

# 209
  • Русе
mimes, не можеш ли да го затвориш с гипскартон и да го боядисаш, мисля, че така най-добре ще стане.

kimbolina, според мен 1-2 реда е малко. Много хора го правят, но между гранитогреса и паркета нали се слага преходна лайсна и ако са 2 реда постоянно ще стъпваш върху нея и няма да е удобно, така че ако държиш да е е гранитогрес по-добре като правоъгълник да се направи. Лично мнение, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт