Кухните -34 тема

• 72 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
аха разбрах.съжалявам за тъпите въпроси, но не ми беше ясно

# 586
  • София
  Към тези които са с плочки в кухненската част, навсякъде ли имате цокъл?
  Виждали ли сте вариант с перваз за паркет, който да се сложи на плочки? Останалата част от хола ще е паркет и се чудех дали не може да го продължа и на плочките, нещо като обединяване? Embarassed

# 587
Ако нямаш разлика в нивата, може.

# 588
  • София
  Мерси, уж ги редиха плочките така че след като се нареди паркета да няма разлика, но докато не го видя няма да повярвам.

# 589
  • София
Aila, у нас по принцип е така - и където има ламинат, и където са плочки - навсякъде е с первази за ламинат, нямам обаче от двете настилки в едно и също помещение. Според мен с еднакъв перваз ще ти стане добре.

# 590
 Към тези които са с плочки в кухненската част, навсякъде ли имате цокъл?
  Виждали ли сте вариант с перваз за паркет, който да се сложи на плочки? Останалата част от хола ще е паркет и се чудех дали не може да го продължа и на плочките, нещо като обединяване? Embarassed
У нас сме така - теракот и дървени лакирани первази. Не е добре, защото ми се налага да мия с парцал и на ръка. Тъпо! Друго, събира се прах, който трудно се чисти. По лесно за поддържане е цокъл, но не знам дали е естетически издържано.

# 591
  • София
  Благодаря ви много за мненията, значи не ми е толкова безумна идеята  Simple Smile

# 592
Aila, и аз да допълня, че и ние планираме да сложим дървени первази навсякъде включително и в антрето върху плочките.

В кухнята плочките са с цокъл. В момента съм на обекта и монтажниците я поставят - та бая се мръщят на цокъла, който си беше даденост, защото не искат да режат страниците, понеже са кантирани. Аз не зная какво да предпочета - разстояние от рода на 5-6 мм или некантирана страница - чакам мъжа ми да дойде да си каже тежката дума...

Стискайте палци, че монтажът си е сложна работа

# 593

В кухнята плочките са с цокъл. В момента съм на обекта и монтажниците я поставят - та бая се мръщят на цокъла, който си беше даденост, защото не искат да режат страниците, понеже са кантирани. Аз не зная какво да предпочета - разстояние от рода на 5-6 мм или некантирана страница - чакам мъжа ми да дойде да си каже тежката дума...

Махни/избий/ цокъла ,където са мебелите или като отрежат страницата да намажат със силикон .  newsm78

# 594
А може ли хладилник да се препръска или фолира, но така, че да не си личи/демек да не го правя аз, а някой който разбира/?
Нашият е бял, голям, 10-12 годишен вече, но не си го давам.
Но бяло няма да ми се връзва на обзавеждането...

Може, нашият го налепихме с иноксово фолио, стана супер. Е, голяма играчка падна с мехурчета и тем подобни, има не съвсем перфектно направени места, но като цяло съм много доволна от ефекта и най-важното, никой досега не забеляза, че не е истински инокс.
А фолио има в толкова прекрасни цветова, можеш да го направиш какъвто ти душа иска!
А уплътнението как го направихте?
Нали е бяло и ще ме дразни...

# 595
Бръмбофръц,

Боя "Протекта ефектна сив металик 500мл."- 6.35 лв
http://marmag.bg/bg/products/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B … 0%BB./0383006110/
Уплътненията можеш да ги подмениш със сиви,но не си заслужава./не се забелязват/

http://www.4asti.eu/index.php?cPath=241_820&sort=4a&page … 9e79ef1bdbe76f8d2

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 18:22 от Анонимен

# 596
  • Пловдив
А как става монтажа на паркетни первази върху теракот? С дюбели в стената ли става?
Аз също съм за този вариант - оставихме плочките в коридора и кухнята без цокъл. Първоначално идеята беше перваза от ламинирания паркет да продължи и върху плочките, но после избрахме такива цветове, че ламината е доста тъмен, а плочките почти бял... и няма да седи добре контраста. За сега сме купили первазите само за ламината, а за останалата част ще мислим по-късно.

# 597
  • София
По абсолютно същия начин както и при ламината, мъжа ми сам ги монтира.  Peace При нас направихме именно контраст - светли подове и стени, первази венге - стана интересно, най-вече се вързаха с мебелите, дограмата, вратите и т.н.

# 598
  • Пловдив
Може ли да си изпрося снимка на контраста, може и на лични  Blush

# 599
Това звучи добре, по-добре от фолио дори.
Аз съм малко предубедена към фолирането, понеже не съм виждала досега нещо поправено в домашни условия, което да изглежда като фабрично направено.
А уплътнението така или иначе си е за смяна, понеже хладилника се отваря отдолу, а аз по навик все го хващам отстрани на вратата и има едни 15 см, които са прокъсани.
Просто не съм търсила още и не съм се сещала, че има и сиви/което си е логично ако се замисли човек Crazy/.
Обаче ми идват и идеи да си купя само бели уреди, просто не съм убедена, че ще стоят добре, понеже кухнята ще е цялата снежно бяла, само с дървени плотове.

Общи условия

Активация на акаунт