Спирам да съм дебеланка, вече съм Дюканка - 238

• 31 631
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Чакайте и аз да се изкажа Whistling,но не злобно Wink
Така 7мес.бях във втора резултата ми се вижда и съм мн.горда със себе си ,изкарах си фазата без никакви ама абсолютно никакви прегрешения newsm08
Че мисълта ми е ,че когато влязох в трета реших ,че е по добре да ям сирене и кашкавал на култура ,и то само по 20гр.(при разрешени 40гр.)и мога да ви кажа ,че след първите хапвания винаги си имах малък + на кантара ooooh!това е от мен
А наистина всеки си решава сам за себе си как да спазва режима,но нали се сещате ,че ако някой новодошъл прочете ,че няма проблем да хапва сирене,кашкавал и т.н ,какво ще се случи с режима му,и как ще обяснява че е стриктен а кантарчето не мърда newsm78
И не съм злобна затова ,че съм свалила 32кг.,а на против мн.съм горда със себе си newsm03и благодарение на момичетата тук сега изглеждам добре  bouquet
Оф айде стига съм писала Hug Hug Hug

# 586
Емили, благодаря. Как се приготвят бисквитките?
Ами бях чела някъде рецепта, но понеже не можах да я намеря ги направих по спомен и на око горе-долу.
Първо разбих много хубаво 2 яйца ( за да станат пухкави ), добавих 6 с.л. овесени и 2с.л. пшенични трици ( преди това ги смлях за да са по-фини),към 100гр извара,2 лъжици кисело мляко,подсладител Суитли супена лъжица и половина,канела,бакпулвер и ванилия на око.Изпекох ги върху хартия за печене.Станаха доста добри.Но ще ги ям два дни заради шестте лъжици овесени трици.

# 587
  • Пловдив
Емили, благодаря. Как се приготвят бисквитките?
Ами бях чела някъде рецепта, но понеже не можах да я намеря ги направих по спомен и на око горе-долу.
Първо разбих много хубаво 2 яйца ( за да станат пухкави ), добавих 6 с.л. овесени и 2с.л. пшенични трици ( преди това ги смлях за да са по-фини),към 100гр извара,2 лъжици кисело мляко,подсладител Суитли супена лъжица и половина,канела,бакпулвер и ванилия на око.Изпекох ги върху хартия за печене.Станаха доста добри.Но ще ги ям два дни заради шестте лъжици овесени трици.

Доколкото виждам си сложила 8 лъжици трици, така че дозата трябва да е за 3 дни.

# 588
Доколкото виждам си сложила 8 лъжици трици, така че дозата трябва да е за 3 дни.
Благодаря!
Ами аз съм много застреляна.Не знам защо, но бях разбрала, че овесените трици трябва да са 3 л. на ден, а не общо.Много съм зле.
А по принцип какво се случва, ако се яде повече?
Питам, защото в събота си правих хлебче пак с толкова трици и го изядох за два дни.

# 589
  • Пловдив
2. Желателно е да се приемат овесени трици (НЕ ЯДКИ) – по 3 с.л. на ден, по възможност до обяд. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело млякоМогат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема. Приемат се от първия ден на режима.
3. Пектин е разрешен, но трябва да е част от количеството на триците. Т.е. в млякото сутрин слагаш 2 с.л. трици и 1 с.л. пектин
4. Ленено семе също може, но като част от количеството трици за деня.

Каквото и от всичко това приемате ограничението е общо 3 лъжици. Максимум. Защото в новата книга са ограничени дори и до две както пишат момичетата.

Триците са полезни, но също така имат въглехидрати и на всичкото отгора извличат и полезни вещества от организма, затова не трябва да превишават 3-те лъжици.

# 590
Ей много нервни постове прочетох.Аз пък да кажа, че сирене/кашкавал до 7% е в толерираните храни, които могат да се хапват до 2 дози на ден, като едната доза е до 30 грама.Дали някой ще ги яде или не ,си е негово решение, сега дали споделя или не-пак не виждам защо толкова се ядосвате, ами като ви дразни не му отговаряйте и толкова.Темата не е резервирана само за стриктни Дюканки, нали?Пък който реши да си хапва толерираните храни, нека си има предвид ,че може да има задържания(не че няма да ги има и без тях де) и да не идва да развява червеното знаме във форума като види ,че това носи дразги.

Извинявайте момичета само да попитам за сиренето Тофу във втора фаза може ли да се яде.Аз много обичам да ям сирене.Купувам си от разстителен произход и си го изкисвам.Хапвам си най много 100гр. на ден.Незнам дали е позволено, но аз си позволявам.

Тофуто си е напълно разрешено от самото начало- от първа фаза, яде се както месото, то и вегетарианците си го готвят направо като месо, а има и едно видео в което Дюкан го нарича "месо от соя".Така че яж го, но имай предвид ,че за нас европейците е доста по-трудно смилаемо.Аз като ям тофу и след това не ми се яде цели 6-7 часа.

# 591
  • Пловдив
Аз пък да кажа, че сирене/кашкавал до 7% е в толерираните храни, които могат да се хапват до 2 дози на ден, като едната доза е до 30 грама.

Сега остана да кажеш от къде да го купим в България Simple Smile

# 592
Аз пък да кажа, че сирене/кашкавал до 7% е в толерираните храни, които могат да се хапват до 2 дози на ден, като едната доза е до 30 грама.

Сега остана да кажеш от къде да го купим в България Simple Smile

Колко % е в България ?

# 593
Тофуто си е напълно разрешено от самото начало- от първа фаза, яде се както месото, то и вегетарианците си го готвят направо като месо, а има и едно видео в което Дюкан го нарича "месо от соя".Така че яж го, но имай предвид ,че за нас европейците е доста по-трудно смилаемо.Аз като ям тофу и след това не ми се яде цели 6-7 часа.
Никога не съм яла, но ми се струва, че съм чела, че тофуто е соево сирене

# 594
  • Пловдив
Цитирам Боби1973 от блога ни:

И аз да ти кажа – тук имаме лайт(олекотени ) продукти, а не обезмаслени, само някои кисели млека са наистина с 0.1 или0.5%масленост. Купих си от сиренето Фитнес – отврат – горчиво и мазно.По принцип взимам олекотеното на Лактея.Чела съм съдържанието на всички олекотени или „обезмаслени „продукти и съм забелязала, че се правят от обезмаслено мляко 1.5% + сухо вещество, чиято масленост стига и до 40%!!!Олекотеността се състои в това – да извлекат животинските мазнини и да го наблъскат с промишлени, или ако сме попаднали на късмет – с растителни…Още ли ти се хапва сиренце Laughing.Положението с кашкавала е същото, дори по-зле, защото дори да го олекотят на 50% или дори със 70%, той си остава много мазна храна!Съжалявам – хапвай извара…

http://dukanskirecepti.wordpress.com/2009/02/02/%D0%BE%D1%82%D0% … 1%88%D0%BA%D0%B0/

Ще потърся и къде бяха публикувани тези неща и официално в нета, че ги бях запаметила на стария ми лаптоп и отлетяха.

# 595
Никога не съм яла, но ми се струва, че съм чела, че тофуто е соево сирене

Сирене е, но съставът му се доближава до това на месото.В местото има 20% протеин, в тофуто е 17-18%.

# 596
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Не мога и аз да не се включа днес. От 16 януари тази година стартирах режима с 123.800 кг. сланини. На 24 октомври се реших и влезнах в 3 фаза с 75.900кг./точно този ден бяха толкова...като преди това около месец теглото ми варираше в интервалите от 76.300 до 74.400/. От самото начало на режима при мен всеки ден чета форума и всяка една от пишещите тук познавам индиректно. Искам да кажа, че ми е било много полезно всяко мнение,което чета тук. Храненето ми е било изключително стриктно и прегрешения евентуално е имало с триците като количество за тези месеци най-много 3-4 пъти. Не съм взимала нито сирене, кашкавал и подобни храни във втора. Благодарение на това в момента влезнах в 3 фаза с килограми 75.900 , вчера сутрин бях 73.500, а днес съм 74.000, след вчерашно гала хранене. За да е ефикасен режима наистина трябва точност и спазване на позволените храни. Факт е ,че работи режима- за тези месеци при мен резултата е 50 свалени килограми,които се надявам искренно и вярвам,че ще са история при мен Simple Smile Нямам снимки "преди-след", но аз си се виждам и знам какво ми е коствало всичко това. Имало е моменти през 2 ра фаза когато ми се е хапвало нещо различно, нещо сладко и тогава съм си правила триците с кисело мляко и степче. Е, оцелях и се чувствам прекрасно в момента Simple Smile Бъдете уверени и мислещи за себе си, за да има резултат и всичко да върви така както е описано в книгата на Дюкан. Не е никак трудно.   bouquet  Wink

# 597
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

# 598
Запис  babydust7

# 599
  • Пловдив
Ооо, Фоли ...  Hug  я ме удари, че имам нужда  Party

Общи условия

Активация на акаунт