Спирам да съм дебеланка, вече съм Дюканка - 238

• 31 598
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Хайде добър вечер и от баба ви Laughing От личен опит да споделя, че от плодовете се пълнее и няма значение в коя фаза си и дали изобщо си на диета. /да не ме чуят вегетарианците, че ще ме  #2gunfire/.

# 631
Ей , ама сте много лоши бе дюкеси Simple Smile Нищо чудно утре и това да препишат като страничен ефект от диетата.Simple Smile
Спокойно, животът е хубав пък и много кратък. Аз пък не мога да се ядосам на нещо дето някой е написал в интернет,за тая работа си имам мъж и деца Simple Smile. Може да ме издразни някой дето не си е свършил домашното и пита неща защото нямал време да чете, ама за тях и аз нямам време да отговарям и толкова.

Това обаче което не ми харесва в тая тема викам да го споделя и не търся конфликт с това ей , да не скочите сега.Simple Smile Значи какво ми прави впечатление.Във форума в сайта на Дюкан почти всекидневно има теми от рода "Не мога повече","Не издържам", "Писна ми" и като почнат другите да го укуражават, "Не се отказвай"."Кураж", "Помисли си какво си постигнала и давай напред".Няма тигани, тенжери и злобни забележки.Онзи ден слушах едно едночасово предаване ,където един от гостите беше Дюкан(на сайта му е който иска да го слуша) и там се спомена ,че не толкова самата диета е революционирала светът на диетите ,колкото интернет, това че жените вече не са затворени сами в къщи, сами със своите комплекси,страхове и колебания, а могат да ги споделят открито с хора с подобни проблеми(това което прави Weight Watchers още през 60-те години със своите ежеседмични сбирки).С интернет това е безплатно и можем да го правим от къщи по чехли.За жените форума е точно това- да кажат какво ги тревожи ,къде са им трудностите и защо им куца мотивацията.Форумът не е справочник за правилно отслабване- да кажем за това е книгата и евентуално първия пост.Всеки от нас си е имал моменти на колебания, особено като кантара се заинати и не мърда със седмици наред.Ами то си е все едно да гребеш срещу течението,седиш си на едно място и чакаш попътен вятър.Еми много е трудно да задържиш мотивацията.Аз редовно съм с безсъние в П дните и вечер като взема да се въртя в леглото до към 2 часа, пък започне да ме сърби навсякъде от нерви заспивам винаги с решението, че от следващия ден влизам в 3-та.После на сутринта всичко е наред, ама как идва сутринта си е друга работа.Това че някой е издържал цялата втора е похвално,това не означава обаче че някой който е прегрешил е непременно несериозен.Напротив, важно е въпреки грешките да продължи. Всички ние сме различни -един сваля 40 кила за 8 месеца, друг му трябват 2 години, един е по-силен, друг има повече колебания,важното е във форума всеки да намери своята помощ.

Сега специално за krasiva ако постингът не е на майтап.
Ти решаваш кога и как да влезеш в трета.Калкулаторът е ориентировачен.Никой от който и да е форум няма да го реши вместо теб.Първо си направи равносметка защо искаш да въведеш плодовете- дали заради разнообразието, затова че мислиш че режимът е незравословен без тях и те е страх да не си навредиш по някакъв начин, защото ти липсва вкуса им и т.н
Трябва да знаеш едно обаче- въвеждането на плодовете е свързано с връщането на чувството на глад.А върне ли се това чувство шансът да почнеш да искаш да си хапваш повече сладко си е реален и рискуваш сериозно да провалиш резултатите си.Както вече се спомена по-горе, във втора фаза основното нещо е превъзпитаване на хранителните навици и колкото по-дълга е тя,толкова и шансът да се превъзпитаме е по-добър,толкова повече ценим и резултатите които сме постигнали. Аз не съм на принципа - по-добре без хич отколкото с малко- напротив,за мен е важно да знам да се контролирам.Щом знам че мога да си хапна 30 грама сирене- това са точно 30 грама, нито грам повече.Ти дали ще можеш да се контролираш само с 2 пъти на седмица плодове не знам,ти сама ще си прецениш.Според мен и то като съвет и без тигани Simple Smile , да се помъчиш още малко без тях.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 21:06 от nikolexa

# 632
Ехеййй старата банда newsm08
Вещи - не вдигай ръце, че няма кой да тиганьосва
Нелсън - половин кило грозде са е утрепало с една водчица  Mr. Green
Мастерче - душо,баш ми е драго Flutter
Аби,Бачи,Смайлис,Ривела,Фрактал - чест и почитания   bouquet
Мименсита - честита годишнина   bouquet Здрава,слаба и усмихната да си  Hug

# 633
  • софия
Ми.....хайде,като сме започнали,поне всички да се покажем Mr. Green .

Вещулинкееей,прасни ме и мен с тиганя ,кат в доброто старо време. smile3508
Фолич, и от теб един тупаник с вълшебната пръчица,та белким ми дойде акъла в главата и се върна към правият път.

Момичета,чест и почитания,че сте тръгнали в правилната посока! Laughing Лесно е да се свалят килата,това е най-лесното.......номерът е да се задържат(СлаФка не успя  Tired ).Има една поговорка"Не питай старило,а питай патило" та и тук така.Слушайте Вещи и не си правете свободни съчинения,което не може...НЕ МОЖЕ.Поддържайте се взаимно,от тази тема намерих приятели за цял живот.И в лошо и в добро сме заедно(след малко и сватбеният марш ще зазвучи smile3521 )и винаги ще съм благодарна,че се намерихме.

Прегръдки за всички  Hug  и стари и нови,продължавайте напред и забравете сиренето,маслинките,семките,кашкавала ,абе....вие си знаете   bouquet

# 634
.... Значи какво ми прави впечатление.Във форума в сайта на Дюкан ....
Мисля, че там е разковничето - все пак, не бива да се сравнява един комерсиално-ориентиран форум с партизански такъв. Ако в първия сме клиенти, във втория сме хм сестри по оръжие. Не зная досатъчно добре френски, но, предполагам, е нещо подобно на форума на сайта за Великобритания и страницата във Фейсбук (там аз бях лошата, докато пишех).

Тиганите са съвсем добронамерени, даже помагат.  Laughing

За другарчетата, които още ме помнят - моята трета стратегическа мина в неконтролируема и до април бях качила доста; после уж влязох в релси и - хоп, семейна драма, махалото отново се засили в грешната посока; август - септември се лутах, килограмово, емоционално и всякак; после направих един детокс, и съм много доволна от ефекта най-вече върху здравето, и от 1 седмица ... отново дюканствам. Зная, че повредата е в моя телевизор и ми е май твърде късно да се науча да поставям себе си сред приоритетите си, но... ще опитвам, може и да се науча някога.

Русенки, книжката, която я оставих юни месец, все още е в Русе - ако на някой му трябва, пишете да ви дам телефона за връзка.

Това са новините накратко. Много се радвам да видя познати физиономии! А и нови!  Hug Hug Hug

# 635
Хубаво е мацките да знаят-най важна е трета фаза Flutterи аз бях напът да се издъня,нооооооо бях си сменила целия гардероб и си харесвам малкия размер Laughing
пп
Менси,честита ви годишнина  bouquet

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 21:57 от rivela

# 636
Мисля, че там е разковничето - все пак, не бива да се сравнява един комерсиално-ориентиран форум с партизански такъв. Ако в първия сме клиенти, във втория сме хм сестри по оръжие. Не зная досатъчно добре френски, но, предполагам, е нещо подобно на форума на сайта за Великобритания и страницата във Фейсбук (там аз бях лошата, докато пишех).

Е аз дадох пример със сайта на Дюкан, ама така си е във всички френски форуми.Окуражаването не идва от платените модове ами от жени които също отслабват.Просто това е различен манталитет.

# 637
# 638
Ривела   bouquet Права си, но и продължителната втора, особено с прекъсвания, както при мен, никак не е лесна. Появява се една особена умора от режима; от една страна свикваш и претръпваш сякаш, мераците за забранени неща уж изчезват, но и кривата на свалянето минава в плато. Явно някъде се допуска грешка; неслучайно и Дюкан непрекъснато внася корекции в режима, и те не са мотивирани единствено от маркетингови подбуди. Убедих се за себе си, че схемата 5 5, например, има действително добри резултати през първите няколко месеца; после сякаш негативите са повече - стига се до прословутото плато и няма измъкване, организмът почва да подрънква тук и там, кожата се скапва; 1 1 може да изглежда по-бавен при ежедневно отчитане, но наистина в месечна/седмична перспектива е също толкова ефективен, а и е по-щадящ. Другото, което отчетох при мен - колкото по-разнообразно е менюто, резултатите са по-добри (не че го спазвах системно де...). За предимствата на рибата всички знаем. И т.н.

И няма край уффффффффф  #Cussing out

Е аз дадох пример със сайта на Дюкан, ама така си е във всички френски форуми.Окуражаването не идва от платените модове ами от жени които също отслабват.Просто това е различен манталитет.
И в английските и американските е така, да - много релаксирана атмосфера. Но не винаги е продуктивна - а бе хапни си, пийни си, голяма работа, че си прегрешила, и утре е ден, не се травмирай...

П.С. За безсънието - докато си правех детокса, поне придобих един приятен навик, да заспивам във ваната - 1 чаша английска сол, 1 чаша морска сол, 2 чаши сода бикарбонат, етерични масла до 20 капки (по избор или по показания); кисне се поне един час; идеята е водата (докато си във ваната де) от търпимо горща да стане леко хладка. Няма майтап, заспивах и се събуждах като ми стане студено.  Laughing Но след около седмица такива вани, да чукам на дърво, спя като пън. Сега си ги правя профилактично, през 2-3 дена; ако ми е много напечено - и всеки ден. Дано помогне.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:13 от fractal

# 639
Убедих се за себе си, че схемата 5 5, например, има действително добри резултати през първите няколко месеца; после сякаш негативите са повече - стига се до прословутото плато и няма измъкване, организмът почва да подрънква тук и там, кожата се скапва; 1 1 може да изглежда по-бавен при ежедневно отчитане, но наистина в месечна/седмична перспектива е също толкова ефективен, а и е по-щадящ.

Освен това, според това което прочетох във форума му, върналите се в кабинета му на поправка са били изключително на 5/5.Затова препоръката вече за всички е 2 дни ударна и после 1/1. При  плато - смяна на режима временно.Освен това твърдо отрича 4/3 който е толкова популярен в този форум.

Цитат
И в английските и американските е така, да - много релаксирана атмосфера. Но не винаги е продуктивна - а бе хапни си, пийни си, голяма работа, че си прегрешила, и утре е ден, не се травмирай...

Е това не е точно така във френските Simple Smile Въпросът е просто да не се ходи в крайностите.Нито да се правим на много възмутени от чуждите прегрешения , нито пък да ги окуражаваме.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:21 от nikolexa

# 640
При  палто - смяна на режима временно.

Нико Hug, какво значи горното? Не можах да разбера Rolling Eyes!

ПП Ехееее, колко муцунки се появихаааа.... Heart Eyes ....

ПП Ааааа, разбрах, ама, че съм.... ooooh! Hug

# 641

ПП Ехееее, колко муцунки се появихаааа.... Heart Eyes ....
Ми... покрай Хелоуин и аз довтасах, ама нали метлата ми е вора употреба, а и аз още съм тежичка, та закъснях малко...
 afwitch

А за теб   bouquet Hug Heart Eyes

# 642
При  палто - смяна на режима временно.

Нико Hug, какво значи горното? Не можах да разбера Rolling Eyes!

Плато , не палто Simple Smile , ето така става след протеиновите нощи при мен. Simple Smile  При плато се сменя на  2/2, 3/3 и т.н и никога повече от 5/5 и то възможно по-рядко. Сега и аз ще минавам на 1/1 ама се подготвям психически за голямо задържане. Simple Smile Не че сега не съм в такова де Simple Smile

# 643
 ЕХААААААААААААААА такова нещо не се изпуска, малеййййййй Фоли, Бачи, Ривелка, Нелинка, Росчо, Аби, Смилей, Нелсън, Фраткал, Мирка, Слабе, Тумбичката ииииииииии аз съм тукккккккккккккк, просто няма как да пропусна едно такова нЯщо, как ми е драгооооооо.Вещииииии, днес е петък нали, тъй че сори... Момичета, аз ще кажа като Славка, не е трудно да ги смъкнеш, трудно е да ги задържиш, защото и аз не успях -            уф казаф си го, улекна ми ... ТРЕТАТА фаза е най съществената, внимавайте, ако не искате да станете пак както сте си били преди да започнете режима. Смилейййййй, когато можеш, обади се по скайпа мила, имаме какво да си кажем, не съм те чувала толкова отдавнааааааа..
   Е Вещи, сега ако ме замлатиш, няма да се сърдя, направо си го изпросих  Joy Joy Joy  Hug

# 644
При задържане минавам на течен Дюкан - т.е. всичко на супа, като, разб. се, следя протеините за деня да са в нужното количество. В английската книга той препоръчва супата да не се пасира (аз мразя супи по принцип и си ги пасирах, да ми е по-лесно да преглъщам), а съставките в нея да са на по-големички парчета, та сега изпробвам и това. По-рано като го прилагах с пасираните супи, имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт