Защо не потръгна моят бизнес?

• 21 946
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
По повод онлайн пазаруването. На 15-ти декември поръчахме с дъщеря ми най-обикновени гумени ботуши през сайта на Tendenz. На стойност 32.99 BGN. На 16-ти получихме потвърдителен мейл. На 20-ти Вашата поръчка беше обновена със следния статус: Нов статус: Обработва се след като се обадих по телефона да питам какво става.
На 23 ти получих мейл Вашата поръчка беше обновена със следния статус:Нов статус: Пътува
На 24-ти сутринта получих СМС от спиди, че ще ми я доставят но на стойност 42 лв - изумях, но се примирих. Докато малката ми дъщеря се давеше с парченце храна и после повърна ми звънна телефона. Нямаше начин да вдигна. Звънях на номера който ме е търсил 15 минути по късно, но някой ми вдигаше и затваряше. В същото време получих СМС пак от спиди, че ме е нямало в къщи. ИЗБЕСНЯХ ! Опитах да им звънна, но това е кауза пердута, за това им писах на мейла с предложение клиентите им като чакат поръчките да си подготвят червени килими за куриерите и розови цветчета. Факт половин час по късно от спиди се ми се обадиха да уточнят какво се е случило. После ми се обади лично куриерката, която идвала след 15 минути. Дойде след 40 и вярвайте ми беше адски красива мацка, това обаче никак не ме стопли.

Опит от същата седмица. Поръчка от GET.BG - поръчах в петък вечер, в събота сутрин потвърдително звънване, понеделник сутрин си имах поръчката доставена.
Поръчка на торта от КАНЕЯ - не помнех датата за 22-ри или 23-ти, та им звъннах. След като говорих с адски приятна дама си получих тортата на 24-ти за да ми е възможно най - прясна, с украса, с подаръци, с безплатна доставка ... ами то ясно повече Тенденз и Спиди ... НИКОГА !

# 151
  • Пловдив
Запис

# 152
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Защото бях млада, хвърчах в облаците, много наивна, непостоянна и се хвърлих на лъскавото (като маймунките  Mr. Green ) вместо да разбера от какво наистина имат нужда клиентите + малко "помощ" от "партньори" и се затрих тотално.
Сега малко по-подробно: работих във фирма посредник при обзавеждането на частни апартаменти в Сл. Бряг, Равда и т.н. Движех всичко във фирмата - доставчици, стоков контрол, първично счетоводство, даже ходех по цеховете да видя как съхне дървото и т.н.  И на изложения в Лондон ходих често да се срещам с клиенти и т.н.  После обаче шефът ми нещо прояви апетити към моята скромна особа на мен не ми се понрави (беше женен с дете). Напуснах.
Един приятел, близък роднина на крупен инвеститор, който построи 1200 апартамента в Св. Влас и продължава да строи, ми каза така "виж сега, чичо ми строи, продава без обзавеждане, аз като мениджър продажби ще съветвам клиентите да купуват обзавеждане от наша фирма ако искаш да започнем такава" Аз се навих. Взехме помещение 50м2 в Сл. Бряг, направихме табела 4м светеща и т.н. каталози гланц с твърда корица, производителите казаха "ок" и завъртяхме колелото... В този въпросния комплекс на чичото обзаведохме точно 1 апартамент и то не беше заслуга на партньора ми. Това е абсолютната истина. Лелята се сетила, ама разбира се, и си направила нейна такава посредническа фирма за обзавеждане. И сега понеже моя партньор няма как да върви срещу семейството се покри за 6 месеца ни вест ни кост, телефон не вдига, комплекса затворен тип - няма влизане. И не се предадох!  Naughty Обаче не ходих и често в офиса. Не знам защо си мислех, че клиенти от улицата няма да хвана, а бяхме на центъра на С.Б.  ooooh! - ето защо написах по-горе непостоянна. Започнах да търся други варианти свързах се с фирми за недвижими имоти да ми изпращат клиенти и да, изпращаха ми. Имаше случаи, в които направо ми се молеха, защото преди 6 месеца прибрали парите, обещали обзавеждане, обаче забравили и видиш ли клиента идва другата седмица и трябва да "помагам". Обаче тея 2/3 апартамента месечно хич ама изобщо не ми избиваха разходите. Свързах се с един архитект. Той ми обеща да обзаведа един комплекс в Бели Искър, беше преди 4 години, но мисля, че е точно след Боровец. Бях млада, както казах - тогава само на 21 години. Ходих, видях, всичко 6. И архитекта ми казва "искам да ми направиш една спалня, да видя как работиш" - ОК си казвам. Работех с едни хорица неизвестни никому, без да рекламират без нищо, но работеха много добре. Поръчах, те направиха, архитекта доволен. Идва време да пишем договора за комплекса и архитекта (уф забравих да кажа, че имаше дял в проекта как иначе ще взима такива решения) та той ми казва "ще продавам без обзавеждане" и аз нямаше какво да направя повече... След време влезнах в сайта на комплекса, който предлага виртуална разходка и познах мебелите на онзи човечец неизвестен никому, който направи спалнята. После го срещнах - оказа се, че архитекта имал нужда от "преправяне на спалнята" та взел телефона от монтажниците. И тук идва - наивна. Както казах, всичко беше много лъскаво, защото хвърчах в облаците (споменато по-горе), скоро парите ми свършиха и punto final.
Сега имам друга идея. Обаче още е твърде млада и трябва да отлежи като хубавото вино  Wink  Знам, че това е услуга, която е нова, не се предлага в моя район, знам че съм добра в това. Уча го, разбирам го, наградена съм за най-добър студент в БГ от браншовата организация, а това за мен е голямо признание, продадох първия си проект в трети курс и спечелих стипендия на Мерцедес с друг проект - платиха ми последната година в университета. Работих същото това нещо за компания от голям мащаб, за съжаление замествах по майчинство и трябваше да предам поста, на полагащия се по право Simple Smile Беше в майчинство момичето да е живо и здраво и тя и детенцето. Та така...записвам се и в двете теми и ви чета с интерес  Peace 
Относно въпроса служител или шеф - предпочитам служител, но както казах в моя район тази услуга не се предлага, няма за кого да работя  Mr. Green  за това искам не искам ще трябва да разработвам нещо свое. Този път ще проуча всичко добре и ще се опитам да не допускам същите грешки. 

# 153
Много добър пост,  откровен и поучителен. Желая ти късмет и съм сигурна, че ще успееш  в бъдещите си проекти.

# 154
Много добър пост,  откровен и поучителен. Желая ти късмет и съм сигурна, че ще успееш  в бъдещите си проекти.
Подкрепям Минзи в мнението и желая успех, Therisa.

# 155
  • най-шареното място
Поздрави и пожелания за успех и от мен, Therisa.

Личният опит, дори и чужд, така откровено показан е много ценен. А си и млада, и мама. Много успехи!

# 156
# 157
Благодаря ви  Hug

# 158
# 159
записче

# 160
Therisa, и аз сред възхитените.   bouquet

# 161
Браво Therisa,
продължавай да опитваш. Може да сгрешиш много пъти, няма страшно ако се учиш от грешките. Достатъчно е само веднъж да успееш и ще промениш живота си. Няма провал, има:  опитване, резултат, промяна, опитване, резултат ..... докато резултата ти хареса. newsm10 newsm10

# 162
Много ви благодаря   bouquet 

Сега искам да направя новинарско онлайн издание. Не е идея за бизнес, нито сериозен опит, но е стъпка към нещо в моя план  Mr. Green  Рових се в Гугъл и в крайна сметка се оказа, че чисто новинарско издание в областта йок  Naughty 

Имам следните въпроси (аз ги поставих и в другата тема), но за по-сигурно икам и тук да попитам :

1. Нужно ли ми е разрешително за онлайн вестник/списание - както искате го наречете  Wink  Четох за едни номера, които се взимат и т.н., но това е при печатните издания. А как стои с тези в мрежата? Също имам и закона за ел.търговия, но аз в този сайт търговия няма да извършвам - евентуално ще има реклами след време.
2. Как става цитирането на световните нанали CNN, и т.н. Знам, че задължително се посочва източника. Знам, че ако цитирам конкретна личнос, ми трябва позволението му...Но как става позоваването на тези канали? Има ли нещо специфично?

Също ще ви помоля ако някой има фирма която би могла да го разработи, да ми пише, може и на лични  Peace

Благодаря ви още веднъж   bouquet

# 163
Therisa, мисля, че има такива сайтове. За един от тях (български) знам, че имат 14 редактора(работещи за сайта) и е проект в който са "налети" няколко милиона лева.

# 164
Всичките новинарски сайтове, които са ми закачени в началната страница на гугъл дневник.бг, нюз.бг, вести.бг, че дори и дира плюс още десетина - те са точно това. Дори мисля, че нетът е залят с такива сайтове и сайтчета и само няколко от тях са на достатъчно професионално ниво.

Общи условия

Активация на акаунт