До кога е "прилично" да се кърми?

• 20 217
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
Е добре де...на бг е АПА.. ooooh!

# 196
Попрегледах последните няколко страници и... не прочетох нищо свързано с "приличното" кърмене  Mr. Green...

За мен няма прилично и неприлично кърмене. Или кърмиш, или не кърмиш. До кога ли? До когато ти се иска и можеш...
Аз исках, но не можах да се справя, затова ми се видяха малко малко излишни пререканията за това кой автор какво препоръчва и кой е прав и кой е крив...

Права е майката, която обича и кърми детето си според неговите нужди и желания!

# 197
На първия въпрос - отби се преди около седмица. Лично аз много исках поне до края на зимата за имунитет, че много ми боледува, но просто от веднъж започна да си обръща главата на другата страна и край. Иначе исках до когато тя пожелае.
На втория на поискване. Мисля че ако бяхме издържали по-дълго след годинка и нещо щях да започна да я приучвам само сутрин и вечер в къщи.
Стаменка, моето дете в момента пие АМ на поискване, покрай зъбките често ми отказва да яде твърда храна. Понякога стига и над литър. Нищо не би могло да ме накара да откажа мляко на детето си.

# 198
  • Варна
За края на кърменето най-близка до вашето усещане е фразата, отбих го (я) или отби се?

За ритъмът на сукане най-близка до вашето усещане е фразата, когато бебето поиска или когато майката прецени?
Искам да го отбия , предпочитам сам да го стори обаче.
Когато  поиска стига да не ми обърква плановете...
Изобщо едни смесени чувства....

# 199
  • София
За края на кърменето най-близка до вашето усещане е фразата, отбих го (я) или отби се?

За ритъмът на сукане най-близка до вашето усещане е фразата, когато бебето поиска или когато майката прецени?
Отби се ми звучи най-естествено, макар че, ако не се отбие до 2 м., когато ще стане на 4 г., аз ще я отбия. Mr. Green
Когато бебето поиска /докато е бебе, което за мен е около 2 - 3 г., после - когато майката прецени/.

# 200
  • София
Попрегледах последните няколко страници и... не прочетох нищо свързано с "приличното" кърмене  Mr. Green...

За мен няма прилично и неприлично кърмене. Или кърмиш, или не кърмиш. До кога ли? До когато ти се иска и можеш...
Аз исках, но не можах да се справя, затова ми се видяха малко малко излишни пререканията за това кой автор какво препоръчва и кой е прав и кой е крив...

Права е майката, която обича и кърми детето си според неговите нужди и желания!
абсолютно съм съгласна с това мнение. Всичко зависи от нуждите и желанията на детето!

# 201
Мисля, че майките кърмачки, които си задаваме самия въпрос "докога е прилично да се кърми" всъщност сме склонни прекалено да се съобразяваме с наложените обществени норми. Ясно, че не може да не сме част от обществото, но в крайна сметка кърменето е много интимен процес между две страни -майката и детето, и останалите нямат много място там. И колко ще продължи кърменето е логично да зависи от тези две страни - ами докогато е приятно и на двете страни. Подчертавам и на двете, защото и абсолютизирането на желанията на детето да се кърми до когато то прецени, съпроводено с измъчване на майката от дългото кърмене, според мен си е живо изтезание, а не това е идеята на кърменето, нали?! Все пак признавам, че едно кърмене до 1г.-2 г. за мен е добре, с риск да ме критикуват много майки, ще кажа , че над тази възраст ще ме обременява и ще се загуби удовоствието от кърменето за мен. Е, ще се радвам и бебето ми да мисли така, де. След тази възраст  според мен психологическата роля на кърменето съвсем спокойно може да се замести с други форми - гушкане, съвместни игри, нежно говорене на бебето.

# 202
  • София
Когато сина ми беше бебе, педиатърката ми каза за кърменето "до 6м. е задължително, до 1г. е препоръчително, над 1 г. е по-желание"  Laughing . Ако се чувстваш добре като кърмиш и искаш да кърмиш не се съобразявай докога е "прилично".

# 203
Не виждам причина да поя детето с кравешко мляко...На него още му се пие човешко!  Mr. Green Има ли нещо неприлично в това?!

# 204
Не виждам причина да поя детето с кравешко мляко...На него още му се пие човешко!  Mr. Green Има ли нещо неприлично в това?!

202uu

# 205
Според мен няма прилично, неприлично, докогато ти харесва. Аз издържам 6 месеца само кърмене и с двете деца, след това те сами се отбиват, като престана да ги натискам . То и аз не си давам зор след това , защото ми е неприятно. Не е редно някой да те натиска да спираш кърменето защото е неприлично, но не и редно някой да те натиска да кърмиш когато ти е неприятно.

# 206
Може ли да използвам темата за да задам 1-2 въпроса, ще съм благодарна на първосигнален и честен отговор. Надявам се питането ми да не обиди никой.

Аз съм на принципа:
отбих го
когато бебето поиска

# 207
  • Пловдив
Още не съм кърмила никога, но за тези, които кърмят до 1 г и повече- не ви ли омръзва постоянно да сте на диети, да се лишавате от кафе, кола; да се влачите болни без да пиете лекарство ? Просто питам.

# 208
Кой казва, че сме на диети и се лишаваме, а за болни пък съвсем  Rolling Eyes Няма такава работа, моля! Може да се изненадаш приятно, че кърменето обичайно не изисква толкова жертви, още много информация по темата има тук  Peace

# 209
Още не съм кърмила никога, но за тези, които кърмят до 1 г и повече- не ви ли омръзва постоянно да сте на диети, да се лишавате от кафе, кола; да се влачите болни без да пиете лекарство ? Просто питам.

Joy Joy Joy
Прочети малко повече за кърменето Wink
Категорично диети няма! (има едно "но" разбира се, но то се отнася за бебе с  алергия и подобни..което не е масовия случай Stop)
И защо да се "влачим болни"-виждала ли си "влачеща се болна кърмачка"?! Mr. Green Реално доста от медикаментите са съвместими с кърменето, така че не бой се-лекуваме се, като се наложи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт